Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Tokio – matka japanilaisuuden ytimeen

Tutustu Japanin ikivanhoihin perinteisiin suurkaupungin sykkeessä, sumopainiturnauksessa ja teehuoneessa sekä nauti japanilaisen keittiön antimista

7 päivää alk.2 990 €/hlö
Uutuus
 • 13.5.2019 - 20.5.2019 Varaa
 • Tokio 6 yötä
 • Tokion kansallismuseo retki
 • Tsukijin kalatukkutori retki
 • Kokugikan-sumostadion retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Tokiossa ikivanhat perinteet kohtaavat modernin suurkaupungin sykkeen. Japanin pääkaupunki on suuruudestaan huolimatta inhimillinen vierailukohde, jonka jokaisella kaupunginosalla on oma luonteensa ja ominaispiirteensä. Japanilainen kohteliaisuus ja hillitty käytös tulevat esiin yllättävissäkin arkipäivän tilanteissa; aamuruuhka metroliikenteessä hoituu hämmästyttävän sujuvasti, kulmakaupan eli konbinin myyjän ystävällisyys lämmittää. Palvelutilanteissa asiakas on kuningas ja häntä puhutellaan kunnioittavin sanankääntein kaikkialla. Toisaalta Japani on myös robottien ja automaattien luvattu maa, joten joskus palvelu hoituukin koneellisesti.

Miljoonakaupungin mittasuhteista saat hyvän käsityksen poikkeamalla hotellimme naapuritalon 60. kerroksen näköalatasanteelle, josta kirkkaalla säällä erottuu Fujivuoren vaikuttava hahmo. Perinteisen japanilaisen, vähäeleisen estetiikan ja sen tuoman mielenrauhan voit kokea Hamarikyu-puutarhan teehuoneessa. Matkamme osuu ajankohtaan, jolloin Tokiossa on sumopainiturnaus. Vietämme iltapäivän seuraten suurikokoisten, mutta varsin ketterien painijoiden otteluita. Toukokuussa sää hellii tokiolaisia, päivisin on parikymmentä astetta lämmintä ja kukkaloisto kauneimmillaan. Matkalla on myös mahdollisuus lähteä retkelle Studio Ghibli -museoon, japanilaisen animaatioelokuvan lumottuun maailmaan.

Huom! Tämän matkan hinta myös 1h huoneessa 2.990 e eli ei lisämaksua yksin matkustavalle!

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

1. päivä, maanantai 13.5. Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 17.20 suoralla lennolla Tokioon.

Tokio
2. päivä, tiistai 14.5.
Saavumme Tokioon klo 10.00. Teemme bussilla lyhyen kierroksen, jonka aikana pysähdymme Keisarillisen palatsin edessä. Vallihaudan ja suojamuurien takana elävä keisari on maan symbolinen hallitsija. Huhtikuun 2019 lopussa Japani saa uuden keisarin kruununprinssi Naruhiton seuratessa valtaistuimelle isäänsä, keisari Akihitoa. Tokio on kasvanut ja kehittynyt palatsin ympärille. Lounaan jälkeen majoitumme 6 yöksi Ikebukuron kaupunginosassa keskeisellä paikalla sijaitsevaan hyvään keskitason Sunshine Prince Ikebukuro -hotelliin (★★★★). Kävelymatkan päässä hotellistamme ovat tavaratalot, kahvilat ja pienet ravintolat – sekä mm. näyttely- ja teatterihalli Metropolitan Theatre, jonka näyttelyihin pääsee usein tutustumaan ilman sisäänpääsymaksua. Illalla syömme tervetulopäivällisen paikallisessa ravintolassa. (L, P)

Nykypäivä ja menneisyys – suurkaupungin kylämäinen luonne
3. päivä, keskiviikko 15.5.
Suurkaupungin vilske ja vilinä jää taakse, kun kävelemme torii-portin alta metsäisen puiston suojassa olevalle Meiji Jingu -shintolaispyhäkölle. Aivan puiston naapurissa, Harajukun kaupunginosassa voit tutkailla muodin viimeisimpiä tuulahduksia ja monenmoisten tyylisuuntausten mielikuvituksellisia luomuksia. Jatkamme bussilla Uenoon Akihabaran satojen elektroniikkaliikkeiden ohitse. Akihabaraan kannattaa suunnata, jos olet kiinnostunut peleistä, animesta ja mangasta. Uenossa käymme Tokion kansallismuseossa, jossa on esillä mittava kokoelma perinteistä japanilaista taidetta. Päärakennuksen gallerioissa voit nähdä mm. lakkakäsitöitä, samuraimiekkoja ja kalligrafiaa. Retkipäivämme päätteeksi pääsemme vanhan Edon (nyk. Tokio) tunnelmaan Yanakan kaupunginosan kapeilla kujilla. Yanaka säästyi vuoden 1945 ilmaiskuista ja alue on säilyttänyt perinteisen ilmapiirinsä. (A, L)

Japanilaisia kädentaitoja: bonsai ja origami
4. päivä, torstai 16.5.
Tokiossa asutaan tiiviisti, tontit ovat pieniä ja talot on usein rakennuttu aivan kiinni toisiinsa. Pieneenkin tilaan mahtuu kuitenkin aina ruukkukasvi tai bonsai. Bonsait, matalaan ruukkuun istutetut pienoispuut tai metsät ovat eläviä taideteoksia. Vierailemme aamupäivällä alan mestarin Kunio Kobayashin perustamassa Shunkaenin bonsaimuseossa. Seuraava kohteemme, Origami Kaikan, johdattaa meidät paperintaittelutaiteeseen. Suosittuja muotoja ovat kukat, eläimet ja linnut – erityisesti arvostetaan origamikurkia. Japanilaiset uskovat taittelun kehittävän muistia ja älykkyyttä ja monet käyttävät origamien taittelua rauhoittumiseen ja meditaatioon. Mikäli innostut uudesta harrastuksesta, löydät askarteluliikkeistä ja paperikaupoista värikkäitä neliöiksi leikattuja origamipapereita. Tämän puolen päivän retken jälkeen palaamme takaisin hotelliimme.
Tänään on myös mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle retkelle (65 e) Studio Ghibli -museoon, Japanin tunnetuimman animaatiostudion tuottamien elokuvien ja niiden hahmojen lumottuun maailmaan. Museossa esitellään animaation saloja erilaisten liikkuvien vempaimien ja lyhytfilmien avulla, Naapurini Totoro -elokuvasta tuttu kissabussikin on liikenteessä. Pyydämme ilmoittautumaan retkelle jo matkaa varatessanne. (A)

Japanilainen ruoka, teehuone ja puutarha keskellä kaupunkia
5. päivä, perjantai 17.5.
Jatkamme Tokioon tutustumista sen erinomaista julkista liikennettä käyttäen. Vaikka Tokion metrokartta näyttää monimutkaiselta, on metrolla liikkuminen suhteellisen helppoa. Tokion kalatukkutori, Tsukiji, on sijainnut tutulla paikallaan vuodesta 1935. Edelleen osa myyjistä ja ravintoloista on tutussa paikassa, vaikka uusi Toyosun kalatukkutori avattiin lokakuussa 2018. Valmistamme japanilaista kotiruokaa lounaaksi, ennen kuin jatkamme matkaa Hamarikyu-maisemapuutarhaan. Japanilainen puutarha on pelkistetty ja samalla monipuolinen kokoelma luonnon parhaimpia puolia. Puutarhan tunnelma, yksityiskohdat ja vivahteet ovat tarkkaan harkittuja ja puutarhat liittyvät läheisesti meditaatioon ja maisemamaalaukseen. Levähdämme tovin tatamilla puutarhan kauniissa teehuoneessa vihreän teen äärellä. (A, L)

Sumo ja Edo-Tokyo-museo
6. päivä, lauantai 18.5. Aamupäivällä vapaata aikaa. Puolenpäivän jälkeen lähdemme bussilla kohti Ryogokun kaupunginosaa. Vierailemme ensin Edo-Tokyo-museossa, jonka pienoismallit kertovat havainnollisesti kaupungin kasvutarinan 1600-luvulta nykypäivän metropoliksi. Seuraavaksi siirrymme läheiselle Kokugikan-sumostadionille. Stadion täyttyy katsojista kahden viikon ajaksi kolme kertaa vuodessa, jolloin painin ystävät seuraavat suosikkiensa menestystä Japanin pääsarjan otteluissa. Ikivanhan lajin suosio on suuri ja sumopainia kutsutaankin kansallislajiksi. Lannevaatteeseen pukeutuneet, lähes kaksimetriset ja pitkälti toistasataa kiloa painavat ottelijat ottavat mittaa toisistaan painikehässä; se joka saa toisen kaadettua tai ulos kehästä on voittaja. Illansuussa palaamme takaisin hotelliimme. (A)

Tokio
7. päivä, sunnuntai 19.5.
Tänään jatkamme kaupunkiin tutustumista yhdessä matkanjohtajamme kanssa tai omin päin. Tokiossa on runsaasti nähtävää ja koettavaa, vanhaa japanilaista kulttuuria ja modernia teknologiaa rinta rinnan. Tokiossa kannattaa käydä tavaratalojen ruokaosastoilla: yleensä tarjolla on monenlaisia maistiaisia; samalla voit ihailla kauniita eväslaatikoita (o-bento), todeta merilevän olevan Japanissa varsin suosittua ja huomata vihreän teen tuotemerkkejä olevan liki lukematon määrä. Viikonloppuisin Ginzan pääkatu, Chuo Dori, on rauhoitettu kävelykaduksi. Ginzalta on maailmanmaineeseen ponnahtanut moni japanilainen tuotemerkki; kuten Hattorin kelloliikkeen Seiko-kellot ja Arinobu Fukuharan 1872 perustaman apteekin Shiseido-kosmetiikka. Illalla muistelemme matkamme kohokohtia jäähyväispäivällisellä. (A, P)

8. päivä, maanantai 20.5. Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 11.55–15.15 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Olemme maininneet hotellin paikallisen luokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Tällä matkalla ei lisämaksua 1h huoneesta.
Lisäretki: Studio Ghibli 65 e. Pyydämme ilmoittautumaan retkelle jo matkaa varatessanne.

Passin tulee olla voimassa vielä 2 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Japanissa hotellihuoneet ovat pieniä. Ohjelmanmukaisilla retkillä liikumme omalla bussilla paitsi 5. matkapäivänä, jolloin matkustamme Tokion metrolla. Vierailukohteissamme on paljon portaita.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 450 e/hlö.
Peruutusehdot B:  Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 13.12.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä