Hyppää pääsisältöön

Japanin parhaat palat

Keisarillisessa Kiotossa ja moni-ilmeisessä Tokiossa tutustumme Japanin ikivanhoihin traditioihin ja nykypäivän huipputeknologiaan
8 päivää alk.2 280 €/hlö
Uutuus
  • 6.6.2018 - 14.6.2018 Varaa
  • 5.12.2018 - 13.12.2018 Varaa
  • 20.2.2019 - 28.2.2019 Varaa
  • Kioto 4 yötä
  • Nara lisäretki
  • Hiroshima lisäretki
  • Tokio 3 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Japanilla on kahdet kasvot, yhtä aikaa perinteiset ja modernit. Juuri ikivanhat traditiot yhdistettynä tämän päivän pilvenpiirtäjien, shinkansenien, robottien ja muun huipputeknologian maailmaan tekevät Japanista houkuttelevan matkakohteen.
Keisarillisen Kioton puutarhat ja temppelit verkkaisine seremonioineen vievät matkailijan ajassa taaksepäin. Nijon linna ja kujien kätköissä töihinsä kiirehtivät geishat muistuttavat shogunien ja samuraiden Japanista.

Luotijuna kiidättää meidät hetkessä Tokion vilinään. Maailman suurimpiin kuuluvassa metropolissa kaupunginosien välillä vallitsee selkeä työjako ja hyvä järjestys. Jättiläismäisten rautatieasemien kymmenet metrolinjat kuljettavat etsimään elektroniikkaa Akihabarasta, huvituksia Roppongilta ja muotia Ginzalta. Ensimmäistä kertaa Tokioon tuleva näkee aluksi kaupungin monet pilvenpiirtäjät. Pian kuitenkin selviää, että Tokiossa on paljon matalaa asutusta. Tokio on suuruudestaan huolimatta inhimillinen ja mielenkiintoinen vierailukohde, jonne voi matkustaa mihin vuodenaikaan tahansa. Nykypäivän Tokio muodostuu monesta kaupunginosasta, joista jokaisella on oma luonteensa ja ominaispiirteensä.

Matkaohjelma

Vuoden 2018 ja 20.2.2019 lähdöt Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, RL=retkilounas, P=päivällinen

1. päivä, keskiviikko Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 17.15 suoralla lennolla Nagoyaan.

Kioto
2. päivä, torstai Aamulla klo 9.40 saavumme Nagoyaan, josta jatkamme bussilla Kiotoon (n. 3 t). Kioton yli tuhatvuotinen historia maan pääkaupunkina alkoi keisari Kammun siirryttyä Narasta silloiseen Heiankyohon (nykyinen Kioto) vuonna 794. Kaupunki rakennettiin Kiinassa kukoistaneen Tang-dynastian pääkaupungin mallin mukaisesti vuorten ympäröimään Kamojoen laaksoon. Kioton historialliset monumentit ovat ansainneet paikkansa Unescon maailmanperintöluettelossa. Kaupungin lukuisat puusta rakennetut buddhalaistemppelit, shintopyhäköt sekä japanilaisen puutarha-arkkitehtuurin helmet tunnetaan ympäri maailman. Majoitumme 4 yöksi keskitason Centronovum Kyoto -hotelliin (★★★★). (6.6. lähdöllä Kyoto New Hankyu -hotelliin). Myöhemmin iltapäivällä teemme kävellen tutustumiskierroksen hotellin lähiympäristössä. Illansuussa nautimme paikallisessa ravintolassa tervetulopäivällisen. (P)

Kioto
3. päivä, perjantai Koko päivän kiertoajelumme aikana tutustumme Kioton tärkeimpiin nähtävyyksiin. Käymme Nijon linnassa, joka alun perin rakennettiin vuonna 1603 shogun Tokugawa Ieyasun kotilinnaksi. Näemme myös Kinkaku-jin, Kultaisen paviljongin temppelin, joka rakennettiin alun perin yksityishuvilaksi, mutta muutettiin sittemmin zenbuddhalaiseksi temppeliksi. Käymme myös Nishikin katetussa kauppahallissa. Monet kiotolaiset perheenemännät hankkivat tuoreet raaka-aineet päivittäin Nishikin kauppiailta ja kauppa käy varsinkin aamuisin vilkkaasti. Tuoreiden elintarvikkeiden lisäksi tarjolla on mm. japanilaisia keittiötarvikkeita erikokoisista veitsistä riisinkeittimiin. Tutustumme jo vuonna 798 rakennettuun, vahvasti Kioton historiaan liittyvään Kiyomizu-buddhalaistemppeliin (temppelissä kattoremontti v. 2020 saakka). (A)

Kioto (– Hiroshima)
4. päivä, lauantai Vapaapäivä. Vaihtoehtona on mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle (330 euroa) kokopäiväretkelle Hiroshimaan. Aamulla lähdemme shinkansen-luotijunalla Hiroshimaan, josta jatkamme bussilla ja lautalla läheiselle Miyajima-saarelle. Saarella sijaitsevan Itsukushiman shinto-pyhäkön merestä nouseva oranssinvärinen torii-portti on yksi Japanin kauneimmista ja kuvatuimmista. Lauttasataman läheisyydessä on vilkkaita kauppakujia matkamuistomyymälöineen ja paikallisia herkkuja tarjoavine ruokakojuineen. Vierailemme Rauhan puistossa, joka on omistettu Hiroshiman atomipommin uhreille. Käymme myös koskettavassa Rauhan museossa, joka omalla karulla tavallaan kertoo atomipommin tuhoista. Päivän aikana nautimme okonomiyaki-lounaan. Pyydämme ilmoittautumaan tälle lisämaksulliselle retkelle jo matkaa varatessanne. Aika ei käy pitkäksi Kiotossakaan. Kaupungissa on lukuisten temppeleiden, pyhäköiden ja puutarhojen lisäksi mm. useita laadukkaita tavarataloja ja houkuttelevia kauppakujia. (A)

Kioto (– Nara)
5. päivä, sunnuntai Vapaapäivä. Tänään on mahdollisuus lähteä matkanjohtajamme kanssa omakustanteiselle retkelle Kioton naapurikaupunkiin Naraan. Vierailemme Todai-jissa eli Suuren Buddhan temppelissä, jonka rakentaminen alkoi keisari Shomun hallintokaudella vuonna 745. Suuren pronssisen buddha-patsaan ympärille rakennettua temppeliä pidetään maailman suurimpana muinaisena puurakennuksena. Todai-jin ympärille levittäytyvä Naran puisto vapaana käyskentelevine kauriineen ja mahtavine tammineen on yksi Naran tunnusmerkeistä. Käymme myös shintolaisessa Kasuga-pyhäkössä, johon johtavaa tietä reunustavat lukuisat, lähes satumaiset sammalpeitteiset kivilyhdyt. Retki (n. 35 euroa) tehdään paikallisjunalla ja retkelle ilmoittaudutaan ja se maksetaan paikan päällä. (A)

Kioto – Tokio
6. päivä, maanantai Aamiaisen jälkeen lähdemme luotijunalla Tokioon (n. 3 t). Yli 13 miljoonan asukkaan Tokion – Itäisen pääkaupungin – kasvu alkoi vuonna 1603, kun Tokugawa-klaani muutti sotilashallintonsa keskuksen samuraineen silloiseen Edoon, nykyiseen Tokioon. Vuonna 1868 keisari muutti hoveineen Kiotosta Tokioon, josta tuli silloin maan virallinen pääkaupunki. Suoraan juna-asemalta lähdemme puolen päivän kiertoajelulle. Kierroksemme alussa pysähdymme keisarillisen palatsialueen edustalla olevalla aukiolla. Nykyinen keisari Akihito on krysanteemivaltaistuimen 125:s haltija. Asakusan kaupunginosassa vierailemme armeliaisuuden jumalan buddhalaistemppelillä. Temppelin naapurissa on värikäs Nakamisen-kauppakatu, jonka pienet puodit ja kahvilat houkuttelevat tutustumaan alueeseen lähemmin. Temppelialuetta ympäröivillä kujilla aistii vielä vanhanajan tunnelmaa. Käymme myös ihastuttavalla Kappabashin astiakadulla. Myöhään iltapäivällä majoitumme 3 yöksi hyvään keskitason Bellclassic-hotelliin (★★★★) (6.6. lähdöllä Sunshine City Prince -hotelliin). (A, RL)

Tokio
7. päivä, tiistai Tänään tutustumme Tokioon sen erinomaista julkista liikennettä käyttäen. Tokion kalatukkutori, Tsukiji, on sijainnut tutulla paikallaan vuodesta 1935. Vierailemme Tsukijin alueella, jossa monenlaiset kalat, simpukat ja ravut ovat taatusti tuoreita. Seuraava kohteemme on meren päälle rakennettu Odaiban keinotekoinen saari – tulevaisuuden kaupunginosa. Ostoskeskusten, kaupunkikylpylän, laajan Big Sight -messukeskuksen, museoiden ja tekohiekkarannan lisäksi saarella voi nähdä paikallisen version mm. Vapaudenpatsaasta ja Eiffelin tornista sekä Toyotan uusimpien mallien ja keksintöjen näyttelyhuoneiston. Iltapäivällä jatkamme matkaa vesibussilla Sateenkaarisillan ali Ryokogun kaupunginosaan. Edo-Tokio -museon katunäkymien pienoismallit kertovat havainnollisesti kaupungin kasvutarinan 1600-luvulta nykypäivän metropoliksi. Museossa näemme myös Edo-kaudelle tyypillisiä monivärisiä puupiirroksia. (A)

Tokio
8. päivä, keskiviikko Tänään jatkamme kaupunkiin tutustumista yhdessä matkanjohtajamme kanssa tai omin päin. Tokiossa on runsaasti nähtävää ja koettavaa, vanhaa japanilaista kulttuuria ja modernia teknologiaa rinta rinnan. Metrolla pääsee kätevästi vaikkapa ostoksille Akihabaran elektroniikka-alueelle. Tokiossa kannattaa käydä tavaratalojen ruokaosastoilla: yleensä tarjolla on monenlaisia maistiaisia; samalla voi ihailla vaikkapa kauniita eväslaatikoita (o-bento), todeta merilevän olevan Japanissa varsin suosittua ja huomata vihreän teen tuotemerkkejä olevan liki lukematon määrä. Illalla muistelemme matkamme kohokohtia jäähyväispäivällisellä. (A, P)

9. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 11.55–15.15 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Hotellien tähtiluokitukset, ks. esite s. 15.
Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 440 e

Lisäretki: Hiroshima 330 e (sis. lounaan) Retki tulee varata jo matkan varauksen yhteydessä tai viimeistään 2kk ennen lähtöä.
Retken minimiosallistujamäärä 10 henkilöä.

Passin tulee olla voimassa vielä 2 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Japanissa suuret matkalaukut eivät mahdu junaan, vaan matkalaukuille on erillinen kuljetus. Junassa matkustetaan matkakassin tai repun kanssa. Ohjelmanmukaisilla retkillä liikumme omalla bussilla paitsi 7. matkapäivänä, jolloin matkustamme mm. Tokion metrolla. Japanissa hotellihuoneet ovat pieniä. Vierailukohteissamme on paljon portaita. Ryhmän minimikoko 15.
Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille

Ennakkomaksu 350 e/hlö.
Peruutusehdot A:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 20–4 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan kokonaishinnasta
- myöhemmin kuin 4 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta perustuu 2.1.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta tarkistetaan 6 viikkoa ennen matkaa

Voit olla kiinnostunut myös näistä