Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Risteily Kaukoidässä

Rentoudu Celebrity Millennium -laivalla ja tutustu Singaporen, Bangkokin, Ho Chi Minhin, Huen, Hanoin ja Hongkongin tärkeimpiin nähtävyyksiin.

17 päivää alk. 6 290 € /hlö
 • 19.12.2019 - 5.1.2020 Täynnä
 • Singapore 2 yötä (jälkimmäinen yö laivalla)
 • Bangkok retki
 • Ho Chi Minh City retki
 • Hue retki
 • Hanoi retki
 • Hongkong 1 yö (laivalla)

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Joulu ja uusivuosi Etelä-Kiinan merellä 19.12.2019 - 5.1.2020

Tutustumme Kaukoidän eksoottisiin kaupunkeihin kaksiviikkoisella risteilymatkallamme Celebrity Millennium -aluksella. 

Kierroksemme alkaa Malakansalmessa sijaitsevasta Singaporesta, joka on Aasian mallimaa monellakin mittarilla mitattuna. Joulupäivänä pysähdymme Thaimaassa, jossa vietämme kaksi päivää. Niistä toinen kuluu Bangkokiin tutustuessa.

Vietnamissa teemme retkiä Ho Chi Minhiin, entiseen Saigoniin, missä Vietnamin sodan aikainen amerikkalaisvaikutus on yhä nähtävissä sekä Parfyymijoen rannalle Hueen, vanhaan keisarilliseen pääkaupunkiin. Laivamme pysähtyy Halonginlahdelle, keskelle yhtä maailman kauneimpina pidetyistä alueista, liki kahdentuhannen karstimaasta muodostuneen ”sokeritoppasaaren” joukkoon. Uusivuosi vaihtuu täällä juhlavan ilotulituksen kera. Uudenvuodenpäivänä teemme retken Punaisenjoen rannalle Hanoihin, maan ranskalaistyyliseen pääkaupunkiin, jonka leveiden bulevardien muodostamaa kokonaisuutta täydentävät vanhankaupungin kapeat kujat polkupyörärikšoineen ja pikku ravintoloineen. Paluumatkalle lähdemme Hongkongista, jonka pilvenpiirtäjien valomeri jää varmasti myös mieleen.

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii retkistämme ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi. Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta. Osa laivalta tehtävistä retkistä ja kuljetuksista kaupunkeihin on lisämaksullisia.

Tällä matkalle on voimassa oleva kampanjaetu. Saatte veloituksetta risteilylle Classic-juomapaketin, joka sisältää yleisimmät virvoitusjuomat hanasta, valikoiman mehuja (joista osa tuorepuristettuja), kahvin ja teen (myös erikoiskahvit), tavallisen pulloveden, valitut oluet, väkevät alkoholit, cocktailit ja viinit. Kampanjaedun arvo on 55 USD +18 %:n palveluraha/risteilyvuorokausi/henkilö. Etu on voimassa toistaiseksi. Classic-juomapakettietu huomioidaan automaattisesti varauksissanne. Juomapaketin ikäraja määräytyy lähtösataman mukaan (pääsääntöisesti 21 vuotta). Lisätietoja juomapaketeista TÄSTÄ tai myynnistämme p. (09) 696 2770 ma–pe klo 9–17.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito

1. päivä, torstai 19.12. Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 23.55 suoralla lennolla Singaporeen.

Singapore
2. päivä, perjantai 20.12. Saavumme Singaporeen klo 17.10. Majoitumme ensimmäisen luokan Conrad Centennial -hotelliin (★★★★★), joka sijaitsee Marina Bayn alueella lähellä legendaarista Raffles-hotellia. Tervetulopäivällinen. (P)

Singapore – risteily alkaa
3. päivä, lauantai 21.12. Singapore on aasialaisen tehokkuuden ja toimivuuden näyteikkuna. Ikivanhan merireitin varrella sijaitsevan kaupunkivaltion asukkaat edustavat laajaa etnistä kirjoa. Hyvin hoidetut, ympäri vuoden kukkivat puistoalueet, tyylikkäät ostoskeskukset sekä lukuisat maailman eri keittiöiden herkkuja tarjoavat ravintolat ovat Singaporen taattuja tavaramerkkejä. Aamulla lähdemme tutustumaan Sentosan saareen, jonne pääsemme köysiradalla. Sentosa on kaupunkilaisten virkistyskeskus, josta löytyy hiekkarantoja, gourmetravintoloita, golfkenttä ja monia muita aktiviteetteja. Retken jälkeen siirrymme Millennium-alukseen, joka on satamassa vielä seuraavan yön. (A, P)

Singapore
4. päivä, sunnuntai 22.12.  Aamulla lähdemme puolen päivän kaupunkikiertoajelulle. Palaamme takaisin laivalle myöhäiselle lounaalle. Aluksemme köydet irrotetaan klo 18.00. (TH)

Merellä
5.–6. päivä, ma–ti 23.–24.12. Meripäivinä on aikaa nauttia laivan monipuolisista palveluista. Uima-allasalue aurinkotuoleineen ja baareineen houkuttelee rentoutumaan. Aktiivisemmille on tarjolla ohjattua liikuntaa sekä kuntosalissa että erilaisissa kansipeleissä. Tekemistä ja aktiviteetteja löytyy runsaasti. (TH)

Bangkok (Laem Chabang), Thaimaa
7.–8. päivä, ke–to 25.26.12. Saavumme satamaan keskiviikkona klo 7.00. Teemme kokopäiväretken reilun 2 tunnin ajomatkan päässä satamasta sijaitsevaan Thaimaan pääkaupunkiin Bangkokiin, joka sykkii elämää ympäri vuorokauden. Bangkok on vauras, reilun 12 miljoonan asukkaan suurkaupunki pilvenpiirtäjineen, kimmeltävine temppeleineen ja moderneine ostoskeskuksineen. Kaupunkia halkovalla Chao Phraya -joella liikkuvat tavaraa kuljettavat proomut, värikkäät pikaveneet sekä pienet puiset soutuveneet. Joesta erkanee lukuisia kanavia, minkä vuoksi kaupunkia kutsutaan myös Idän Venetsiaksi. Kanavilla kohtaa iloisesti hymyileviä kauppiaita toriveneissään, jotka ovat täynnä värikkäitä kukkia ja hedelmiä. Näemme mm. kuninkaallisen polttohautauspaikan Sanam Luangin sekä kuninkaallisen perheen nykyisen asuinpalatsin. Kaupungin ostosmahdollisuudet ovat lähes rajattomat kuhisevilta ostoskaduilta valtaviin ostoskeskuksiin. Torstaina halukkailla on mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle retkelle Pattayalle, jonne on noin tunnin ajomatka. Risteilymme jatkuu kohti Vietnamia klo 18.00. (TH)

Merellä
9. päivä, perjantai 27.12. Meripäivänä on aikaa nauttia laivan monipuolisista palveluista. (TH)

Ho Chi Minh (Phu My), Vietnam
10. päivä, lauantai 28.12. Ho Chi Minh tunnetaan edelleen myös Saigonina. Elämä kuhisee Vietnamin suurimman kaupungin ja talouselämän keskuksen vilkkailla kauppakaduilla, kahviloissa ja katukeittiöissä. Kiinalaiskaupunginosa Cholon on Kaakkois-Aasian suurin. Eurooppalaistyyliset hallintorakennukset ja vanhat huvilat periytyvät Ranskan Indokiinan vuosilta, kuten myös Notre Damen katedraali ja kauniisti koristeltu pääposti. Maan traaginen historia on esillä sotamuseossa. Saavumme Phu Myn satamaan aamulla klo 7.00. Lähdemme retkelle Ho Chi Minhiin aamiaisen jälkeen. Matka Ho Chi Minhiin (130 km) kestää noin 2 tuntia. Laivamme jatkaa matkaa klo 19.00. (TH)

Merellä
11. päivä, sunnuntai 29.12. Meripäivänä nautimme Millenniumin palveluista. (TH)

Hue (Chan May), Vietnam
12. päivä, maanantai 30.12. Saavumme Chan Mayn satamaan klo 7.00. Lähdemme retkelle heti aamiaisen jälkeen. Satamasta noin 2 tunnin ajomatkan päässä sijaitseva vanha keisarien hallintokaupunki Hue on tärkeä kulttuurikaupunki, jossa on yliopistoja, korkeakouluja ja useita museoita. Kaupungissa on hyvin säilynyt ranskalaistyylinen keskusta. Kaupungin halki virtaavan Parfyymijoen rannoilla voi nähdä näyttäviä keisarien mausoleumeja. Hue kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Kuuluisimpia nähtävyyksiä on 1800-luvulla rakennettu, muurien ympäröimä hallintopalatsi – Keisarillinen kielletty kaupunki, jonne tavallisilla kansalaisilla ei aikoinaan ollut asiaa. Kauniin mäntymetsän keskellä sijaitseva Thien Mun temppelialue on peräisin 1600-luvulta ja edelleen tärkeä buddhalaisuuden keskus Vietnamissa. Risteilymme jatkuu klo 18.00. (TH)

Hanoi (Halonginlahti), Vietnam
13.–14. päivä, ti–ke 31.12.–1.1. Uudenvuodenaattona klo 12.00 saavumme Halonginlahdelle, jossa ankkuroimme sataman läheisyyteen. Iltapäivällä voi halutessaan osallistua laivayhtiön lisämaksullisille retkille. Ilta huipentuu keskiyön juhlavaan ilotulitukseen. Uudenvuodenpäivänä teemme kokopäiväretken noin 2,5 tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Hanoihin. Se on säilyttänyt alkuperäisen ilmapiirinsä, vaikka uudet rakennukset valtaavatkin kaupunkia nopeasti. Nykyaikaa on myös uskomaton mopojen, autojen ja polkupyörien taitava yhteispeli liikenteessä. Hanoi syntyi jo tuhat vuotta sitten Punaisenjoen rannalle. Sinne perustettiin myös maan ensimmäinen yliopisto. Kiinalaisvalloittajien vaikutus näkyy vielä buddhalaistemppeleissä, jotka erottuvat 1800-luvun lopun siirtomaaisännän Ranskan suunnittelemassa kaupunkikuvassa. Vanhankaupungin viehättävillä kujilla kenkä- ja laukkukauppiaat, puusepät, kankaankutojat ym. käsitöiden taitajat sekä lukuisat pienet kadunvarsikahvilat ovat hakeutuneet omiin kortteleihinsa. Teemme rikša-ajelun vanhankaupungin kujilla. Keskiviikkoiltana klo 22.00 risteilymme jatkuu kohti Hongkongia. (TH)

Merellä
15. päivä, torstai 2.1. Meripäivänä voimme taas nauttia Millenniumin palveluista. (TH)

Hongkong
16. päivä, perjantai 3.1. Saavumme Hongkongiin klo 8.00. Hongkongin ydinalueet siirtyivät brittien haltuun ensimmäisen oopiumisodan seurauksena. Heinäkuusta 1997 alkaen Hongkong on ollut virallisesti osa Kiinaa, vaikka se nauttiikin erikoistalousalueen oikeuksista. Tänään meillä on koko päivä aikaa tutustua omatoimisesti Hongkongiin. Erinomaiset ostosmahdollisuudet, monipuolinen ravintolatarjonta ja komeat pilvenpiirtäjät ovat vain pieni osa Hongkongia, jonka alueesta suurin osa on kaunista maaseutua ja viehättävää saaristoa. Hongkong onkin todellinen Aasian helmi, jossa on paljon mielenkiintoista nähtävää. Halukkailla on mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle retkelle Portugalin entiseen siirtomaahan Macaoon, jonka historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde. Tämä Kiinan kansantasavallan erityishallintoalue tunnetaan ehkä kuitenkin parhaiten loisteliaista kasinoistaan, joihin kiinalaiset tulevat sankoin joukoin pelaamaan. Majoitumme laivalla vielä seuraavan yön. (TH)

Hongkong
17. päivä, lauantai 4.1.
Aamiaisen jälkeen luovutamme hytit ja lähdemme kiertoajelulle Hongkongin saarelle. Nousemme kuuluisalla Peak Tram -rinnejunalla ylös Victoria-kukkulalle ihailemaan upeaa maisemaa ja käymme Stanley Marketilla saaren etelärannikolla. Iltapäivällä majoitumme Kowloonin niemimaalla sijaitsevaan hyvään keskitason Park-hotelliin (★★★★) jäähyväispäivälliseen saakka. Lentomme Helsinkiin lähtee puolenyön jälkeen. (A, P)

18. päivä, sunnuntai 5.1. Suora lentomme (Finnair) Helsinkiin klo 0.45–5.25.

 

LISÄMAKSULLISET RETKET (retkien toteutuminen edellyttää vähintään 10 osanottajaa)

26.12. Thaimaa, Pattaya
Totuuden temppeli ja Pattayan kierros, kesto n. 6 tuntia, hinta 80 eur/hlö
Pattayan alueen ehkä mielenkiintoisin nähtävyys on Totuuden temppeli (Sanctuary of Truth). Yli 100 metrin korkeuteen kohoavan tiikkipuisen temppelin julkisivun koristeet esittelevät Aa­sian eri uskontoja ja mytologiaa. Tutustumme temppeliin ja Pattayan muihin nähtävyyksiin sekä kiipeämme Buddha-kukkulan näköalapaikalle. Vapaa-aikaa Pattayalla noin 3 tuntia, jol­loin on mahdollisuus tehdä edullisia ostoksia tai viettää aikaa rannalla. Uima-asu ja pyyhe kannattaa ottaa retkelle mukaan.

3.1. Hongkong, Macaon päiväretki, kesto n. 9,5 tuntia, hinta 230 eur/hlö
Lähtö aamulla klo 9 satamaan, josta jatkamme TurboJet-aluksella Macaoon. Laivamatka kestää noin tunnin. Macaossa tutustumme useaan Macaon historiallisessa keskustassa sijaitsevaan maailmanperintökohteeseen kuten St. Paulin kirkon fasadiin, Mount Fortress-linnoitukseen ja Na Tcha -temppeliin. Käymme myös Macau Tower -näköalatornissa. Retken aikana syömme lounaan paikallisessa ravintolassa. Retki päättyy noin klo 18.30

 

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu 1h huoneesta/hytistä on 2.680 e (parvekehytti). Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä. Tällöin myös hotelleissa on yhden hengen huone.

Risteilyn perushinta 2h parvekehytissä. Aqua-luokan hytissä matkan hinta 6.630 eur (hyttejä rajoitetusti saatavissa)

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan laivan henkilökunnalle maksetaan palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun (188 e) matkan hintaan.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Passin tiedot tarvitsemme noin kuukautta ennen lähtöä.

Lisämaksulliset suomenkieliset retket. Teemme lisämaksulliset retket Pattayalle ja Macaoon. Retkiohjelma julkaistaan nettisivuillamme noin 3 kuukautta ennen matkaa. Laivan oma kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi.

Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Ryhmän minimikoko on 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 550 e
Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 19.2.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Risteily Kaukoidässä: Vinkkejä ja suosituksia

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:

Complex of Hué Monuments
Ha Long Bay

 

Tässä yleisiä vihjeitä koskien Celebrity Cruises -risteilyjä.

Nimitietojen oikeellisuus
Varaukseen tulevat etu- ja sukunimet on oltava samassa muodossa ja järjestyksessä kuin ne ovat siinä passissa, jolla matkustatte. Tarkistakaa nimenne oikeellisuus heti laskun saatuanne ja ilmoittakaa mahdollisista virheellisyyksistä välittömästi toimistoomme. Pidätämme oikeuden veloittaa nimentarkistuksen laiminlyönnistä ja myöhemmästä nimen muutoksesta/korjauksesta mahdollisesti aiheutuvat ylimääräiset kulut.

Mitä mukaan
Laivan hyttien varustus vastaa yleensä hyvätasoisen hotellihuoneen varustelua. Siihen kuuluvat jääkaappi, interaktiivinen televisio, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Kylpyhuoneissa on pyyhkeet, saippuat ja shampoot. Uima-altaalta saa lainata pyyhkeitä. Silitysrautaa hyteissä ei turvallisuussyistä ole, mutta laivan tehokas pesulapalvelu hoitaa lisämaksusta silityksenkin nopeasti. Retkiä ja kannella liikkumista varten kannattaa ottaa mukaan mukavat kävelykengät tai sandaalit. Karibialla, Havaijilla sekä Australiassa ja Uudessa-Seelannissa uima-asulle ja shortseille on paljon käyttöä. Aurinkolasit ja korkean suojakertoimen aurinkovoide sekä päähine ovat myös tärkeitä matkavarusteita. Iltaisin pukeudutaan kuitenkin asiallisesti. Laivoilla on tehokas ilmastointi, minkä vuoksi osa tiloista on viileitä.

Ruokailut
Ruokailut sisältyvät risteilyn hintaan. Valinnanvaraa on runsaasti kahviloista ja itsepalveluravintoloista aina klassiseen pääravintolaan, jossa on pöytiintarjoilu. Päivälliselle olemme varanneet matkustajillemme pöydät pääravintolan ensimmäisestä kattauksesta. Tilaamisen helpottamiseksi matkanjohtajamme kääntää ruokalistan suomeksi. Viinejä ja muita juomia voi tilata lisämaksusta. Tarjolla on myös erilaisia alkoholittomia tai alkoholia sisältäviä juomapaketteja, joita voi ostaa laivalta (lisätietoja juomapaketeista). Juomien hintataso yksittäin ostettuna laivan ravintoloissa on suurin piirtein sama kuin Suomessa. Laivoilla on myös erikoisravintoloita, joista osaan edellytetään pöytävarausta ja niissä peritään 5–45 dollarin suuruinen kattausmaksu. Näihin ravintoloihin on myös tarjolla pakettihinta, joka on yksittäisiä varauksia edullisempi. Huonepalvelusta voi tilata ruoka- ja juomatarjoilua myös hyttiin. Risteilyillä alkoholitarjoilun ikäraja on pääsääntöisesti 21 vuotta.

Valuutta, raha ja luottokortit
Luottokortit eivät välttämättä kelpaa kaikkialla risteilykohteissa, joten käteistä rahaa on hyvä ottaa mukaan maissa käyntejä varten. Useissa kohteissa voi vaihtaa myös euroja. Celebrityn laivoilla ei käytetä käteistä rahaa yleensä muualla kuin kasinolla. Laivojen virallisena valuuttana on USA:n dollari. Hyttiavain toimii myös laivan omana luottokorttina ja henkilöllisyystodistuksena. Luottotili avataan luottokorttia tai käteistä vastaan terminaalissa ennen laivalle siirtymistä. Hyttikortilla voi maksaa kaikki ostokset laivalla, ruokajuomista tuliaisiin. Juomia tilattaessa palveluraha lisätään automaattisesti laskun loppusummaan. Rahan kulutusta voi seurata reaaliaikaisesti hytissä olevasta interaktiivisesta televisiosta. Risteilyn lopussa hyttiin toimitetaan lasku, johon on eritelty kaikki kortilla tehdyt ostokset. Ellei matkustajalla ole huomauttamista laskusta, summa veloitetaan suoraan luottokortilta. Käteistilin avanneet käyvät maksamassa laskunsa purserin vastaanotossa risteilyn viimeisenä iltana.

Juomarahat
Juomarahat hyttipalvelijalle, pää- ja aputarjoilijalle sekä hovimestarille kuuluvat poikkeuksetta risteilykäytäntöön. Olympian risteilyillä olemme sisällyttäneet nämä juomarahat jo matkan hintaan. Henkilökohtaiset juomarahat esim. hyttipalvelua käytettäessä on hyvä maksaa käteisellä saman tien.

Alkoholijuomat ja tupakkatuotteet
Omien alkoholijuomien tuominen laivalle on pääsääntöisesti kielletty. Celebrity sallii kuitenkin 2 viinipulloa/hytti mukaan risteilyille; viinipullot voi tuoda mukaan vain lähtösatamasta risteilyn ensimmäisenä päivänä. Matkustajien käsimatkatavarat läpivalaistaan aina laivaan tultaessa ja niissä mahdollisesti olevat alkoholijuomat otetaan pois ja palautetaan asiakkaille risteilyn lopussa. Laivalla on myymälä, josta voi ostaa alkoholijuomia sekä tupakkatuotteita. Myymälä on avoinna vain laivan ollessa merellä ja sen hinnat ovat suomalaisittain kohtuulliset. Myymälässä tehdyt juomaostokset toimitetaan hytteihin risteilyn lopussa. Juomia voi tilata hyttiin hyttipalvelusta tai ostaa mukaan laivan baareista.

Turvallisuus
Kaikki matkustajat valokuvataan ennen risteilyn alkua ja kuva tallennetaan samaan tiedostoon hyttikortin kanssa. Aina laivalle tultaessa henkilökunta vertaa kortin haltijaa tiedostossa olevaan valokuvaan. Joissakin kohteissa vaaditaan hyttikortin lisäksi kuvallinen henkilökortti (esim. ajokortti). Tämän lisäksi kaikki käsimatkatavarat läpivalaistaan. Teräaseiden hallussapito on laivalla kielletty. Laivojen henkilökunta on koulutettu huolehtimaan matkustajista poikkeustilanteissa. Kaikki matkustajat osallistuvat risteilyn alussa pelastusharjoitukseen. Laivoilla on aina sairaanhoitaja ja lääkäri. Useimmilla laivoilla on myös leikkaussali.

Päiväohjelmat
Laivan päiväohjelmasta selviää ravintoloiden, liikkeiden ja palveluiden aukioloaikojen lisäksi myös tapahtumien aikataulu. Tarjolla on ohjelmaa tanssikursseista ja kukkien asettelusta erilaisiin kilpailuihin ja upeisiin musiikkiesityksiin. Suurin osa aktiviteeteista on ilmaisia. Matkanjohtajamme kääntää koosteen päiväohjelmasta suomeksi.

Pukeutuminen
Yleensä laivalla pukeudutaan rennon siististi. Shortseja ja t-paitaa voi käyttää esim. retkillä, mutta iltaisin ja laivan pääravintolassa niiden käyttö ei ole suositeltavaa. Päiväohjelmassa kerrotaan pukeutumiskoodi, jota matkustajien toivotaan illalla noudattavan. Celebrity Cruises päivitti pukeutumiskoodinsa marraskuussa 2015. Jatkossa päivälliselle on kahdenlaisia pukeutumissuosituksia:

Smart Casual – miehillä pitkät housut sekä pikkutakki tai solmio; naisilla esim. jakkupuku.
Evening Chic – miehillä siistit housut tai farkut ja pusero/pukupaita sekä mahdollisesti neuletakki tai -pusero, haluttaessa myös pikkutakki/bleiseri; naisilla esimerkiksi cocktail-mekko, hame, housut tai siistit farkut yhdistettynä eleganttiin yläosaan/puseroon. Jos matkustaja itse haluaa, on pitkä iltapuku ja smokki ehdottomasti myös sopiva pukeutumisvaihtoehto Evening Chic -iltoina.

7 yön tai pidemmillä risteilyillä Evening Chic -iltoja on 2. Kaikkina muina iltoina laivoilla on Smart Casual -pukukoodi.

Tupakointi
Celebrityn laivoilla tupakointi on kielletty kokonaan sisätiloissa ja hyttien parvekkeilla. Tupakointi on sallittua ainoastaan siihen varatuilla alueilla ulkotiloissa.

Mahdolliset muutokset risteilyohjelmaan
Esimerkiksi sää saattaa aiheuttaa muutoksia risteilyohjelmaan ja joskus jopa estää pääsyn johonkin satamaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Satamat
Kaikissa risteilykohteissa ei ole riittävän suuria laiturirakenteita, joihin isot laivat pystyisivät kiinnittymään. Tällöin laiva jää ankkuriin, ja kuljetus rantaan ja takaisin hoidetaan yhteysveneillä. Matka laituripaikalta satamaan ja keskustaan vaihtelee kohteittain ja se voi olla melko pitkäkin.

Tietopaketti
Ennen matkan alkua lähetämme kaikille risteilymatkustajillemme tietopaketin, jossa on käytännön tietoa risteilystä ja siihen valmistautumisesta.

Retket kohteissa ja muut lisäpalvelut
Olympia tekee useissa kohteissa omat, matkanjohtajamme opastamat suomenkieliset retket. Matkaohjelmasta näette, mitkä retket kuuluvat matkanne hintaan. Useimmille lisämaksullisille retkille tulee ilmoittautua jo ennen matkaa. Nämä retkiohjelmat ovat nähtävissä nettisivuillamme noin 3 kuukautta ennen matkan alkua, jolloin myös postitamme ne matkalle ilmoittautuneille. Sen lisäksi voitte osallistua myös varustamon kansainvälisille retkille. Näitä retkiä ja mahdollisia muita lisäpalveluja voi varata ja maksaa varustamon nettisivuilla: www.celebritycruises.com

Tällaisia tilauksia varten tarvitsette varauskoodin, jonka voitte tarvittaessa kysyä toimistostamme noin kuukausi ennen matkan alkua.

Voit olla kiinnostunut myös näistä