Hyppää pääsisältöön

Jangtse - jokiristeily Kiinassa

Aja Shanghain Maglev-junalla ja näe Keltaisen kurjen paviljonki, Kolmen rotkon pato, maailman suurin vesivoimala sekä Jangtse-joen mahtavat maisemat.
9 päivää alk.2 480 €/hlö
  • 7.5.2017 - 16.5.2017 vain 2 paikka(a) jäljellä Varaa
  • 22.10.2017 - 31.10.2017 Varaa
  • Shanghai 2 yötä
  • Wuhan 1 yö
  • Yichang 4 yön Jangtse-jokiristeily alkaa
  • Chongqing 1 yö

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Kiinan nopea nousu maailman johtavien valtioiden ja suurimpien talousmahtien joukkoon näkyy kenties parhaiten Shanghaissa. Futuristisesta Pudongin kaupunginosasta avautuu näköala joen vastarannalla sijaitsevalle Bundin rantakadulle. Sekin edusti merkittävää mutta toisenlaista talousmahtia sata vuotta sitten, kun länsivaltioiden keskenään jakamissa kaupunginosissa kauppa kukoisti, satama toi tavaraa ja väkeä ja oopiumi- ja peliluolat täyttivät kaupungin.

Jangtsen suistoalueelta Shanghaista jatkamme luotijunalla sen keskijuoksulle Wuhaniin, jonne valtamerialukset tuovat ja vievät rahtia pitkienkin matkojen takaa. Neljän yön risteily ylävirtaan alkaa Yichangista, vaikuttavan Kolmen rotkon alueen itäpäästä. Täällä sijaitsee myös maailman suurin vesivoimala. Matkalla on helppo ymmärtää, kuinka suuri merkitys Jangtsella on ollut ja yhä on Kiinalle niin taloudellisesti, kulttuurillisesti kuin maantieteellisestikin. Joki virtaa maan rikkaimpien ja taajimmin asuttujen maakuntien halki ja jakaa Kiinaa etelään ja pohjoiseen.

Risteilymme päättyy ”sumujen kaupunkiin”, yli 30 miljoonan asukkaan Chongqingiin. Kaupungin vanha osa ja sen lähellä kohoava pilvenpiirtäjien meri synnyttävät mielenkiintoisen vuorten rajaaman kontrastin. 

Matkaohjelma

Vuoden 2017 matkat Vuoden 2018 matkat Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
(Matkalla on täysihoito)

1. päivä, sunnuntai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 17.05 suoralla lennolla Shanghaihin.

Shanghai
2. päivä, maanantai
Klo 7.10 saavumme Shanghaihin. Nousemme huippunopeaan Maglev-junaan, joka vie meidät kentältä kohti kaupunkia. Juna ”leijuu” 8–12 mm:n korkeudella raiteiden yläpuolella voimakkaiden sähkömagneettien avulla. Teemme 30 kilometrin matkan vajaassa 10 minuutissa. Käymme Pudongissa yli 400 metriä korkeassa pilvenpiirtäjässä ihailemassa Huangpujoelle avautuvaa näköalaa. Lounaan jälkeen majoitumme 2 yöksi hyvään keskitason New Jing Jiang Tower -hotelliin (★★★★★). (L, P)

Shanghai
3. päivä, tiistai
Viime vuosikymmenten nopea talouskasvu on johtanut Kiinassa suuriin muutoksiin. Se, miten tämä näkyy paikallisen perheen arjessa, selviää meille vieraillessamme aamulla Chaoyangin kaupunginosassa asuvan perheen luona. Pistäydymme myös torilla, missä monet alueen asukkaat tekevät päivittäiset ruokaostoksensa. Lounaan jälkeen tutustumme Shanghain ”vanhaankaupunkiin” ja sen vilkkaisiin kauppakujiin. Illalla on mahdollisuus lähteä katsomaan Shanghain valoja lisämaksulliselle (n. 40 e) iltaristeilylle Huangpujoelle. Retkelle ilmoittaudutaan paikan päällä. (A, L, P)

Shanghai – Wuhan
4. päivä, keskiviikko
Jatkamme aamupäivällä Shanghain nähtävyyksiin tutustumista. Vierailemme mielenkiintoisessa Jade-buddhan temppelissä. Sen aarteet, kaksi valkoisesta jadesta tehtyä buddhan patsasta, on tuotu Burmasta 1870-luvulla. Lounaan jälkeen luotijuna vie meidät (n. 5,5 t) Wuhaniin. Jangtsen keskijuoksulla sijaitseva Wuhan on tärkeä satamakaupunki ja liikenteen solmukohta. Kaupungissa oli 1860-luvulla ulkomaisten kauppiaiden ja lähetystöjen tukikohta ja siirtomaa-ajan tunnelmia voi vieläkin aistia jokivarren kaduilla. Wuhanissa myös 70-vuotias Mao Zedong kohautti maailmaa vuonna 1996 uimalla tunnissa 15 kilometriä Jangtsejoen pyörteissä. Nykyään vuotuinen muistotapahtuma tuo joka heinäkuun 16. päivänä uimareita kaikkialta maailmasta mittelemään voimiaan Jangtsen voimakkaita virtauksia vastaan. Majoitumme ensimmäisen luokan Shangri-La-hotelliin (★★★★★). (A, L, P)

Wuhan – Yichang – risteily Jangtsella alkaa
5. päivä, torstai
Käymme aamupäivällä Käärmekukkulalla. Sen Keltaisen kurjen paviljongilta voimme havainnoida kaupungin valtavia mittasuhteita ja katsella Jangtsen yli kahdessa tasossa kulkevaa siltaa. Alempana on rautatiesilta ja ylempänä väylä autoja ja jalankulkijoita varten. Kun silta avattiin liikenteelle 1957, se oli ainoa laatuaan. Nykyään siltoja on kymmeniä – Wuhanissakin useita – ja uusia on suunnitteilla. Nautimme Wuhanissa lounaan ja nousemme jälleen luotijunaan. Runsaat kaksi tuntia myöhemmin olemme Yichangissa, Kolmen rotkon alueen itäpäässä. Päivällisen jälkeen siirrymme risteilyalukseemme, Victoria Cruises -varustamon vuonna 2009 valmistuneeseen Victoria Jennaan. Majoitumme parvekkeellisiin hytteihin laivan ylempiin kerroksiin.
Victoria Cruises on amerikkalainen 5 tähden risteilyvarustamo Jangtsella. Alukseen mahtuu n. 400 matkustajaa. Laivalla on 2 ravintolaa, 3 baaria, kuntosali, kokoustiloja, kirjasto, kauneushoitola ja matkamuistomyymälä. Risteilyllä on täysihoito. (A, L, P)

Kolmen rotkon pato
6. päivä, perjantai
Jangtsen keskijuoksun graniittikanjoneita alettiin tutkia suurpadon rakentamista ajatellen jo 1910-luvulla. Joen tuhotulvien ehkäisemiseksi ja kehittyvän teollisuusmaan sähköntuotannon turvaamiseksi patohanke herätettiin uudelleen henkiin 1980-luvulla. Varsinainen rakentaminen käynnistyi lopulta vuonna 1994. Tänään teemme retken maailman suurinta vesivoimalaa varten rakennetulle Kolmen rotkon padolle. Hanke on kaikkien mittapuiden mukaan valtava; yksistään kapea ja pitkä patoallas on yli 600 kilometrin mittainen. (A, L, P)

Risteily Jangtsella jatkuu
7.–8. päivä, la–su
Lauantaina saavutamme 44 kilometriä pitkän vehreistä metsistään ja syvistä laaksoistaan tunnetun Wu-rotkon. Monien mieleen jää myös läheinen Qutang-rotko karuine seinämineen. Risteilyn aikana päivän voi aloittaa vaikka taiji-aamuvoimistelulla. Laivalla järjestetään myös mm. Kolmen rotkon padosta kertova luento. Lisäksi voi osallistua varustamon järjestämille lisämaksullisille retkille. Vierailukohteita ovat mm. Shibaozhain punainen paviljonki sekä n. 170 km Chongqingista alavirtaan sijaitseva Fengdun ”kummituskaupunki”. Retket tilataan ja maksetaan laivalla. (2xA, 2xL, 2xP)

Chongqing
9. päivä, maanantai
Saavumme aamulla Chongqingiin, yli 30 miljoonan asukkaan suurkaupunkiin. Chongqing on rakennettu Jangtse- ja Jialingjokien välisten kukkuloiden rinteille. Vireän ja vauraan kaupungin maisemaa hallitsevat siis monet sillat, mutta myös korkeat asuin- ja toimistorakennukset. Vierailukohteemme, 1700-luvulla rakennettu Huguangin kiltatalo, on mielenkiintoinen poikkeus yleisilmeeltään modernissa suurkaupungissa. Lounaan jälkeen majoitumme ensimmäisen luokan JW Marriott -hotelliin (★★★★★), joka sijaitsee keskustan ostoskatujen välittömässä läheisyydessä. Jäähyväispäivällisellä maistelemme paikallisen sichuanilaisen keittiön antimia. (A, L, P)

10. päivä, tiistai Aikaisen aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 9.50–14.05 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Olemme maininneet hotellin paikallisen luokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Alustavat matkapäivät keväällä 2018 ovat 6.-15.5.
Lähdön hinta ja tarkistettu ohjelma julkaistaan Kaukomatkaesitteessä 2018.
Matka on kuitenkin jo nyt alustavasti varattavissa toimistostamme p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi
Lähetämme ohjelman ja matkan hintatiedot ennakkoon ilmoittautuneille toukokuussa 2017 ja voitte
sen jälkeen vahvistaa osallistumisenne.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta/hytistä 790 e
Huom! Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen huoneesta/hytistä.

Matkalla tarvitaan Kiinan viisumi. Viisumin hankintaa varten pyydämme passinne toimistoomme n. 2 viikkoa ennen matkaa. Vierailukohteissa on korkeuseroja ja paljon portaita joten matkustajilta edellytetään hyvää liikuntakykyä. Jangtsen vedenkorkeuden vaihtelut saattavat aiheuttaa muutoksia risteilyn reittiin ja tutustumiskohteisiin. Tutustukaa Kiinan matkojen erityisehtoihin, esite s 176.

Ennakkomaksu 350 e/hlö
Peruutusehdot A:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 20–4 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan kokonaishinnasta
- myöhemmin kuin 4 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 3.5.2016 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Voit olla kiinnostunut myös näistä