Celebrity-Solstice-Kaukoidan-risteily-Olympi

Risteily Kaukoidässä

Singapore – Vietnam – Taiwan – Japani
19
päivää

Lähde tutustumaan Kaukoidän upeisiin kohteisiin ja nauti risteilymatkan helppoudesta Celebrity Solstice -aluksella. Matkan hintaan sisältyy kiertokäynnit kaupungeissa, suomalaisen matkanjohtajamme opastuksella. Meripäivinä nautit laivan monipuolisista palveluista ja herkullisista aterioista.

Kahden viikon risteily Kaukoidässä, Singaporesta Vietnamin ja Taiwanin kautta Japaniin

Matkareitti
Singapore
1 yö (14 yön risteily alkaa)
Ho Chi Minh
retki
Hue
retki
Hanoi
retki
Halonginlahti
Taipei
retki
Kioto
retki
Hakone
retki
Tokio (risteily päättyy)
2 yötä

Matka alkaa Malakansalmessa sijaitsevasta Singaporesta, joka on Aasian mallimaa monellakin mittarilla mitattuna. Tutustumme kaupunkiin kiertoajelulla ennen kuin nousemme Celebrity Solstice -alukseen, joka on kotimme seuraavat kaksi viikkoa.

Vietnamissa teemme retket Ho Chi Minhiin, missä Vietnamin sodan aikainen amerikkalaisvaikutus on yhä nähtävissä sekä Parfyymijoen rannalle Hueen, vanhaan keisarilliseen pääkaupunkiin.

Pysähdymme Halonginlahdelle, yhdelle maailman kauneimpina pidetyistä alueista, tuhansien  ”sokeritoppasaarten” keskelle.

Halonginlahdelta teemme retken maan ranskalaistyyliseen pääkaupunkiin Hanoihin, jonka leveiden bulevardien muodostamaa kokonaisuutta täydentävät vanhankaupungin kapeat kujat polkupyörärikšoineen ja pikku ravintoloineen.

Taiwanin saarella vietämme päivän tutustuen pääkaupunki Taipeihin. Japanissa kohteina ovat viehättävä Kioto sekä vehreä Hakonen kansallispuisto. Risteily päättyy Tokion lähellä sijaitsevaan Jokohaman satamaan. Tutustumme risteilyn jälkeen Tokioon ja sen tärkeimpiin nähtävyyksiin, yövymme Tokiossa kaksi yötä ennen paluulentoamme.

Meripäivien aikana nautit laivan monipuolisista palveluista ja viihdeohjelmista sekä herkullisista aterioista 

Laivalta löytyy mm uima-allasalueet, kylpyläpalvelut, kuntosali, kirjasto ja elokuvateatteri, ohjattuja liikuntatunteja, erilaisia kansipelejä sekä paljon muuta ohjelmaa. Tai voit nauttia meri-ilmasta vaikkapa oman hyttisi parvekkeella.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy suorat reittilennot, majoitus 2h huoneissa/laivalla parvekehyteissä, täysihoitoateriat laivalla, ohjelmassa mainitut kiertoajelut ja retket kohteissa, palvelupalkkiot myös laivan henkilökunnalle. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h hytistä alk 2 250 €.

Matkan hinta ja ehdot

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi.

Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy aina lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Laivalla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta.

Kaukoidän risteilyllä myös retket kaikissa satamissa kuuluvat matkan hintaan.

Matkareitti: Singapore – Ho Chi Minh – Hue – Halonginlahti - Hanoi – Taipei – Kioto – Hakone – Tokio

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito  (Risteilyllä on täysihoito)
Hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

 

Lento kohteeseen

1. päivä, perjantai 25.2. Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 23.55 suoralla lennolla Singaporeen.

Singaporen-siluetti
Singapore

2. päivä, lauantai 26.2. Saavumme Singaporeen klo 17.15. Majoitumme ensimmäisen luokan Conrad Centennial -hotelliin (★★★★★), joka sijaitsee Marina Bayn alueella lähellä legendaarista Raffles-hotellia. Tervetulopäivällinen. (P)

Celebrity-Solstice-alus
Singapore – risteily alkaa

3. päivä, sunnuntai 27.2. Singapore on aasialaisen tehokkuuden ja toimivuuden näyteikkuna. Ikivanhan merireitin varrella sijaitsevan kaupunkivaltion asukkaat edustavat laajaa etnistä kirjoa. Hyvin hoidetut, ympäri vuoden kukkivat puistoalueet, tyylikkäät ostoskeskukset sekä lukuisat maailman eri keittiöiden herkkuja tarjoavat ravintolat ovat Singaporen taattuja tavaramerkkejä. Puolen päivän kaupunkikiertoajelumme päättyy satamaan, jossa siirrymme risteilyalukseemme Celebrity Solsticeen. Alus irtautuu laiturista klo 18. (TH)

kansibaari-Celebrity-risteilyt
Merellä

4. päivä, maanantai 28.2. Meripäivänä on aikaa nauttia laivan monipuolisista palveluista. Uima-allasalue aurinkotuoleineen ja baareineen houkuttelee rentoutumaan. Aktiivisemmille on tarjolla ohjattua liikuntaa sekä kuntosalissa että erilaisissa kansipeleissä. Tekemistä ja aktiviteetteja löytyy runsaasti. (TH)

Ho-Chi-Minh-mausoleumi-Hanoi-Vietnam
Ho Chi Minh (Phu My), Vietnam

5. päivä, tiistai 1.3. Ho Chi Minh tunnetaan edelleen myös Saigonina. Elämä kuhisee Vietnamin suurimman kaupungin ja talouselämän keskuksen vilkkailla kauppakaduilla, kahviloissa ja katukeittiöissä. Kiinalaiskaupunginosa Cholon on Kaakkois-Aasian suurin. Eurooppalaistyyliset hallintorakennukset ja vanhat huvilat periytyvät Ranskan Indokiinan vuosilta, kuten myös Notre Damen katedraali ja kauniisti koristeltu pääposti. Maan traaginen historia on esillä sotamuseossa. Saavumme Phu Myn satamaan aamulla klo 7. Lähdemme retkelle Ho Chi Minhiin aamiaisen jälkeen. Matka Ho Chi Minhiin (130 km) kestää noin 2 tuntia. Laivamme jatkaa matkaa klo 18. (TH)

Upea-pannacotta-Celebrity
Merellä

6. päivä, keskiviikko 2.3. Meripäivänä voit nauttia laivan palveluista. (TH)

Hien-Lam-paviljongin-portti-the-Citadel-Hue-Vietnam
Hue (Chan May), Vietnam

7. päivä, torstai 3.3. Saavumme Chan Mayn satamaan klo 7. Lähdemme retkelle heti aamiaisen jälkeen. Satamasta noin 2 tunnin ajomatkan päässä sijaitseva vanha keisarien hallintokaupunki Hue on tärkeä kulttuurikaupunki, jossa on yliopistoja, korkeakouluja ja useita museoita. Kaupungissa on hyvin säilynyt ranskalaistyylinen keskusta. Kaupungin halki virtaavan Parfyymijoen rannoilla voi nähdä näyttäviä keisarien mausoleumeja. Hue kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Kuuluisimpia nähtävyyksiä on 1800-luvulla rakennettu, muurien ympäröimä hallintopalatsi – Keisarillinen kielletty kaupunki, jonne tavallisilla kansalaisilla ei aikoinaan ollut asiaa. Kauniin mäntymetsän keskellä sijaitseva Thien Mun temppelialue on peräisin 1600-luvulta ja edelleen tärkeä buddhalaisuuden keskus Vietnamissa. Risteilymme jatkuu klo 17. (TH)

Halonginlahti-Vietnam-Olympia
Hanoi (Halonginlahti), Vietnam

8.–9. päivä, pe–la 4.–5.3. Perjantaina klo 10 saavumme Halonginlahdelle, jossa ankkuroimme sataman läheisyyteen. Teemme kokopäiväretken vajaan kolmen tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Hanoihin. Se on säilyttänyt alkuperäisen ilmapiirinsä, vaikka uudet rakennukset valtaavatkin kaupunkia nopeasti. Nykyaikaa on myös uskomaton mopojen, autojen ja polkupyörien taitava yhteispeli liikenteessä. Hanoi syntyi jo tuhat vuotta sitten Punaisenjoen rannalle. Sinne perustettiin myös maan ensimmäinen yliopisto. Kiinalaisvalloittajien vaikutus näkyy vielä buddhalaistemppeleissä, jotka erottuvat 1800-luvun lopun siirtomaaisännän Ranskan suunnittelemassa kaupunkikuvassa. Vanhankaupungin viehättävillä kujilla kenkä- ja laukkukauppiaat, puusepät, kankaankutojat ym. käsitöiden taitajat sekä lukuisat pienet kadunvarsikahvilat ovat hakeutuneet omiin kortteleihinsa.

Palaamme illaksi laivalle ja yövymme Halonginlahdella. Lauantaina risteily jatkuu klo 13. (TH)

Celebrity-uima-alllas
Merellä

10.–11. päivä, su–ma 6.–7.3. Meripäivänä voit taas nauttia Solsticen palveluista. (TH)

Chiang-Kai-Shekin-muistohalli-ja-aukio-Taipei-Taiwan
Taipei (Keelung), Taiwan

12. päivä, tiistai 8.3. Saavumme Keelungin satamaan klo 6 aamulla. Päivän retken aikana vierailemme mm. Taipein Kansallisessa palatsimuseossa, jonka kiinalaisen taiteen kokoelma on maailman suurin ja sisältää paljon Kiinan entisten keisareiden yksityisiä taideaarteita. Kokoelma on vertaansa vailla ja museon merkittävyyttä Kiinan kulttuurille onkin verrattu Pariisin Louvren merkitykseen länsimaille. Tutustumme myös Taiwania aina kuolemaansa 1975 asti hallinneen Tšiang Kai-šekin komeaan muistohalliin, jossa on paljon erilaista väri- ja numerosymboliikkaa. Risteilymme jatkuu klo 18. (TH)

Spa-Celebrity-risteilyt
Merellä

13.–14. päivä, ke–to 9.–10.3. Viimeiset meripäivät, joiden aikana voit nauttia Solsticen palveluista. (TH)

Kinkaku-ji-Kultaisen-paviljongin-temppeli-Kioto-Japani
Kioto (Kobe), Japani

15. päivä, perjantai 11.3. Aikaisen aamiaisen jälkeen lähdemme Koben satamasta kokopäiväretkelle Kiotoon. Näemme Kinkaku-jin, Kultaisen paviljongin temppelin, joka rakennettiin alun perin yksityishuvilaksi, mutta muutettiin sittemmin zenbuddhalaiseksi temppeliksi. Käymme myös Nishikin katetussa kauppahallissa. Monet kiotolaiset perheenemännät hankkivat tuoreet raaka-aineet päivittäin Nishikin kauppiailta. Tuoreiden elintarvikkeiden lisäksi tarjolla on mm. japanilaisia keittiötarvikkeita erikokoisista veitsistä riisinkeittimiin. Pääsemme seuraamaan kimonoesitystä Nishijinin tekstiilikeskuksessa. Vierailemme myös Nijon tasankolinnassa, johon kuuluu kaksi sisäkkäistä linnoituskehää. Risteilymme jatkuu Kobesta klo 17. (TH)

Hakonen-kansallispuisto-ja-Torii-portti-Japani
Hakone (Shimizu), Japani

16. päivä, lauantai 12.3. Saavumme Shimizuun klo 12. Teemme puolipäiväretken Hakonen kansallispuistoon. Maistelemme kuumassa lähteessä keitettyjä ”mustia” kananmunia Owakudanin tuliperäisessä laaksossa. Vierailemme The Hakone Open-Air -museossa, jossa on esillä mm. Picasson teoksia ja Henry Mooren veistoksia. Jos sää suosii, näemme matkalla majesteettisen lumihuippuisen Fuji-vuoren. Aluksemme lähtee kohti risteilyn päätesatamaa klo 20. (TH)

Senso-ji-temppelialue-ja-Tokion-kaupunkisilhuetti-Japani
Tokio (Jokohama), Japani

17. päivä, sunnuntai 13.3. Saavumme Jokohaman satamaan klo 6.30. Vajaan tunnin bussimatkan päässä sijaitsevassa Tokiossa teemme puolen päivän kiertoajelun. Pysähdymme keisarillisen palatsialueen edustalla olevalla aukiolla. Tutustumme Ueno-puistossa sijaitsevaan Kansallismuseoon. Puisto on erityisen kaunis keväisessä kirsikankukkaloistossaan. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Keio Plaza -hotelliin (★★★★), joka sijaitsee modernissa, pilvenpiirtäjistään tunnetussa Shinjukun kaupunginosassa. (A, L)

Vastakohtaisuuksien-Tokio-Japani
Tokio

18. päivä, maanantai 14.3. Vapaapäivä. Tokiossa on nähtävää ja koettavaa yllin kyllin, vanhaa japanilaista kulttuuria ja modernia teknologiaa rintarinnan. Kävelymatkan päässä hotellistamme on useita hyvin varustettuja tavarataloja, ja metrolla voi mennä ostoksille esim. Akihabaran elektroniikka-alueelle tai ihastuttavalle Kappabashin astiakadulle. Matkanjohtaja auttaa retkikohteiden valinnassa. Illalla syömme jäähyväispäivällisen. Yöllä kuljetus Hanedan lentokentälle, josta lentomme Helsinkiin (Finnair) lähtee klo 2.30 tiistain puolella. Hotellihuoneet ovat käytössä kentälle lähtöön saakka. (A, P)

lento
Tokio – Helsinki

19. päivä, tiistai 15.3. Saapuminen Helsinkiin klo 5.30.

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Matkalle on mahdollista varata lennot (Helsinki–Singapore / Tokio–Helsinki) business-luokkaan. Nauti tilavammista istumapaikoista, maukkaista aterioista ja hyvästä palvelusta.

Paikkoja rajoitetusti.

Alk. 3 390 €

Majoitus Aqua-luokan hytissä

Majoitus Aqua-luokan hytissä

Lisämaksusta on mahdollista varata Aqua-luokan hytti risteilylle. Aqua-luokan matkustajilla on oma Blu-ravintola, jossa tarjoillaan illallinen, tähän ravintolaan eivät muut laivan matkustajat pääse. Lisäksi vapaa pääsy laivan Persian Garden -kylpyläosastolle. Aqua-luokan hytit ovat samankokoisia kuin tavalliset parvekehytit mutta varustelu niissä on hieman parempi. Hyttejä on rajoitetusti. 

(Matkan perushintaan sisältyy laivalla 2h hengen parvekehytti)

 

alkaen 350 € / matkustaja (2h hengen hytissä)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Risteily Kaukoidässä
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa, risteilyllä kahden hengen parvekehyteissä
 • risteilyllä täysihoito, lisäksi ohjelmassa mainitut ateriat Singaporessa ja Tokiossa
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • palveluraha ja kantajamaksut risteilyllä
 • lento- ja satamaverot sekä muut viranomaismaksut 735 e
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Risteily Kaukoidässä

Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä, joka on 2 250 euroa. Tällöin myös hotelleissa on yhden hengen huone.

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan laivan henkilökunnalle maksetaan palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun (188 €) matkan hintaan.

Passin tulee olla voimassa vielä 6kk matkan jälkeen. Tarkista passin voimassaolo jo matkaa varatessasi ja hanki uusi tarvittaessa hyvissä ajoin. Passin tiedot tarvitsemme noin 5 viikkoa ennen lähtöä.

Huom. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Ryhmän minimikoko on 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Laivan oma kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi

Ennakkomaksu 550 e.
Toinen ennakkomaksu (eräpv 21.12.2021), 1.100 e/hlö (parveke- ja Aqua-hyteissä)
Loppumaksu erääntyy 35 vrk ennen lähtöä (21.1.2022)

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään molemmat ennakkomaksut
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Matkan hinta perustuu 18.5.2021 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
19 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää Kaukoidän risteilystä

Ruokailut risteilyllä

Ruokailut sisältyvät risteilyn hintaan. Valinnanvaraa on runsaasti kahviloista ja itsepalveluravintoloista aina klassiseen pääravintolaan, jossa on pöytiintarjoilu. Päivälliselle olemme varanneet matkustajillemme pöydät pääravintolan ensimmäisestä kattauksesta. Tilaamisen helpottamiseksi matkanjohtajamme kääntää ruokalistan suomeksi. Viinejä ja muita juomia voi tilata lisämaksusta. Tarjolla on myös erilaisia alkoholittomia tai alkoholia sisältäviä juomapaketteja. Juomien hintataso yksittäin ostettuna laivan ravintoloissa on suurin piirtein sama kuin Suomessa. Laivoilla on myös erikoisravintoloita, joista osaan edellytetään pöytävarausta ja niissä peritään 10-50 dollarin suuruinen kattausmaksu. Näihin ravintoloihin on myös tarjolla pakettihinta, joka on yksittäisiä varauksia edullisempi. Huonepalvelusta voi tilata ruoka- ja juomatarjoilua myös hyttiin. Risteilyillä alkoholitarjoilun ikäraja on pääsääntöisesti 21 vuotta.

Pukeutuminen laivalla

Yleensä laivalla pukeudutaan rennon siististi. Shortseja ja t-paitaa voi käyttää esim. retkillä, mutta iltaisin ja laivan pääravintolassa niiden käyttö ei ole suositeltavaa. Päiväohjelmassa kerrotaan pukeutumiskoodi, jota matkustajien toivotaan illalla noudattavan. Päivälliselle on kahdenlaisia pukeutumissuosituksia:

Smart Casual – miehillä pitkät housut sekä pikkutakki tai solmio; naisilla esim. jakkupuku.
Evening Chic – miehillä siistit housut tai farkut ja pusero/pukupaita sekä mahdollisesti neuletakki tai -pusero, haluttaessa myös pikkutakki/bleiseri; naisilla esimerkiksi cocktail-mekko, hame, housut tai siistit farkut yhdistettynä eleganttiin yläosaan/puseroon. Jos itse haluat, niin myös pitkä iltapuku ja smokki ovat ehdottomasti sopiva pukeutumisvaihtoehto Evening Chic -iltoina.

Kaukoidän risteilyllä Evening Chic -iltoja on 2, muina iltoina laivoilla on Smart Casual -pukukoodi.

Risteilyn tietopaketti

Ennen matkan alkua lähetämme kaikille risteilymatkustajillemme tietopaketin, jossa on paljon käytännön tietoa risteilystä ja siihen valmistautumisesta.