Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Intian matka Palace on Wheels -junalla maharadžojen tyyliin

Nauti ylellisen junamatkan palveluista, näe Rajasthan ja koe luonnonrauhaa kansallispuistoissa, tutustu Agran ja Delhin aarteisiin. Lennot business-luokassa.

Uutuus
 • Delhi 1½ yötä / 7 yön junamatka alkaa/päättyy
 • Jaipur retki
 • Ranthambore retki
 • Chittorgarh retki
 • Udaipur retki
 • Jaisalmer retki
 • Jodhpur retki
 • Keoladeo retki
 • Agra retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Ylellinen Intian-matkamme alkaa Finnairin business-luokan lennolla Delhiin, jossa majoitumme loisteliaaseen The Imperial -hotelliin. Palace on Wheels -junassa asumme kahden hengen hyteissä, joissa on oma suihku ja wc. Junan sisustus huokuu maharadžojen ajan tunnelmaa. Junamatkalla on täysihoito; junan kahdessa ravintolassa tarjoillaan sekä intialaisia että länsimaisia ruokia. Syömme täysihoitoateriat pääsääntöisesti junan ravintoloissa, mutta ohjelmaan sopivasti myös kohdekaupunkien tasokkaissa ravintoloissa. Jokaisessa vaunussa on myös salonki, jossa voi nauttia junan tarjoiluista ympäri vuorokauden.

Matkareittimme vie meidät Rajasthaniin, ylväiden ruhtinaiden, värikkäiden turbaanien ja sarien maahan, joka tunnettiin aiemmin nimellä Rajputana. Intian ollessa brittien hallussa Rajasthan muodostui monista pienistä itsenäisistä valtioista, joiden päämiehet olivat maharadžoja. Vasta vuonna 1948 nämä rajput-kuningaskunnat liitettiin itsenäiseen Intiaan. Tutustumme myös maan historian aarteisiin mogulikauden Agrassa ja Delhissä. Suurin osa vierailukohteistamme on Unescon maailmanperintöluettelossa ainutlaatuisina historiallisina muistomerkkeinä, kuten Agrassa sijaitsevat Taj Mahalin mausoleumi ja Punainen linnoitus sekä Jaipurin, Chittorgarhin ja Jaisalmerin vuorilinnoitukset. Vaaleanpunaisen Jaipurin, sinisen Jodhpurin, kultaisen Jaisalmerin ja järvipalatsien Udaipurin arkielämä maharadžojen ja maharanojen näyttävien palatsien kupeessa häkellyttää väreineen, tuoksuineen ja äänineen. Luonnon ääreen pääsemme linturetkellä Keoladeon kansallispuistossa sekä Ranthamboren kansallispuistossa, jossa nautimme luonnonrauhasta ja kauniista maisemista ja – jos meillä on onnea – saatamme nähdä tiikerin.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (täysihoito)

1. päivä, maanantai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 20.20 suoralla lennolla business-luokassa Delhiin.

Delhi
2. päivä, tiistai Saavumme Delhiin klo 6.40. Majoitumme heti aamulla loistoluokan The Imperial -hotelliin (★★★★★) kaupungin keskustaan. Delhin alue on toiminut useiden eri hallitsijoiden pääkaupunkina.  Nykyään kaupunki muodostuu kahdesta eri osasta, joihin tutustumme tiistain ja keskiviikon kiertoajeluilla. Vanhan Delhin basaarialueiden sokkeloinen katulabyrintti valtavan Jama Masjidin moskeijan ympärillä huokuu värikylläistä elämää. Ilmeeltään varsin erilainen Uusi Delhi leveine ajoväylineen ja laajoine puutarhamaisine kaupunginosineen täydentää kaupungin moni-ilmeisyyttä. Parlamenttitalo sekä presidentin virka-asunto Rashrapati Bhavan ovat osa vaikuttavaa kokonaisuutta 1900-luvun alkupuolelta, jolloin britit siirsivät Intian siirtomaahallintonsa Kalkutasta Delhiin. Tervetulopäivällinen hotellissa. (A, L, P)

Delhi 
3. päivä, keskiviikko Jatkamme vielä kaupunkiin tutustumista. Iltapäivällä alkaa viikon matkamme perinteikkäällä Palace on Wheels -junalla. Majoitumme Deluxe-hytteihin, joissa on alavuoteet, yhdessä tai erikseen. Junassa on lisäksi kaksi ravintolaa, tilava oleskelutila ja baari sekä Spa hierontoja varten (lisämaksullinen). (A, L, P)

Jaipur
4. päivä, torstai Tänään tutustumme Jaipuriin. Vierailemme kaupunkipalatsissa ja sen museoissa. Yksi alueen näyttävimmistä rakennuksista on viisikerroksinen Hawa Mahal eli Tuulten palatsi. Näemme myös hämmästyttävän Jantar Mantar -observatorion. Käymme hieman kaupungin ulkopuolella sijaitsevassa Amberin vuorilinnakkeessa. Se on ollut aikoinaan aluetta hallinneen Kachwaha-klaanin pääkaupunki vuosisatojen ajan. Palatsissa näemme sekä julkisia vastaanottotiloja että kauniisti koristeltuja yksityisempiä osia. Nautimme lounaan linnoituksen ravintolassa. Iltapäivällä jatkamme kierrosta. Ennen kuin palaamme junaan, on mahdollisuus ostoksiin paikallisilla markkinoilla. (A, L, P)

Sawai Madhopur/Ranthambore – Chittorgarh
5. päivä, perjantai Aikaisin aamulla saavumme Sawai Madhopurin rautatieasemalle, josta ajamme puolisen tuntia Ranthamboren kansallispuistoon. Puiston pinta-ala yhdessä sitä ympäröivien suojelualueiden kanssa on 400 km2. Kansallispuiston maisemaa hallitsevat matalat vuoristot, järvet ja jokilaaksot. Kasvillisuus vaihtelee tiheistä metsistä avoimiin ruohostomaihin. Vuodesta 1973 lähtien Ranthamboren kansallispuisto on ollut bengalintiikerin suojelualue. Harvinaista nilgaiantilooppia tavataan alueella harvoin, kun taas sambar- ja aksishirvi ovat hyvin yleisiä. Alueen monipuoliseen eläimistöön kuuluvat lisäksi mm. leopardi, huulikarhu ja juovahyeena. Lintulajeja puistossa on lähes kolmesataa. Aamiaiselle palaamme junaan. Junamatka jatkuu Chittorgarhiin, jonne saavumme iltapäivällä. Junalounaan jälkeen tutustumme vaikuttavaan Chittorgarhin vuorilinnakkeeseen, joka jo koollaan kertoo alueen merkityksestä ensimmäisen vuosituhannen lopulta alkaen. Hämärän laskeuduttua näemme linnoituksessa ääni- ja valoesityksen, jonka jälkeen palaamme junaan illalliselle. (A, L, P)

Udaipur
6. päivä, lauantai Udaipur oli 1500-luvun lopusta aina Intian itsenäistymiseen 1947 saakka Rajasthanin arvostetuimman kuningaskunnan Mewarin pääkaupunki. Järvet ja niille rakennetut järvipalatsit antavat kaupungille oman romanttisen tunnelmansa, ja Udaipur onkin yksi Rajasthanin kauneimmista kaupungeista. Suvun hallitsijoilla on ollut oma kunnianimensä, maharana, erotuksena Rajasthanin muita kuningaskuntia hallinneista maharadžoista. Tutustumme Kaupunkipalatsiin, useista palatsikokonaisuuksista koostuvaan mahtavaan linnoituspalatsiin. Sen upeinta antia ovat miniatyyrikokoelmat, seinämaalaukset ja lasimosaiikit. Lounaan jälkeen veneilemme Picholajärvellä (vesitilanteen salliessa). Ennen kuin palaamme junalle, nautimme Jag Mandir -palatsisaarella iltapäiväteen. (A, L, P)

Jaisalmer
7. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen tutustumme Jaisalmerin kahteen haveliin, joista Patwon ki Haveli on Jaisalmerin näyttävin kaupunkitalo. Havelit eli kaupunkitalot ovat rikkaiden kauppiasperheiden 1840- ja 1940-lukujen välisenä aikana rakentamia pienoispalatseja värikkäine seinineen ja koristeellisine sisäpihoineen. Useissa Rajasthanin pienissä kaupungeissa on vielä haveleita – nykyään vain valitettavan huonokuntoisia – muistuttamassa tuon ajan kaupankäynnin tuomasta vauraudesta. Näemme myös Gadisar-tekojärven, jonka ympärille rakennetut pienet temppelit ovat tehneet alueesta pyhiinvaelluskohteen. Vierailemme Jaisalmerin linnoituksessa ja sen jainalaistemppeleissä. Lounaan syömme junassa. Illallisen nautimme paikallisessa hotellissa tanssi- ja musiikkiesitysten kera. (A, L, P)

Jodhpur
8. päivä, maanantai Jodhpur on Rajasthanin osavaltion toiseksi suurin kaupunki. Sen historia liittyy kiinteästi kaupunkikuvaa ylväänä hallitsevaan 1400-luvun puolivälissä rakennettuun Mehrengarh-linnakkeeseen. Tutustumme tähän ”Rajasthanin vuorilinnakkeiden kuninkaaseen” ja sen museoihin. Näkymä linnakkeelta yli sinivalkoisen vanhankaupungin on vaikuttava. Vierailemme myös Umaid Bhawan -palatsissa. Lounaan syömme Ajit Bhawan -hotellissa. Aikataulun salliessa piipahdamme keskusbasaarissa, jonka vilkkailla ja värikkäillä markkinakaduilla elämä tuntuu edelleen jatkavan vuosisatoja vanhaa menoaan kauppiaineen ja pyhine lehmineen. Tänään on aikaa nauttia junan palveluista, esim. rentoutua junan Spa-osaston hieronnassa (lisämaksullinen). Illallinen junassa. (A, L, P)

Bharatpur/Keoladeo – Agra
9. päivä, tiistai Varhain aamulla saavumme Bharatpuriin, josta teemme retken läheiseen Keoladeon kansallispuistoon. Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva Keoladeo on Intian kuuluisimpia muuttolintujen talvehtimispaikkoja. Puistossa on tavattu talvikautena yli 350 lintulajia, joista kaukaisimmat saapuvat Siperiasta asti. Liikumme puistossa polkupyörärikšojen kyydissä. Retken jälkeen syömme aamiaisen junassa samalla kun matkaamme kohti Agraa. Agrassa vierailemme Punaisessa linnoituksessa, jonka suurmoguli Akbar rakennutti 1570-luvulla. Tutustumme linnoituskaupungin sydämessä sijaitsevaan mogulihallitsijoiden palatsialueeseen. Mogulikeisarien rakennuttamien linnoitusten ja palatsien jo hiljentynyt elämä tarjoaa meille paljon katseltavaa, samoin kuin intialaisen kaupungin elämää pursuava arki muurien ulkopuolella. Lounaan syömme hotellissa. Iltapäivällä kohteenamme on Taj Mahal, jonka valkoisen marmorin hohde on yhtä mykistävä kuin on mausoleumin koskettava tarina. Mogulihallitsija Shah Jahan pystytti sen rakastettunsa Begum Mumtaz Mahalin viimeiseksi lepopaikaksi. Illalla nautimme junassa ylellisen Intian-matkamme jäähyväispäivällisen. (A, L, P)

Delhi
10. päivä, keskiviikko Junamme saapuu aamuyöllä Delhiin. Varhaisen aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 10.35–14.45 suora lento (Finnair) business-luokassa Helsinkiin. (A)

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen hytistä ja huoneesta 1.600 e.  Huom. Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä.

Intiaan tarvitaan viisumi. Lähetämme viisumianomuskaavakkeen ja ohjeet toimintaohjeiden mukana 5 viikkoa ennen matkaa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Pyydämme toimittamaan värillisen kopion passin kuvasivusta toimistoomme noin 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen passi@olympia.fi.
Osassa vierailukohteista on paljon portaita ja epätasaista maastoa. Paikallinen bakteerikanta poikkeaa suomalaisesta, joten kehotamme huolehtimaan käsihygieniasta ja välttämään kypsentämättömien tuotteiden syömistä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.
Huom. Junamatkan ohjelma annetaan sitoumuksetta. Kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Junayhtiö ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Ennakkomaksu 550 e/hlö
Huom! Loppumaksusta 50 % erääntyy maksettavaksi 31.10.2019, viimeinen erä 35 vrk ennen matkan alkua.
Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja.
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 31.8.2019, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 1.9. - 31.10.2019, pidätetään ennakkomaksu, 550 e/henkilö
 • 1.11. - 31.12.2019, pidätetään 50% matkan hinnasta
 • 1.1.2020 tai myöhemmin, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 20.3.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä