Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Matka kiehtovaan Burmaan (Myanmar)

Lähde tutustumaan Burman kulttuuriin, luontoon ja nykypäivään ja rentoudu matkan päätteeksi Bengalinlahden rannalla.

  • Yangon 2 + 1 yötä
  • Mandalay 1 yö
  • Pagan 3 yötä
  • Ngapali Beach 3 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Matka pitkään suljettuna olleeseen Burmaan (nyk. Myanmar) on kuin siirtyisi ajassa vuosikymmenten taakse. Vaikka maa on viime vuosien aikana avautunut ja uudistunut, sen aitous ja alkuperäisyys yllättävät kokeneenkin matkailijan. Kiertomatkamme alkaa vilkkaasta Yangonista, jonka siirtomaa-aikaiseen keskustaan tutustumme kävellen. Yangonissa näemme myös kaakkoisaasialaisen theravada-buddhalaisuuden kenties sykähdyttävimmän monumentin, Shwedagonin stupan. Mandalaysta teemme mielenkiintoisia retkiä Burman vanhoihin kuningaskuntiin. Iravadijoen tasangolla Paganissa kohoava satojen pagodien meri on vaikuttava. Buddhalaisuus on burmalaisten pääuskonto ja sen vaikutus arkielämään on kaikkialla läsnä. Kiertomatkan päätteeksi rentoudumme Bengalinlahden rannalla.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Joka päivä vähintään puolihoito)

1. päivä, sunnuntai 27.12. Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 22.40 Dohan kautta Yangoniin.

Yangon
2. päivä, maanantai 28.12. Saavumme Yangoniin klo 17.50. Yangonista tuli Burman pääkaupunki vuonna 1855, kun britit miehittivät maan ja liittivät sen Intiaan. Maa säilyi brittien hallinnassa seuraavat 62 vuotta ja kaupungin keskustaa hallitsevatkin komeat siirtomaatyyliset rakennukset. Osaa rakennuksista kunnostetaan suurella innolla; entisiä virastorakennuksia entisöidään mm. loistohotelleiksi. Vaikka sisämaan Naypyidawista tuli maan hallinnollinen keskus vuonna 2005, on Yangon edelleen maan tärkein kasvukeskus. Majoitumme 2 yöksi lähellä Yangonin keskustaa ja Kandawgyijärveä sijaitsevaan ensimmäisen luokan Wyndham Grand -hotelliin (★★★★★). Tervetulopäivällinen. (P)

Yangon
3. päivä, tiistai 29.12. Yangon on Burman vilkkain ja tärkein satama. Yangonjoen suistoalueelta liikennöidään niin valtamerille kuin maan sisäosiin. Teemme noin 2 tunnin kävelyretken kaupungin tunnelmallisessa, siirtomaahenkisessä keskustassa. Näemme mm. legendaarisen Strand-hotellin, jonka vieraina viihtyivät viime vuosisadan alussa monet kuuluisuudet kirjailija Rudyard Kiplingistä Intian varakuningas Louis Mountbatteniin. Iltapäivän lepotauon jälkeen ohjelmassamme on yksi matkamme vaikuttavimmista vierailukohteista, kun auringon laskiessa suuntaamme kohti Shwedagonin stupaa. (A, L)

Yangon – Mandalay
4. päivä, keskiviikko 30.12. Lennämme (n. 1,5 t) aamulla Mandalayhin. Ajomatkalla lentokentältä kaupunkiin poikkeamme Mahagandayon munkkiluostarissa. Pysähdymme myös katsomaan U Beinin yli kilometrin pituista tiikkisiltaa. Lounaan jälkeen majoitumme Mandalayn kukkulan juurella sijaitsevaan hyvään keskitason Mercure Mandalay Hill Resort -hotelliin (★★★★). Lepotauon jälkeen teemme veneretken Iravadijokea ylävirtaan Minguniin, yhteen keskisen Burman vanhoista kuningaskunnista. Illansuussa palaamme takaisin Mandalayhin. (A, L)

Mandalay – Pagan
5. päivä, torstai 31.12. Mandalay on Burman viimeinen kuninkaallinen pääkaupunki. Sen keskeisin rakennus on toisen maailmansodan pommituksissa kärsinyt kuninkaallinen palatsi vallihautoineen. Palatsialueelta ehdittiin siirtää turvaan Shwenandawin koristeellinen puuluostari. Muita puisia palatsiarkkitehtuurin rakennuksia ei ole jälkipolville säilynyt. Lounaan jälkeen kuljetus lentokentälle ja lento (n. 1 t) Paganiin. Alueella 800 vuotta sitten kukoistaneesta ns. kultaisesta aikakaudesta ovat yhä todistamassa Paganin laakson yli 2000 pagodia ja stupaa. Pagodien ja temppelien monimuotoisuus ja niiden taidokas arkkitehtuuri ovat vaikuttavia. Paganissa majoitumme 3 yöksi hyvään keskitason Heritage Bagan -hotelliin (★★★★). Illalla nautimme hotellin järjestämän juhlapäivällisen vuoden vaihtumisen kunniaksi. (A, L, P)

Pagan
6. päivä, perjantai 1.1. Aamulla vierailemme vilkkailla ja värikkäillä Nyaung Oon markkinoilla. Hedelmien, vihannesten ja kalojen lisäksi tarjolla on viimeisimmän paikallisen muodin mukaisia vaatteita. Kurkistamme burmalaiseen arkeen tutustumalla thanakaan, jolla naiset ja lapset suojaavat usein kasvonsa trooppiselta auringolta. Thanaka on vaaleankeltainen kosmeettinen jauhe, jota saadaan samannimisestä puusta. Näemme, miten tätä erityisesti burmalaisten naisten suosimaa ”salaista asetta” valmistetaan ja käytetään. (A, L)

Pagan
7. päivä, lauantai 2.1. Teemme veneretken Iravadijoen yli läheiselle Kyun Thirin saarelle, jossa näemme kyläelämää ja perinteistä maanviljelystä. Ennen kuin palaamme mantereelle, poikkeamme teelle saaren munkkiluostariin. Lounaan jälkeen, iltapäivän kuumimpina tunteina, on vapaata aikaa sulatella näkemäämme ja kokemaamme vaikka hotellimme uima-altaalla. Lepotauon jälkeen vierailemme lakkatöistään tunnetussa Phaw Sawin kylässä. Illansuussa ajamme hevosrattailla tiilenpunaisten raunioiden ja valkoisiksi kalkittujen temppelitornien ohi ihailemaan auringonlaskua tuhansien pagodien tasangolla. (A, L)

Pagan – Ngapali Beach
8. päivä, sunnuntai 3.1. Tänään lennämme (n. 1,5 t) Thandween, Bengalinlahden rannalle. Lyhyen bussimatkan päässä sijaitsee Ngapali Beachin rauhallinen alue, joka tunnetaan pitkistä, kauniista hiekkarannoistaan. Majoitumme 3 yöksi hyvään keskitason Pristine Mermaid Resort -hotelliin (★★★★) hyvin varustettuihin bungaloweihin. (A, P)

Ngapali Beach
9.–10. päivä, ma–ti 4.–5.1. Leppoisia rantalomapäiviä. Hotellissa on uima-allas sekä oma ranta-alue aurinkotuoleineen. Vuokrattavana on mm. vesiurheiluvälineitä ja polkupyöriä. Kilometrien mittaista rantaa seurailee päätie, jonka varrella on paikallisasutuksen lisäksi ravintoloita ja joitakin kauppoja. (2xA, 2xP)

Ngapali Beach – Yangon
11. päivä, keskiviikko 6.1. Palaamme lentäen Yangoniin, jossa majoitumme jo tuttuun Wyndham Grand -hotelliin. Ehdimme pistäytyä myös vuonna 1926 avatussa Bogyoke Aung San -kauppahallissa eli Scott’s Marketissa. (A, P)

12. päivä, torstai 7.1. Vapaata aikaa. Hotellihuoneet ovat käytössä myöhäiseen iltapäivään, jolloin lähdemme lentokentälle. Paluulentomme lähtee klo 19.25 (Qatar Airways) Dohan kautta Helsinkiin.  Saavumme Dohaan klo 23.35. Majoitumme lentokentällä sijaitsevaan Oryx–hotelliin (★★★★). (A, L)    

13. päivä, perjantai 8.1. Suora lento (Qatar Airways) Helsinkiin klo 08.45 -13.55.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

 

Lisämaksu yhden hengen huoneesta

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla vähintään 2 tyhjää sivua. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Myanmariin tarvitaan viisumi. Viisumin hankintaa varten tarvitsemme selkeän kopion passin kuva-aukeamasta sekä yhden värillisen passikuvan viimeistään 4 viikkoa ennen matkaa.
Matkan vierailukohteissa on paljon portaita ja korkeuseroja. Temppeleissä liikutaan paljain jaloin. Malariariski vähäinen, hyttyssuojausta suositellaan.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 550 e.
Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

  • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
  • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
  • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
  • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
  • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
  • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä

Blogi

Irmeli Repo