Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Senioriopettaja-lehden lukijamatka Etelä-Koreaan

Ihastu omaleimaiseen korealaiseen kulttuuriin, tutustu Soulin ja historiallisen Gyeongjun päänähtävyyksiin ja nauti paikallisia herkkuja

  • Soul 3+2 yötä
  • Gyeongju 2 yötä
  • Koreoiden raja-alue retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Valloittajista ja vahvoista naapurimaista huolimatta Korean niemimaalle on kehittynyt omaleimainen itäaasialainen kulttuurinsa. Niemimaan poikki kulkee yksi maailman tiukimmin vartioiduista rajoista, joka samalla jakaa kahtia Korean etnisesti ja kielellisesti yhtenäisen kansan. Etelä-Koreasta on tullut yksi maailman vauraimmista maista ja sen saavutukset huipputeknologian ja tietoyhteiskunnan kehitystyössä ovat kiistattomat. Nopeasti muuttuva maa ei ole kuitenkaan unohtanut perinteisiä arvoja, jotka elävät vahvasti mukana arkipäivässä.

Etelä-Korean suurin kaupunki Soul on intensiivisesti elävä metropoli, jossa panostetaan ihmisläheiseen kaupunkimiljööseen. Historiallisen Gyeongjun, entisen Silla-dynastian pääkaupungin nähtävyyksistä monet ovat Unescon maailmanperintökohteita. Matkaohjelmaamme kuuluu myös vierailu paikallisessa koulussa.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen   

1. päivä, torstai 10.10. Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 17.30 suoralla lennolla Souliin.

Soul
2. päivä, perjantai 11.10.
Saavumme Souliin klo 8.20. Teemme heti aamupäivällä lyhyen tutustumiskierroksen bussilla. Kaupungin yleisilme on moderni; pilvenpiirtäjien rinnalla kaupunkikuvaa täydentävät puistoalueet, temppelit ja palatsit. Lounaan jälkeen majoitumme 3 yöksi Myeongdongin kaupunginosassa sijaitsevaan keskitason Sejong-hotelliin (★★★★). Pimeän laskeutuessa lähdemme bussilla läheisen Namsan-vuoren rinteellä sijaitsevaan Seoul-torniin, josta avautuvat huikeat näkymät valomeressä kylpevään kaupunkiin. Tervetulopäivällinen. (L, P)

Soul
3. päivä, lauantai 12.10.
Aamupäivän kohteemme on Joseon-dynastian 1300-luvulla rakennuttama Gyeongbokgungin palatsialue. Vaikka palatsit on vuosisatojen varrella jouduttu rakentamaan useasti uudestaan, on alkuperäinen loisto tavoitettu taitavien entisöintitöiden ansiosta. Palatsin eteläpuolella sijaitsevalta Gwanghwamunin aukiolta jatkamme Bukchoniin eli ”pohjoiseen kylään”, joka tunnetaan perinteisistä tiilikattoisista hanok-taloistaan. Vierailemme myös kansanperinteen museossa. Jatkamme matkaa Insandongin ”antiikkikadulle”, joka tunnetaan teehuoneistaan ja monista antiikkiliikkeistään. Syömme päivän aikana lounaan. Korealainen ateria alkaa pienistä kulhoista tarjottavista alkupaloista ja jatkuu tuoreista aineksista valmistettuun pääruokaan. Lusikka ja metalliset syömäpuikot löytyvät pöydällä olevasta puurasiasta. (A, L)

Soul
4. päivä, sunnuntai 13.10. Tänään vierailemme kulttuurikeskuksessa, jossa esitellään perinteisiä korealaisia käsityömuotoja, kuten paperin valmistusta. Pääsemme seuraamaan suosittujen ruokalajien valmistusta. Näemme myös, miten pukeudutaan hanbokiin, naisten suosimaan kauniiseen kansallispukuun. Iltapäivällä vapaata aikaa. Hotellistamme pääset helposti läheiselle kävelykatualueelle, jossa on paljon kauppoja, kahviloita ja pieniä ravintoloita. (A, L)

Soul – Gyeongju
5. päivä, maanantai 14.10. Aamulla lähdemme bussilla (n. 4,5 tuntia) Gyeongjuun, joka oli Silla-dynastian pääkaupunki yli 1000 vuoden ajan. Pikkukaupunkimaisen Gyeongjun nähtävyydet ovat monipuoliset. Täältä on löydetty huomattava veistoksia, hautoja ja temppeleitä käsittävä buddhalaisen taiteen keskittymä. Aloitamme alueeseen tutustumisen Tumuli-puistosta. Sen korkeiden ruohopäällysteisten kumpujen alle on haudattu yli 20 Silla-dynastian merkkihenkilöä. Hautakumpujen kätköistä on löydetty esim. paljon taidokkaita kultaesineitä. Vierailemmekin Gyeongjun kansallismuseossa, jossa on esillä mm. haudoista löydettyjä aarteita. Myöhemmin majoitumme 2 yöksi Bomunjärven lähistöllä sijaitsevaan hyvään keskitason Hilton-hotelliin (★★★★). (A, L)

Gyeongju
6. päivä, tiistai 15.10. Tänään ohjelmassamme on kaksi 700-luvun mestariteosta Silla-dynastian kaudelta. Seokguramin luolapyhätön aarre on lootuksenlehdellä istuvaa Buddhaa esittävä 3,5-metrinen patsas. Korean tärkeimpänä historiallisena nähtävyytenä pidetty Bulguksan temppeli taas on Unescon kulttuurikohteiden listalla ainutlaatuisten puukoristelujen ja maalausten ansiosta. Tutustumme myös keramiikkamestari Ryu Hyo-woongiin ja hänen töihinsä. Illan tullen rentoudumme jjimjilbangissa eli korealaisessa kylpylässä. (A, L)

Gyeongju – Soul
7. päivä, keskiviikko 16.10. Aamupäivällä siirrymme bussilla kaupungin ulkopuolella sijaitsevalle luotijuna-asemalle. Matkaamme mukavasti junalla (n. 2 tuntia) Souliin, jossa majoitumme 2 yöksi jo tuttuun Sejong-hotelliin. (A)

Kouluvierailu Soulissa ja Koreoiden raja-alue (DMZ)
8. päivä, torstai 17.10. Aamupäivällä vierailemme ala-asteen koulussa (Seoul Kongyeon Elementary School). Tutustumiskäyntimme jälkeen lähdemme bussilla Soulin pohjoispuolella sijaitsevalle Koreoiden väliselle raja-alueelle, joka on yksi maailman tarkimmin vartioiduista vyöhykkeistä. Neljä kilometriä leveä ja 250 kilometriä pitkä demilitarisoitu vyöhyke (DMZ) jakaa Korean niemimaan kahtia. Etelä- ja Pohjois-Korean välillä on ollut hauras rauha vuodesta 1953 lähtien. Odusanin observatoriosta avautuu näkymä Pohjois-Korean puolelle. Pysähdymme myös Imjingakissa. Pysähdyspaikalla on muistomerkki, jonka luona voi kuunnella koreankielistä iskelmää ”Menetetyt 30 vuotta”. Kappale muistuttaa sodassa toisistaan erilleen joutuneista perheistä, joista kuitenkin tuhannet ovat läheisensä löytäneet. Vierailemme myös Etelä-Korean lähihistoriaa esittelevässä museossa. Illalla syömme Korean-matkamme jäähyväispäivällisen. (A, L, P)

9. päivä, perjantai 18.10. Aikaisen aamiaisen jälkeen bussikuljetus lentokentälle, josta klo 10.20–13.55 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Olemme maininneet hotellin virallisen paikallisen luokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 440 e

Passin tulee olla voimassa vielä 2 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Useassa kohteessa on paljon portaita ja korkeuseroja. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu 450 e/hlö
Peruutusehdot:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
- 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
- 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 6.2.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä