Junamatka-lapi-Siperian-Olympia.

Siperian halki tilausjunalla

Junamatka Mongoliasta Moskovaan
12
päivää
Asiakasarviot

Junamatka halki Siperian, Mongolian Ulan Batorista Moskovaan, Venäjälle. Koe Baikaljärvi ja näe Ulan Bator, Ulan Ude, Irkutsk, Novosibirsk, Jekaterinburg ja Kazan. Tällä matkalla tavoitat vanhan ajan matkustamisen hengen ja tunnelman: etäisyydet tuntuvat valtavilta eikä mihinkään ole kiire. Matkustamme (saksalaisomistuksessa olevalla) tilausjunalla meille räätälöidyn ohjelman mukaisesti.

Siperian halki tilausjunan miellyttävässä kyydissä

Matkareitti
Ulan Bator
1 yö
junamatka
3 + 4 yötä
Ulan Ude
retki
Baikaljärvi
retki
Irkutsk
1 yö
Novosibirsk
retki
Jekaterinburg
retki
Kazan
retki
Moskova
1yö

Lennämme ensin Mongolian pääkaupunkiin Ulan Batoriin. Kaupunki on hämmentävä sekoitus uutta ja perinteistä Mongoliaa lasiseinäisine pilvenpiirtäjineen ja jurttineen kaupungin laidalla. Ehdimme tutustua kaupunkiin ennen kuin aloitamme junamatkan kohti Moskovaa.

Venäjän puolella ensimmäinen pysähdyspaikka on Ulan Ude. Katsastamme tämän harvoin matkailijan reitille osuvan kaupungin tärkeimmät nähtävyydet. Tällä matkalla pääset halutessasi kastautumaan maailman syvimmässä järvessä, Baikalissa, jonka rannan läheisyydessä on kaksi pysähdystä. Mukavan junamatkustuksen lomassa pysähdymme Irkutskissa, jolloin majoitumme yhdeksi yöksi hotelliin. Täältä jatkamme taiga-metsien maisemissa Siperian suurimpaan kaupunkiin, Novosibirskiin ja edelleen Uralin alueen pääkaupunkiin, Jekaterinburgiin jossa käymme myös Euroopan ja Aasian rajapisteellä. Tatarstanin tasavallan pääkaupunki, Kazan, on viimeinen kohteemme ennen saapumista Moskovaan.

Juna tarjoaa helpon ja mukavan tavan matkustaa Siperian halki

Junassa asumme kahden hengen hyteissä, joissa on alavuoteet. Junan sisustuksessa vaalitaan tsaarinajan tunnelmaa ja tummasävyisiä värejä. Kolme ateriaa päivittäin tarjoavan ravintolavaunun keittiö noudattaa venäläistä ruokaperinnettä ja oman vaunun konduktööriltä voi pientä korvausta vastaan ostaa hyttiin iltapäiväteet. Iltaisin päivän kokemuksia voi kerrata muiden matkalaisten kanssa vaikkapa shampanskoje-lasillisen äärellä. Siperiassa ikkunan takana maisema vaihtelee idyllisistä kylämaisemista taigan hiljaisuuteen, kaupunkeihin ja ratapihoihin. Matkan antia täydentävät luennot sekä pysähdysten aikana tehtävät kiertokäynnit. Junamatkan jälkeen tutustumme Moskovaan.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa ja junassa classic-luokan 2h hyteissä, junamatkan aikana täysihoito sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat, kuljetukset ja retket, palvelupalkkiot, juomarahat sekä paljon muuta. Matkalla on mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta/hytistä

Matkan hinta ja ehdot

JUNA (ZARENGOLD – TSAR’S GOLD)
Jo liki 30 vuoden ajan Siperian radalla tilausliikenteessä ollut erikoisjuna on saksalaisen Lernidee-matkatoimiston omistuksessa (www.lernidee.com). Se liikennöi keväästä syksyyn noudattaen omaa matkailijoille räätälöityä ohjelmaansa. Asiakaskunta on kansainvälinen. Juna ei tarjoa luksusta, mutta on kuitenkin siisti ja hyvin toimiva. Mukana matkustaa venäläinen lääkäri. Junassa voi matkan aikana liikkua vapaasti vaunusta toiseen. Päivittäisten veturinvaihtojen aikana voi jaloitella myös asemalaitureilla. Junassa on keskusilmastointi sekä hyttikohtaiset lämpöpatterit – Siperiassa sääolosuhteet vaihtuvat nopeasti, joten sekä lämmitystä että ilmastointia tarvitaan. Keskusilmastointi toimii junan ollessa liikkeessä. Junassa on myös useampi ravintolavaunu. Lisätiedot hyteistä ym sivun lopussa Hyvä tietää junamatkasta Siperian halki -kohdassa.

Matkaohjelma

3. - 14.8.2022

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

Matkan ohjelma, hinnat ja matkaehdot julkaistaan noin 10kk ennen lähtöä.
Voit jo nyt tehdä matkalle alustava varauksen, p 09 696 2770 tai matkan kohdalta avautuvalla ennakkovarauslomakkeella.

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Useimpina päivinä täysihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

1.päivä, keskiviikko 3.8. Lähtö Helsingistä (Aeroflot) klo 13.25 Moskovan kautta Ulan Batoriin, Mongoliaan.  

Ulan Bator

2. päivä, torstai 4.8. Aamulla klo 05.40 saavumme Mongolian pääkaupunkiin Ulan Batoriin. Siirrymme suoraan lentokentältä keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Ramada-hotelliin (★★★★★), johon majoitumme 1 yöksi. Puolenpäivän aikaan lähdemme bussilla kaupunkikierrokselle. Ulan Batorin arkkitehtuuri on sekoitus uutta ja vanhaa – keskustan lasiseinäisten pilvenpiirtäjien naapurina seisovat sosialismin aikana rakennetut betonitalot. Myös perinteiset mongolialaiset jurtat kuuluvat kaupunkikuvaan. Vierailemme keskustan Sukhbataar-aukiolla, jonka laidalla sijaitsevat maan hallintorakennukset. Kansallismuseon näyttelyt avaavat maan historiaa kivikaudesta nykypäivään. Museossa voimme nähdä myös monenlaisia asuja, koruja ja haarniskoita, perinnesoittimia ja aidon jurtan. Illalla seuraamme mongolialaista musiikkiesitystä, johon kuuluu mm. maan kansallissoittimen morin huurin eli hevosenpääviulun haikeaa soitantaa ja kuulijan vangitsevaa kurkkulaulua. (A, L, P)

Ulan Bator - junamatka alkaa

3. päivä perjantai 5.8. Aamulla kohteemme on maan suurin tiibetinbuddhainen luostari, Gandantegchinlen. Pitkään hiljaiseloa elänyt luostarielämä on elpynyt 1990-luvulta lähtien ja tänä päivänä luostarissa elää yli 500 munkkia. Matkaamme bussilla muutaman tunnin kaupungin ulkopuolella sijaitseville aroille. Nautimme piknik-lounaan jurttakylässä sekä seuraamme jousiammunta- ja painiesityksiä. Illansuussa palaamme takaisin Ulan Batoriin ja majoitumme junaan. Illalla junamatkamme kohti Venäjää alkaa. (A, RL,P)

Ulan Ude

4. päivä, lauantai 6.8. Venäjän puolella ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Burjatian tasavallan pääkaupunkiin Ulan-Ude. Venäläisten kasakoiden Selengajoen rannalle 1600-luvulla perustama kaupunki kasvoi ja kehittyi Kiinan ja Venäjän välisen vilkkaan kaupan ansioista. Rautatieyhteydet saavuttivat Ulan Uden 1900-luvun alussa ja junarata Mongoliaan avautui 1949. Tutustumme Ulan Uden päänähtävyyksiin kiertoajelumme aikana. Moni-ilmeisen kaupungin keskusaukiota Ploshchad Sovetovia hallitsee suurikokoinen Leninin veistos. Aukion laidalla sijaitsevat myös paikallishallinnon virastot sekä tyylikäs oopperatalo. Modernin kaupungin historiallisessa sydämessä katedraalin ympäristöä koristavat vanhat puutalot. Illalla matka jatkuu kohti Baikaljärveä. (A, L, P)

Baikaljärvi

5. päivä, sunnuntai 7.8. Edessämme on tänään rantareitti ns. Circum Baikalin rataosuus, joka oli aikaisemmin osa Trans-Siperian päärataa. Matkalla Port Baikalista pääradan varteen Kultukiin on useita siltoja ja kymmeniä tunneleita. Reittiä pidetään yhtenä matkan kauneimmista. Päivän aikana on kaksi pidempää pysähdystaukoa, jolloin innokkaimmat ehtivät kastautua Baikaljärven raikkaissa vesissä. Pulahduksen sanotaan antavan ikuisen nuoruuden. Sään salliessa nautimme illallisen luonnonhelmassa piknik-tyyliin. Illalla junamme jatkaa matkaa kohti Irkutskia. (A, L, P)

Irkutsk

6. päivä, maanantai 8.8. Saavumme aamulla Irkutskiin, jota kutsutaan myös Siperian Pariisiksi. Angarajoen rannalla sijaitseva kaupunki oli viime vuosisadalla menestyvä kauppapaikka, jonka kautta turkikset kulkivat Kiinaan saakka. Vilkkaaseen markkinatunnelmaan pääsemme paikallisella torilla ja kauppahallissa. Tarjolla on mm. monenlaisia mausteita, kaviaaria sekä alueen puolijalokivistä tehtyjä koruja. Nykypäivän Irkutsk on vireä teollisuus- ja tiedekaupunki, jonka menneisyyteen pääsemme kurkistamaan kaupungin ulkoilmamuseossa. Elinolosuhteet Siperiassa ovat vaatineet kekseliäisyyttä ja kestävyyttä niin ihmisiltä kuin rakennuksiltakin. Retken jälkeen majoitumme yhdeksi yöksi kaupungin keskusta-alueella sijaitsevaan keskitason hotelliin. (A, L, P)

Irkutsk – Novosibirsk

7.–8. päivä, ti – ke 9.-10.8. Aamiaisen jälkeen junamatkamme jatkuu kohti länttä. Alueella on laajoja koivu- ja havupuumetsiä. Välillä ohitamme rautatieasemia, joiden rakennukset on usein maalattu kirkkain värein: käytössä on mm. turkoosia, vaaleanpunaista ja mintunvihreää. Samalla tavalla, maisemaa piristäen, on maalattu monessa kylässä talojen ikkunaluukut, välillä koko talokin. Junamatkan aikana kuulemme luentoja alueen elämästä ja oloista; ohjelmassa on tietenkin myös vodkamaistiaiset.
Keskiviikkona iltapäivällä saavumme Siperian suurimpaan kaupunkiin Novosibirskiin. Perinteisen tervetuloseremonian jälkeen teemme kaupunkikierroksen. Näemme Ob-joen rantamille kehittyneen kaupungin tärkeimmät maamerkit sekä kaupungin ylpeyden, maan suurimman oopperatalon, jolle jopa maailmankuulu Moskovan Bolshoi-teatteri jää toiseksi. (2xA, 2xL, 2xP)

Jekaterinburg

9. päivä, torstai 11.8. Saavumme iltapäivällä Jekaterinburgiin, Uralin alueen pääkaupunkiin. Ural-vuorten 2500 kilometrin mittainen vuorijono erottaa Euroopan ja Aasian toisistaan. Vuorijono on aikojen saatossa rapautunut, eikä sitä näin etelässä ole enää silmin erotettavissa. Tutustumiskierroksella näemme kuitenkin pienen muistomerkin, joka on pystytetty maanosien rajapyykille. Jekaterinburg liittyy läheisesti Venäjän viimeisen tsaarin ja hänen perheensä traagiseen kohtaloon. Kirkko veren päällä on rakennettu sen talon paikalle, jossa Romanovit elivät palvelusväkensä kanssa vankeudessa viimeiset elinpäivänsä. Nikolai II, hänen vaimonsa ja heidän lapsensa menehtyivät 12 laukaukseen paikalla sijainneen talon kellarihuoneeseen vuonna 1918. (A, L, P)

Kazan

10. päivä, perjantai 12.8. Tatarstanin tasavallan pääkaupunki Kazan on yksi Venäjän federaation suurimmista kaupungeista ja tataarikulttuuri kukoistaa siellä edelleen. Kristinusko ja islam ovat eläneet rinnakkain sovussa jo monia satoja vuosia ja Kazanissa nähdäänkin useita kirkkoja ja moskeijoita vierekkäin. Tunnetuin katedraaleista on kremlin alueella sijaitseva 1500-luvulla rakennettu Ilmestyksen kirkko. Historiallinen keskusta nousi Unescon maailmanperintölistalle vuonna 2000. Kaupungin maamerkki on tataariprinsessan nimeä kantava Soyembikan torni. Prinsessa vältti avioitumisen Iivana Julman kanssa heittäytymällä alas 59-metrisestä tornista. Tutustumme kaupunkiin kiertoajelulla. (A, L, P)

Kazan – Moskova

11. päivä, lauantai 13.8. Junamme saapuu puolenpäivän aikaan Moskovaan. Majoitumme keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan InterContinental Tverskaya -hotelliin (★★★★). Kaupunki ja sen puinen pieni kreml mainitaan historiassa ensimmäisen kerran vuonna 1147. Venäjän valloittaneet mongolit onnistuttiin ajamaan maasta ja myös ortodoksisen kirkon johto siirtyi Bysantin kukistuttua Moskovaan, joten jo 1400-luvun lopulla Moskovan suuriruhtinaskuntaa voitiin pitää ensimmäisen kerran todellisena suurvaltana. Kiertoajelulla teemme mm. kävelyretken Kremlin alueella ja kokeilemme käytännössä, miten kaupungin maanalainen toimii. Moskovan metron asemat ovat kuin pieniä palatseja: ne on rakennettu marmorista, koristeltu mosaiikilla ja lasilla, ja niiden katosta roikkuvat kristallikruunut. Näemme Punaisen torin myös iltavalaistuksessa. (A, L, P)

Moskova

12. päivä, sunnuntai 14.8. Tänään jatkamme vielä tutustumista Moskovaan. Palaamme Punaiselle torille, jonka tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluu vuonna 1561 valmistunut Pyhän Vasilin katedraali. Näemme myös mm. Lomossovin yliopiston rakennukset, lähellä Punaista toria sijaitsevan Kristus Vapahtajamme ortodoksisen katedraalin sekä pysähdymme Novodevichyn luostarissa. Luostarin yhteydessä olevalla hautausmaalla lepäävät mm. Gogol ja Tsehov.  Illalla suora lento (Finnair) klo 18.20 - 20.05 Helsinkiin (A, L)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Siperian halki tilausjunalla
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa, junassa majoitus 2 hengen hyteissä valitun kategorian mukaisesti
 • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat, junamatkalla täysihoito (sis. veden, teen tai kahvin, muut ruokajuomat maksullisia)
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa ja rautatieasemilla
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut
 • juomarahat oppaille sekä bussinkuljettajille ja junahenkilökunnalle
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Siperian halki tilausjunalla

Huom. Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä ja huoneesta.
Matkan perushintaan sisältyy majoitus 2h Classic-hytissä junassa ja hotellissa 2h huoneessa.
Lisämaksusta 2h Superior-hytissä.

Matkalle tarvitset sekä Mongolian että Venäjän viisumit, jotka Olympia hankkii puolestasi. Lähetämme tarkan ohjeistuksen viisumeiden hankinnasta hyvissä ajoin ennen matkan alkua. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin, tarvitsemme kopion passista n 3 kk ennen lähtöä.

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.


Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja.
Kehotamme ottamaan matkavakuutuksen ja tarkistamaan sen peruutusturvakohdan.
 Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 4.2.2021, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 5.2.2021 - 2.5.2021, pidätetään ennakkomaksu 940 e/henkilö
 • 3.5.2021 - 17.6.2021, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 18.6.2021 - 21.7.2021, pidätetään 85 % matkan hinnasta
 • 22.7.2021 tai myöhemmin, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
12 päivää
 • 3.8.2022 - 14.8.2022
  Ennakkovarattavissa

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-17. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää Siperian halki tilausjunalla -matkasta

Mongoliasta Moskovaan tehtävällä junamatkalla säätila vaihtuu moneen kertaan. Mukaan kannattaa ottaa mukavia vaatteita, junassa ei ole mitään virallista asukoodia. Kaupungeissa teemme kiertoajelut bussilla, joten ulkona ei olla kovin paljon, varsinkaan huonon kelin sattuessa kohdalle. Siperiassa on jo elokuussa viileätä joten varaa mukaan myös lämmintä vaatetta.

Junassa käyttämämme Classic- ja Superior-hytit
Sekä Classic- että Superior-hytit ovat kahden hengen hyttejä (3,3 m2), joissa on kaksi alavuodetta (n. 68x185 cm). Superior-hytit on hiljattain uusittu. Vuoteiden välissä on pieni pöytä ikkunan ääressä. Hyteissä on peitot, vuodevaatteet sekä pyyhkeet. Hyttien säilytystilat ovat rajalliset eikä niissä ole kaappeja. Suosittelemme matkalle pehmeitä matkalaukkuja. Säilytystilaa on sekä vuoteiden alla että oven yläpuolella. Päivisin vuoteet toimivat sohvana.
 Vaunussa on 9 kahden hengen hyttiä sekä konduktöörin hytti. Vaunun kummassakin päässä on wc, jossa pesuallas. Junassa on myös pienet suihkuhuoneet, jotka 2–4 vaunun (Superior-luokassa 1–3 vaunun) matkustajat jakavat keskenään. Suihkussa on saippua, hiustenpesuaine sekä suihkushampoo; suihkuvuorot varataan junamatkan aikana etukäteen. Hytissä on vesipullot valmiina matkan alkaessa; vaunussa on sekä samovaari että juomavesisäiliö, joista voi hakea täydennystä matkan aikana. Hytin oven saa sisäpuolelta lukkoon; hytistä poistuttaessa vaunun konduktööri lukitsee ja avaa hyttien ovet tarpeen mukaan. Käytävällä 220 V pistorasiat.

Suosittelemme tutustumaan Siperian junamatkastamme kirjoitettuihin blogeihin.