Kaukoidän-risteily-Thaimaa-Olympia

Kaukoidän jouluristeily

- vietä joulu merellä ja ihastu Kaukoidän kohteisiin
15
päivää

Kaukoidän risteilyllä vietät joulun ja aloitat uuden vuoden mukavasti Celebrity Solstice -aluksella. Risteily alkaa Singaporesta ja päättyy Hongkongiin, risteilyn aikana pysähdymme Bangkokissa sekä neljässä kohteessa Vietnamissa. Retket kaikissa kohteissa kuuluvat matkan hintaan, samoin täysihoito risteilyn aikana.

Jouluristeily Kaukoidässä

Matkareitti
Singapore
1 yö, risteily alkaa
Bangkok
retki
Ho Chi Minh
retki
Nha Trang
retki
Hoi An
retki
Hanoi (Halonginlahti)
retki
Hongkong
risteily päättyy, retki

Risteilymme alkaa Singaporesta, jonne lennämme suoralla lennolla, yövymme kaupungissa yhden yön ennen risteilyn alkua. Malakansalmessa sijaitseva Singapore on Aasian mallimaa monellakin mittarilla mitattuna. Singaporen jälkeen risteilemme kaksi päivää kohti Bangkokia.

Risteilemme jouluaaton ja joulupäivän, nauttien laivan monipuolisista palveluista

Bangkokin jälkeen aluksemme suuntaa kohti Vietnamia. Vietnamissa teemme retket Ho Chi Minhiin, jossa Vietnamin sodan aikainen amerikkalaisvaikutus on yhä nähtävissä sekä yhteen Vietnamin kauneimmista kaupungeista Hoi Aniin. Vierailemme myös rantakaupunki Nha Trangissa ja sen vilkkailla markkinoilla.

Uuden vuoden alkaessa saavumme Halonginlahdelle, keskelle yhtä maailman kauneimpina pidetyistä alueista

Laivamme pysähtyy Halonginlahdella, liki kahdentuhannen karstimaasta muodostuneen ”sokeritoppasaaren” joukkoon. Täältä teemme retken maan ranskalaistyyliseen pääkaupunkiin Hanoihin, jonka leveiden bulevardien muodostamaa kokonaisuutta täydentävät vanhankaupungin kapeat kujat polkupyörärikšoineen ja pikku ravintoloineen.

Risteily päättyy Hongkongiin, jossa vietämme vielä päivän ja näemme kaupungin pilvenpiirtäjien valomeren illalla lähtiessämme kotimatkalle.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy mm. suorat lennot, majoitus 2h parvekehytissä ja hotelleissa, risteilyllä täysihoito sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat, retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen ohjelman mukaisesti, palvelurahat laivalla ja hotelleissa. Matkalla suomalainen matkanjohtaja.

Matkan hinta ja ehdot

 

Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta. Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi.

Kaukoidän jouluristeilyyn sisältyy myös Classic-juomapaketti laivalla

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito  (Risteilyllä on täysihoito)
Hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, keskiviikko 21.12. Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 23.55 suoralla lennolla Singaporeen.

Singaporen-siluetti
Singapore

2. päivä, torstai 22.12. Saavumme Singaporeen klo 17.15. Majoitumme ensimmäisen luokan Conrad Centennial -hotelliin (★★★★★) Marina Bayn alueelle. Tervetulopäivällinen. (P)

Katunäkymä Singapore
Singapore – risteily alkaa

3. päivä, perjantai 23.12. Singapore on aasialaisen tehokkuuden ja toimivuuden näyteikkuna. Ikivanhan merireitin varrella sijaitsevan kaupunkivaltion asukkaat edustavat laajaa etnistä kirjoa. Hyvin hoidetut, ympäri vuoden kukkivat puistoalueet, tyylikkäät ostoskeskukset sekä lukuisat maailman eri keittiöiden herkkuja tarjoavat ravintolat ovat Singaporen taattuja tavaramerkkejä. Puolen päivän kaupunkikiertoajelumme päättyy satamaan, jossa siirrymme risteilyalukseemme Celebrity Solsticeen. Alus irtautuu laiturista klo 18. (TH)

Celebrity-Solstice-risteilee
Merellä

4.–5. päivä, la–su 24.–25.12. Vietämme joulun merellä. Meripäivinä on aikaa nauttia laivan monipuolisista palveluista. Uima-allasalue aurinkotuoleineen ja baareineen houkuttelee rentoutumaan. Aktiivisemmille on tarjolla ohjattua liikuntaa sekä kuntosalissa että erilaisissa kansipeleissä. Tekemistä ja aktiviteetteja löytyy runsaasti. (TH)

Bangkok tarjoaa paljon nähtävyyksiä Thaimaa
Bangkok (Leam Chabang)

6. päivä, maanantai 26.12. Saavumme Laem Chabangin satamaan klo 8.00. Teemme kokopäiväretken noin 2 tunnin ajomatkan päässä satamasta sijaitsevaan Thaimaan pääkaupunkiin Bangkokiin, joka sykkii elämää ympäri vuorokauden. Bangkok on vauras, reilun 12 miljoonan asukkaan suurkaupunki pilvenpiirtäjineen, kimmeltävine temppeleineen ja moderneine ostoskeskuksineen. Kaupunkia halkovalla Chao Phraya -joella liikkuvat tavaraa kuljettavat proomut, värikkäät pikaveneet sekä pienet puiset soutuveneet. Joesta erkanee lukuisia kanavia, minkä vuoksi kaupunkia kutsutaan myös Idän Venetsiaksi. Kanavilla kohtaa iloisesti hymyileviä kauppiaita toriveneissään, jotka ovat täynnä värikkäitä kukkia ja hedelmiä. Näemme mm. kuninkaallisen polttohautauspaikan Sanam Luangin sekä kuninkaallisen perheen nykyisen asuinpalatsin. Risteilymme jatkuu kohti Vietnamia klo 19. (TH)

Celebrity-uima-alllas
Merellä

7. päivä, tiistai 27.12. Meripäivänä voimme taas nauttia Solsticen palveluista. (TH

Ho-Chi-Minh-mausoleumi-Hanoi-Vietnam
Ho Chi Minh (Phu My), Vietnam

8. päivä, keskiviikko 28.12. Ho Chi Minh tunnetaan edelleen myös Saigonina. Elämä kuhisee Vietnamin suurimman kaupungin ja talouselämän keskuksen vilkkailla kauppakaduilla, kahviloissa ja katukeittiöissä. Kiinalaiskaupunginosa Cholon on Kaakkois-Aasian suurin. Eurooppalaistyyliset hallintorakennukset ja vanhat huvilat periytyvät Ranskan Indokiinan vuosilta, kuten myös Notre Damen katedraali ja kauniisti koristeltu pääposti. Maan traaginen historia on esillä sotamuseossa. Saavumme Phu Myn satamaan aamulla klo 8. Lähdemme retkelle Ho Chi Minhiin aamiaisen jälkeen. Matka Ho Chi Minhiin (130 km) kestää noin 2 tuntia. Laivamme jatkaa matkaa klo 17. (TH)

Herkullinen-ateria-Celebrity-Solstice-risteily
Merellä

9. päivä, torstai 29.12. Meripäivänä nautimme laivamme palveluista. (TH)

Nainen-kantaa-puita-Vietnam
Nha Trang

10. päivä, perjantai 30.12. Saavumme Nha Trangin merenlahdelle klo 7 aamulla. Aamiaisen jälkeen siirrymme yhteysaluksella maihin ja aloitamme puolen päivän kierroksen Nha Trangin rantakaupungissa. Käymme mm. Long Son -temppelissä, jonka ulkopuolella sijaitseva valtava, valkoinen Buddha-patsas nousee korkeuksiin ja Po Nagar -temppelitornissa, joka on peräisin 700-luvulta. Lopuksi käymme Dam-markkinoilla, jossa paikalliset tuottajat ja käsityöläiset myyvät tuotteitaan. (TH, laivalla)

Värikkäät paperilyhdyt Hoi An Vietnam
Hoi An (Chan May), Vietnam

11. päivä, lauantai 31.12. Saavumme Chan Mayn satamaan klo 8. Lähdemme retkelle heti aamiaisen jälkeen. Satamasta noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä sijaitseva päivän retkikohteemme Hoi Anin vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Hoi Ania kutsutaan myös Vietnamin kauneimmaksi kaupungiksi historiallisten rakennustensa, värikkäiden paperilyhtyjensä ja kukkaistutustensa vuoksi. Vanhoissa kiinalaiskauppiaiden puutaloissa toimii lukuisia ravintoloita, kahviloita, pikkukauppoja ja käsityöläisten työtiloja. Risteilymme jatkuu klo 15. (TH, laivalla)

Halonginlahti-Vietnam-Olympia
Hanoi (Halonginlahti), Vietnam

12. päivä, sunnuntai 1.1. Saavumme klo 8 Halonginlahdelle, jossa ankkuroimme sataman läheisyyteen. Teemme kokopäiväretken n. 2,5 tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Hanoihin. Se on säilyttänyt alkuperäisen ilmapiirinsä, vaikka uudet rakennukset valtaavatkin kaupunkia nopeasti. Nykyaikaa on myös uskomaton mopojen, autojen ja polkupyörien taitava yhteispeli liikenteessä. Hanoi syntyi jo tuhat vuotta sitten Punaisenjoen rannalle. Sinne perustettiin myös maan ensimmäinen yliopisto. Kiinalaisvalloittajien vaikutus näkyy vielä buddhalaistemppeleissä, jotka erottuvat 1800-luvun lopun siirtomaaisännän Ranskan suunnittelemassa kaupunkikuvassa. Vanhankaupungin viehättävillä kujilla kenkä- ja laukkukauppiaat, puusepät, kankaankutojat ym. käsitöiden taitajat sekä lukuisat pienet kadunvarsikahvilat ovat hakeutuneet omiin kortteleihinsa. Risteily jatkuu klo 17. (TH)

Celebrity-Solsctice-ravintolamaailmaa
Merellä

13. päivä, maanantai 2.1. Meripäivänä voimme taas nauttia Solsticen palveluista. (TH)

Victoria-peak-raitiovaunu-ja-Hongkongin-kaupunki
Hongkong, Kiina

14. päivä, tiistai 3.1. Saavumme Hongkongiin klo 6. Aamiaisen jälkeen luovutamme hytit ja lähdemme kiertoajelulle Hongkongin saarelle. Nousemme kuuluisalla Peak Tram -rinnejunalla ylös Victoria-kukkulalle ihailemaan upeaa maisemaa ja käymme Stanley Marketilla saaren etelärannikolla. Hongkongin ydinalueet siirtyivät brittien haltuun ensimmäisen oopiumisodan seurauksena. Kierroksen jälkeen majoitumme hyvään keskitason hotelliin (★★★★), jossa meille on varattu päivähuoneet. Illalla jäähyväispäivällinen; jonka jälkeen kuljetus lentokentälle. Suora lento (Finnair) Helsinkiin lähtee keskiviikon puolella klo 00.45. (A, P)

lento

15. päivä, keskiviikko 4.1. Saavumme Helsinkiin klo 5.25.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Kaukoidän jouluristeily
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa, risteilyllä kahden hengen parvekehyteissä
 • risteilyllä täysihoito, lisäksi ohjelmassa mainitut ateriat Singaporessa ja Tokiossa
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • palveluraha ja kantajamaksut risteilyllä
 • lento- ja satamaverot sekä muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Kaukoidän jouluristeily

 

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan maksetaan laivan henkilökunnalle palveluraha risteilyn lopussa. Tämän maksu sisältyy matkan hintaan.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Passin tiedot tarvitsemme noin 5 viikkoa ennen lähtöä.

Huom. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että mm. sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Ryhmän minimikoko on 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Laivan oma kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi.

 

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään molemmat ennakkomaksut
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
15 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää Kaukoidän jouluristeilystä

Mitä mukaan matkalle
Laivan hyttien varustus vastaa yleensä hyvätasoisen hotellihuoneen varustelua. Siihen kuuluvat jääkaappi, interaktiivinen televisio, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Kylpyhuoneissa on pyyhkeet, saippuat ja shampoot. Uima-altaalta saa lainata pyyhkeitä. Silitysrautaa hyteissä ei turvallisuussyistä ole, mutta laivan tehokas pesulapalvelu hoitaa lisämaksusta silityksenkin nopeasti. Retkiä ja kannella liikkumista varten kannattaa ottaa mukaan mukavat kävelykengät tai sandaalit. Myös uima-asulle ja shortseille on paljon käyttöä. Laivalla on tehokas ilmastointi, minkä vuoksi osa tiloista on viileitä. Yleensä laivalla pukeudutaan rennon siististi. Shortseja ja t-paitaa voi käyttää esim. retkillä, mutta iltaisin ja laivan pääravintolassa niiden käyttö ei ole suositeltavaa. Päiväohjelmassa kerrotaan pukeutumiskoodi, jota matkustajien toivotaan illalla noudattavan. Päivälliselle on kahdenlaisia pukeutumissuosituksia:
Smart Casual – miehillä pitkät housut sekä pikkutakki tai solmio; naisilla esim. jakkupuku.
Evening Chic – miehillä siistit housut tai farkut ja pusero/pukupaita sekä mahdollisesti neuletakki tai -pusero, haluttaessa myös pikkutakki/bleiseri; naisilla esimerkiksi cocktail-mekko, hame, housut tai siistit farkut yhdistettynä eleganttiin yläosaan/puseroon. Myös pitkä iltapuku ja smokki ovat ehdottomasti sopivia näinä iltoina mutta vain mikäli itse haluat, pakollisia ne eivät ole edes Evening Chic -iltoina.

Kaukoidän jouluristeilyllä Evening Chic -iltoja on 2, muina iltoina laivoilla on Smart Casual -pukukoodi.

Ruokailut laivalla
Ruokailut sisältyvät risteilyn hintaan. Valinnanvaraa on runsaasti kahviloista ja itsepalveluravintoloista aina klassiseen pääravintolaan, jossa on pöytiintarjoilu. Päivälliselle olemme varanneet matkustajillemme pöydät pääravintolan ensimmäisestä kattauksesta. Tilaamisen helpottamiseksi matkanjohtajamme kääntää pääravintolan ruokalistan suomeksi. Viinejä ja muita juomia voi tilata lisämaksusta. Tarjolla on myös erilaisia alkoholittomia tai alkoholia sisältäviä juomapaketteja, joita voi ostaa laivalta (lisätietoja juomapaketeista). Risteilyn hintaan sisältyy Classic-juomapaketti. Juomien hintataso yksittäin ostettuna laivan ravintoloissa on suurin piirtein sama kuin Suomessa. Laivalla on myös erikoisravintoloita, joista osaan edellytetään pöytävarausta ja niissä peritään 5–45 dollarin suuruinen kattausmaksu. Näihin ravintoloihin on myös tarjolla pakettihinta, joka on yksittäisiä varauksia edullisempi. Huonepalvelusta voi tilata ruoka- ja juomatarjoilua myös hyttiin. Risteilyillä alkoholitarjoilun ikäraja on pääsääntöisesti 21 vuotta.

Valuutta, raha ja luottokortit risteilyllä
Celebrityn laivoilla ei käytetä käteistä rahaa yleensä muualla kuin kasinolla. Laivojen virallisena valuuttana on USA:n dollari. Hyttiavain toimii myös laivan omana luottokorttina ja henkilöllisyystodistuksena. Luottotili avataan luottokorttia tai käteistä vastaan terminaalissa ennen laivalle siirtymistä. Hyttikortilla voi maksaa kaikki ostokset laivalla, ruokajuomista tuliaisiin. Juomia tilattaessa palveluraha lisätään automaattisesti laskun loppusummaan. Rahan kulutusta voi seurata reaaliaikaisesti hytissä olevasta interaktiivisesta televisiosta. Risteilyn lopussa hyttiin toimitetaan lasku, johon on eritelty kaikki kortilla tehdyt ostokset. Ellei matkustajalla ole huomauttamista laskusta, summa veloitetaan suoraan luottokortilta. Käteistilin avanneet käyvät maksamassa laskunsa purserin vastaanotossa risteilyn viimeisenä iltana.

Juomarahat
Juomarahat hyttipalvelijalle, pää- ja aputarjoilijalle sekä hovimestarille kuuluvat poikkeuksetta risteilykäytäntöön. Olemme sisällyttäneet nämä palvelumaksut matkan hintaan. Henkilökohtaiset juomarahat esim. hyttipalvelua käytettäessä on hyvä maksaa käteisellä saman tien.

Alkoholijuomat ja tupakkatuotteet
Omien alkoholijuomien tuominen laivalle on pääsääntöisesti kielletty. Celebrity sallii kuitenkin 2 viinipulloa/hytti mukaan risteilyille; viinipullot voi tuoda mukaan vain lähtösatamasta risteilyn ensimmäisenä päivänä. Matkustajien käsimatkatavarat läpivalaistaan aina laivaan tultaessa ja niissä mahdollisesti olevat alkoholijuomat otetaan pois ja palautetaan asiakkaille risteilyn lopussa. Laivalla on myymälä, josta voi ostaa alkoholijuomia sekä tupakkatuotteita. Myymälässä tehdyt juomaostokset toimitetaan hytteihin risteilyn lopussa. Juomia voi tilata hyttiin hyttipalvelusta tai ostaa mukaan laivan baareista. Tupakointi on sallittu ainoastaan siihen erikseen merkityillä paikoilla ulkotiloissa. Laivan sisätiloissa, hyteissä ja myös hyttien parvekkeilla tupakointi on ehdottomasti kielletty.

Turvallisuus
Kaikki matkustajat valokuvataan ennen risteilyn alkua ja kuva tallennetaan samaan tiedostoon hyttikortin kanssa. Aina laivalle tultaessa henkilökunta vertaa kortin haltijaa tiedostossa olevaan valokuvaan. Joissakin kohteissa vaaditaan hyttikortin lisäksi kuvallinen henkilökortti (esim. ajokortti). Tämän lisäksi kaikki käsimatkatavarat läpivalaistaan. Teräaseiden hallussapito on laivalla kielletty. Laivojen henkilökunta on koulutettu huolehtimaan matkustajista poikkeustilanteissa. Kaikki matkustajat osallistuvat risteilyn alussa pelastusharjoitukseen. Laivalla on aina sairaanhoitaja ja lääkäri.

Mahdolliset muutokset risteilyohjelmaan
Esimerkiksi sää saattaa aiheuttaa muutoksia risteilyohjelmaan ja joskus jopa estää pääsyn johonkin satamaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Satamat
Kaikissa risteilykohteissa ei ole riittävän suuria laiturirakenteita, joihin isot laivat pystyisivät kiinnittymään. Tällöin laiva jää ankkuriin, ja kuljetus rantaan ja takaisin hoidetaan yhteysveneillä. Matka laituripaikalta satamaan ja keskustaan vaihtelee kohteittain ja se voi olla melko pitkäkin.

Retket kohteissa ja muut lisäpalvelut
Olympia tekee kaikissa tämän risteilyn kohteissa omat, matkanjohtajamme opastamat suomenkieliset retket. Jos haluat näiden sijaan osallistua varustamon omille, kansainvälisille retkille niin se on mahdollista mutta matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä. Varustomon retkiä ja mahdollisia muita lisäpalveluja voi varata ja maksaa varustamon nettisivuilla: www.celebritycruises.com Tällaisia tilauksia varten tarvitset varauskoodin, jonka voit tarvittaessa kysyä toimistostamme noin kuukausi ennen matkan alkua.

Tietopaketti
Noin viisi viikkoa ennen matkan alkua lähetämme sähköpostilla matkaa koskevat toimintaohjeet sekä risteilyä koskevan tietopaketin, jossa on lisää käytännön tietoa risteilystä ja siihen valmistautumisesta.

Kaikki Olympian risteilymatkat