Hyppää pääsisältöön

Indonesian kiertomatka - Jaava ja Bali

Jaavan kiehtovat temppelit ja vehreä luonto, sekä Balin temppelitanssit lumoavat Indonesian kiertomatkalla.
11 päivää alk.2 970 €/hlö
  • 14.10.2018 - 25.10.2018 Varaa
  • Jakarta 2 yötä
  • Yogyakarta 3 yötä
  • Borobudur retki
  • Prambanan retki
  • Ubud 2 yötä
  • Besakih retki
  • Nusa Dua 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Indonesia muodostuu lähes 17 000 saaresta, joista kaikilla ei ole edes nimeä. Kansalaiset kutsuvatkin maataan suurpiirteisesti Tanah Air Kita eli ”meidän maamme ja vetemme”. Saaria asuttavat lukemattomat etniset ryhmät kielineen, uskontoineen ja tapoineen.  Kiertomatkamme tutustuttaa meidät Indonesian kahteen saareen, Jaavaan ja Baliin.  

Jaavan vehreässä ja kosteassa maisemassa riisiterassit vaihtuvat tulivuorten rinteiden kahviviljelmiin ja tiikkipuumetsiköihin. Saaren vanhasta uskontoperinteestä kertovat Borobudurin buddhalaistemppelin taivaita tavoittelevat huiput ja hindulaisen Prambananin aistikkaat koristeveistokset. Islam aloitti kuusisataa vuotta sitten voittokulkunsa Jaavalle ja toi Yogyakartaan sulttaaneiden hienostuneen hovikulttuurin palatseineen, moskeijoineen ja gamelan-orkestereineen.

Balilla jumalat asuvat sisämaan vuorilla. Hindulaiset perinteet saarella ovat säilyneet erikoisina temppelirituaaleina ja uhraustapoina, pihoille pystytettyinä jumalten levähdyspaikkoina, hitaina rituaalitansseina ja varjoteatterina. Erityisen tunnettu Bali on monipuolisesta käsityöosaamisestaan – ja tietysti upeista rannoistaan.

Matkaohjelma

A=aamiainen, RA=retkiaamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito)

1. päivä, sunnuntai Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 17.50 Dohan (Qatar Airways) kautta Jakartaan, Indonesiaan.

Jakarta
2. päivä, maanantai Saavumme Jakartaan klo 15.10. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Gran Meliá -hotelliin (★★★★★). Ilta on varattu lepoon. (P)

Jakarta
3. päivä, tiistai Jaavan saaren pohjoisrannikolla sijaitseva miljoonakaupunki Jakarta on ollut merkittävä satamapaikka 400-luvulta lähtien. Hollantilaiset saapuivat alueelle 1500-luvulla ja valtasivat sen Itä-Intian kauppakomppanian nimissä. Kaupunki sai nimekseen Batavia ja sinne rakennettiin hollantilaisen esikuvan mukainen kanavajärjestelmä. Teemme kaupunkikiertoajelun ja näemme mm. Jakartan vanhankaupungin keskusaukion hallintorakennuksineen sekä Sunda Kelapan purjelaivasataman. (A, L)

Jakarta – Yogyakarta
4. päivä, keskiviikko Aamulla matkamme jatkuu junalla (n. 8 t) maaseudun kylien ja riisiviljelmien halki kohti Yogyakartaa. Vaihtelevia maisemia hallitsevat vuoret ja vehreät laaksot. Trooppisen Jaavan vulkaaninen maaperä on hedelmällistä ja antaa paikoitellen jopa kolme satoa vuodessa. Majoitumme 3 yöksi keskustassa sijaitsevaan siirtomaatyyliseen ensimmäisen luokan Phoenix-hotelliin (★★★★★). (A, RL, P)

Borobudur
5. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen lähdemme Borobudurin temppeliin, joka kuuluu koko buddhalaisen maailman huomattavimpiin muistomerkkeihin. 800-luvulla rakennettu temppeli kohoaa kirkkaanvihreän riisivainiomaiseman keskeltä. Taivaita tavoittelevat kiviset huiput kertovat yksilön ikuisesta kaipuusta täydellisyyteen. Temppelin neljällä neliskulmaisella terassilla on 1300 reliefiä, jotka muodostavat parin kilometrin pituisen Buddhan elämänvaiheista kertovan kuvasarjan. Temppelin ylemmillä terasseilla on 70 kellonmuotoista stupaa ja niissä jokaisessa sisällä Buddhaa esittävä patsas. Illalla pääsemme seuraamaan taidokasta tanssiesitystä. (A, P)

Prambanan
6. päivä, perjantai Tänään vierailemme Yogyakartan koillispuolella sijaitsevassa Prambananissa, jonka suurimmat päätemppelit on omistettu hindulaisuuden pyhälle kolminaisuudelle – Brahmalle, Shivalle ja Vishnulle. Temppelien perusmuureja koristavat yksityiskohtaisen taidokkaat korkokuvat Ramayana-eepoksesta. Paluumatkalla pysähdymme syömään lounaan. Pääsemme seuraamaan Jaavan vanhinta ja suosituinta teatterimuotoa, wayang kulit -varjoteatteria. Esityksen jälkeen tutustumme vielä Yogyakartan nähtävyyksiin. Sulttaani Hamenku Buwonon palatsikaupunginosa on kaunis perinteisen jaavalaisen rakennus- ja koristetaiteen edustaja. Tutustumme päivän aikana myös batiikin valmistukseen ja hopeaseppien työskentelyyn. (A, L)

Yogyakarta – Ubud
7. päivä, lauantai Aikaisin aamulla kuljetus lentokentälle, josta lento (Garuda Indonesia) Denpasariin, Balille. Balin saari on poikkeuksellinen Indonesian saarten joukossa. Se on ainoa hindulaisuuden keskus Intian ulkopuolella. Saari on kuuluisa kulttuuristaan ja luonnonkauneudestaan. Lentokentältä lähdemme bussilla kohti Ubudia. Matkalla vierailemme balilaisessa kodissa. Lounaan jälkeen majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Komaneka Rasa Sayang ­-hotelliin (★★★★★). Ubud on jo pitkään ollut Balin taiteellinen keskus. Perinteinen kuvataide ja käsityö ovat siellä vieläkin voimissaan modernin taiteen ohessa. Hotellimme sijaitsee keskeisellä paikalla, joten viehättävään Ubudiin on helppo tutustua myös omin päin. (RA, L)

Kintamani ja Besakih
8. päivä, sunnuntai Aamulla lähdemme bussilla kohti Balin saaren sisäosia. Ajaessamme ylös rinteitä voimme ihailla taidokkaasti pengerrettyjä riisiterasseja ja syvänvihreää, rehevää luontoa. Kauniissa vuoristomaisemassa näkyy lukemattomia erikokoisia ja värikkäitä temppeleitä. Vastaan saattaa myös tulla naisten kulkue, jossa kaikki kantavat päänsä päällä hedelmistä ja kukista koottuja jumalille tarkoitettuja lahjoja. Suurin temppelikokonaisuus on saaren pääpyhäkkö Besakih. Matkalla näemme pieniä kyliä, joista jokainen on erikoistunut omaan käsityölajiinsa: on hopeaseppiä, kivenveistäjiä, taidemaalareita, puunkaivertajia ja batiikkikankaan valmistajia. Myöhään iltapäivällä palamme Ubudiin. (A, L)

Ubud – Nusa Dua
9. päivä, maanantai Ubudin kylässä on runsaasti taidegallerioita ja mm. pieni modernin taiteen museo, jonka kokoelmat tarjoavat läpileikkauksen Balin modernin taiteen kehityksestä. Matkailijalle jäävät kuitenkin parhaiten mieleen värikkäät rituaalitanssit, jotka elävöitetään rytmikkäällä gamelan-musiikilla. Kaikki näyttää taidokkaalta teatterilta, mutta todellisuudessa on kyse tärkeästä yhteydenpidosta jumalhahmoihin. Iltapäivällä ajamme Ubudista Nusa Duan alueelle, jossa majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Nusa Dua -rantahotellin (★★★★★). (A, P)

Nusa Dua
10. päivä, tiistai Bali tarjoaa nähtävyyksiensä ja kulttuurinsa lisäksi myös loistavan mahdollisuuden virkistäytymiseen ja lepoon koralliriuttojen suojaamilla valkoisilla hiekkarannoilla – niin myös oma loistelias hotellimme. Illalla pääsemme seuraamaan kiehtovaa kecak-tanssia. (A, P)

Nusa Dua
11. päivä, keskiviikko Vielä on päivä aikaa nauttia Balin lämmöstä. Saamme pitää huoneet klo 18.00 saakka. Jäähyväispäivällisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta lento (Qatar Airways) Dohan kautta (Qatar Airways) Suomeen lähtee puolenyön jälkeen. (A, P)

12. päivä, torstai Saavumme Helsinkiin klo 14.40.

Hotellien tähtiluokitukset, ks. s. 15. Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 710 e

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla vähintään 2 tyhjää sivua. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Sisäisiä lentoja ja junamatkaa varten tarvitsemme syntymäaikanne sekä passinne numeron ja voimassaoloajan jo varauksen yhteydessä tai viimeistään n. 3 kk ennen matkaa.
Indonesia sijaitsee päiväntasaajalla ja maassa on trooppinen ilmasto, joten sadekuurot ovat yleisiä. Jaavalla tieliikenne on ruuhkaista.
Osassa vierailukohteistamme on paljon portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu 450 e/hlö.

Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 5.5.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua

Indonesian kiertomatka - Jaava ja Bali: Vinkkejä ja suosituksia

Voit olla kiinnostunut myös näistä