Hyppää pääsisältöön

Pohjois-Korea - aidosti erilainen

Koe Pohjois-Korean pääkaupunki Pjongjang, Myohyang-vuoren kiinankatajametsä, raja-alueen Panmunjom sekä Koryo-dynastian vanha pääkaupunki Kaesong.
10 päivää alk.2 890 €/hlö
  • 5.9.2017 - 15.9.2017 Varaa
  • 10.10.2017 - 20.10.2017 Varaa
  • Peking 1+1 yötä
  • Junamatka Peking-Pjongjang-Peking 1+1 yötä
  • Pjongjang 2+2 yötä
  • Mt Myohyang 1 yö
  • Panmunjom retki
  • Kaesong retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Korean niemimaalla vahvistui toisen maailmansodan päätyttyä ja japanilaisten antauduttua jako kahdeksi erilliseksi leiriksi. Alkuperäinen ajatus yhtenäisen Korean perustamisesta siirtyi Neuvostoliiton miehittäessä 38:nnen leveyspiirin pohjois- ja Yhdysvaltojen tukeman YK:n eteläpuolta. Kylmä sota kuumeni vuosina 1950–53 Korean sodaksi. Rauhaa ei ole vieläkään solmittu virallisesti ja 38:s leveyspiiri vakiintui maiden ja myös poliittisten ja taloudellisten järjestelmien rajaksi. Pohjoisesta osasta tuli muusta maailmasta eristäytynyt Korean demokraattinen kansantasavalta. Vielä tänä päivänä Pohjois-Koreaa voidaan pitää maailman suljetuimpana valtiona, johon vain harvat ovat voineet tutustua.

Aloitamme matkan Pekingistä, josta matkustamme junalla Pjongjangiin. Pohjois-Koreassa asumme Pjongjangin lisäksi myös Myohyangvuoren kauniissa maisemissa. Maan luonto ja pääkaupungin mahtavat muistomerkit ovat mieleenpainuvia elämyksiä. Vierailemme myös Koreoiden välisellä rajalla – yhdellä maailman tarkimmin vartioiduista alueista.

Matkaohjelma

Lataa matkaohjelma pdf-muodossa tästä

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, RE=retkieväät (Matkalla on useimpina päivinä täysihoito)

1. päivä, tiistai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 18.20 suoralla lennolla Pekingiin.

Peking
2. päivä, keskiviikko
Saavumme Pekingiin klo 6.55. Lentokentältä ajamme suoraan keskustaan ja majoitumme hyvään keskitason Capital-hotelliin (★★★★★). Loppupäivä on varattu rentoutumiseen. Matkanjohtaja auttaa halukkaita vierailukohteiden valinnassa.

Peking – Pjongjang
3. päivä, torstai
Aamupäivä on vielä vapaata aikaa totutella aikaeroon. Lounaan jälkeen vierailemme Kaupunkisuunnittelumuseossa sekä silkkitavaratalossa. Junamme kohti Pjongjangia lähtee klo 17.30. Junassa on retkieväät ja majoitus 4 hengen makuuhyteissä. (A, L, RE)

Pjongjang
4. päivä, perjantai
Saavumme aamulla Kiinan ja Pohjois-Korean rajalle. Junamatkalla on mielenkiintoista seurata, miten maisemat radan varrella muuttuvat, kun varhain iltapäivällä ylitämme Yalujoen ja siirrymme Pohjois-Korean puolelle. Illansuussa saavumme maan pääkaupunkiin Pjongjangiin ja majoitumme ensimmäisen luokan Koryo-hotelliin (★★★★). (2xRE, P)

Pjongjang
5. päivä, lauantai
Pjongjang on pilvenpiirtäjien ja suurten monumenttien kaupunki. Leveät kadut, joita vain vähäinen liikenne kuluttaa, ylittävät hiljalleen virtaavan Taedongjoen. Aloitamme kaupunkiin tutustumisen kiertoajelulla, jonka aikana näemme mm. maailman korkeimman riemukaaren, Kim Il-sungin syntymäkodin, puolueen perustamisen monumentin, sotamuseon sekä Juche-aatteen tornin. Juche on valtion virallinen ideologia, jonka Kim Il-sung kehitti jo teini-ikäisenä. Tutustumme myös Pjongjangin metroon ja sen upeasti koristeltuihin asemiin. Hot pot -päivällinen. (A, L, P)

Pjongjang – Mt. Myohyang
6. päivä, sunnuntai
Aamulla vierailemme Kim Il-sungin ja Kim Jong-ilin mausoleumissa (kesäkuun matkalla vierailemme kansalliskirjastossa, joka on Juche-ideologian keskus) ja marttyyrien hautausmaalla. ”Suuri johtaja” Kim Il-sung kuoli vuonna 1994 ja hänen poikansa ”Rakastettu johtaja” Kim Jong-il vuonna 2011. Heille rakennettu mausoleumi on Pohjois-Korean kansalaisille pyhä paikka. Juhlallista rakennusta koristavat lukemattomat, ”Suuren johtajan” mukaan nimettyjen tummanpunaisten orkideoiden, kimilsungioiden, rykelmät. Lounaan jälkeen jatkamme pohjoiseen, kohti Myohyang-vuorta, joka on kuuluisa kiinankataja- ja vaahterametsistä sekä pienistä vesiputouksistaan. Ennen päivällistä teemme pienen kävelyretken läheiseen laaksoon. Majoitumme hyvään keskitason Hyangsan-hotelliin (★★★★★). (A, L, P)

Mt. Myohyang – Pjongjang
7. päivä, maanantai
Alueen nähtävyyksiin kuuluu mm. ”kansainvälinen ystävyysnäyttely”, joka esittelee Pohjois-Korean johtajien eri maista saamia tuhansia lahjoja. Iltapäivällä palaamme Pjongjangiin ja näemme Pjongjangin sirkuksen esityksen. Majoitumme jo tuttuun Koryo-hotelliin. (A, L, P)

Panmunjom ja Kaesong
8. päivä, tiistai
Aamulla lähdemme vajaan kolmen tunnin ajomatkan päähän Koreoiden väliselle raja-alueelle Panmunjomiin. Näemme historialliset paikat, missä Korean sodan aseleposopimuksista neuvoteltiin ja missä nämä asiakirjat allekirjoitettiin – lopullista rauhansopimusta ei vieläkään ole saatu aikaan. Pääsemme näkemään maiden välisellä rajaviivalla sijaitsevat neuvottelurakennukset, joita sekä pohjoinen että etelä käyttävät. Rajalta jatkamme Kaesongiin, tuhat vuotta sitten kukoistaneen Koryo-dynastian pääkaupunkiin. Korean sota pyyhki 1950-luvulla useita kertoja niemimaan yli hävittäen paljon vanhaa. Täältä löytyy kuitenkin vielä perinteiseen tapaan rakennettuja kaupunginosia. Kaesong tunnetaan myös Aasiassa arvostetusta lääkekasvista, insam-ginsengistä. Kaesongista palaamme Pjongjangiin, jossa tutustumme kuuluisaan Lastenpalatsiin. Täällä riittää pieniä mestareita mm. baletissa, eri soitinten hallinnassa ja koruompelussa. Jäähyväispäivällinen. (A, L, P)

Pjongjang – Peking
9. päivä, keskiviikko
Aamulla kuljetus rautatieasemalle, josta klo 10.40 alkaa junamatkamme kohti Pekingiä. Matkan aikana voimme rentoutua ja muistella matkan kohokohtia. (A, 2xRE)

Peking
10. päivä, torstai
Junamme saapuu Pekingiin klo 8.30. Kuljetus jo tuttuun Capital-hotelliin, jossa voimme nauttia aamiaista. Majoittumisen jälkeen on vapaata aina päivälliseen asti, joten tänään ehtii hyvin esimerkiksi tuliaisostoksille. Päivällisellä nautimme mm. kuuluisaa Pekingin ankkaa. (A, P)

11. päivä, perjantai Aamulla kuljetus lentokentälle, josta klo 10.55–14.15 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 590 e (ei mahdollinen junassa)

Matkalla tarvitaan Kiinan ja Pohjois-Korean viisumit. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Tulemme pyytämään matkalla käyttämänne passin tiedot n. 2 kk ennen matkaa ja passin 3 viikkoa ennen matkaa.
Huom! Tietyille ammattiryhmille (esim. sotilaat ja toimittajat) ei välttämättä myönnetä viisumia Pohjois-Koreaan. Tutustukaa Kiinan-matkojen erityisehtoihin.

Ennakkomaksu 350 e/hlö.

Peruutusehdot A:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään
250 e/henkilö
- 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 20–4 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- myöhemmin kuin 4 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 3.5.2016 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Pohjois-Korea - aidosti erilainen: Vinkkejä ja suosituksia

"Todellinen tieto pohjautuu kokemukseen"
(kiinalainen sananlasku)

Kiina on ollut mukana Olympian matkaohjelmassa jo 1970-luvulta alkaen ja Pohjois-Koreaankin olemme järjestäneet matkoja jo lähes 30 vuoden ajan. Olympia onkin maamme kokenein matkanjärjestäjä näissä maissa. Matkustajamme hyötyvät pitkästä kokemuksestamme ja hyvistä suhteistamme osaaviin paikallisiin yhteistyökumppaneihimme.

Milloin on paras aika matkustaa?

Matkamme ajoittuvat pääsääntöisesti kevääseen ja syksyyn, jolloin sää on miellyttävän leuto. Kevät alkaa näillä leveyksillä jo maaliskuussa ja syksy kestää lämpimänä myöhempään kuin Suomessa. Kevään kukkaloisto ja hedelmäpuiden kukinta ajoittuu yleensä maalis-huhtikuulle. Keväällä sääolot saattavat vaihdella nopeastikin ja sadekuurojen mahdollisuus on suuri. Syksy puolestaan tuo upean ruskan lehtipuumetsävyöhykkeille, joihin nämä alueet kuuluvat.

Toimintaohjeet
Noin 5 viikkoa ennen matkaa lähetämme matkustajille toimintaohjeet, joihin olemme keränneet ajantasaista perustietoa mm. matkalla tarvittavista rokotuksista, valuutoista, vaatetuksesta ja muista varusteista.

Mitä matkalle mukaan?
Henkilökohtaisten matkatavaroidensa lisäksi jokainen tarvitsee matkalle ehjän passin, jonka tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen. Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Kiinaan ja Pohjois-Koreaan. Hankimme viisumit matkustajiemme puolesta (tarkemmat ohjeet kunkin matkan kohdalla ja n. 5 viikkoa ennen matkaa lähetettävissä toimintaohjeissa).

Kiinaan vaihdettavaksi valuutaksi voi ottaa euroja. Kiinan yuaneja (CNY) voi vaihtaa Suomessa jo etukäteen. Luottokortti on käypä maksuväline tavarataloissa ja kalliimmissa liikkeissä, mutta sitä käytettäessä on syytä noudattaa varovaisuutta ja muistaa aina suojata kortin tunnusluku. Pohjois-Koreassa luottokortit eivät käy maksuvälineenä; ostokset maksetaan euroilla, joten mukaan kannattaa ottaa myös pieniä euroseteleitä sekä 1 ja 2 euron kolikoita.

Kerrospukeutuminen on järkevä vaihtoehto vaihtelevien säiden ja yleisten tilojen (lentokoneet, hotellit, bussit yms.) ilmastoinnin takia. Siksi on hyvä varata mukaan kevyt jakku, villatakki tai vaikka hartiahuivi. Pohjois-Koreassa vieraillaan maan perustajan mausoleumissa, jossa vierailijoiltakin odotetaan siistiä pukeutumista (suorat housut/hame ja kauluspaita).

Monipuolinen retkiohjelma
Useimpiin matkoihimme sisältyy mielenkiintoista ohjelmaa käytännöllisesti katsoen aamusta iltaan. Kiinassa olemme jättäneet vapaa-aikaa myös omatoimiseen tutustumiseen matkakohteeseen.

Hotellimme
Kiinassa on tarjolla majoitusvaihtoehtoja perinteisistä majataloista aina ensimmäisen luokan hotelleihin. Pohjois-Koreassa käyttämämme hotellit ovat maan infrastruktuuriin nähden ykkösluokkaa. Kiinan nopea talouskasvu heijastuu uusina kasvukeskuksina ja mahtipontisina rakennushankkeina, ja myös hotelleja rakennetaan ja kunnostetaan jatkuvasti. Pyrimme aina käyttämään matkan luonteeseen sijainniltaan ja hinta-laatusuhteeltaan parhaiten soveltuvia hotelleja, jotta matkasta muodostuisi kaikin puolin miellyttävä kokemus. Pidätämme oikeuden hotellimuutoksiin.

Ateriat
Kiinassa matkoihimme kuuluu vähintään puolihoito ruokajuomineen (lasillinen olutta/virvoitusjuomaa/vettä). Pohjois-Koreassa matkaan sisältyy täysihoito (junassa retkieväät). Suosittelemme nauttimaan näissä maissa vesijohtoveden sijasta vain sinetöityä, pullotettua vettä.

Kiina on lähellä – hyvät lentoyhteydet
Lennämme Kiinaan Helsingistä suorilla Finnairin reittilennoilla (lentoaika n. 8–10 tuntia).
Pohjois-Koreaan matkustamme mukavasti junalla Pekingistä (noin vrk/suunta).

Rokotukset, lääkkeet ja terveys
Näihin maihin matkustettaessa ei vaadita mitään erityisiä rokotuksia, eli riittää kun perusrokotukset (jäykkäkouristus- ja kurkkumätä, tarvittaessa MPR-rokotus) ovat kunnossa.Suosittelemme myös A-hepatiittirokotusta. Rokotussuositukset saattavat muuttua lyhyellä varoitusajalla – tarkempia tietoja rokotuksista saa esim. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi. Ottakaa huomioon matkojen pituudet sekä mahdolliset viivästymiset ja pakatkaa käsimatkatavaroihin tarvitsemanne lääkityskoko matkan ajaksi. Käsihygieniaa voi matkalla hoitaa kätevästi esim. desinfiointigeelillä. Erilainen bakteerikanta saattaa aiheuttaa herkkävatsaisille oireita, joten matka-apteekkiin kannattaa varata vatsan toimintaa rauhoittavaa lääkettä. Edellytämme matkoillemme osallistuvilta normaalia tai hyvää liikuntakykyä (mainittu kunkin matkan kohdalla).

Kulttuuririentoihin vai ostoksille?
Yhteisistä historiallisista juurista huolimatta Kiinan ja Pohjois-Korean kulttuurit ovat kehittyneet omiin, eriytyneisiin suuntiinsa. Etenkin Kiinassa on tarjolla runsaasti näyttäviä ooppera-, akrobatia- ja musiikkiesityksiä. Taidegallerioita ja mielenkiintoisia museoita on kaikissa kohteissa. Kiina houkuttelee myös ostosmahdollisuuksillaan. Matkoillamme onkin ohjelman lomaan varattu aikaa myös ostoksiin. Hintatasoltaan kohtuullisia paikallisia tuotteita ovat esimerkiksi silkkituotteet, aidot helmet, koriste-esineet, kulhot ja kupit, tee, ginsengjuuri jne. Yhä suurempi osa maailman merkkituotteista valmistetaan Kiinassa. Pohjois-Koreassa ostosmahdollisuudet ovat vielä rajalliset.

Palvelut
Palvelujen taso vaihtelee alueittain eikä hyvä palvelu aina ole itsestään selvää. Yleisesti ottaen hyvään käytökseen ja hymyyn vastataan samalla tavalla kulttuurieroista huolimatta.

Juomarahat
Olympian ryhmässä on helppo matkustaa. Ei tarvitse miettiä ainaista kysymystä juomarahojen suuruudesta. Matkojemme hintaan sisältyvät juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille. Olympian matkanjohtaja hoitaa nämä maksut. On hyvä muistaa, että esim. parin viikon matkalla juomarahoista kertyy jo sievoinen summa.

Voit olla kiinnostunut myös näistä