Hyppää pääsisältöön

Mongolian kiertomatka ja Naadam-festivaali

Upeita maisemia, Naadam-festivaalin kiihkeää tunnelmaa, przewalskinhevosia ruohoarolla, Tsingis-kaanin historiaa ja jurttaelämää Mongolian kiertomatkalla.
  • Ulan Bator 3 yötä
  • Hustain Nuruu 1 yö
  • Kharkhorin 2 yötä
  • Mongkol Els 1 yö
  • Ulan Bator 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Mongolia tuo mieleen eksoottisia mielikuvia Tsingis-kaanista, kameleista vaeltamassa Gobin autiomaassa ja villihevosista laukkaamassa laajoilla tasangoilla. Nykyäänkin tässä syrjäisessä maailmankolkassa voi tuntea kulkevansa ajassa ainakin pari vuosisataa taaksepäin.

Tällä matkalla on ainutlaatuinen mahdollisuus kokea upean luonnon lisäksi myös aito mongolialainen Naadam-festivaali. Unescon suojeltavien kulttuurihistoriallisten tapahtumien listalla olevan festivaalin kilpailulajit ovat mongolialainen paini, laukkakisat ja jousiammunta.

Lisäksi tutustumme mm. Mongolian ensimmäiseen buddhalaiseen luostariin, Tsingis-kaanin perustaman muinaisen pääkaupungin Karakorumin raunioihin ja paimentolaisten elämään. Mongoliassa yövymme neljä yötä jurttakylissä ja viisi yötä hotellissa.

Mongoliassa on täysihoito tulo- ja lähtöpäivää lukuun ottamatta.

Matkaohjelma ja hinta julkaistaan marraskuussa 2017.
Matka on kuitenkin alustavastai varattavissa toimistostamme jo nyt, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

Matkaohjelma

Matkaohjelma ja hinta julkaistaan marraskuussa 2017.
Matka on kuitenkin alustavastai varattavissa toimistostamme jo nyt, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

Matkalla tarvitaan Mongolian viisumi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla vähintään 1 tyhjä aukeama. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Viisumin hankintaa varten pyydämme passin ja yhden passikuvan toimistoomme noin 2 viikkoa ennen matkaa.

Matkalla on huonokuntoisia tieosuuksia sekä pitkiä ajomatkoja. Jurtat on tehty puukehikon ympärille vedetystä huovutetusta kankaasta; jurtassa on kaksi sänkyä, pöytä, muutama tuoli ja keskellä kamiina. Erilliset suihku- ja wc-tilat ovat yhteiskäytössä. Kaikissa jurttakylissä ei ole sähköä. Kesällä päivät ovat hyvinkin lämpimiä, mutta öisin lämpötila laskee jopa lähelle nollaa. Tutustukaa Mongolian-matkojen erityisehtoihin.

Mongolian kiertomatka ja Naadam-festivaali : Vinkkejä ja suosituksia

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:
Mongolia
Orkhon Valley Cultural Landscape

Kaikki Olympian kiertomatkat
Muut Aasian matkat

Voit olla kiinnostunut myös näistä