Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Itä-Kiinan kiertomatka

Kiinan muuri, Pekingin ja Shanghain modernit metropolit, pyhä Taishanvuori sekä viehättävät kanavakaupungit ihastuttavat matkailijaa.

11 päivää alk. 2 990 € /hlö
 • 2.9.2020 - 13.9.2020 Varaa
 • Gubei (Simatai) 1 yö
 • Peking 2 yötä
 • Tai'an 1 yö
 • Qufu 1 yö
 • Suzhou 2 yötä
 • Shanghai 3 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Pyhiä vuoria, luostareita, pieniä kanavakaupunkeja, vanhoja puutarhoja ja niiden vastapainoksi moderneja suurkaupunkeja – tässä ovat pysähdyspaikkamme itäiseen Kiinaan suuntautuvalla kiertomatkalla.

Kiinalainen filosofia on aina pyrkinyt hakemaan maailman ilmiöiden välillä harmoniaa, vastakohtien tasapainoa. Qufussa syntyneen moraalifilosofi Kungfutsen ja taolaisoppineiden kaltaiset suuret ajattelijat ohjasivat etsimään sitä luonnosta. Vuorilla on kiinalaisille aivan erityinen merkitys. Viidestä pyhästä vuoresta Taishan on tärkein ja rakas monen eri uskonnon harjoittajille. Pyrkimys harmoniaan heijastuu myös Suzhoun vanhoissa puutarhoissa ja Luzhin kaltaisissa Keisarinkanavan varteen syntyneissä pienissä kaupungeissa. Miljoonakaupungit Peking ja Shanghai tarjoavat kiihkeässä rytmissään ja modernissa arkkitehtuurissaan kiinnostavan vastakohdan matkan harmonisille luontokohteille.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Joka päivä vähintään puolihoito)

1. päivä, keskiviikko Lähtö Helsingistä (Finnair) Klo 18.20 suoralla lennolla Pekingiin.

Gubei (Simatai) 
2. päivä, torstai
Saavumme Pekingiin klo 6.55. Suoraan lentokentältä jatkamme bussilla (n. 3 tuntia) Gubein pikkukaupunkiin, Kiinan muurin juurelle. Gubei on rakennettu perinteiseen kiinalaiseen tyyliin kanavineen ja kaarisiltoineen. Syömme lounaan ja majoitumme Gubein keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Gubei Zhi Guang Hotspring -hotelliin (★★★★). Gubein kapeat kujat, kahvilat ja pienet myymälät saattavat houkutella tutustumiskäynnille ennen iltaa, jolloin nautimme tervetulopäivällisen. (L, P)

Gubei (Simatai) – Peking
3. päivä, perjantai
Aamulla valloitamme Kiinan muurin, maailman suurimman puolustusjärjestelmän, joka aikoinaan rakennettiin suojaamaan valtakunnan pohjoista rajaa hyökkääjiä vastaan. Nousemme kabiinihissillä muurin harjalle, vajaan kilometrin korkeuteen, jaloittelemaan ja ihailemaan komeita maisemia. Lounaan jälkeen bussimatka (n. 2 tuntia) Pekingiin, jossa majoitumme 2 yöksi Taivaallisen rauhan aukion ja Kielletyn kaupungin lähellä sijaitsevaan keskitason Beijing-hotelliin (★★★★). (A, L)

Peking
4. päivä, lauantai Aamupäivällä kohteenamme on Kielletty kaupunki, keisarien asuin- ja hallintopalatsi, jonka lohikäärmevaltaistuimelta Keskustan valtakuntaa hallittiin lähes 500 vuoden ajan. Pekingissä rakennetaan koko ajan uutta ja uudisrakennusten tieltä puretaan vanhoja rakennuksia ja kortteleita. Pilvenpiirtäjien keskellä on kuitenkin säilynyt vielä pala aivan toisenlaista maailmaa. Iltapäivällä tutustumme rikša-ajelulla perinteisiin pekingiläisiin asuinkortteleihin kapeine kujineen eli hutongeineen. Päivällisellä nautimme mm. kuuluisaa Pekingin ankkaa. (A, L, P)

Peking – Tai’an
5. päivä, sunnuntai
Aamulla luotijuna vie meidät kahdessa tunnissa Tai’aniin, Shandongin maakuntaan. Kaupunkikuvaa hallitseva Taishanvuori temppeleineen ja paviljonkeineen on Unescon maailmanperintölistalla. Vuoren laella kivipylväiden ja kallioiden kaiverrukset kertovat kävijälle, kuinka entisaikojen keisarit uhrasivat vuorella Taivaalle ja rukoilivat jatkuvuutta hallintokaudelleen, hyvää satoa ja apua luonnonvoimia vastaan. Luonnonmukaiseen elämään ja järjestykseen ajattelunsa perustava taolaisuus löysi Taishanin jo varhain. Buddhalaiset asettuivat vuorelle 400-luvulta lähtien. Vuoren yhteyteen onkin rakennettu paviljonkeja, temppeleitä ja luostareita monena eri aikakautena. Nousemme vuorelle – yli 6000 äkkijyrkän portaan sijasta – kabiinihissillä, joka vie meidät 1500 metrin korkeuteen. Majoitumme Tai’anin liikekeskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Wanda Realm -hotelliin (★★★★★). (A, L, P)   

Tai’an – Qufu
6. päivä, maanantai Aamulla jatkamme bussilla (n. 2 tuntia) Qufuun. Qufu on kiinalaisen yhteiskunta- ja moraalifilosofian suuren opettajan, Kungfutsen, syntymäkaupunki. Kungfutse ei itse kirjannut muistiin opetuksiaan, vaan esimerkiksi ns. Analektit (keskustelut) ovat Kungfutsen oppilaiden ja heidän oppilaidensa jälkipolvia varten bambuliuskoille tallentamia. Tutustumme Kungfutsen kunniaksi rakennettuun temppelialueeseen, jonka merkittävimpänä osana pidetään Suurten saavutusten hallia, Dachengia. Käymme myös läheisessä Kungfutsen jälkeläisten asuinpalatsissa, Kongien talossa. Kungfutsen metsässä ovat sukuhaudat ja tänne on myös itse Kungfutse haudattu. Myöhään iltapäivällä majoitumme keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Shangri-La-hotelliin (★★★★★). (A, L, P)

Qufu – Suzhou
7. päivä, tiistai
Aamupäivällä vierailemme ”Kuuden taidon” -teemapuistossa. Kungfutselaisuudessa keskeistä on kansalaisten ja yhteiskunnan toimivuus; kaikella on maailmankaikkeudessa oma paikkansa ja tehtävänsä. Hallitsijan ja alamaisten tuli harjoittaa kuuliaisuuden, oikeamielisyyden ja hyväntahtoisuuden hyveitä. Harmonian tavoittelussa oleellista on oikeiden taitojen hallinta. Meille esitellään taidoista tärkeimpiä, mm. ratsastusta, kalligrafiaa ja jousiammuntaa sekä oikean käytöksen mukainen rituaali. Lounaan syömme vielä Qufussa. Iltapäivällä nousemme jälleen luotijunaan, joka vie meidät 3 tunnissa Suzhouhun. Majoitumme 2 yöksi vanhassakaupungissa sijaitsevaan perinteiseen kiinalaiseen tyyliin rakennettuun keskitason Garden-hotelliin (★★★★). Suzhoun tunnelmasta voi nauttia kävelyretkellä illan hämärtyessä lyhtyjen ja lamppujen valaisemien kanavien varrella. (A, L, P)

Suzhou
8. päivä, keskiviikko Aamupäivällä teemme retken läheisen Taihujärven rannalla sijaitsevaan Dongshanin kylään. Ajomatkalla halki Suzhoun liikekeskustan avautuu toisenlainen maailma: vaikuttavia pilvenpiirtäjiä ja rakennuskomplekseja on melkeinpä silmänkantamattomiin, metro kuljettaa ja uusimmat automallit sukkuloivat liikenteessä. Perillä Taihujärven rannalla elämä jatkaa vuosisataista kulkuaan. Kyläläiset saavat elantonsa viljelyksiltä ja hedelmätarhoistaan. Shanghain miljoonakaupungin kauppahalleissa riittää kysyntää alueen tuotteille, jotka tänäkin päivänä saatetaan kuljettaa perille Keisarinkanavaa pitkin. Lounaan syömme Dongshanissa yksityisyrittäjäperheen ravintolassa. Käymme myös Verkkomestarin puutarhassa, jonka tarkkaan harkitut kävelyreitit avaavat yllättäviäkin näkökulmia intiimiin puutarhaan. (A, L, P)

Suzhou – Luzhi – Shanghai
9. päivä, torstai
Matkamme jatkuu pieneen Luzhin kanavakaupunkiin. Nousemme tasapohjaisiin veneisiin, jotka kuljettavat meitä verkkaiseen tahtiin. Kanavan varren taloissa asutaan yhä, pyykit kuivuvat ulkona, seinille on ripustettu yrtti- ja sipulikimppuja, suurissa saviruukuissa kukkivat asterit ja krysanteemit. Neljän porukka pelaa mahjongia, toiset kaksi läiskivät korttia. Lounaan jälkeen jatkamme bussilla (n. 2 tuntia) Shanghaihin. Majoitumme 3 yöksi keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Wangbaohe (Shanghai Central) -hotelliin (★★★★). (A, L)

Shanghai
10. päivä, perjantai
Aloitamme kaupunkiin tutustumisen Huangpujoen itäpuolelta, nopeasti kasvavasta modernista Pudongista. Hyvän käsityksen kaupungin laajuudesta saa yli 400 metriä korkean pilvenpiirtäjän näköalatasanteelta. Lounaan jälkeen tutustumme kuuluisaan Bundin rantakatuun. Käymme myös Shanghain vilkkaassa vanhassakaupungissa. Päivän aikana tutustumme myös kiinalaisen teen valmistukseen ja maan moniin teelajikkeisiin. (A, L)

Shanghai
11. päivä, lauantai
Viime vuosikymmenten nopea talouskasvu on johtanut suuriin muutoksiin Kiinassa. Vierailemme aamulla Chaoyangin kaupunginosassa asuvan perheen luona. Kuulemme, miten arki sujuu suurkaupungissa. Pistäydymme myös kauppahallissa, missä monet alueen asukkaat tekevät päivittäiset ostoksensa. Iltapäivällä on vapaata aikaa, ennen kuin illalla kokoonnumme jäähyväispäivälliselle. (A, P)

12. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 10.00–14.50 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 560 e.

Matkalla tarvitaan Kiinan viisumi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.  Lähetämme tarkemmat ohjeet ja hintatiedot viisumista hyvissä ajoin ennen matkaa.
Matkan kohteissa on korkeuseroja ja portaita. Tutustukaa Kiinan-matkojen erityisehtoihin.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 450 e/hlö
Peruutusehdot B
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 26.9.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Itä-Kiinan kiertomatka: Vinkkejä ja suosituksia

Vihjeitä matkalle Kiinaan

"Todellinen tieto pohjautuu kokemukseen"
(kiinalainen sananlasku)

Kiina on ollut mukana Olympian matkaohjelmassa jo 1970-luvulta alkaen. Olympia onkin maamme kokenein matkanjärjestäjä Kiinassa. Matkustajamme hyötyvät pitkästä kokemuksestamme ja hyvistä suhteistamme osaaviin paikallisiin yhteistyökumppaneihimme.

Milloin on paras aika matkustaa?
Kiinan matkamme ajoittuvat pääsääntöisesti kevääseen ja syksyyn, jolloin sää on miellyttävän leuto. Kevät alkaa näillä leveyksillä jo maaliskuussa ja syksy kestää lämpimänä myöhempään kuin Suomessa. Kevään kukkaloisto ja hedelmäpuiden kukinta ajoittuu yleensä maalis-huhtikuulle. Keväällä sääolot saattavat vaihdella nopeastikin ja sadekuurojen mahdollisuus on suuri. Syksy puolestaan tuo upean ruskan lehtipuumetsävyöhykkeille, joihin nämä alueet kuuluvat. Noin 5 viikkoa ennen matkaa lähetämme matkustajille toimintaohjeet, joihin olemme keränneet ajantasaista perustietoa mm. matkalla tarvittavista rokotuksista, valuutoista, vaatetuksesta ja muista varusteista.  

Mitä matkalle mukaan?
Henkilökohtaisten matkatavaroidensa lisäksi jokainen tarvitsee matkalle ehjän passin, jonka tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen. Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Kiinaan.  Lähetämme viisumin hankkimisesta ohjeet hyvissä ajoin ennen lähtöä.

Kiinaan vaihdettavaksi valuutaksi voi ottaa euroja. Kiinan yuaneja (CNY) voi vaihtaa Suomessa jo etukäteen. Luottokortti on käypä maksuväline esimerkiksi hotelleissa, tavarataloissa ja kalliimmissa liikkeissä, mutta sitä käytettäessä on syytä noudattaa varovaisuutta ja muistaa aina suojata kortin tunnusluku.

Kerrospukeutuminen on järkevä vaihtoehto vaihtelevien säiden ja yleisten tilojen (lentokoneet, hotellit, bussit yms.) ilmastoinnin takia. Siksi on hyvä varata mukaan kevyt jakku, neuletakki, huivi tms.

Monipuolinen retkiohjelma
Matkoihimme sisältyy mielenkiintoista ohjelmaa käytännöllisesti katsoen aamusta iltaan.  

Hotellimme
Kiinassa on tarjolla majoitusvaihtoehtoja perinteisistä majataloista aina ensimmäisen luokan hotelleihin. Kiinan nopea talouskasvu heijastuu uusina kasvukeskuksina ja mahtipontisina rakennushankkeina, ja myös hotelleja rakennetaan ja kunnostetaan jatkuvasti. Pyrimme aina käyttämään matkan luonteeseen sijainniltaan ja hinta-laatusuhteeltaan parhaiten soveltuvia hotelleja, jotta matkasta muodostuisi kaikin puolin miellyttävä kokemus. Pidätämme oikeuden hotellimuutoksiin.

Ateriat
Kiinassa matkoihimme kuuluu vähintään puolihoito ruokajuomineen (lasillinen olutta/virvoitusjuomaa/vettä). Suosittelemme juomaan vain pullotettuja juomia.

Kiina on lähellä – hyvät lentoyhteydet
Lennämme Kiinaan Helsingistä suorilla Finnairin reittilennoilla (lentoaika n. 8–10 tuntia).

Rokotukset, lääkkeet ja terveys
Kiinaan matkustettaessa ei vaadita mitään erityisiä rokotuksia, eli riittää kun perusrokotukset (kurkkumätä-jäykkäkouristus- ja tarvittaessa MPR-rokotus) ovat kunnossa. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta. Rokotussuositukset saattavat muuttua lyhyellä varoitusajalla – tarkempia tietoja saa esim. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi. Ota huomioon matkojen pituudet sekä mahdolliset viivästymiset ja pakkaa käsimatkatavaroihin tarvitsemasi lääkitys koko matkan ajaksi. Käsihygieniaa voi matkalla hoitaa kätevästi esim. desinfiointigeelillä. Erilainen bakteerikanta saattaa aiheuttaa herkkävatsaisille oireita, joten matka-apteekkiin kannattaa varata vatsan toimintaa rauhoittavaa lääkettä. Jos suunnittelet matkaa korkeaan ilmanalaan (Tiibetiin), suosittelemme, että keskustelet matkan soveltuvuudesta itsellesi ensin lääkärin kanssa. Ohut ilma aiheuttaa usein erilaisia oireita, kuten päänsärkyä, huimausta, vatsavaivoja yms. Joidenkin suurkaupunkien kuten Pekingin ilmanlaatu saattaa erityisesti talvisin olla ajoittain huono. Matkan soveltuvuudesta kannattaa keskustella etukäteen lääkärin kanssa, mikäli sinulla on todettu keuhko- tai sydänperäisiä sairauksia. Edellytämme matkoillemme osallistuvilta normaalia tai hyvää liikuntakykyä (mainittu kunkin matkan kohdalla).

Kulttuuririentoihin vai ostoksille?
Kiinassa on tarjolla runsaasti näyttäviä ooppera-, akrobatia- ja musiikkiesityksiä. Taidegallerioita ja mielenkiintoisia museoita on useissa kohteissa. Maa houkuttelee myös ostosmahdollisuuksillaan. Matkoillamme onkin ohjelman lomaan varattu aikaa myös ostoksiin. Hintatasoltaan kohtuullisia paikallisia tuotteita ovat esimerkiksi silkkituotteet, aidot helmet, koriste-esineet, kulhot ja kupit, tee, ginsengjuuri jne. Yhä suurempi osa maailman merkkituotteista valmistetaan Kiinassa.

Palvelut
Palvelujen taso vaihtelee alueittain eikä hyvä palvelu aina ole itsestään selvää. Yleisesti ottaen hyvään käytökseen ja hymyyn vastataan samalla tavalla kulttuurieroista huolimatta.

Juomarahat
Olympian ryhmässä on helppo matkustaa. Ei tarvitse miettiä ainaista kysymystä juomarahojen suuruudesta. Matkojemme hintaan sisältyvät juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille. Olympian matkanjohtaja hoitaa nämä maksut. On hyvä muistaa, että esim. parin viikon matkalla juomarahoista kertyy jo sievoinen summa.

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:

Imperial Palaces of the Ming and Qing Dynasties in Beijing and Shenyang
Mount Taishan
Temple and Cemetery of Confucius and the Kong Family Mansion in Qufu
The Great Wall

Voit olla kiinnostunut myös näistä