Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Jangtse – jokiristeily Kiinassa

Aja Shanghain Maglev-junalla, näe Kolmen rotkon pato ja maailman suurin vesivoimala, nauti risteilyllä Jangtse-joen mahtavista maisemista.

10 päivää alk. 3 270 € /hlö
 • 20.9.2020 - 30.9.2020 Varaa
 • Shanghai 2 yötä
 • Suzhou 1 yö
 • Jangtsen-risteily 4 yötä
 • Chongqing retki
 • Nanjing 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Jangtse virtailee rauhallisesti Kiinan vauraimpien ja taajimmin asuttujen maakuntien halki. Jättivaltion asemaa maailman suurten talousmahtien joukossa heijastelevat Shanghain ja Chongqingin kaltaiset miljoonakaupungit.

Ennen muuta Kiinan mahtia kuuluttaa Jangtseen pystytetty maailman suurin vesivoimala ja sitä varten rakennettu Kolmen rotkon pato, jonka pelkkä patoallaskin on yli 600 kilometrin mittainen. Pääsemme tutustumaan patoon ja sitä ympäröiviin jylhiin rotkomaisemiin neljän yön mittaisella risteilyllä mukavalla Victoria Jenna-aluksella. Risteily alkaa Yichangista, Kolmen rotkon alueen itäpäästä, ja päättyy ”sumujen kaupunkiin”, yli 30 miljoonan asukkaan Chongqingiin. Kotimatkalle lähdemme Nanjingista, joka on pitkän historiansa aikana ehtinyt olla useampaankin otteeseen Kiinan pääkaupunkina.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, RP=retkipäivällinen (Matkalla on täysihoito)

Huom! Paluu Nanjingin kautta, paluupäivä keskiviikko 30.9.2020.

1. päivä, sunnuntai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 17.20 suoralla lennolla Shanghaihin.

Shanghai
2. päivä, maanantai Klo 7.10 saavumme Shanghaihin. Nousemme huippunopeaan Maglev-junaan, joka vie meidät kentältä kohti kaupunkia. Juna ”leijuu” 8–12 mm:n korkeudella raiteiden yläpuolella voimakkaiden sähkömagneettien avulla. Teemme 30 kilometrin matkan vajaassa 10 minuutissa. Käymme Pudongissa yli 400 metriä korkeassa pilvenpiirtäjässä ihailemassa Huangpujoelle avautuvaa näköalaa. Lounaan jälkeen majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Wangbaohe (Shanghai Central) -hotelliin (★★★★). (L, P)

Shanghai
3. päivä, tiistai Perehdymme Shanghain museon mielenkiintoisiin kokoelmiin. Lounaan jälkeen tutustumme Shanghain ”vanhaankaupunkiin” ja sen vilkkaisiin kauppakujiin. Illalla on mahdollisuus lähteä katsomaan vauhdikasta akrobatiaesitystä (n. 35 e). Retkelle ilmoittaudutaan paikan päällä. (A, L, P)

Shanghai – Suzhou
4. päivä, keskiviikko
Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla (n. 1,5 tuntia) Suzhouhun. Tutustumme ”Oleilemaan kehottavaan puutarhaan”, jossa mutkittelevien käytävien monenmuotoiset ikkuna-aukot tarjoavat vaihtelevia näkymiä ja kuvakulmia. Lounaan jälkeen teemme leppoisan kanavaristeilyn. Iltapäivällä majoitumme kaupungin vanhassa osassa sijaitsevaan hyvään keskitason Garden-hotelliin (★★★★). (A, L, P)

Suzhou – Yichang
5. päivä, torstai Aamupäivällä vierailemme paikallisen perheen kotona. Lounaan nautittuamme nousemme iltapäivällä luotijunaan. Runsaat kuusi tuntia myöhemmin olemme Yichangissa, junamatkan aikana syömme retkipäivällisen. Nousemme myöhään illalla risteilyalukseemme, Victoria Cruises -varustamon Victoria Jennaan. Majoitumme parvekkeellisiin hytteihin laivan ylempiin kerroksiin. Victoria Cruises on amerikkalainen 5 tähden risteilyvarustamo Jangtsella. Alukseen mahtuu n. 400 matkustajaa. Laivalla on 2 ravintolaa, 3 baaria, kuntosali, kokoustiloja, kirjasto, kauneushoitola ja matkamuistomyymälä. (A, L, RP)

Kolmen rotkon pato, risteily alkaa
6. päivä, perjantai Aamun voit halutessasi aloittaa vaikkapa lempeällä taiji-harjoituksella. Aluksemme on ankkurissa Yichangissa ja tutustummekin lähiympäristöön tarkemmin, ennen kuin lähdemme iltapäivällä eteenpäin. Jangtsen keskijuoksun graniittikanjoneita alettiin tutkia suurpadon rakentamista ajatellen jo 1910-luvulla. Joen tuhotulvien ehkäisemiseksi ja kehittyvän teollisuusmaan sähköntuotannon turvaamiseksi patohanke herätettiin uudelleen henkiin 1980-luvulla. Varsinainen rakentaminen käynnistyi lopulta vuonna 1994. Teemme retken maailman suurinta vesivoimalaa varten rakennetulle Kolmen rotkon padolle. Hanke on kaikkien mittapuiden mukaan valtava; yksistään kapea ja pitkä patoallas on yli 600 kilometrin mittainen. (A, L, P)

Risteily Jangtsella
7.–8. päivä, la–su
Lauantaina saavutamme 44 kilometriä pitkän vehreistä metsistään ja syvistä laaksoistaan tunnetun Wu-rotkon. Monien mieleen jää myös läheinen Qutang-rotko karuine seinämineen. Risteilyn lomassa voi osallistua varustamon järjestämille lisämaksullisille retkille. Vierailukohteita ovat mm. Shibaozhain punainen paviljonki sekä n. 170 km Chongqingista alavirtaan sijaitseva Fengdun ”kummituskaupunki”. Retket tilataan ja maksetaan laivalla. (2xA, 2xL, 2xP)

Chongqing – Nanjing
9. päivä, maanantai Saavumme aamulla Chongqingiin, yli 30 miljoonan asukkaan suurkaupunkiin. Chongqing on rakennettu Jangtse- ja Jialingjokien välisten kukkuloiden rinteille. Vireän ja vauraan kaupungin maisemaa hallitsevat siis monet sillat, mutta myös korkeat asuin- ja toimistorakennukset. Vierailukohteemme, 1700-luvulla rakennettu Huguangin kiltatalo, on mielenkiintoinen poikkeus yleisilmeeltään modernissa suurkaupungissa. Lounaan jälkeen lennämme Nanjingiin (n. 2 t). Perillä majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan keskitason Grand Trustel Mandarin Garden -hotelliin (★★★★). (A, L, P)

Nanjing
10. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen tutustumme Nanjingin nähtävyyksiin. Vuosisatoja jatkuneen keisarivallan jälkeen Kiinasta tuli vuonna 1912 tasavalta ja sen ensimmäiseksi presidentiksi Sun Yat-sen. Zilin- eli Purppuravuoren etelärinteelle, puistokujan päähän rakennettu Sun Yat-senin sinikattoinen mausoleumi on yksi kaupungin päänähtävyyksistä. Se on myös ensimmäinen vierailukohteemme. Myöhemmin käymme mm. Kungfutsen temppelissä, jota ympäröivät vanhat kiinalaiset talot teehuoneineen. (A, L, P)

11. päivä, keskiviikko Aikaisen aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 9.40–14.20 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Olemme maininneet hotellin paikallisen luokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta/hytistä 590 e
Huom. Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen huoneesta/hytistä.

Matkalla tarvitaan Kiinan viisumi. Lähetämme tarkemmat ohjeet viisumista hyvissä ajoin ennen matkaa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.  

Vierailukohteissa on korkeuseroja ja paljon portaita, joten matkustajilta edellytetään hyvää liikuntakykyä. Jangtsen vedenkorkeuden vaihtelut saattavat aiheuttaa muutoksia risteilyn reittiin ja tutustumiskohteisiin. Tutustukaa Kiinan-matkojen erityisehtoihin. Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 450 e/hlö
Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 12.11.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Jangtse – jokiristeily Kiinassa: Vinkkejä ja suosituksia

"Todellinen tieto pohjautuu kokemukseen" (kiinalainen sananlasku)

Kiina on ollut mukana Olympian matkaohjelmassa jo 1970-luvulta alkaen ja Olympia onkin maamme kokenein Kiinan-matkojen järjestäjä. Matkustajamme hyötyvät pitkästä kokemuksestamme ja hyvistä suhteistamme osaaviin paikallisiin yhteistyökumppaneihimme.

Milloin on paras aika matkustaa?
Kiinan matkamme ajoittuvat pääsääntöisesti kevääseen ja syksyyn, jolloin sää on miellyttävän leuto. Kevät alkaa näillä leveyksillä jo maaliskuussa ja syksy kestää lämpimänä myöhempään kuin Suomessa. Kevään kukkaloisto ja hedelmäpuiden kukinta ajoittuu yleensä maalis-huhtikuulle. Keväällä sääolot saattavat vaihdella nopeastikin ja sadekuurojen mahdollisuus on suuri. Syksy puolestaan tuo upean ruskan lehtipuumetsävyöhykkeille, joihin nämä alueet kuuluvat.

Toimintaohjeet
Noin 5 viikkoa ennen matkaa lähetämme toimintaohjeet, joihin olemme keränneet ajantasaista perustietoa mm. matkalla tarvittavista rokotuksista, valuutoista, vaatetuksesta ja muista varusteista.

Mitä matkalle mukaan?
Henkilökohtaisten matkatavaroidensa lisäksi jokainen tarvitsee matkalle ehjän passin, jonka tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen. Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Kiinaan. Lähetämme ohjeet viisumista hyvissä ajoin ennen matkaa.

Vaihdettavaksi valuutaksi voi ottaa euroja. Kiinan yuaneja (CNY) voi vaihtaa Suomessa jo etukäteen. Luottokortti on käypä maksuväline tavarataloissa ja kalliimmissa liikkeissä, mutta sitä käytettäessä on syytä noudattaa varovaisuutta ja muistaa aina suojata kortin tunnusluku.

Kerrospukeutuminen on järkevä vaihtoehto vaihtelevien säiden ja yleisten tilojen (lentokoneet, hotellit, bussit yms.) ilmastoinnin takia. Siksi on hyvä varata mukaan kevyt jakku, neuletakki, huivi tms.

Monipuolinen retkiohjelma
Useimpiin matkoihimme sisältyy mielenkiintoista ohjelmaa käytännöllisesti katsoen aamusta iltaan. Kiinassa olemme jättäneet vapaa-aikaa myös omatoimiseen tutustumiseen matkakohteeseen.

Hotellimme
Kiinassa on tarjolla majoitusvaihtoehtoja perinteisistä majataloista aina ensimmäisen luokan hotelleihin. Nopea talouskasvu heijastuu uusina kasvukeskuksina ja mahtipontisina rakennushankkeina, ja myös hotelleja rakennetaan ja kunnostetaan jatkuvasti. Pyrimme aina käyttämään matkan luonteeseen sijainniltaan ja hinta-laatusuhteeltaan parhaiten soveltuvia hotelleja, jotta matkasta muodostuisi kaikin puolin miellyttävä kokemus. Pidätämme oikeuden hotellimuutoksiin.

Ateriat
Kiinassa matkoihimme kuuluu vähintään puolihoito ruokajuomineen (lasillinen olutta/virvoitusjuomaa/vettä). Suosittelemme nauttimaan vesijohtoveden sijasta vain sinetöityä, pullotettua vettä.

Kiina on lähellä – hyvät lentoyhteydet
Lennämme Kiinaan Helsingistä suorilla Finnairin reittilennoilla (lentoaika n. 8–10 tuntia).

Rokotukset, lääkkeet ja terveys
Kiinaan matkustettaessa ei vaadita mitään erityisiä rokotuksia, eli riittää kun perusrokotukset (jäykkäkouristus- ja kurkkumätä, tarvittaessa MPR-rokotus) ovat kunnossa. Suosittelemme myös A-hepatiittirokotusta. Rokotussuositukset saattavat muuttua lyhyellä varoitusajalla – tarkempia tietoja rokotuksista saa esim. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi. Ota huomioon matkojen pituudet sekä mahdolliset viivästymiset ja pakkaa käsimatkatavaroihin tarvitsemasi lääkitys koko matkan ajaksi. Käsihygieniaa voi matkalla hoitaa kätevästi esim. desinfiointigeelillä. Erilainen bakteerikanta saattaa aiheuttaa herkkävatsaisille oireita, joten matka-apteekkiin kannattaa varata vatsan toimintaa rauhoittavaa lääkettä. Edellytämme matkoillemme osallistuvilta normaalia tai hyvää liikuntakykyä (mainittu kunkin matkan kohdalla).

Kulttuuririentoihin vai ostoksille?
Kiinassa on tarjolla runsaasti näyttäviä ooppera-, akrobatia- ja musiikkiesityksiä. Taidegallerioita ja mielenkiintoisia museoita on useissa kohteissa. Kiina houkuttelee myös ostosmahdollisuuksillaan. Matkoillamme onkin ohjelman lomaan varattu aikaa myös ostoksiin. Hintatasoltaan kohtuullisia paikallisia tuotteita ovat esimerkiksi silkkituotteet, aidot helmet, koriste-esineet, kulhot ja kupit, tee, ginsengjuuri jne. Yhä suurempi osa maailman merkkituotteista valmistetaan Kiinassa.

Palvelut
Palvelujen taso vaihtelee alueittain eikä hyvä palvelu aina ole itsestään selvää. Yleisesti ottaen hyvään käytökseen ja hymyyn vastataan samalla tavalla kulttuurieroista huolimatta.

Juomarahat
Olympian ryhmässä on helppo matkustaa. Ei tarvitse miettiä ainaista kysymystä juomarahojen suuruudesta. Matkojemme hintaan sisältyvät juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille. Olympian matkanjohtaja hoitaa nämä maksut. On hyvä muistaa, että esim. parin viikon matkalla juomarahoista kertyy jo sievoinen summa.

Lue myös matkanjohtajamme Irmeli Revon blogikirjoitus: Kiinalaiset kirjoittavat kuvin

Voit olla kiinnostunut myös näistä