Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Thaimaan kiertomatka

Tutustu Kultaisen kolmioon, muinaiseen Chiang Maihin, Sukhothain ja Ayutthayan kuningaskuntiin sekä mykisty Kwaijoen ja Bangkokin tunnelmista

13 päivää alk.2 990 €/hlö
 • 18.1.2019 - 31.1.2019 Varaa
 • 22.2.2019 - 7.3.2019 Varaa
 • 1.11.2019 - 14.11.2019 alk. 3 120 €/hlö Varaa
 • Chiang Rai 2 yötä
 • Chiang Mai 3 yötä
 • Sukhothai 1 yö
 • Ayutthaya 1 yö
 • Kanchanaburi (Kwaijoki) 2 yötä
 • Bangkok 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

KULTAINEN KOLMIO JA KWAIJOKI

Thaimaan kiertomatkalla kuljemme jylhistä vuoristomaisemista muinaisen Siamin historiallisten kaupunkien kautta Kwaijoen vehreisiin tunnelmiin ja lopuksi Enkelten kaupunkiin, Bangkokiin. Matka alkaa Chiang Raista, joka on portti Thaimaan vuoristoheimojen kyliin ja maan pohjoisimpaan provinssiin. Täällä Thaimaa kohtaa kaksi naapurivaltiotaan, Laosin ja Myanmarin. Alue tunnetaan myös Kultaisena kolmiona, jossa maalauksellinen Mekongjoki muodostaa rajat valtioiden välille.

Chiang Mai on eläväinen kaupunki, jonka vanhaa osaa värittävät kauniit buddhalaistemppelit. Tätä muinaista Lannan valtakunnan pääkaupunkia pidetään Thaimaan käsityökeskuksena, josta puuveistokset ja silkki matkaavat maan joka kolkkaan. Sukhothai ja Ayutthaya kuuluvat Unescon maailmanperintöön. Sukhothain kuningaskunta sai alkunsa 1200-luvulla. Seuraavalla vuosisadalla Ayutthayan kuningaskunta valloitti sen, mutta sen omaksi kohtaloksi koitui sodankäynti burmalaisia vastaan 1700-luvulla. Jäljelle jäi ainoastaan upeiden temppelien ja kuninkaan palatsin kiviset rauniot.

Kanchanaburin provinssin päänähtävyys kuuluisan Kwaijoen sillan lisäksi on tietenkin itse joki. Yöpyminen joen varrella painuu pysyvästi mieleen. Nykyistä pääkaupunkia Bangkokia halkoo vuolas Chao Phraya -joki. Historianjanoiset ihastuvat Bangkokin kultaa hohtaviin buddhalaistemppeleihin ja Kuninkaan palatsiin, mutta kaupunki tunnetaan myös valtavista ostoskeskuksistaan ja vilkkaasta yöelämästään. Thaimaalaisen keittiön maut etsivät vertaistaan koko maailmassa, joten tällä lomalla pääsemme herkuttelemaan myös erinomaisella ruoalla.

”Thaimaa tarjoaa paljon muutakin kuin trooppisia hiekkarantoja. Pohjoisen kauniit vuoristo- ja jokimaisemat, Siamin muinaisten kuningaskuntien loistokkuus, Kwaijoen tunnelma viidakon äänineen – asioita, jotka jäävät pysyvästi mieleen. Thaimaalaisilla on hymy herkässä, olipa kyse etnisistä heimoista tai kiireisistä bangkokilaisista. Pääkaupungista löytää joka kerta uutta ja mielenkiintoista nähtävää: monien kasvojen Bangkokiin ei koskaan kyllästy!”  – Matkanjohtaja Harri Laine

Harri Laine on matkanjohtajana  16.11.2018 ja 18.1.2019 lähtevillä matkoilla.
Huom. Varaamme oikeuden käyttää toista kuin nimettyä matkanjohtajaa pakottavassa tilanteessa, esim. nimetyn matkanjohtajan ollessa estyneenä sairastumisen tai muun vakavan syyn johdosta. Nimetyn matkanjohtajan vaihtuminen toiseen ammattitaitoiseen Olympia-matkanjohtajaan ei ole valmismatkan virhe eikä sen nojalla synny oikeutta hinnanalennukseen tai matkan peruuttamiseen kuluitta.

Matkaohjelma

Vuoden 2018 matkat Tammi-marraskuun matkat 2019 20.12.2019 - 2.1.2020 Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Joka päivä vähintään puolihoito)

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 23.55 Bangkokin kautta (Bangkok Airways) Chiang Raihin.

Chiang Rai
2. päivä, lauantai Saavumme Chiang Raihin klo 19.05. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Dusit Island Resort Chiang Rai -hotelliin (★★★★★). Tervetulopäivällinen hotellissa. (P)

Mae Sai
3. päivä, sunnuntai Lähdemme bussilla Kultaisen kolmion alueelle kohti Thaimaan pohjoisinta kaupunkia, Mae Saita. Teemme veneajelun ja ylitämme joen Laosin puolelle, jossa vierailemme paikallisilla markkinoilla. Syömme lounaan Mae Sain rajakaupungissa. Illalla tutustumme Chiang Rain keskustaan polkupyörärikšoilla. (A, L)

Chiang Rai – Chiang Mai
4. päivä, maanantai Tänään suuntaamme 3,5 tunnin (190 km) ajomatkan päässä sijaitsevaan Chiang Maihin, Thaimaan toiseksi suurimpaan kaupunkiin. Matkan varrella pysähdymme mm. Valkoisella temppelillä ja käymme kuumilla rikkilähteillä. Chiang Mai sijaitsee ihanteellisesti noin 300 metrin korkeudessa merenpinnasta, joten ilmasto on miellyttävän viileä. Majoitumme 3 yöksi ensimmäisen luokan Dusit Princess Chiang Mai -hotelliin (★★★★★), joka sijaitsee lähellä värikkäitä ja vilkkaita yömarkkinoita. (A, L)

Chiang Mai
5. päivä, tiistai Käymme Doi Suthepin vuorella kohoavassa 1300-luvulla rakennetussa vaikuttavassa Suthepin temppelissä, josta avautuu kaunis näköala Chiang Maihin. Tutustumme myös vuoristokylään, jossa asuu eri heimojen jäseniä. Illalla nautimme perinteisen pohjoisthaimaalaisen päivällisen. Istumme lattialla, seuraamme tanssiesityksiä ja nautimme paikallisia herkkuja kantoke-pöytätarjottimilta. (A, L, P)

Chiang Mai
6. päivä, keskiviikko Varhain aamuisin munkit kiertävät ruokatoreilla keräämässä almuja ja ruokaa. Tätä ainutlaatuista perinnettä voi lähteä katsomaan matkanjohtajan kanssa. Aamiaisen jälkeen tutustumme thaimaalaiseen käsityöperinteeseen. Käymme muutamassa käsityökylässä ja näemme taidokkaita puu-, silkki- ja hopeatöitä. Lounaan jälkeen meillä on vapaata aikaa ja mahdollisuus käydä vaikka hieronnassa tai rentoutua uima-altaan äärellä. (A, L)

Chiang Mai – Sukhothai
7. päivä, torstai Jatkamme bussilla Lampangin ja Si Satchalanain kautta kohti Yomjoen varrella sijaitsevaa Sukhothain kaupunkia, joka oli Thaimaan ensimmäinen pääkaupunki ja thai-kulttuurin kehto. Vanha keskusta on täynnä raunioita; nykyinen kaupunki on rakennettu hieman sivummalle mennyttä loistoa kunnioittamaan. Käytämme 310 kilometrin matkaan miltei koko päivän, sillä pysähtelemme useaan otteeseen ja etenemme verkkaisesti vehreästä vuoristoisesta maisemasta nauttien. Tiet ovat hyväkuntoisia, joten siltä osin matkanteko on sujuvaa. Majoitumme hyvään keskitason Legendha Sukhothai Resort -hotelliin (★★★★). Illansuussa tutustumme Sukhothain historialliseen puistoon polkupyörärikšojen kyydissä. (A, L)

Ayutthaya
8. päivä, perjantai Noin 6 tunnin ajomatkan (390 km) päässä sijaitsee toinen Thaimaan muinainen pääkaupunki Ayutthaya, joka tunnetaan vanhasta kuninkaan palatsistaan ja sen temppeleistä. Vierailemme kolmessa historiallisessa temppelissä (Wat Mahathat, Wat Sri Sanphet, Wat Chai Wattanaram), joissa on nähtävissä mm. khmer-vaikutteita. Majoitumme keskitason Kantary Ayutthaya -hotelliin (★★★★), jossa syömme päivällisen. (A, L, P)

Kanchanaburi (Kwaijoki)
9. päivä, lauantai Tänään matkamme jatkuu Kanchanaburin provinssiin, jonne on noin 4,5 tunnin ajomatka (280 km). Provinssin päänähtävyys on kuuluisa Kwaijoki. Sen tunnelmalliset maisemat, bambumetsikkö ja karstivuoret kohoavat Myanmarin vastaisella länsirajalla. Majoitumme 2 yöksi luonnon keskelle ainutlaatuiseen keskitason FloatHouse River Kwai Resort -hotelliin (★★★), jonne on pääsy vain pitkähäntäveneillä jokea pitkin. Hotellin ilmastoidut huoneet sijaitsevat kirjaimellisesti joella ja niissä on omat pienet terassit, joiden aurinkotuoleissa on mukava seurata virtaavaa jokea. (A, L, P)

Kanchanaburi (Kwaijoki)
10. päivä, sunnuntai Tänään nautimme ainutlaatuisen majapaikkamme tunnelmasta. Halukkaat voivat osallistua hotellin tarjoamiin aktiviteetteihin (osa maksullisia), joita ovat mm. melonta ja maastopyöräily. Myös hotellin puutarha trooppisine hedelmineen on tutustumisen arvoinen. Illalla menemme veneillä majapaikkamme sisarhotelliin, jossa esitetään vain tällä alueella nähtäviä burmalaisen mon-heimon tansseja. Palaamme hotelliin päivälliselle. (A, L, P)

Kanchanaburi – Bangkok
11. päivä, maanantai Toisen maailmansodan aikana japanilaiset rakennuttivat Siam–Burma-rautatien Keski-Thaimaan vaikeaan vuoristoiseen maastoon. Radan varrelle kaatui niin moni länsimainen sotavanki, että sitä alettiin kutsua kuoleman rautatieksi. Paikallisjuna kulkee edelleen metrinlevyistä raidetta pitkin kallioleikkausten läpi ylittäen useita puusiltoja. Teemme noin tunnin kestävän junamatkan huikeissa maisemissa. Vaunut kulkevat vanhaa puusiltaa pitkin, joka kaartuu jyrkästi muutaman sadan metrin matkan. Tutustumme Hell Fire -solaan ja elokuvastakin kuuluisaan Kwaijoen siltaan, ennen kuin jatkamme bussilla (130 km) Bangkokiin. Majoitumme 2 yöksi hyvään keskitason Pathumwan Princess -hotelliin (★★★★), joka sijaitsee hyvällä paikalla ostoskeskuksen yhteydessä, Skytrain-juna-aseman lähellä. Matkanjohtajamme antaa vinkkejä parhaisiin ostos- ja ruokailupaikkoihin sekä järjestää ylimääräistä ohjelmaa sitä haluaville. (A, L)

Bangkok
12. päivä, tiistai Bangkok sykkii elämää ympäri vuorokauden. Kaupunki on perustettu jo 1700-luvun lopulla. Nykyisin Bangkok on vauras, reilun 12 miljoonan asukkaan suurkaupunki pilvenpiirtäjineen, kimmeltävine temppeleineen ja moderneine ostoskeskuksineen. Kaupunkia halkovalla Chao Phraya -joella liikkuvat tavaraa kuljettavat proomut, värikkäät pikaveneet sekä pienet puiset soutuveneet. Joesta erkanee lukuisia kanavia, minkä vuoksi kaupunkia kutsutaan myös Idän Venetsiaksi. Kanavilla kohtaa iloisesti hymyileviä kauppiaita toriveneissään, jotka ovat täynnä värikkäitä kukkia ja hedelmiä. Teemme noin 6 tuntia kestävän kaupunkikierroksen, jonka aikana näemme Marmoritemppelin, kuninkaallisen polttohautauspaikan Sanam Luangin sekä kuninkaallisen perheen nykyisen asuinpalatsin. Veneretkellä tutustumme kau­­­pungin halki virtaavaan jokeen ja elämään sen kanavien varrella. (A, L)

Bangkok
13. päivä, keskiviikko Tänään on vielä mahdollisuus viime hetken ostoksiin edullisessa Chinatownissa tai ilmastoiduissa ostoskeskuksissa. Meille on varattu huoneet aina klo 18.00 saakka, jonka jälkeen syömme jäähyväispäivällisen. Kuljetus lentokentälle, josta klo 23.55 suora lento (Finnair) Suomeen. (A, P)

14. päivä, torstai Saavumme Helsinkiin klo 6.15.

 

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Joka päivä vähintään puolihoito)

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 17.00 Bangkokin kautta (Bangkok Airways) Chiang Raihin.

Chiang Rai
2. päivä, lauantai Saavumme Chiang Raihin klo 14.45. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan The Riverie Chiang Rai -hotelliin (★★★★★), joka sijaitsee Kokjoen saarella vehreän puutarhan ympäröimänä. Tervetulopäivällinen hotellissa. (P)             

Mae Sai
3. päivä, sunnuntai
Lähdemme bussilla Kultaisen kolmion alueelle kohti Thaimaan pohjoisinta kaupunkia, Mae Saita. Matkalle pysähdymme Lannan kuningaskunnan entisen pääkaupungin Chiang Saenin raunioilla. Teemme veneajelun ja ylitämme Mekongjoen Laosin puolelle, jossa vierailemme markkinoilla. Illalla tutustumme Chiang Rain keskustaan polkupyörärikšoilla. (A, L)

Chiang Rai – Chiang Mai
4. päivä, maanantai Tänään suuntaamme 3,5 tunnin (190 km) ajomatkan päässä sijaitsevaan Chiang Maihin, Thaimaan toiseksi suurimpaan kaupunkiin. Matkan varrella tutustumme mm. Valkoiseen temppeliin ja käymme kuumilla rikkilähteillä. Chiang Mai sijaitsee ihanteellisesti noin 300 metrin korkeudessa merenpinnasta, joten ilmasto on miellyttävän viileä. Majoitumme 3 yöksi keskitason Dusit Princess Chiang Mai -hotelliin (★★★★), joka sijaitsee keskellä värikkäitä ja vilkkaita yömarkkinoita. (A, L)

Chiang Mai
5. päivä, tiistai Käymme Doi Suthepin vuorella kohoavassa 1300-luvulla rakennetussa vaikuttavassa Suthepin temppelissä, josta avautuu kaunis näköala Chiang Maihin. Tutustumme myös vuoristokylään, jossa asuu eri heimojen jäseniä. Illalla nautimme perinteisen pohjoisthaimaalaisen päivällisen. Seuraamme tanssiesityksiä ja nautimme paikallisia herkkuja kantoke-pöytätarjottimilta. (A, L, P)

Chiang Mai
6. päivä, keskiviikko Aamiaisen jälkeen tutustumme ensin Wat Prha Singhin temppeliin ja sen jälkeen keskitymme thaimaalaiseen käsityöperinteeseen. Käymme muutamassa käsityökylässä ja näemme taidokkaita silkki- ja hopeatöitä. Lounaan jälkeen meillä on vapaata aikaa ja mahdollisuus käydä vaikka hieronnassa. (A, L)

Chiang Mai – Sukhothai
7. päivä, torstai Jatkamme bussilla Lampangin ja Si Satchanalain kautta kohti Yomjoen varrella sijaitsevaa Sukhothain kaupunkia, joka oli Thaimaan ensimmäinen pääkaupunki ja thai-kulttuurin kehto. Vanha keskusta on täynnä raunioita; nykyinen kaupunki on rakennettu hieman sivummalle mennyttä loistoa kunnioittamaan. Käytämme 310 kilometrin matkaan miltei koko päivän, sillä pysähtelemme useaan otteeseen ja etenemme verkkaisesti vehreästä vuoristoisesta maisemasta nauttien. Tiet ovat hyväkuntoisia, joten siltä osin matkanteko on sujuvaa. Illansuussa tutustumme Sukhothain historialliseen puistoon polkupyörärikšojen kyydissä. Majoitumme hyvään keskitason Legendha Sukhothai Resort -hotelliin (★★★★), joka sijaitsee keskustan tuntumassa pienen kanavan varrella. (A, L)

Ayutthaya
8. päivä, perjantai Noin 6 tunnin ajomatkan (390 km) päässä sijaitsee toinen Thaimaan muinainen pääkaupunki Ayutthaya, joka tunnetaan vanhasta kuninkaan palatsistaan ja sen temppeleistä. Vierailemme kahdessa historiallisessa temppelissä (Wat Mahathat ja Wat Sri Sanphet), joissa on nähtävissä mm. khmer-vaikutteita. Majoitumme keskustan ulkopuolella sijaitsevaan keskitason Kantary Ayutthaya -hotelliin (★★★★), jossa syömme päivällisen. (A, L, P)

Kanchanaburi (Kwaijoki)
9. päivä, lauantai Heti aamusta tutustumme vielä khmer-tyylisen Wat Chai Wattanaramin temppelin raunioihin. Matkamme jatkuu Kanchanaburin provinssiin, jonne on noin 4,5 tunnin ajomatka (280 km). Provinssin päänähtävyys on Kwaijoki. Sen tunnelmalliset maisemat, bambumetsikkö ja karstivuoret kohoavat Myanmarin vastaisella länsirajalla. Näemme päivän aikana sotavankihautausmaan ja elokuvastakin kuuluisan Kwaijoen sillan. Majoitumme 2 yöksi luonnon keskelle ainutlaatuiseen keskitason FloatHouse River Kwai Resort -hotelliin (★★★), jonne on pääsy vain pitkähäntäveneillä jokea pitkin. Hotellin ilmastoidut huoneet sijaitsevat kirjaimellisesti joella ja niissä on omat pienet terassit, joiden aurinkotuoleissa on mukava seurata virtaavaa jokea. (A, L, P)

Kanchanaburi (Kwaijoki)
10. päivä, sunnuntai Tänään nautimme ainutlaatuisen majapaikkamme tunnelmasta. Halukkaat voivat osallistua hotellin tarjoamiin aktiviteetteihin (osa maksullisia), joita ovat mm. melonta ja maastopyöräily sekä ”Kwaijoen kaste” eli kellunta pelastusliivit päällä joen virran mukana. Illalla menemme veneillä majapaikkamme sisarhotelliin, jossa esitetään vain tällä alueella nähtäviä burmalaisen mon-heimon tansseja. Palaamme hotelliin päivälliselle. (A, L, P)

Kanchanaburi – Bangkok
11. päivä, maanantai Toisen maailmansodan aikana japanilaiset rakennuttivat Siam–Burma-rautatien Keski-Thaimaan vaikeaan vuoristoiseen maastoon. Radan varrelle kaatui niin moni länsimainen sotavanki, että sitä alettiin kutsua kuoleman rautatieksi. Paikallisjuna kulkee edelleen metrinlevyistä raidetta pitkin kallioleikkausten läpi ylittäen useita puusiltoja. Tutustumme ensin Hell Fire -solaan, jonka jälkeen teemme noin tunnin kestävän junamatkan huikeissa maisemissa. Vaunut kulkevat vanhaa puusiltaa pitkin, joka kaartuu jyrkästi muutaman sadan metrin matkan. Junamatkan jälkeen jatkamme matkaa bussilla (130 km) Bangkokiin. Majoitumme 2 yöksi hyvään keskitason Pathumwan Princess -hotelliin (★★★★), joka sijaitsee hyvällä paikalla keskusta-alueella ostoskeskuksen yhteydessä, Skytrain-juna-aseman lähellä. Matkanjohtajamme antaa vinkkejä parhaisiin ostos- ja ruokailupaikkoihin sekä järjestää ylimääräistä ohjelmaa sitä haluaville. (A, L)

Bangkok
12. päivä, tiistai Bangkok sykkii elämää ympäri vuorokauden. Kaupunki on perustettu jo 1700-luvun lopulla. Nykyisin Bangkok on vauras, reilun 12 miljoonan asukkaan suurkaupunki pilvenpiirtäjineen, kimmeltävine temppeleineen ja moderneine ostoskeskuksineen. Kaupunkia halkovalla Chao Phraya -joella liikkuvat tavaraa kuljettavat proomut, värikkäät pikaveneet sekä pienet puiset soutuveneet. Joesta erkanee lukuisia kanavia, minkä vuoksi kaupunkia kutsutaan myös Idän Venetsiaksi. Kanavilla kohtaa iloisesti hymyileviä kauppiaita toriveneissään, jotka ovat täynnä värikkäitä kukkia ja hedelmiä. Teemme noin 6 tuntia kestävän kaupunkikierroksen, jonka aikana näemme mm. Marmoritemppelin ja kuninkaallisen perheen asuinpalatsin. Veneretkellä tutustumme kau­­­pungin halki virtaavaan jokeen ja elämään sen kanavien varrella. (A, L)

Bangkok
13. päivä, keskiviikko Tänään on vielä mahdollisuus viime hetken ostoksiin edullisessa Chinatownissa tai ilmastoiduissa ostoskeskuksissa. Meille on varattu huoneet aina klo 18.00 saakka, jonka jälkeen syömme jäähyväispäivällisen. Kuljetus lentokentälle, josta klo 23.05 suora lento (Finnair) Suomeen. (A, P)

14. päivä, torstai Saavumme Helsinkiin klo 5.20.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

 

Alustavat matkapäivät. Matkan ohjelma ja hinta julkaistaan alkuvuodesta 2019.

Matkalle voi kuitenkin jo tehdä alustavan varauksen toimistostamme, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 650 e

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Laosin rajan ylitystä varten ei tarvita viisumia; rajanylitysmaksu sisältyy matkan hintaan. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Rantautumiset veneestä retkikohteisiin ja palaamiset takaisin veneeseen voivat olla hankalia. Edellytämme osallistujilta hyvää liikuntakykyä ja suosittelemme tukevia, kumipohjaisia jalkineita.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 450 e
Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 2.5.2018 (vuoden 2018 lähtöjen osalta 5.5.2017) voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja. Viimeistään 30.6.2018 tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Valmismatkaehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.
1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Thaimaan kiertomatka: Vinkkejä ja suosituksia

Milloin on paras aika matkustaa?
Matkamme Kaukoitään ajoittuvat enimmäkseen syksyyn ja kevääseen, jotka ovat perinteisesti hyvää aikaa matkustaa alueelle. Päiväntasaajan seudulla lämpötilaerot ovat vähäiset, sää useimmiten kuuman kosteaa ja lyhyet sadekuurot päivisin yleisiä.
Noin 5 viikkoa ennen matkaa lähetämme matkustajille toimintaohjeet, joissa on ajantasaista perustietoa mm. matkalle tarvittavista vaatteista, valuutoista, matkatavaroista ja rokotuksista.  

Mitä matkalle mukaan?
Henkilökohtaisten matkatavaroidensa lisäksi jokainen tarvitsee matkalle ehjän passin, jonka tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen.

Valuutaksi voi aina ottaa Yhdysvaltain dollareita ja euroja. Myös Thaimaan bahteja voi vaihtaa jo Suomessa etukäteen. Pienistä seteleistä on hyötyä esim. maksettaessa pikkuostoksia. Luottokortti on käypä maksuväline lähes kaikkialla maailmassa, mutta sitä käyttäessään on syytä noudattaa varovaisuutta, eikä korttia saa antaa viedä hetkeksikään pois näkyvistä.

Sää voi olla paikoin kuuman kostea, joten on hyvä varata mukaan hengittäviä, puuvillaisia tai pellavaisia hellevaatteita, kevyet, mukavat kengät sekä riittävä aurinkosuoja. Lentomatkoja ja muita ilmastoituja tiloja varten kannattaa ottaa mukaan kevyt takki, neule, hartiahuivi tai vastaava. Myös ”temppelisukat” ovat tarpeen, kun vieraillaan eri uskontojen pyhissä paikoissa, joissa kengät on riisuttava. Temppeleihin ja moskeijoihin mentäessä on kohteliasta välttää pukeutumasta liian lyhyeen hameeseen, lyhytlahkeisiin shortseihin tai hihattomiin puseroihin. Suosittelemme kerrospukeutumista, sillä aamut ja illat voivat olla viileitä. Retkivaatteiden lisäksi riittää yleensä yksi siisti vaatekerta.

Rokotteet, lääkkeet ja turvallisuus
Matkailijan perusrokotukset ovat kurkkumätä-jäykkäkouristus- sekä tarvittaessa MPR-rokotus. Suosittelemme yleisesti myös A(B)-hepatiittirokotusta. Huomatkaa, ettei kaikkia rokotuksia voi ottaa samalla kertaa. Vaatimukset rokotuksista eri maihin saattavat muuttua lyhyellä varoitusajalla. Tarkempia tietoja rokotuksista saa esim. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi. Ottakaa huomioon matkojen pituudet sekä mahdolliset viivästymiset ja pakatkaa käsimatkatavaroihin koko matkan aikana tarvitsemanne lääkitys. Käsihygieniaa voi matkalla hoitaa kätevästi esim. desinfiointigeelillä. Erilainen bakteerikanta saattaa aiheuttaa herkkävatsaisille oireita, joten matka-apteekkiin kannattaa varata myös jotain vatsan toimintaa rauhoittavaa sekä särkylääkettä.

Ruokailut
Matkalla on täysihoito 4 päivänä, puolihoito 8 päivänä. Kaikilla Kaukoidän-matkoilla suosittelemme juomaan vain pullotettuja juomia.

Hintataso ja ostokset
Hintataso monissa Kaukoidän kohteissa on edullinen, varsinkin jos osaa tinkiä paikalliseen tapaan. Tyypillisiä tuliaisia ovat esim. mausteet, valmisvaatteet, kankaat, seinävaatteet, laukut, taidokkaasti veistetyt puuesineet, lakka- ja bambutyöt, marmoriesineet ja taide.

Juomarahat

Olympian ryhmässä on helppo matkustaa. Ei tarvitse miettiä ainaista kysymystä juomarahojen suuruudesta. Matkojemme hintaan sisältyvät juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille. Olympian matkanjohtaja hoitaa nämä maksut. On hyvä muistaa, että esim. parin viikon matkalla juomarahoista kertyy jo sievoinen summa.

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:

Historic City of Ayutthaya
Historic Town of Sukhothai and Associated Historic Towns

Katso kaikki Olympian kiertomatkat
Muut Thaimaan matkat
Kaikki Aasian matkat

Voit olla kiinnostunut myös näistä