Hyppää pääsisältöön

Senioriopettajien matka Japaniin

Tutustu Nagoyan, Kioton ja Tokion tärkeimpiin nähtävyyksiin, rentoudu ryokanissa Gero Cityssä ja nauti japanilaisista herkuista sekä hienoista maisemista
10 päivää alk.4 490 €/hlö
  • 29.11.2017 - 9.12.2017 Varaa
  • Nagoya 2 yötä
  • Gero City 1 yö
  • Kioto 3 yötä
  • Hiroshima lisäretki
  • Tokio 3 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Matka on Senioriopettaja-lehden lukijamatka, mutta kaikille avoin.

Kiehtova kulttuuri ja ikivanhat vahvat perinteet yhdistettynä tämän päivän huipputeknologiaan tekevät Japanista houkuttelevan matkakohteen. Loppusyksystä Japanissa voi myös ihailla kaunista ruskaa. Matkamme ensimmäinen kohde on sympaattinen Nagoya, jonka shogun-kauden linna ja museot tarjoavat mielenkiintoista nähtävää. Täältä on kotoisin kaikkien tuntema merkki Toyota. Nagoyasta suuntaamme Japanin Alppien alueella sijaitsevaan Geron kylpyläkaupunkiin. Alueella on runsaasti kuumia lähteitä (onsen) sekä niiden yhteyteen rakennettuja majataloja (ryokan) ja terveyskylpylöitä, jotka saavat mineraalipitoisen kuuman vetensä suoraan maan uumenista. Suomalaisilla on sauna – japanilaisilla furo.

Matkamme jatkuu Kiotoon, jota ansaitusti pidetään Japanin historiallisena aarreaittana. Kioto on temppeleiden ja geishojen kaupunki, joka toimi pääkaupunkina yli tuhat vuotta. Lisäretkellä Hiroshimaan voimme nähdä toisen maailmansodan aikaisen atomipommin kipeänkoskettavat jäljet. Kiotosta matkustamme luotijunalla Japanin nykyiseen pääkaupunkiin Tokioon, johon tutustumme monipuolisesti. Vierailemme myös japanilaisessa koulussa. Japaniin liitetään usein korkea hintataso; kuitenkin esimerkiksi ruokailu pienissä paikallisravintoloissa yllättää edullisuudellaan ja tavarataloissa voi tehdä monia hyviä löytöjä. Matkalla on useana päivänä puolihoito.

Matkaohjelma

Lataa matkaohjelma pdf-muodossa tästä

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen    

1. päivä, keskiviikko 29.11. Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 17.15 suoralla lennolla Nagoyaan.

Nagoya
2. päivä, torstai 30.11. Saavumme Nagoyaan klo 9.40. Vaikka Nagoya on miljoonakaupunki, sen keskusta on kohtuullisen kokoinen ja helposti hahmotettavissa. Teemme aamupäivällä tutustumiskierroksen, jonka aikana tutustumme Toyotan teollisuusmuseoon. Museossa esitellään Japanin teollistumisen historiaa sekä Toyotan tulevaisuudenvisioita. Lounaan jälkeen majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Nagoya Tokyu -hotelliin (★★★★). Tervetulopäivällinen. (L, P)

Nagoya
3. päivä, perjantai 1.12. Tänään vierailemme japanilaisten sankarin shogun Tokugawan museossa, jossa on esillä huonekaluja, taide-esineitä, miekkoja, kalligrafiaa, keramiikkaa jne. Käymme myös Nagoyan linnassa, jonka päätornista on hyvät näkymät ympäröivään kaupunkiin. Hotellimme sijaitsee vilkkaassa Sakaen kaupunginosassa. Pilvenpiirtäjien suojissa olevilla pikkukaduilla on monenlaisia liikkeitä ja viihtyisiä ravintoloita, joissa voi maistella vaikkapa paikallista herkkua, grillattua tebasaki-kanaa. (A, L)

Nagoya – Gero
4. päivä, lauantai 2.12. Aamulla lähdemme bussilla (n. 3 tuntia) Japanin Alppien alueelle Geroon. Gero tunnetaan maan alla pulppuavista kuumista lähteistään ja pienessä vuoristokaupungissa onkin kymmeniä majataloja ja useita suuria kylpylähotelleja. Keskustan alueella on kuumavesialtaita, joiden ääreen voi kuka tahansa istuutua jalkakylpyyn. Iltapäivällä majoitumme Suimeikan-kylpylähotelliin (★★★★★). Hotellissa voi pukea oloasukseen hotellihuoneesta löytyvän puuvillaisen yukatan. Iltapäivällä on aikaa nauttia lämpimistä kylvyistä. Hotellissa on useita sisä- ja ulkokylpyaltaita sekä sisäuima-allas. Illalla syömme japanilaisen päivällisen. Jokainen pieni ruoka-annoskin on kuin ainutlaatuinen taideteos ja vie ihastuttavalle makumatkalle japanilaiseen ruokamaailmaan. (A, P)

Gero – Kioto
5. päivä, sunnuntai 3.12. Aamulla jatkamme junalla Kiotoon. Kioton yli tuhatvuotinen historia maan pääkaupunkina alkoi keisari Kammun siirryttyä Narasta silloiseen Heiankyohon (nykyinen Kioto) vuonna 794. Kaupunki rakennettiin Kiinassa kukoistaneen Tang-dynastian pääkaupungin mallin mukaisesti vuorten ympäröimään Kamojoen laaksoon. Kioton historialliset monumentit ovat ansainneet paikkansa Unescon maailmanperintöluettelossa. Kaupungin lukuisat puusta rakennetut buddha­lais­­­temppelit, shintopyhäköt sekä japanilaisen puutarha-arkkitehtuurin helmet tunnetaan ympäri maailman. Majoitumme 3 yöksi keskitason Kyoto Royal Hotel and Spa -hotelliin (★★★★), joka on lähellä Gionin kaupunginosaa. Gion tunnetaan pienistä ravintoloistaan, teattereista ja teehuoneista sekä etenkin geishoistaan. (A, L)

Kioto
6. päivä, maanantai 4.12. Koko päivän kiertoajelun aikana tutustumme kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Käymme Nijon linnassa, joka alun perin rakennettiin vuonna 1603 shogun Tokugawa Ieyasun kotilinnaksi. Pääsemme seuraamaan kimonoesitystä Nishijinin tekstiilikeskuksessa. Tutustumme jo vuonna 798 rakennettuun, vahvasti Kioton historiaan liittyvään Kiyomizu-buddhalaistemppeliin (temppelissä kattoremontti v. 2020 saakka). Temppeli on rakennettu vuoren rinteelle ja sen arvokasta päähallia kannattelevat sadat puupilarit. Näemme myös Kinkaku-jin, Kultaisen paviljongin temppelin, joka rakennettiin alun perin yksityishuvilaksi, mutta muutettiin sittemmin zenbuddhalaiseksi temppeliksi. Myöhemmin iltapäivällä palaamme hotelliin.
Illalla on mahdollisuus osallistua ainutlaatuiselle lisämaksulliselle retkelle, joka vie hienostuneelle päivälliselle maikon eli geishaoppilaan kanssa puutarhan ympäröimään Ganko Takasegawa Nijoen -ravintolaan. Geishoilla on takanaan pitkä koulutus, jonka aikana perehdytään mm. klassiseen tanssiin, laulamiseen, kolmikielisen shamisenin soittoon ja kukkienasetteluun. Retken hinta on 135 e sisältäen japanilaisen kaiseki-aterian. Kaiseki on usean ruokalajin juhla-ateria, jonka raaka-aineet vaihtuvat vuodenaikojen mukaan niin että tarjolla on aina kauden parhaita antimia. Pyydämme ilmoittautumaan retkelle jo matkaa varatessanne. (A)

Kioto (lisäretki: Hiroshima)
7. päivä, tiistai 5.12. Tänään on mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle kokopäiväretkelle Hiroshimaan. Aamulla lähdemme shinkansen-luotijunalla Hiroshimaan, josta jatkamme bussilla ja lautalla läheiselle Miyajima-saarelle. Saarella sijaitsevan shinto-pyhäkön merestä nouseva oranssinvärinen torii-portti on yksi Japanin kauneimmista ja kuvatuimmista. Vierailemme Rauhan puistossa, joka on omistettu Hiroshiman atomipommin uhreille. Tutustumme myös koskettavaan Rauhan museoon, joka omalla karulla tavallaan kertoo atomipommin tuhoista. Illalla palaamme takaisin Kiotoon. Lisäretken hinta on 390 e sisältäen lounaan. Pyydämme ilmoittautumaan retkelle jo matkaa varatessanne. Aika ei käy pitkäksi Kiotossakaan; paikallisbusseilla on kätevä liikkua ja tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Kiotossa on lukuisten temppeleiden ja pyhäköiden lisäksi mm. useita laadukkaita tavarataloja ja houkuttelevia kauppakujia. (A)

Kioto – Tokio
8. päivä, keskiviikko 6.12. Aamupäivällä vapaata aikaa. Iltapäivällä lähdemme junalla Tokioon (n. 2,5 t). Yli 12 miljoonan asukkaan Tokion – Itäisen pääkaupungin – kasvu alkoi vuonna 1603, kun Tokugawa-klaani muutti sotilashallintonsa keskuksen samuraineen silloiseen Edoon, nykyiseen Tokioon. Kiotossa hoviaan pitäneen keisarin asema heikkeni ja muuttui enemmän symboliseksi. Vuonna 1868 keisari muutti hoveineen Tokioon, josta tuli silloin myös maan virallinen pääkaupunki. Tokioon saavuttuamme pysähdymme rautatieaseman lähellä sijaitsevan keisarillisen palatsialueen edustalla olevalla aukiolla. Nykyinen keisari Akihito on krysanteemivaltaistuimen 125:s haltija. Tokion kaupungintalo sijaitsee modernissa, pilvenpiirtäjistään tunnetussa Shinjukun kaupunginosassa. Nousemme ihailemaan maisemia kaupungintalon yli 200 metrin korkeudessa olevalta näköalatasanteelta, ennen kuin majoitumme 3 yöksi niin ikään Shinjukussa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Keio Plaza -hotelliin (★★★★★). (A, P)

Tokio
9. päivä, torstai 7.12.
Tänään jatkamme Tokioon tutustumista ja vierailemme myös japanilaisessa koulussa. Asakusan kaupunginosassa käymme armeliaisuuden jumalan buddhalaistemppelillä ja sen läheisyydessä olevalla värikkäällä ostosalueella. Ginzan alueella ovat Tokion arvostetuimmat tavaratalot ja muotiliikkeet. Täällä astellessaan voi ihailla tyylikkäiden tokiolaisten tavoin lukuisia japanilaisia ja länsimaisia huippumerkkejä myyviä muotiliikkeitä. Osallistumme myös japanilaiseen teeseremoniaan. (A, L)

Tokio
10. päivä, perjantai 8.12. Vapaapäivä. Tokiossa on runsaasti nähtävää ja koettavaa, vanhaa japanilaista kulttuuria ja modernia teknologiaa rinta rinnan. Kävelymatkan päässä hotellistamme on useita hyvin varustettuja tavarataloja. Halutessaan voi myös kokeilla matkanjohtajamme opastuksella Tokion laajan metroverkoston toimivuutta. Uenon alueella on tasokkaita museoita: Kansallismu­seon gallerioissa on suuret kokoelmat perinteistä japanilaista taidetta, Länsimaisen taiteen museossa voi ihailla mm. Gauguinin, Renoirin ja Cézannen teoksia. Harajukussa on Takeshita-dori-ostoskatu, jonka var­rella on erikoisvaateliikkeitä erityisesti nuorisolle ja yksi Tokion suurimmista ”100 jenin kaupoista”. Yamanote-metrolinjan reitin varrella on varttuneemman väen suosioon päässyt Sugamon kaupunginosa. Sugamon Jizo Dori -ostoskadulla on erityisesti kiinnitetty huomiota liikkumisen esteettömyyteen ja asiakaskunnan mieltymyksiin tuotevalikoimissa. (A, P)

Tokio – Helsinki
11. päivä, lauantai 9.12. Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 11.00–15.20 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

 

Olemme maininneet hotellin paikallisen luokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

 

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 970 e.

Lisäretket: (lisäretket edellyttävät vähintään 10 osanottajaa)
Hiroshima 390 e (sis. lounaan)
Kaiseki-päivällinen maikon kanssa 135 e

Passin tulee olla voimassa vielä 2 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla vähintään 1 tyhjä aukeama. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Japanissa suuret matkalaukut eivät mahdu junaan, vaan matkalaukuille on erillinen kuljetus. Junassa on kätevintä matkustaa vedettävän lentolaukun tai repun kanssa. Japanissa hotellihuoneet ovat pieniä. Matkalla kävellään paljon. Kohteissa on korkeuseroja ja portaita.
 

Ennakkomaksu 350 e

Peruutusehdot:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta perustuu 11.1.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaan, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

 

Senioriopettajien matka Japaniin: Vinkkejä ja suosituksia

Milloin on paras aika matkustaa?
Matkamme Kaukoitään ajoittuvat enimmäkseen syksyyn ja kevääseen, jotka ovat perinteisesti hyvää aikaa matkustaa alueelle. Päiväntasaajan alueella lämpötilaerot ovat vähäiset ja lyhyet sadekuurot päivisin yleisiä. Jotkut Kaukoidän-matkoistamme ajoittuvat talviaikaan, jolloin kohteessa on viileämpää, mutta matkajärjestelyjen hintataso edullisempi.
Japaniin suuntautuvat matkamme ajoittuvat keväällä ajankohtaan, jolloin ihaillaan kirsikankukkien loistoa. Syksyisin, erityisesti marraskuussa, Japanissa on upea ruska.

Toimintaohjeet
Noin 5 viikkoa ennen matkaa lähetämme matkustajille toimintaohjeet, joihin olemme keränneet ajantasaista perustietoa mm. matkalle tarvittavista vaatteista, valuutoista, matkatavaroista ja rokotuksista.

Mitä matkalle mukaan?
Henkilökohtaisten matkatavaroidensa lisäksi jokainen tarvitsee matkalle ehjän passin, jonka tulee olla voimassa Japaniin matkustettaessa 2 kk matkan jälkeen.

Valuutaksi voi aina ottaa Yhdysvaltain dollareita ja euroja. Japanissa vaihtuvat parhaiten eurot. Pienistä seteleistä on hyötyä esim. maksettaessa pikkuostoksia. Luottokortti on käypä maksuväline lähes kaikkialla maailmassa, mutta sitä käytettäessä on syytä noudattaa varovaisuutta, eikä korttia saa antaa viedä hetkeksikään pois näkyvistä.

Sää voi olla paikoin kuuman kostea, joten on hyvä varata mukaan hengittäviä, puuvillaisia tai pellavaisia hellevaatteita, kevyet, mukavat kengät sekä riittävä aurinkosuoja. Lentomatkoja ja muita ilmastoituja tiloja varten kannattaa ottaa mukaan kevyt takki, neule, hartiahuivi tai vastaava. Myös ”temppelisukat” ovat tarpeen, kun vieraillaan eri uskontojen pyhissä paikoissa, joissa kengät on riisuttava. Suosittelemme kerrospukeutumista, sillä aamut ja illat voivat olla viileitä. Etenkin Japanissa sään vaihtelut keväisin ovat nopeita. Retkivaatteiden lisäksi riittää yleensä yksi siisti vaatekerta; Japanissa pukeutumiseen kiinnitetään enemmän huomiota. Temppeleihin ja moskeijoihin mentäessä on kohteliasta välttää pukeutumasta liian lyhyeen hameeseen, lyhytlahkeisiin shortseihin tai hihattomiin puseroihin.

Rokotteet, lääkkeet ja turvallisuus
Matkailijan perusrokotukset ovat jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotukset sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotus. Suosittelemme myös A-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan liikuttaessa alueella, jossa hygienian taso on alhaisempi kuin Pohjois-Euroopassa. Huomatkaa, ettei kaikkia rokotuksia voi ottaa samalla kertaa. Vaatimukset rokotuksista eri maihin saattavat muuttua lyhyellä varoitusajalla. Tarkempia tietoja rokotuksista saa esim. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Ajantasaiset rokotustiedot ilmoitamme toimintaohjeissa. Ottakaa huomioon matkojen pituudet sekä mahdolliset viivästymiset ja pakatkaa käsimatkatavaroihin koko matkan aikana tarvitsemanne lääkitys.

Käsihygieniaa voi matkalla hoitaa kätevästi esim. desinfiointigeelillä. Erilainen bakteerikanta saattaa aiheuttaa herkkävatsaisille oireita, joten matka-apteekkiin kannattaa varata myös jotain vatsan toimintaa rauhoittavaa sekä särkylääkettä. Japanissa hygieniataso on erittäin korkea.

Ruokailut
Japanissa ruokailu on turvallista pienimmissäkin ravintoloissa. Japanin matkoihimme olemme pääasiallisesti sisällyttäneet vain aamiaiset, sillä kaikkialla on paljon edullisia ravintoloita ja mieleisensä annoksen tilaaminen onnistuu useimmiten helposti malliannosta osoittaen. Suosittelemme nauttimaan vesijohtoveden sijasta vain sinetöityä, pullotettua vettä.

Hintataso ja ostokset
Tyypillisiä Kaukoidän-tuliaisia ovat esim. valmisvaatteet, mausteet, kankaat, seinävaatteet, taidokkaasti veistetyt puuesineet, lakka- ja bambutyöt, marmoriesineet ja taide. Japanissa hinnat ovat suurin piirtein Suomen tasolla, tosin paikallisissa ravintoloissa voi aterioida hyvinkin edullisesti ja tavarataloissa voi tehdä monia hyviä löytöjä.

Juomarahat
Olympian ryhmässä on helppo matkustaa. Ei tarvitse miettiä ainaista kysymystä juomarahojen suuruudesta. Matkojemme hintaan sisältyvät juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille. Olympian matkanjohtaja hoitaa nämä maksut. On hyvä muistaa, että esim. parin viikon matkalla juomarahoista kertyy jo sievoinen summa.

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:
Hiroshima Peace Memorial (Genbaku Dome)
Historic Monuments of Ancient Kyoto (Kyoto, Uji and Otsu Cities)

Kaikki Japanin matkat löydät täältä
 

 

Voit olla kiinnostunut myös näistä