Hyppää pääsisältöön

Metsälehden lukijamatka Kiinaan

Tutustu riisinviljelyyn, ruokakulttuuriin, metsätalouteen ja Ponssen toimintaan sekä ihastu Guilinin sokeritoppavuoriin

  • Chongqing 1+1 yötä
  • Guilin 2 yötä
  • Longsheng retki
  • Yangshuo 2 yötä
  • Beihai 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Etelä-Kiina on tunnettu vehreistä vuori- ja jokimaisemistaan, vähemmistökansoistaan sekä Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvista karstialueistaan. Matkamme alkaa Jangtse- ja Jialingjokien väliin rakennetusta Chongqingin suurkaupungista. Kaupungin vanha osa ja sen lähellä kohoava pilvenpiirtäjien meri synnyttävät mielenkiintoisen vuorten rajaaman kontrastin. Seuraava matkakohteemme on mystisistä sokeritoppavuorista ja Li-joesta tunnettu Guilin, jossa tutustumme mm. erilaisiin teelaatuihin ja teejuomien valmistamiseen. Longshengin upeat riisiterassiviljelmät ja alueella elävän yao-kansan elämä tulevat myös tutuiksi. Risteilemme Li-jokea pitkin viehättävään Yangshuon pikkukaupunkiin, jonka rannoilla saattaa vielä nähdä merimetsojen avulla kalastavia vanhoja miehiä bambulautoillaan. Beihain rannikkokaupungissa tutustumme metsäkonevalmistaja Ponsse Oyj:n toimintaan Kiinassa.

 

Matkan hinta Metsälehden kestotilaajalle 2.785 e (alennuksen, -75 e/henkilö voi valita ennen varauksen vahvistamista)
Matkalla suomalainen matkanjohtaja ja Metsälehden edustaja.

 

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen (Matkalla on täysihoito)

1. päivä, lauantai 27.10. Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 17.40 suoralla lennolla Chongqingiin.

Chongqing
2. päivä, sunnuntai 28.10. Klo 7.10 saavumme yli 30 miljoonan asukkaan Chongqingiin. Chongqing on rakennettu Jangtse- ja Jialingjokien välisten kukkuloiden rinteille. Vireän ja vauraan kaupungin maisemaa hallitsevat monet sillat ja myös korkeat asuin- ja toimistorakennukset. Lähdemme heti lentokentältä tutustumaan maailman suurimmasta patohankkeesta kertovaan Kolmen rotkon museoon. Vierailemme myös 1700-luvulla rakennetussa kiltatalossa, joka on mielenkiintoinen poikkeus yleisilmeeltään modernissa suurkaupungissa. Lounaan jälkeen majoitumme ensimmäisen luokan JW Marriott -hotelliin (★★★★★) aivan keskustan ostoskatujen läheisyyteen. Illalla tervetulopäivällinen. (L, P)

Chongqing – Guilin
3. päivä, maanantai 29.10. Lennämme aamulla Guiliniin. Kauniit aamu-usvan peittämät kukkulat ovat houkutelleet taiteilijoita ikuistamaan Guilinin maisemia jo vuosisatojen ajan. Nautimme saavuttuamme lounaan ja iltapäivällä vierailemme teeinstituutissa. Kiinassa kasvaa hämmästyttävän monta erilaista teelaatua. Itse juoman valmistamisessa täytyy ottaa huomioon myös teekannun materiaali sekä veden laatu ja lämpötila. Majoitumme 2 yöksi keskitason Guilin Bravo -hotelliin (★★★★). Hotellimme edessä on kauniisti valaistu, leppoisiin iltakävelyihin houkutteleva puisto. Illan tullen seuraamme paikallisten kalastajien ja heidän kesyjen merimetsojensa yhteistyötä. (A, L, P)

Longsheng
4. päivä, tiistai 30.10. Aamulla lähdemme kokopäiväretkelle Longshengiin, yao-vähemmistökansan alueelle. Maanviljelijät ovat rakentaneet korkeille vuorenrinteille kiemurtelevia riisiterasseja. Porrastettuja rakennelmia kutsutaan ”lohikäärmeen selkärangaksi”. Jinkengin kylästä nousemme kabiinihissillä noin kilometrin korkeuteen ihailemaan ympäröiviä maisemia näköalaterassilta. Yao-kansan musiikki- ja tanssiesitys viihdyttää meitä Huangluon kylässä. (A, RL, P)

Guilin – Yangshuo
5. päivä, keskiviikko 31.10. Aamulla aloitamme jokiristeilyn kohti Yangshuon pikkukaupunkia. Li-joki kiemurtelee vihreiden sokeritoppavuorten lomassa. Mikäli joessa ei ole riittävästi vettä, matkustamme Yangshuon suuntaan bussilla. Iltapäivällä meillä on aikaa nauttia pikkukaupungin leppoisasta tunnelmasta ja kauniista maisemista. Majoitumme 2 yöksi viihtyisään keskitason Green Lotus -hotelliin (★★★★). (A, L, P)

Yangshuo
6. päivä, torstai 1.11. Aamupäivällä suuntaamme paikallisten markkinoiden kautta läheisen kylän kokkikouluun. Siellä valmistamme opettajan johdolla viiden ruokalajin lounaan. Iltapäivällä on mahdollisuus risteillä pari tuntia leppoisasti bambulautoilla. Vaihtoehtoisesti voi myös jäädä katsastamaan Yangshuon myymälöiden tarjontaa. Illalla näemme Kiinan tunnetuimman elokuvaohjaajan Zhang Yimoun ohjaaman ulkoilmaesityksen, johon osallistuu satoja avustajia. Seuraamme vaikuttavaa esitystä Li-joen rannalle rakennetusta katsomosta. (A, L, P)

Yangshuo – Beihai
7. päivä, perjantai 2.11. Aamulla ajamme Guilinin rautatieasemalle. Matkustamme luotijunalla (n. 5 tuntia) Beihain merenrantakaupunkiin. Majoitumme 2 yöksi keskitason Beihai Shangri-La -hotelliin (★★★★). (A, RL, P)

Beihai
8. päivä, lauantai 3.11. Aamiaisen jälkeen tutustumme Ponsse Oyj:n toimintaan Beihaissa, jossa se tekee yhteistyötä Stora Enson kanssa. Ponsse toimittaa metsäkoneet Stora Ensolle ja vastaa henkilöstön koulutuksesta sekä koneiden huollosta paikan päällä. Mahdollisuuksien mukaan pääsemme myös tutustumaan eukalyptusmetsän puunkorjuuseen. Huom. sääolosuhteet tms. seikat voivat aiheuttaa metsätyönäytöksen peruuntumisen. Pidätämme oikeuden muutoksiin. (A, L, P)

Beihai – Chongqing
9. päivä, sunnuntai 4.11. Lennämme Chongqingiin ja majoitumme jo tuttuun JW Marriott -hotelliin. Illalla jäähyväispäivällinen. (A, L, P)

10. päivä, maanantai 5.11. Varhaisen aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 10.25–14.05 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Matkan hinta Metsälehden kestotilaajalle 2.785 e
Matkan hinta muille 2.860 e

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 460 e.

Matkalla tarvitaan Kiinan viisumi. Viisumin hankintaa varten pyydämme passinne toimistoomme n. 3 viikkoa ennen matkaa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu on 350 e/hlö. Loppumaksu erääntyy 35 vrk ennen lähtöä.
Peruutusehdot: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 12.1.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta tarkistetaan 6 viikkoa ennen matkaa. Matkaan sovelletaan yleisiä valmismatkaehtoja sekä Olympia Kaukomatkatoimiston lisä- ja erityisehtoja.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja. Viimeistään 30.6.2018 tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Valmismatkaehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.
1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Metsälehden lukijamatka Kiinaan: Vinkkejä ja suosituksia

"Todellinen tieto pohjautuu kokemukseen"
(kiinalainen sananlasku)

Kiina on ollut mukana Olympian matkaohjelmassa jo 1970-luvulta alkaen ja Olympia onkin maamme kokenein Kiinan-matkojen järjestäjä. Matkustajamme hyötyvät pitkästä kokemuksestamme ja hyvistä suhteistamme osaaviin paikallisiin yhteistyökumppaneihimme.

Milloin on paras aika matkustaa?
Matkamme ajoittuvat pääsääntöisesti kevääseen ja syksyyn, jolloin sää on miellyttävän leuto. Kevät alkaa näillä leveyksillä jo maaliskuussa ja syksy kestää lämpimänä myöhempään kuin Suomessa. Kevään kukkaloisto ja hedelmäpuiden kukinta ajoittuu yleensä maalis-huhtikuulle. Keväällä sääolot saattavat vaihdella nopeastikin ja sadekuurojen mahdollisuus on suuri. Syksy puolestaan tuo upean ruskan lehtipuumetsävyöhykkeille, joihin nämä alueet kuuluvat.

Toimintaohjeet
Noin 5 viikkoa ennen matkaa lähetämme matkustajille toimintaohjeet, joihin olemme keränneet ajantasaista perustietoa mm. matkalla tarvittavista rokotuksista, valuutoista, vaatetuksesta ja muista varusteista.

Mitä matkalle mukaan?
Henkilökohtaisten matkatavaroidensa lisäksi jokainen tarvitsee matkalle ehjän passin, jonka tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen. Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Kiinaan. Hankimme viisumin matkustajiemme puolesta

Kiinaan vaihdettavaksi valuutaksi voi ottaa euroja. Kiinan yuaneja (CNY) voi vaihtaa Suomessa jo etukäteen. Luottokortti on käypä maksuväline tavarataloissa ja kalliimmissa liikkeissä, mutta sitä käytettäessä on syytä noudattaa varovaisuutta ja muistaa aina suojata kortin tunnusluku.

Kerrospukeutuminen on järkevä vaihtoehto vaihtelevien säiden ja yleisten tilojen (lentokoneet, hotellit, bussit yms.) ilmastoinnin takia. Siksi on hyvä varata mukaan kevyt jakku, villatakki tai huivi.

Hotellimme
Kiinassa on tarjolla majoitusvaihtoehtoja perinteisistä majataloista aina ensimmäisen luokan hotelleihin. Nopea talouskasvu heijastuu uusina kasvukeskuksina ja mahtipontisina rakennushankkeina, ja myös hotelleja rakennetaan ja kunnostetaan jatkuvasti. Pyrimme aina käyttämään matkan luonteeseen sijainniltaan ja hinta-laatusuhteeltaan parhaiten soveltuvia hotelleja, jotta matkasta muodostuisi kaikin puolin miellyttävä kokemus. Pidätämme oikeuden hotellimuutoksiin.

Ateriat
Metsälehden lukijamatkaan sisältyy täysihoito eli aamiaisen lisäksi kaksi kiinalaista ateriaa päivittäin, sisältäen lasillisen olutta/virvoitusjuomaa/vettä (osa lounaista on retkilounaita). Suosittelemme nauttimaan vesijohtoveden sijasta vain sinetöityä, pullotettua vettä.

Kiina on lähellä – hyvät lentoyhteydet
Lennämme Kiinaan Helsingistä suorilla Finnairin reittilennoilla (lentoaika n. 8,5 tuntia).

Rokotukset
Kiinaan matkustettaessa ei vaadita mitään erityisiä rokotuksia, eli riittää kun perusrokotukset (jäykkäkouristus- ja kurkkumätä, tarvittaessa MPR-rokotus) ovat kunnossa. Suosittelemme myös A-hepatiittirokotusta. Rokotussuositukset saattavat muuttua lyhyellä varoitusajalla – tarkempia tietoja rokotuksista saa esim. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi. Ottakaa huomioon matkojen pituudet sekä mahdolliset viivästymiset ja pakatkaa käsimatkatavaroihin tarvitsemanne lääkitys koko matkan ajaksi. Käsihygieniaa voi matkalla hoitaa kätevästi esim. desinfiointigeelillä. Erilainen bakteerikanta saattaa aiheuttaa herkkävatsaisille oireita, joten matka-apteekkiin kannattaa varata vatsan toimintaa rauhoittavaa lääkettä. Edellytämme matkoillemme osallistuvilta normaalia liikuntakykyä.

Palvelut
Palvelujen taso vaihtelee alueittain eikä hyvä palvelu aina ole itsestään selvää. Yleisesti ottaen hyvään käytökseen ja hymyyn vastataan samalla tavalla kulttuurieroista huolimatta.

Juomarahat
Olympian ryhmässä on helppo matkustaa. Ei tarvitse miettiä ainaista kysymystä juomarahojen suuruudesta. Matkojemme hintaan sisältyvät juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille. Olympian matkanjohtaja hoitaa nämä maksut. On hyvä muistaa, että esim. parin viikon matkalla juomarahoista kertyy jo sievoinen summa.

Voit olla kiinnostunut myös näistä