Hyppää pääsisältöön

Indonesian kiertomatka - Jaava ja Bali

Jaavan kiehtovat temppelit ja vehreä luonto, sekä Balin temppelitanssit lumoavat Indonesian kiertomatkalla.
11 päivää alk.2 970 €/hlö
  • 15.10.2017 - 26.10.2017 vain 1 paikka(a) jäljellä Varaa
  • Jakarta 2 yötä
  • Yogyakarta 3 yötä
  • Borobudur retki
  • Prambanan retki
  • Bali 4 yötä
  • Besakih retki
  • Komodon kansallispuisto lisäretki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Indonesia muodostuu lähes 17 000 saaresta, joista kaikilla ei ole edes nimeä. Kansalaiset kutsuvatkin maataan suurpiirteisesti Tanah Air Kita eli ”meidän maamme ja vetemme”. Saaria asuttavat lukemattomat etniset ryhmät kielineen, uskontoineen ja tapoineen.  Kiertomatkamme tutustuttaa meidät Indonesian kahteen saareen, Jaavaan ja Baliin.  

Jaavan vehreässä ja kosteassa maisemassa riisiterassit vaihtuvat tulivuorten rinteiden kahviviljelmiin ja tiikkipuumetsiköihin. Saaren vanhasta uskontoperinteestä kertovat Borobudurin buddhalaistemppelin taivaita tavoittelevat huiput ja hindulaisen Prambananin aistikkaat koristeveistokset. Islam aloitti kuusisataa vuotta sitten voittokulkunsa Jaavalle ja toi Yogyakartaan sulttaaneiden hienostuneen hovikulttuurin palatseineen, moskeijoineen ja gamelan-orkestereineen.

Balilla jumalat asuvat sisämaan vuorilla. Hindulaiset perinteet saarella ovat säilyneet erikoisina temppelirituaaleina ja uhraustapoina, pihoille pystytettyinä jumalten levähdyspaikkoina, hitaina rituaalitansseina ja varjoteatterina. Erityisen tunnettu Bali on monipuolisesta käsityöosaamisestaan – ja tietysti upeista rannoistaan.

Matkaohjelma

Vuoden 2017 matkat Vuoden 2018 matkat Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, RA=retkiaamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito)

1. päivä, sunnuntai Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 16.40 Dohan (Qatar Airways) kautta Jakartaan, Indonesiaan.

Jakarta
2. päivä, maanantai Saavumme Jakartaan klo 15.35. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Gran Meliá -hotelliin (★★★★★). Ilta on varattu lepoon. (P)

Jakarta
3. päivä, tiistai Jaavan saaren pohjoisrannikolla sijaitseva miljoonakaupunki Jakarta on ollut merkittävä satamapaikka 400-luvulta lähtien. Hollantilaiset saapuivat alueelle 1500-luvulla ja valtasivat sen Itä-Intian kauppakomppanian nimissä. Kaupunki sai nimekseen Batavia ja sinne rakennettiin hollantilaisen esikuvan mukainen kanavajärjestelmä. Teemme kaupunkikiertoajelun, jonka aikana näemme mm. Jakartan vanhankaupungin keskusaukion hallintorakennuksineen sekä Sunda Kelapan purjelaivasataman. (A, P)

Jakarta – Yogyakarta
4. päivä, keskiviikko Aamulla matkamme jatkuu junalla (n. 8 t) maaseudun kylien ja riisiviljelmien halki kohti Yogyakartaa. Vaihtelevia maisemia hallitsevat vuoret ja vehreät laaksot. Trooppisen Jaavan vulkaaninen maaperä on hedelmällistä ja antaa paikoitellen jopa kolme satoa vuodessa. Majoitumme 3 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan siirtomaatyyliseen Phoenix-hotelliin (★★★★★). (A, RL)

Borobudur
5. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen lähdemme Borobudurin temppeliin, joka kuuluu koko buddhalaisen maailman huomattavimpiin muistomerkkeihin. 800-luvulla rakennettu temppeli kohoaa kirkkaanvihreän riisivainiomaiseman keskeltä. Taivaita tavoittelevat kiviset huiput kertovat yksilön ikuisesta kaipuusta täydellisyyteen. Temppelin neljällä neliskulmaisella terassilla on 1300 reliefiä, jotka muodostavat parin kilometrin pituisen Buddhan elämänvaiheista kertovan kuvasarjan. Temppelin ylemmillä terasseilla on 70 kellonmuotoista stupaa ja niissä jokaisessa sisällä Buddhaa esittävä patsas. Illalla pääsemme seuraamaan taidokasta tanssiesitystä. (A, P)

Prambanan
6. päivä, perjantai Tänään vierailemme Yogyakartan koillispuolella sijaitsevassa Prambananissa, jonka suurimmat päätemppelit on omistettu hindulaisuuden pyhälle kolminaisuudelle – Brahmalle, Shivalle ja Vishnulle. Temppelien perusmuureja koristavat yksityiskohtaisen taidokkaat korkokuvat Ramayana-eepoksesta. Paluumatkalla pysähdymme syömään lounaan. Pääsemme seuraamaan Jaavan vanhinta ja suosituinta teatterimuotoa, wayang kulit -varjoteatteria. Esityksen jälkeen tutustumme vielä Yogyakartan nähtävyyksiin. Sulttaani Hamenku Buwonon palatsikaupunginosa on kaunis perinteisen jaavalaisen rakennus- ja koristetaiteen edustaja. Tutustumme päivän aikana myös batiikin valmistukseen ja hopeaseppien työskentelyyn. (A, L)

Yogyakarta – Bali
7. päivä, lauantai Aikaisin aamulla kuljetus lentokentälle, josta lento (Garuda Indonesia) Denpasariin, Balille. Balin saari on poikkeuksellinen Indonesian saarten joukossa. Se on ainoa hindulaisuuden keskus Intian ulkopuolella. Bali tunnetaan kauniista luonnostaan ja hienostuneesta kulttuuristaan. Täällä perinteinen kuvataide ja käsityö ovat yhä voimissaan. Matkailijalle jäävät kuitenkin parhaiten mieleen värikkäät rituaalitanssit, joita elävöitetään rytmikkäällä gamelan-musiikilla. Kaikki näyttää katsojan silmissä taidokkaalta teatterilta, mutta todellisuudessa on kyse tärkeästä yhteydenpidosta saaren jumaliin. Majoitumme 4 yöksi ensimmäisen luokan Conrad-rantahotelliin (★★★★★). (RA, P)

Besakih
8. päivä, sunnuntai Aamulla lähdemme bussilla kohti Balin saaren sisäosia. Kauniissa vuoristomaisemassa näkyy lukemattomia erikokoisia ja värikkäitä temppeleitä. Vastaan saattaa myös tulla naisten kulkue, jossa kaikki kantavat päänsä päällä hedelmistä ja kukista koottuja jumalille tarkoitettuja lahjoja. Suurin temppelikokonaisuus on Gunung Agung -tulivuoren rinteelle rakennettu saaren pääpyhäkkö Besakih. Noustessamme Gunung Agungille voimme ihailla taidokkaasti pengerrettyjä riisiterasseja ja syvänvihreää, rehevää luontoa. Ajomatkalla näemme pieniä kyliä, joista jokainen on erikoistunut omaan käsityölajiinsa: on hopeaseppiä, kivenveistäjiä, taidemaalareita, puunkaivertajia ja batiikkikankaan valmistajia. Myöhään iltapäivällä palaamme hotelliin. (A, L)

Bali (– Komodon kansallispuisto)
9.–10. päivä, ma–ti Bali tarjoaa nähtävyyksiensä ja kulttuurinsa lisäksi myös loistavan mahdollisuuden virkistäytymiseen ja lepoon koralliriuttojen suojaamilla valkoisilla hiekkarannoilla – niin myös oma loistelias hotellimme. (2xA, 2xP)

Halukkailla on mahdollisuus lähteä matkanjohtajan kanssa kahden päivän lisäretkelle Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvaan Komodon kansallispuistoon. Kovan kysynnän ja rajallisten lentoyhteyksien vuoksi pyydämme tilaamaan Komodon lisäretken jo matkaa varatessanne.

Lisäretki Komodon kansallispuistoon:
Aikaisin maanantaiaamuna lennämme (Garuda Indonesia) Denpasarista Labuhan Bajoon, Floresin saarelle. Lentokentältä on kuljetus satamaan, josta matkaamme pienehköllä veneellä parin tunnin matkan Rincan saarelle. Komodon kansallispuisto muodostuu kolmesta suuresta saaresta, Komodosta, Rincasta ja Padarista, 26 pienemmästä saaresta sekä ympäröivistä merialueista. Rincalla elää paljon komodonvaraaneja, joten meillä on hyvät mahdollisuudet nähdä näitä maailman suurimpia liskoja kävelyretkellämme. Kansallispuistossa viihtyvät myös mm. vesipuhveli, villisika, jaavanmakaki ja useat eri lintulajit. Kävelyretken teemme paikallisten oppaiden kanssa. Paluumatkalla pysähdymme Kelorin saarelle uimaan. Halukkaat voivat snorklaten tutustua myös upeaan vedenalaiseen maailmaan. Illalla palaamme takaisin Floresin saarelle. Majoitumme ensimmäisen luokan hotelliin. (RA, RL, P)

Tiistaina aamiaisen jälkeen teemme lyhyen kaupunkikierroksen Labuhan Bajossa. Vierailemme Batu Cerminin kalkkikiviluolassa, jota paikalliset kutsuvat myös peililuolaksi, kun auringonvalo välkehtii luolan seinämiin. Ehdimme vielä paikalliselle torille ennen kuljetusta lentokentälle. Lennämme iltapäivällä (Garuda Indonesia) Denpasariin, josta jatkamme tuttuun hotelliimme. (A, P)

Bali
11. päivä, keskiviikko Vielä on päivä aikaa nauttia Balin lämmöstä. Saamme pitää huoneet klo 18.00 saakka. Jäähyväispäivällisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta lento (Qatar Airways) Dohan kautta (Qatar Airways) Suomeen lähtee puolenyön jälkeen. (A, P)

12. päivä, torstai Saavumme Helsinkiin klo 13.55.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Alustavat matkapäivät keväällä 25.3.-5.4.2018
Lähdön hinta ja tarkistettu ohjelma julkaistaan Kaukomatkaesitteessä 2018.
Matka on kuitenkin jo nyt alustavasti varattavissa toimistostamme p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi
Lähetämme ohjelman ja matkan hintatiedot ennakkoon ilmoittautuneille toukokuussa 2017 ja voitte
sen jälkeen vahvistaa osallistumisenne.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 630 e

Lisäretki: Komodon kansallispuisto 660 e
Lisämaksu yhden hengen huoneesta Komodon-retkellä 50 e.
Huom! Retki maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Komodon lisäretken hintaa ei palauteta, mikäli matkustaja peruuttaa matkansa.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla vähintään 2 tyhjää sivua. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Sisäisiä lentoja ja junamatkaa varten tarvitsemme syntymäaikanne sekä passinne numeron ja voimassaoloajan jo varauksen yhteydessä tai viimeistään n. 3 kk ennen matkaa. Indonesia sijaitsee päiväntasaajalla ja maassa on trooppinen ilmasto, joten sadekuurot ovat yleisiä. Jaavalla tieliikenne on ruuhkaista. Osassa vierailukohteistamme on paljon portaita. Malarianestolääkitystä suositellaan Komodon retkelle. Rincan kävelyretki voi olla raskas kuumuuden takia.

Ennakkomaksu 450 e/hlö.

Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 3.5.2016 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua

Voit olla kiinnostunut myös näistä