Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Hemmottelumatka Kiinaan business-luokassa

Nauti business-luokan lentomukavuudesta matkalla Anhuin maakuntaan – ja koe kappale kauneinta Kiinaa.

8 päivää alk. 4 560 € /hlö
 • 14.5.2020 - 22.5.2020 Varaa
 • Nanjing 2+1 yötä
 • Hongcun 2 yötä
 • Huangshan, Keltainen vuori retki
 • Tunxi 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

KAUNIS ANHUI JA KELTAINEN VUORI

Seitsemänkymmentä vuotta vanhassa ikivihreässä laulussa houkuteltiin matkaan ”soutuvenheellä Kiinaan”. Nyt on tarjolla sitäkin houkuttelevampi matkustusmuoto, sillä tällä matkalla taitamme kaukolennot mukavasti Finnairin businessluokassa. Tilavat vuodeistuimet liukuvat makuuasentoon 200 cm pituisiksi sängyiksi, mikä helpottaa nukkumista yön yli kestävällä lennolla. Ateriat ruokajuomineen on suunniteltu hellimään makuaisteja.

Matkamme alkaa Nanjingista, joka on pitkän historiansa aikana ehtinyt olla useampaankin otteeseen Kiinan pääkaupunkina.
Luotijuna kuljettaa meidät Anhuin maakuntaan, missä majoitumme kylpylähotelliin idyllisen Hongcunin kylän läheisyyteen. Hongcunin maisemat ovat tuttuja Ang Leen Oscar-palkitusta elokuvasta ”Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme”. Eteläisen Anhuin kumpuilevat maisemat, teeviljelmät ja bambumetsien täplittämät rinteet ovat ehdottomasti kappale kauneinta Kiinaa. Täällä sijaitsee myös Keltainen vuori, jonka valloitamme päiväretkellä. Kymmenet erikoisen muotoiset vuorenhuiput kohoavat kuin saaret alueelle tunnusomaisesta, mystisestä pilvimerestä; siellä täällä sojottaa jännittävän muotoisia kiviä ja sitkeitä mäntyjä, jotka näyttävät kasvavan suoraan graniitista. Tunxin hotellissa asumme mukavasti omissa pienissä huviloissa. Käymme myös teeviljelmällä ja perehdymme kiinalaisen kalligrafian salaisuuksiin.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen (Joka päivä vähintään puolihoito)

1. päivä, torstai 14.5. Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 17.35 suoralla lennolla Nanjingiin.

Nanjing
2. päivä, perjantai 15.5.
Saavumme Nanjingiin klo 7.55. Kaupunki on viime vuosikymmeninä kasvanut nopeasti. Samalla monet historialliset rakennukset ovat saaneet väistyä uusien tieltä. Paljon on säilynytkin, mm. Ming-dynastian (1368–1644) aikainen kaupunginmuuri liki kokonaisuudessaan. Jaloiteltuamme muurin suojaamassa vanhassakaupungissa poikkeamme ravintolaan lounaalle. Majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan The Westin Nanjing -hotelliin (★★★★). (L, P)

Nanjing
3. päivä, lauantai 16.5.
Aamiaisen jälkeen tutustumme Nanjingin nähtävyyksiin. Vuosisatoja jatkuneen keisarivallan jälkeen Kiinasta tuli vuonna 1912 tasavalta ja sen ensimmäiseksi presidentiksi Sun Yat-sen. Zilin- eli Purppuravuoren etelärinteelle, puistokujan päähän rakennettu Sun Yat-senin sinikattoinen mausoleumi on yksi kaupungin päänähtävyyksistä. Se on myös ensimmäinen vierailukohteemme. Myöhemmin käymme mm. Kungfutsen temppelissä, jota ympäröivät vanhat kiinalaiset talot teehuoneineen. Alue on ollut Nanjingin oppineiston asuin- ja kohtaamispaikka. (A, L)

Nanjing – Tunxi – Hongcun
4. päivä, sunnuntai 17.5. Luotijuna kuljettaa meidät kolmessa tunnissa Tunxiin, Anhuin maakuntaan. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa bussilla halki kumpuilevien maalaismaisemien. Runsaan tunnin ajomatkan päässä sijaitsee Unescon maailmanperintöön kuuluva Hongcunin kylä. Majoitumme 2 yöksi siitä 5 km päässä sijaitsevaan ensimmäisen luokan Banyan Tree -kylpylähotelliin (★★★★★). Hotelli on rakennettu loivalle rinteelle perinteiseen kiinalaiseen tyyliin. (A, L, P)

Hongcun – retki Mukengiin ja Xidiin
5. päivä, maanantai 18.5. Tänään retkeilemme ”kotikylämme” lähiympäristössä. Lyhyen bussimatkan (n. 20 minuuttia) jälkeen olemme laajan bambumetsän reunamilla. Parin tunnin luontokävelymme vie meidät Mukengin bambumetsään ja pieneen kylään. Täällä voit istahtaa hetkeksi kylän raitille seuraamaan verkkaista elämänmenoa. Mukengista jatkamme bussilla Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvaan Xidin kylään. Kylän sijainti, rakennukset ja vesiväylät noudattavat tarkoin fengshui-oppeja. Perinteisessä Kiinassa uskottiin suotuisan maiseman ja tasapainoisen ympäristön lisäävän onnellisuutta ja vaurautta. Kun kävelemme kylän kapeilla kujilla, saatat porttien ja muurien takaa nähdä häivähdyksen pienestä puutarhasta. Torin laidalla paikalliset taiteilijat ahertavat maisemamaalauksien parissa. Iltapäivällä vapaata aikaa, jolloin voit pulahtaa hotellin uima-altaaseen tai hemmotella itseäsi hieronnalla. (A, L)

Hongcun – Huangshan (Keltainen vuori) – Tunxi
6. päivä, tiistai 19.5.
Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti yhtä Keltaisen vuoren kaapelihissiasemaa. Kaapelihissillä nousu vuorelle (1630 m) kestää vain 10 minuuttia. Ihailemme upeita maisemia kävellessämme (n. 1,5 km) lounaalle vuorella sijaitsevaan hotelliin. Näitä lumoavia maisemia ovat vuosisatojen varrella kuvanneet ja ylistäneet monet taiteilijat ja runoilijat.
 

”Mieleni pysyy huolista vapaana, kun silmieni edessä näkyy vain vuoria.”
– Shiwu

Iltapäivällä laskeudumme kaapelihissillä alas vuorelta ja majoitumme 2 yöksi Tunxin kaupungin ulkopuolella sijaitsevaan ensimmäisen luokan Hanyuelou Villa Resort -hotelliin (★★★★★). Perinteiseen kiinalaiseen tyyliin rakennetussa hotellissa majoitumme omiin muurien ympäröimiin huviloihin. Jokaisen huvilan sisäpihalla on pienen puutarhan ympäröimä poreallas ja auringonottotuolit. Hotellissa on erillinen sisäuima-allas, ravintola, baari, kuntosali, sauna ja mahdollisuus hierontaan. (A, L, P)

Tunxi
7. päivä, keskiviikko 20.5.
Aamupäivällä vapaata aikaa rentoutua vaikkapa oman altaan äärellä. Iltapäivän tutustumisohjelmaamme kuuluu kaksi kiinalaisuuteen läheisesti liittyvää asiaa: tee ja kalligrafia. Lounaan jälkeen ajamme läheiselle teeviljelmälle. Anhuissa teenviljely keskittyy juuri tänne Huangshanin alueelle. Vihreän teen lajikkeet ovat arvostetuimpia. Pääsemme seuraamaan, miten vastapoimitut lehdet jalostuvat juomaan käytettäväksi. Kalligrafia eli ”kaunis kirjoitus” on Kiinassa arvostettu taiteenlaji. Näemme, kuinka kalligrafi huolellisesti valitsee työvälineensä: tussin, siveltimen, tussinhankauskiven ja tilanteeseen sopivan paperin. Merkkien sommittelun tasapaino ja siveltimen täsmälliset vedot ovat lähes taianomaista seurattavaa. (A, L, P)

Tunxi – Nanjing
8. päivä, torstai 21.5. Matkustamme luotijunalla (n. 4 tuntia) takaisin Nanjingiin. Rautatieasemalta kuljetus hyvään keskitason Nanjing Pullman Lukou Airport -hotelliin (★★★★). Hotellimme sijaitsee lentoterminaalin vieressä. (A, RL, P)

9. päivä, perjantai 22.5. Aikaisen aamiaisen jälkeen kävelemme muutaman minuutin matkan lähtöterminaaliin, josta klo 9.35–14.10 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)
 

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioithan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 830 e.

Matkalla tarvitaan Kiinan viisumi. Lähetämme tarkemmat ohjeet viisumista hyvissä ajoin ennen matkaa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Vierailukohteissa on paljon korkeuseroja ja portaita, joten matkustajilta edellytetään hyvää liikuntakykyä. Tutustu Kiinan-matkojen erityisehtoihin.

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 450 euroa.
Peruutusehdot B: 
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 26.9.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä