Hyppää pääsisältöön

Kiehtova Pohjois-Intia

Romanttinen Taj Mahal, seremoniat Gangesin rannoilla ja Khajurahon keskiaikaiset temppelit perehdyttävät matkailijan Pohjois-Intian suuriin tarinoihin.

11 päivää alk.2 720 €/hlö
 • 16.11.2018 - 27.11.2018 Varaa
 • Delhi 1+1 yötä
 • Lucknow 2 yötä
 • Varanasi 2 yötä
 • Khajuraho 2 yötä
 • Orchha retki
 • Agra 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Intiaa luonnehditaan runsaudensarveksi ja vastakohtien maaksi. Köyhyys ja rikkaus, elämä ja kuolema, ikivanha ja moderni – kulttuurin monimuotoisuus hätkähdyttää ja ihastuttaa.

Hinduille koko Intia on täynnä pyhiä paikkoja, mutta aivan erityinen onni on saada puhdistautua Gangesin vedessä Varanasissa. Lähellä sijaitseva Sarnath muistuttaa buddhalaisuuden intialaisista juurista.

Mogulikauden loistoa voimme ihailla Delhissä ja Agrassa, ja sen hienostunutta hiipumista Lucknow’ssa.

Agran Taj Mahal -mausoleumi ja Punainen linnoitus sekä Khajurahon kauniit temppelit hätkähdyttävine veistoksineen kuuluvat Unescon maailmanperintöluetteloon ainutlaatuisina historiallisena muistomerkkeinä.

Delhi maan pääkaupunkina edustaa myös uudenaikaista Intiaa ja siellä on näyttävästi esillä myös brittivallan historiaa.

Matkaohjelma

Vuoden 2018 matkat Vuoden 2019 matkat Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, RA=retkiaamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito)

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 20.20 suoralla lennolla Delhiin.

Delhi
2. päivä, lauantai Saavumme Delhiin klo 6.35 ja majoitumme heti aamulla ensimmäisen luokan Le Meridien -hotelliin (★★★★★). Delhin alue on toiminut useiden eri hallitsijoiden pääkaupunkina. Keskeisen sijaintinsa ansiosta se on ollut merkittävä kansojen ja kulttuurien kohtauspaikka. Nykyään kaupunki muodostuu kahdesta eri osasta. Vanhan Delhin basaarialueiden sokkeloinen katulabyrintti valtavan Jama Masjidin moskeijan ympärillä huokuu värikylläistä elämää. Ilmeeltään varsin erilainen Uusi Delhi leveine ajoväylineen ja laajoine puutarhamaisine kaupunginosineen täydentää kaupungin moni-ilmeisyyttä. Parlamenttitalo sekä presidentin virka-asunto Rashrapati Bhavan ovat osa vaikuttavaa kokonaisuutta, joka suunniteltiin ja rakennettiin 1900-luvun alkupuolella, jolloin britit siirsivät Intian siirtomaahallinnon Kalkutasta Delhiin. Tutustumme Delhiin kiertoajeluilla, joista ensimmäisen teemme tänään iltapäivällä ja toisen 11. matkapäivänä. (A, P)

Delhi – Lucknow
3. päivä, sunnuntai Aamupäivällä lennämme Lucknow’hun. Kaupunki oli vuodesta 1775 Oudhin kuningaskunnan keskus. Lucknow’n rakennukset kertovat Oudhia hallinneiden nawabien ajasta. Siihen liitetään moninaiset hovijuonittelut sekä tuhlailevaisuus. Hautamausoleumit, palatsit ja muistoportit on rakennettu koristeelliseen ja hienostuneeseen tyyliin, johon myös länsimainen arkkitehtuuri on jättänyt leimansa. Perillä majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Renaissance-hotelliin (★★★★★). Ennen päivällistä tutustumme kävellen kaupungin vilkkaaseen basaarialueeseen sekä perehdymme paikalliseen taidokkaaseen koruompeluun. (RA, P)

Lucknow
4. päivä, maanantai Gomatijoen rannoille kasvanut Lucknow tarjoaa paljon nähtävää. Tutustumme kaupungin perustajan Asaf-Ud-Daulan rakennuttamaan vaikuttavaan Bara Imambaran hautakompleksiin, johon kuuluu jättiläismäinen mausoleumi, moskeija ja komeita porttirakennuksia. Näemme keltaisesta hiekkakivestä vuonna 1423 rakennetun Jama Masjid -moskeijan, Intian korkeimmaksi mainitun liki 70 metrin korkeuteen kohoavan kellotornin sekä Husainabad Imambaran mausoleumialueen. La Martinieren poikakoulu on yksi Lucknow’n persoonallisimmista rakennuksista, joka yhdistelee iloisesti useita arkkitehtonisia tyylisuuntia. Vierailemme myös Sepoy-kapinasta kertovassa museossa. Päivällisen nautimme paikallisen ruhtinaan, nawabin, kaupunkipalatsissa. (A, P)

Lucknow – Varanasi
5. päivä, tiistai Lähdemme bussilla Varanasiin, jossa majoitumme keskitason Radisson-hotelliin (★★★★★). Varanasia, joka tunnetaan myös nimillä Benares ja Kashi, pidetään Intian pyhimpänä kaupunkina. Sinne saapuu vuosittain miljoonia pyhiinvaeltajia puhdistautumaan Gangesvirran vedessä. Useilla on mukanaan kuolleiden omaistensa tuhkat, jotka he sirottelevat virtaan. Monet tulevat kaupunkiin myös odottamaan omaa kuolemaansa. Illansuussa ajamme polkupyörärikšan kyydissä ghat-laituriportaille ja nousemme veneeseen. Illan pimetessä saamme seurata Gangesin aarti-seremoniaa. (A, P)

Varanasi
6. päivä, keskiviikko Aamuhämärissä kuljemme kapeita kujia pitkin Gangesjoelle. Ihmiset valmistautuvat jo uuteen työntäyteiseen päivään. Laskeudumme kiviportaita joelle ensimmäisten auringonsäteiden kajossa ja seuraamme veneistä hindujen puhdistautumisriittejä pyhässä Gangesissa. Pyhiinvaeltajat kylpevät ja tuovat uhrilahjansa nousevalle auringolle. Ghat-laituriportaikot levittäytyvät kolmen kilometrin matkalle, ja jotkut niistä toimivat myös ruumiiden polttopaikkoina. Kun palaamme takaisin, pyhät lehmät hakeutuvat jo varjoon holvikaarien alle. Tutustumme myös läheiseen Sarnathiin, yhteen buddhalaisuuden neljästä pyhimmästä paikasta. Tässä Peurapuistossa Buddhan kerrotaan pitäneen ensimmäisen merkittävän puheensa. Alue on edelleen tärkeä kaakkoisaasialaisten buddhalaisten pyhiinvaelluskohde. (A, P)

Varanasi – Khajuraho
7. päivä, torstai Keskipäivällä lennämme Varanasista Khajurahoon, jonka nimi juontuu taatelipalmua tarkoittavasta sanasta khajura. Majoitumme 2 yöksi hyvään keskitason Radisson Jass -hotelliin (★★★★★). Khajurahon rauhallisen elämänmenon vastapainoksi näemme illalla värikkään ja mukaansa­tempaavan kansantanssiesityksen. (A, P)

Khajuraho  
8. päivä, perjantai Tänään tutustumme Khajurahon kuuluisiin temppeleihin, joiden rauhan ja rakkauden veistokset ovat kunnianosoitus elämälle itselleen. Tuhat vuotta sitten rakennetut temppelit kuuluvat Intian merkittävimpiin nähtävyyksiin ja ovat osa Unescon maailmanperintöä. Chandella-hallitsijasuku rakennutti vaaleasta hiekkakivestä veistetyt ja loisteliaan runsaasti koristellut pyhäköt pääkaupunkinsa koristukseksi ja Vishnu- ja Siva-jumalien kunniaksi. Alun perin 85 temppelistä on nykyään jäljellä enää 22. Khajurahossa arkkitehtuuri ja kuvanveisto kietoutuvat toisiinsa. Temppeleiden kiveen hakatussa maailmassa esiintyvät niin jumalat ja jumalattaret, tanssijat ja akrobaatit, muusikot, sotilaat ja metsästäjät, kuin eroottinen rakkauskin sen monissa, hätkähdyttävissäkin muodoissa. Halukkailla on mahdollisuus lisäretkeen läheiseen Pannan kansallispuistoon. Retkelle ilmoittaudutaan ja se maksetaan käteisellä paikan päällä. Lisäretken hinta on osanottajamäärästä riippuen n. 40 e. (A, P)

Khajuraho – Orchha – Agra
9. päivä, lauantai Matkamme jatkuu bussilla Orchhaan. Bundela-suvun hallitsijat nimesivät Betwajoen rannalle rakennuttamansa kaupungin Orchhaksi, ”kätketyksi”. Tänään, viisisataa vuotta myöhemmin, nimi sopii kaupungille edelleen hyvin. Hiljaisen pikkukaupungin rauhassa on mukava kulkea ihmettelemässä muinaisten palatsien ja temppeleiden kauneutta ja taivasta vasten piirtyvien tornien ja kupoleiden runsautta. Myöhään iltapäivällä jatkamme läheiselle Jhansin rautatieasemalle, josta matkaamme junalla pari tuntia Agraan. Agrassa majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Courtyard by Marriott -hotelliin (★★★★★). (A, L)

Agra
10. päivä, sunnuntai Agra on historiallisesti Pohjois-Intian merkittävimpiä kaupunkeja, olihan se aikanaan mogulihallitsijoiden pääkaupunki. Aamu-usvan hälvennyttyä joelta ajamme uutta päiväänsä aloittelevien esikaupunkialueiden halki maailman kauneimpana pidetyn mausoleumin portille. Taj Mahalin valkoisen marmorin hohde on yhtä mykistävä kuin on mausoleumin koskettava tarina. Mogulihallitsija Shah Jahan pystytti sen rakastettunsa Begum Mumtaz Mahalin viimeiseksi lepopaikaksi. Mausoleumin arkkitehtuuri on pääasiassa islamilaista perua, joskin hinduarkkitehtuurin vaikutus on nähtävissä mm. pyhää lootuskukkaa esittävissä symboleissa (Taj Mahalia restauroidaan osuuksittain syksystä 2017 alkaen, työ valmistuu syksyllä 2018).  Iltapäivällä vierailemme Punaisessa linnoituksessa, jonka suurmoguli Akbar rakennutti 1570-luvulla linnoituspalatsikseen. Mogulikeisarien rakennuttamien palatsien jo hiljentynyt elämä tarjoaa meille paljon katseltavaa, samoin kuin intialaisen kaupungin elämää pursuava arki muurien ulkopuolella. (A, P)

Agra – Delhi
11. päivä, maanantai
Matkamme jatkuu bussilla Delhiin. Perillä majoitumme jo tuttuun Le Meridien -hotelliin. Jatkamme kaupunkiin tutustumista (ks. 2. matkapäivä). (A, P)

12. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 10.40–14.45 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)
 

Hotellien tähtiluokitukset, ks. s. 15. Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Kevään 2019 matkan alustava ajankohta on 1.-12.2.2019

Matkan hinta ja tarkistettu ohjelma julkaistaan vuoden 2019 esitteessämme joka ilmestyy touko-kesäkuun vaihteessa 2018.

Matka on kuitenkin jo nyt varattavissa toimistostamme, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi
Lähetämme ennakkoon ilmoittautuneille tarkemmat tiedot toukokuussa 2018, myös ennakkomaksu laskutetaan vasta tuolloin.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 640 e

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Pyydämme toimittamaan värillisen kopion passinne kuvasivusta toimistoomme noin 4 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen passi(at)olympia.fi. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Intiaan tarvitaan viisumi, jonka Olympia hankkii puolestanne. Lähetämme viisumianomuskaavakkeen ja ohjeet toimintaohjeiden mukana viisi viikkoa ennen matkaa.

Osassa vierailukohteistamme on paljon portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu 450 e/hlö.

Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 100 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34-7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, pidätetään 95% matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 5.5.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja. Viimeistään 30.6.2018 tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Valmismatkaehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.
1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Kiehtova Pohjois-Intia: Vinkkejä ja suosituksia

Milloin on paras aika matkustaa?
Matkamme Intiaan ajoittuvat enimmäkseen syksyyn ja kevääseen, jotka ovat perinteisesti hyvää aikaa matkustaa alueelle. Päiväntasaajan alueella lämpötilaerot ovat vähäiset ja lyhyet sadekuurot päivisin yleisiä. Jotkut Kaukoidän-matkoistamme ajoittuvat talviaikaan, jolloin kohteessa on viileämpää, mutta matkajärjestelyjen hintataso edullisempi.

Toimintaohjeet
Noin 5 viikkoa ennen matkaa lähetämme matkustajille toimintaohjeet, joihin olemme keränneet ajantasaista perustietoa mm. matkalle tarvittavista vaatteista, valuutoista, matkatavaroista ja rokotuksista.

Mitä matkalle mukaan?
Henkilökohtaisten matkatavaroidensa lisäksi jokainen tarvitsee matkalle ehjän passin, jonka tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen. Suomen kansalainen tarvitsee viisumin Intiaan. Passissa tulee olla riittävä määrä tyhjiä sivuja viisumeita varten. Viisumi hankitaan etukäteen ja sitä varten tarvitsemme passikopion lisäksi yhden värillisen passikuvan toimistoomme noin 3 viikkoa ennen matkan alkua. Lähetämme toimintaohjeiden mukana viisumianomuksen täytettäväksi. HUOM! Pohjois-Intian matkan järjestelyitä varten pyydämme toimittamaan värillisen kopion passin kuva-aukeamasta jo noin 4kk ennen matkaa.

Valuutaksi suosittelemme ottamaan mukaan euroja jotka voi vaihtaa rupioiksi Intiassa. Luottokortti on käypä maksuväline lähes kaikkialla maailmassa, mutta sitä käytettäessä on syytä noudattaa varovaisuutta, eikä korttia saa antaa viedä hetkeksikään pois näkyvistä.

Sää voi olla paikoin kuuman kostea, joten on hyvä varata mukaan hengittäviä, puuvillaisia tai pellavaisia hellevaatteita, kevyet, mukavat kengät sekä riittävä aurinkosuoja. Lentomatkoja ja muita ilmastoituja tiloja varten kannattaa ottaa mukaan kevyt takki, neule, hartiahuivi tai vastaava. Myös ”temppelisukat” ovat tarpeen, kun vieraillaan eri uskontojen pyhissä paikoissa, joissa kengät on riisuttava. Suosittelemme kerrospukeutumista, sillä aamut ja illat voivat olla viileitä. Retkivaatteiden lisäksi riittää yleensä yksi siisti vaatekerta. Temppeleihin ja moskeijoihin mentäessä on kohteliasta välttää pukeutumasta liian lyhyeen hameeseen, lyhytlahkeisiin shortseihin tai hihattomiin puseroihin.

Rokotteet, lääkkeet ja turvallisuus
Matkailijan perusrokotukset ovat kurkkumätä-jäykkäkouristus- sekä tarvittaessa MPR-rokotus. Suosittelemme yleisesti myös A(B)-hepatiittirokotusta. Huomatkaa, ettei kaikkia rokotuksia voi ottaa samalla kertaa.. Huomatkaa, ettei kaikkia rokotuksia voi ottaa samalla kertaa. Intian kohteissamme malariariski on vähäinen. Vaatimukset rokotuksista eri maihin saattavat muuttua lyhyellä varoitusajalla. Tarkempia tietoja rokotuksista saa esim. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi. Ajantasaiset rokotustiedot ilmoitamme toimintaohjeissa. Ottakaa huomioon matkojen pituudet sekä mahdolliset viivästymiset ja pakatkaa käsimatkatavaroihin koko matkan aikana tarvitsemanne lääkitys.

Käsihygieniaa voi matkalla hoitaa kätevästi esim. desinfiointigeelillä. Erilainen bakteerikanta saattaa aiheuttaa herkkävatsaisille oireita varsinkin Intiassa, joten matka-apteekkiin kannattaa varata myös jotain vatsan toimintaa rauhoittavaa sekä särkylääkettä.

Ruokailut
Matkaan sisältyy puolihoito. Suosittelemme nauttimaan vesijohtoveden sijasta vain sinetöityä, pullotettua vettä.

Hintataso ja ostokset
Hintataso monissa Kaukoidän kohteissa on edullinen, varsinkin jos osaa tinkiä paikalliseen tapaan. Tyypillisiä tuliaisia ovat esim. valmisvaatteet, mausteet, kankaat, seinävaatteet, taidokkaasti veistetyt puuesineet, lakka- ja bambutyöt, marmoriesineet ja taide.

Juomarahat
Olympian ryhmässä on helppo matkustaa. Ei tarvitse miettiä ainaista kysymystä juomarahojen suuruudesta. Matkojemme hintaan sisältyvät juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille. Olympian matkanjohtaja hoitaa nämä maksut. On hyvä muistaa, että esim. parin viikon matkalla juomarahoista kertyy jo sievoinen summa.

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:
Khajuraho Group of Monuments
Taj Mahal
Agra Fort

Lue myös matkanjohtajamme Irmeli Revon blogikirjoitus: Varanasi on valon, ilon ja kuoleman kaupunki

Kaikki Olympian järjestämät Intian matkat

Voit olla kiinnostunut myös näistä

30.11., 1.2. ja 29.11.
11 päivää

Etelä-Intia

alk.
2 310