Petropavlovsk-Kamtsatsk-risteily-Olympia

Beringinmeren ja Tyynenmeren risteily

- risteillen Japanista Kamtšatkan kautta Kanadaan
21
päivää
Uutuus

Lähde risteilylle Beringinmeren ja Tyynenmeren ylitse, Japanista Kamtšatkan niemimaan kautta Kanadan länsirannikolle. Japanissa tutustumme Tokioon ja Hakodateen, Venäjällä pysähdymme Kamtšatkan niemimaalla. Risteily päättyy Kanadan Vancouveriin, jossa vietämme vapaapäivän Tyynenmeren ylityksen jälkeen. Lennämme vielä Los Angelesiin ja tutustumme tähän "enkelten kaupunkiin" sekä Santa Monicaan.

13 yön risteily Beringinmeren ja Tyynenmeren ylitse

Matkareitti
Tokio
2 yötä (risteily alkaa)
Hakodate
retki
Petropavlovsk-Kamtšatski
retki
Vancouver
2 yötä (risteily päättyy)
Santa Monica
2 yötä
Los Angeles
retki

Celebrity Cruises -varustamon Solstice-laivan risteily yhdistää keskenään hyvin erilaiset vierailukohteet; Japanin Hakodaten, Venäjän Petropavlovsk-Kamtšatskin ja Kanadan Vancouverin. Matkan lopuksi lennämme vielä Los Angelesiin.

Ennen Jokohaman satamasta alkavaa risteilyä tutustumme kahden päivän ajan Tokioon ja sen nähtävyyksiin sekä teemme retken temppeleistään ja historiastaan tunnettuun Kamakuran kaupunkiin. Risteilyn ensimmäisenä kohteena on Hokkaidon saaren eteläkärjessä sijaitseva eurooppalaisvaikutteinen Hakodaten satamakaupunki.

Täysin erilaiseen elämänmenoon saamme tutustua jylhien tulivuorten ja vuorten sekä meren ympäröimässä Petropavlovsk-Kamtšatskin kaupungissa. Tänne ei ole pääsyä kuin laivalla tai lentäen.

Jatkamme Kamtšatkan niemimaalta Beringinmeren ja Tyynenmeren ylitse Kanadan Vancouveriin. Meripäivien aikana ehdit nautit laivan monipuolisista palveluista ja ohjelmista sekä maukkaista täysihoitoaterioista.

Ylitämme myös kansainvälisen päivämäärärajan lännestä itään, saamme siis elää saman päivän kahteen kertaan.

Risteily päättyy Kanadan Vancouveriin. Jatkamme lentäen Los Angelesiin ja Santa Monicaan, jossa yövymme kaksi yötä ennen kuin palaamme suoralla lennolla Suomeen.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy suorat reittilennot, majoitus 2h huoneessa ja risteilyllä 2h parvekehytissä, risteilyllä täysihoitoateriat sekä Classic-juomapaketti, muut ohjelmassa mainitut ateriat, retket ja kiertokäynnit, juomarahat laivalla sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta/hytistä.

Matkan hinta ja ehdot

 

Kaikilla Olympian risteilyillä on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi.

Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta. 
Myös Classic-juomapaketti kuuluu tämän matkan hintaan. Pakettiin sisältyy tavallinen pullovesi, useimmat virvoitusjuomat ja mehut, tavallinen kahvi ja tee. Lisäksi pakettiin kuuluvat useat olutmerkit, laaja valikoima laseittain tarjottavia viinejä, coctaileja ja useita muita alkoholijuomia (joiden hinta on enintään 9$/lasi tai annos). Lisäksi laivalla toimiva peruswifi-yhteys sisältyy matkan hintaan.

Matkaohjelma

18.4. – 8.5.2023

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito (Risteilyllä on täysihoito) 
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Vuoden 2023 alustavat matkapäivät 18.4. – 8.5.2023

Matkan ohjelma, hinta ja ehdot julkaistaan noin 10kk ennen lähtöä. Voit jo nyt tehdä matkalle alustavan varauksen matkapäivän kohdalta avautuvalla ennakkovarauslomakkeella tai puhelimitse 09 696 2770

ALUSTAVA OHJELMA

Lento kohteeseen

1. päivä, tiistai 18.4. Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 17.45 suoralla lennolla Tokioon, Naritan kentälle 

Tokion kaupunkimaisemaa hämärässä Japanissa
Tokio

2. päivä, keskiviikko 19.4. Saavumme Naritaan klo 9.10. Ajomatka Naritasta Tokioon kestää reilun tunnin, jonka jälkeen teemme lyhyen kierroksen Asakusan alueella. Nakamise-ostoskadulla värikkäine markkina- ja ruokakojuineen pääsemme heti japanilaiseen tunnelmaan. Kadun päässä sijaitsee vaikuttavan upea Sensō-ji-temppeli, joka on Tokion vanhin buddhalaistemppeli. Lounaan ja kierroksen jälkeen majoitumme ensimmäisen luokan Keio Plaza - hotelliin(★★★★), joka sijaitsee modernissa, pilvenpiirtäjistään tunnetussa Shinjukun kaupunginosassa. Illalla syömme tervetulopäivällisen. (L, P) 

Vastakohtaisuuksien-Tokio-Japani
Tokio

3. päivä, torstai 20.4. Aamiaisen jälkeen lähdemme kiertoajelulle, jonka aikana pysähdymme mm. keisarillisen palatsialueen edustalla olevalla aukiolla. Käymme myös Ginzassa, jonka pääkatu, Chuo Dori, on viikonloppuisin rauhoitettu kävelykaduksi. Ginzalta on maailmanmaineeseen ponnahtanut moni japanilainen tuotemerkki; kuten Hattorin kelloliikkeen Seiko-kellot ja Arinobu Fukuharan 1872 perustaman apteekin Shiseido-kosmetiikka. Lounaan jälkeen piipahdamme Uenon alueella, jonka puistossa saatamme nähdä japanilaisia seurueita keväisellä piknikillä. (A, L)  

Jokohama-kaupungin-horisontti-Japani
Tokio – Jokohama (risteily alkaa)

4. päivä, perjantai 21.4. Matkalla Jokohaman satamaan pysähdymme Kamakurassa, joka oli 1200-luvulla hallinneiden Minamoto-shogunien sotilaallinen ja uskonnollinen keskus. Näemme mm. kaupungin tunnetuimman nähtävyyden, Kotokuin temppelialueen ja siellä sijaitsevan pronssisen Daibutsu Buddhan. Jatkamme bussilla noin tunnin matkan päähän Jokohamaan, jossa nousemme laivaan. Jokohaman satama avautui ensimmäisten joukossa ulkomaan kaupalle, kun Japanin yli 200 vuotta kestänyt eristäytymiskausi päättyi 1854. Siitä alkoi silloisen pienen kalastajakylän kasvu yli neljän miljoonan asukkaan kansainväliseksi suurkaupungiksi. Risteilymme alkaa Jokohamasta klo 19.00. (TH) 

Celebrity-uima-alllas
Meripäivä

5. päivä, lauantai 22.4. Nautimme meripäivänä laivan palveluista. (TH)

Rakennuksia kukkulan edessä Hakodatessa, Japanissa
Hakodate

6. päivä, sunnuntai 23.4. Päivän retkellä tutustumme Hokkaidon saaren kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Hakodateen. Sen satama avattiin ensimmäisten joukossa ulkomaankaupalle eristyksen ajan päätyttyä ja kaupungin arkkitehtuuri onkin saanut vaikutteita länsimaalaisesta kulttuurista. Käymme mm. paikallisessa kauppahallissa aamutuimaan ja ajamme köysiradalla Hakodate-vuoren huipulle ihailemaan upeita näköaloja. Hakodaten suosituimpia nähtävyyksiä ovat länsimaiseen tyyliin rakennettu tähdenmuotoinen Goryokakun puolustuslinnake. Retken päätteeksi jää vapaa-aikaa ostoksiin Kanemoren ostosalueella, jonka tiilimakasiinit on rakennettu vuonna 1909. Klo 16 aloitamme merimatkan kohti Kamtšatkan niemimaata. (TH)  

Celebrity-Solstice-risteilee
Merellä

7.–8. päivä, ma-ti 24.-25.4. Meripäivien aikana on mukava rentoutua ja nauttia laivan palveluista. (TH) 

 

Petropavlovsk-Kamtsatskin-rantaviivaa
Petropavlovsk-Kamtšatski

9. päivä, keskiviikko 26.4. Saavumme Kamtšatkan niemimaan suurimpaan kaupunkiin Petropavlovsk-Kamtšatskiin klo 8.00. Kaupunki on yksi vanhimmista Venäjän Kaukoidässä, mutta syrjäisen sijaintinsa vuoksi sen kasvumahdollisuudet ovat rajalliset. Puolen päivän kierroksella näemme tärkeimmät nähtävyydet kuten kultakupolisen Kolminaisuuden Ortodoksikirkon ja näköalapaikan. Käymme myös paikallisilla markkinoilla ja vierailemme Volcanarium-museossa, jossa alueen näkyvimmät tunnusmerkit tulivuoret ja niiden toiminta tulevat tutuiksi. Risteilymme jatkuu klo 19. (TH)  

Upea-ravintola-Celebrity-risteilyt
Merellä

10.–15. päivä, to – ti 27.4. – 2.5. Meripäivinä on aikaa nauttia laivan monipuolisista palveluista. Laivassa on kylpylä monine hoitopalveluineen, kauppoja, kirjasto ja useita ravintoloita moneen makuun. Uima-allas löytyy sekä sisältä että ulkokannelta. Aktiivisemmille on tarjolla ohjattua liikuntaa sekä kuntosalissa että erilaisissa kansipeleissä. Laivalla järjestetään myös luentoja (englanninkielisiä) monista eri aiheista. Iltaisin laivan baareissa ja yökerhoissa on tarjolla elävää musiikkia ja teatterissa show-esityksiä. Ylitämme kansainvälisen päivämäärärajan länsipuolelta itäpuolelle torstaina, jolloin elämme saman päivän kahteen kertaan. (TH) 

 

Vancouver-Kanada
Vancouver

16. päivä, keskiviikko 3.5. Risteilymme päättyy Vancouverin satamaan klo 6 aamulla. Puolen päivän kiertoajelumme alkaa aamiaisen ja maahantulomuodollisuuksien jälkeen. Monikulttuurinen ja vehreä Vancouver sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Tyynenmeren, Fraserjoen ja Rannikkovuorten ympäröimänä. Kaupunkikiertoajelulla käymme mm. Granville Islandin markkinoilla ja Vancouverin vanhimmassa kaupunginosassa, hienostuneessa Gastownissa. Iltapäivällä majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason hotelliin (★★★★). (A) 

toteemipaaluja-stanleyn-puisto-vancouver-kanada
Vancouver

17. päivä, torstai 4.5. Tänään on vapaapäivä. Matkanjohtajamme auttaa retkikohteiden valinnassa tarvittaessa. Halukkaat voivat tehdä retken esim. Capilano-riippusiltapuistoon, joka sijaitsee noin 10 km Vancouverin keskustasta tai viettää aikaa Stanley-puistossa ulkoillen tai pyöräillen. Helposti käveltävässä keskustassa riittää myös nähtävää, kuten kiinalaiskaupunginosa China Town, alkuperäiskansojen taidegalleriat Gastownissa sekä lukuisat ostoskeskukset ja -kadut. (A) 

Kaupunkikuvaa-Los-Angeles-USA
Vancouver – Los Angeles

18. päivä, perjantai 5.5. Aamupäivä vapaa. Iltapäivällä lennämme noin kolmen tunnin lennon Los Angelesiin. Majoitumme 2 yöksi Santa Monican rantakadun varrella sijaitsevaan hyvään keskitason hotelliin (★★★★). (A) 

Santa-Monica-Pier-USA
Los Angeles

19. päivä, lauantai 6.5. Los Angeles, ”enkelten kaupunki”, on yksi Yhdysvaltojen espanjalaisimmista ja samalla myös aasialaisimmista kaupungeista. Vuonna 1781 alueelle saapui 11 meksikolaista perhettä, jotka perustivat nykyään Los Angelesina tunnetun kaupungin. Kultakuumeen aikaan 1800-luvun puolivälissä alueelle muutti paljon kiinalaisia yrittäjiä: syntyi yksi USA:n suurimmista kiinalaiskaupunginosista. Puolen päivän kiertoajelulla näemme mm. komean musiikkikeskuksen, kaupungin ensimmäisen kadun Olvera Streetin, Santa Monican, Beverly Hillsin hulppeine taloineen sekä Hollywood-tähtien Walk of Fame -kävelykadun. Vapaa-aikaa jää myös omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen. (A).

Legendaarinen-tie-66-USA
Los Angeles

20. päivä, sunnuntai 7.5. Aamupäivä on vapaa. Kävelymatkan päässä hotellista sijaitsee mm. Santa Monican laituri, josta löytyy ravintoloita ja kauppoja sekä kuuluisan Route 66:n päätepiste. Jäähyväislounaan jälkeen kuljetus lentokentälle. Suora lentomme (Finnair) lähtee klo 19.30 Helsinkiin. (A, L) 

lento

21. päivä, maanantai 8.5. Saavumme Helsinkiin klo 16.05.  

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Matkalle on mahdollista varata lennoille (Helsinki-Tokio,Narita ja Vancouver-Los Angeles-Helsinki) paikat business-luokkaan.

Lisämaksu ilmoitetaan noin 10kk ennen matkan alkua.

Majoitus Aqua-luokan hytissä

Majoitus Aqua-luokan hytissä

Lisämaksusta on mahdollista varata Aqua-luokan hytti risteilylle. Aqua-luokan matkustajilla on oma Blu-ravintola, jossa tarjoillaan illallinen, tähän ravintolaan eivät muut laivan matkustajat pääse. Lisäksi vapaa pääsy laivan Persian Garden -kylpyläosastolle.

Aqua-luokan hytit ovat samankokoisia kuin tavalliset parvekehytit, mutta varustelu niissä on hieman parempi. Hyttejä on rajoitetusti. 

Matkan perushintaan sisältyy laivalla 2 hengen parvekehytti) 

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Beringinmeren ja Tyynenmeren risteily
 • suorat reittilennot turistiluokassa 
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa  
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa, risteilyllä kahden hengen parvekehyteissä 
 • risteilyllä täysihoito sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen 
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa  
 • palveluraha ja kantajamaksut risteilyllä  
 • lento- ja satamaverot sekä muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille 
 • USA:n ja Kanadan matkustuslupa 
 • suomalainen matkanjohto 
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Beringinmeren ja Tyynenmeren risteily

Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä. Tällöin myös hotelleissa on yhden hengen huone.

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan laivan henkilökunnalle maksetaan palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun matkan hintaan. 

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja sen tulee olla biometrisesti luettava. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Tarvitsemme hyvälaatuisen kopion passin kuvasivusta viimeistään 35 päivää ennen lähtöä. Lähetämme toimintaohjeiden yhteydessä matkustuslupiin liittyvän kysymyslomakkeen täytettäväksi. Huom. Jos olet vieraillut 1.3.2011 jälkeen Iranissa, Irakissa, Syyriassa, Sudanissa, Somaliassa, Jemenissä tai Libyassa, tarvitset tälle matkalle USA:n viisumin. Se vaaditaan voimassa olevasta sähköisestä matkustusluvasta huolimatta. Mikäli olet matkustanut kyseisissä maissa tai emme jostain syystä saa antamillasi tiedoilla hankittua matkustuslupaa, joudut hankkimaan USA:n viisumin itse. Siitä aiheutuvat kulut eivät sisälly matkan hintaan. Lisätietoja toimistostamme. USA:han tai USA:n kautta matkustettaessa lentoyhtiöt ovat EU-komission päätöksellä velvoitettuja antamaan USA:n maahantuloviranomaisille pääsyn matkustajan varaus- ja lentotietoihin. Tietoja käytetään turvallisuustarkoituksiin.  

 

Huom. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin. Laivan oma kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 550 €/hlö, toinen ennakkomaksu 500 €/hlö, loppumaksun erääntyy 35 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa 

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 550 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään molemmat ennakkomaksut
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta
 

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

 
Olympian yleiset matkaehdot
21 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää risteilystä

Mitä mukaan matkalle
Laivan hyttien varustus vastaa hyvätasoisen hotellihuoneen varustelua. Siihen kuuluvat jääkaappi, interaktiivinen televisio, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Kylpyhuoneissa on pyyhkeet, saippuat ja shampoot. Uima-altaalta saa lainata pyyhkeitä. Silitysrautaa hyteissä ei turvallisuussyistä ole, mutta laivan tehokas pesulapalvelu hoitaa lisämaksusta silityksenkin nopeasti. Retkiä ja kannella liikkumista varten kannattaa ottaa mukaan mukavat kävelykengät tai sandaalit. Laivalla on tehokas ilmastointi, minkä vuoksi osa tiloista on viileitä. Yleensä laivalla pukeudutaan rennon siististi. Shortseja ja t-paitaa voi käyttää päivällä, mutta iltaisin ja laivan pääravintolassa niiden käyttö ei ole suositeltavaa. Päiväohjelmassa kerrotaan pukeutumiskoodi, jota matkustajien toivotaan illalla noudattavan. Päivälliselle on kahdenlaisia pukeutumissuosituksia:
Smart Casual – miehillä pitkät housut sekä pikkutakki tai solmio; naisilla esim. jakkupuku.
Evening Chic – miehillä siistit housut tai farkut ja pusero/pukupaita sekä mahdollisesti neuletakki tai -pusero, haluttaessa myös pikkutakki/bleiseri; naisilla esimerkiksi cocktail-mekko, hame, housut tai siistit farkut yhdistettynä eleganttiin yläosaan/puseroon. Myös pitkä iltapuku ja smokki ovat ehdottomasti sopivia näinä iltoina mutta vain mikäli itse haluat, pakollisia ne eivät ole edes Evening Chic -iltoina. Tällä risteilyllä Evening Chic -iltoja on 2, muina iltoina laivoilla on Smart Casual -pukukoodi.

Ruokailut laivalla
Ruokailut sisältyvät risteilyn hintaan. Valinnanvaraa on runsaasti kahviloista ja itsepalveluravintoloista aina klassiseen pääravintolaan, jossa on pöytiintarjoilu. Päivälliselle olemme varanneet matkustajillemme pöydät pääravintolan ensimmäisestä kattauksesta. Tilaamisen helpottamiseksi matkanjohtajamme kääntää pääravintolan ruokalistan suomeksi. Viinejä ja muita juomia voi tilata lisämaksusta. Matkan hintaan sisältyy Classic-juomapaketti (lisätietoja juomapaketeista). Tarjolla on myös muita alkoholittomia tai alkoholia sisältäviä juomapaketteja, joita voi ostaa laivalta. Juomien hintataso yksittäin ostettuna laivan ravintoloissa on suurin piirtein sama kuin Suomessa. Laivalla on myös erikoisravintoloita, joista osaan edellytetään pöytävarausta ja niissä peritään 5–45 dollarin suuruinen kattausmaksu. Näihin ravintoloihin on myös tarjolla pakettihinta, joka on yksittäisiä varauksia edullisempi. Huonepalvelusta voi tilata ruoka- ja juomatarjoilua myös hyttiin. Risteilyillä alkoholitarjoilun ikäraja on pääsääntöisesti 21 vuotta.

Valuutta, raha ja luottokortit risteilyllä
Luottokortit eivät välttämättä kelpaa kaikkialla risteilykohteissa, joten käteistä rahaa on hyvä ottaa mukaan maissa käyntejä varten. Useissa kohteissa voi vaihtaa myös euroja. Celebrityn laivoilla ei käytetä käteistä rahaa yleensä muualla kuin kasinolla. Laivojen virallisena valuuttana on USA:n dollari. Hyttiavain toimii myös laivan omana luottokorttina ja henkilöllisyystodistuksena. Luottotili avataan luottokorttia tai käteistä vastaan terminaalissa ennen laivalle siirtymistä. Hyttikortilla voi maksaa kaikki ostokset laivalla, ruokajuomista tuliaisiin. Juomia tilattaessa palveluraha lisätään automaattisesti laskun loppusummaan. Rahan kulutusta voi seurata reaaliaikaisesti hytissä olevasta interaktiivisesta televisiosta. Risteilyn lopussa hyttiin toimitetaan lasku, johon on eritelty kaikki kortilla tehdyt ostokset. Ellei matkustajalla ole huomauttamista laskusta, summa veloitetaan suoraan luottokortilta. Käteistilin avanneet käyvät maksamassa laskunsa purserin vastaanotossa risteilyn viimeisenä iltana.

Juomarahat
Juomarahat hyttipalvelijalle, pää- ja aputarjoilijalle sekä hovimestarille kuuluvat poikkeuksetta risteilykäytäntöön. Olemme sisällyttäneet nämä palvelumaksut (Beringinmeren risteilyllä 175 €/hlö) matkan hintaan. Henkilökohtaiset juomarahat esim. hyttipalvelua käytettäessä on hyvä maksaa käteisellä saman tien.

Alkoholijuomat ja tupakkatuotteet
Omien alkoholijuomien tuominen laivalle on pääsääntöisesti kielletty. Celebrity sallii kuitenkin 2 viinipulloa/hytti mukaan risteilyille; viinipullot voi tuoda mukaan vain lähtösatamasta risteilyn ensimmäisenä päivänä. Matkustajien käsimatkatavarat läpivalaistaan aina laivaan tultaessa ja niissä mahdollisesti olevat alkoholijuomat otetaan pois ja palautetaan asiakkaille risteilyn lopussa. Laivalla on myymälä, josta voi ostaa alkoholijuomia sekä tupakkatuotteita. Myymälässä tehdyt juomaostokset toimitetaan hytteihin risteilyn lopussa. Juomia voi tilata hyttiin hyttipalvelusta tai ostaa mukaan laivan baareista. Tupakointi on sallittu ainoastaan siihen erikseen merkityillä paikoilla ulkotiloissa. Laivan sisätiloissa, hyteissä ja myös hyttien parvekkeilla tupakointi on ehdottomasti kielletty.

Turvallisuus
Kaikki matkustajat valokuvataan ennen risteilyn alkua ja kuva tallennetaan samaan tiedostoon hyttikortin kanssa. Aina laivalle tultaessa henkilökunta vertaa kortin haltijaa tiedostossa olevaan valokuvaan. Joissakin kohteissa vaaditaan hyttikortin lisäksi kuvallinen henkilökortti (esim. ajokortti). Tämän lisäksi kaikki käsimatkatavarat läpivalaistaan. Teräaseiden hallussapito on laivalla kielletty. Laivojen henkilökunta on koulutettu huolehtimaan matkustajista poikkeustilanteissa. Kaikki matkustajat osallistuvat risteilyn alussa pelastusharjoitukseen. Laivalla on aina sairaanhoitaja ja lääkäri.

Mahdolliset muutokset risteilyohjelmaan
Esimerkiksi sää saattaa aiheuttaa muutoksia risteilyohjelmaan ja joskus jopa estää pääsyn johonkin satamaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Satamat
Kaikissa risteilykohteissa ei ole riittävän suuria laiturirakenteita, joihin isot laivat pystyisivät kiinnittymään. Tällöin laiva jää ankkuriin, ja kuljetus rantaan ja takaisin hoidetaan yhteysveneillä. Matka laituripaikalta satamaan ja keskustaan vaihtelee kohteittain ja se voi olla melko pitkäkin.

Retket kohteissa ja muut lisäpalvelut
Olympia tekee kaikissa tämän risteilyn kohteissa omat, matkanjohtajamme opastamat suomenkieliset retket. Jos haluat näiden sijaan osallistua varustamon omille, kansainvälisille retkille niin se on mahdollista mutta matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä. Varustomon retkiä ja mahdollisia muita lisäpalveluja voi varata ja maksaa varustamon nettisivuilla: www.celebritycruises.com Tällaisia tilauksia varten tarvitset varauskoodin, jonka voit tarvittaessa kysyä toimistostamme noin kuukausi ennen matkan alkua.

Tietopaketti
Noin viisi viikkoa ennen matkan alkua lähetämme sähköpostilla matkaa koskevat toimintaohjeet sekä risteilyä koskevan tietopaketin, jossa on lisää käytännön tietoa risteilystä ja siihen valmistautumisesta.

Kaikki Olympian risteilymatkat