Hyppää pääsisältöön

Tokio - metropoli vailla vertaa

Japanin pääkaupunki Tokio on moderni suurkaupunki, mutta samalla inhimillinen ja mielenkiintoinen vierailukohde.
5 päivää alk.1 995 €/hlö
Uutuus
  • 1.5.2017 - 6.5.2017 Varaa
  • Tokio 4 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Ensivaikutelma Tokiosta on moderni, mutta kun poikkeaa pääväyliltä sivummalle, ilmapiiri on toinen. Pikkukujien varrella on matalia asuintaloja, kauppoja ja ravintoloita – tuntuu kuin olisi pienessä kylässä. Maailman suurimpiin kuuluvassa metropolissa kaupunginosien välillä vallitsee selkeä työjako ja hyvä järjestys. Jättiläismäisten rautatieasemien kymmenet metrolinjat kuljettavat etsimään elektroniikkaa Akihabarasta, huvituksia Roppongilta, muotia Ginzalta ja museoita Uenosta.

Tokio on suuruudestaan huolimatta inhimillinen ja mielenkiintoinen vierailukohde, jonne voi matkustaa mihin vuodenaikaan tahansa. Matkan aluksi paikallistamme tärkeimmät maamerkit kaupunkikierroksellamme. Sen lisäksi liikumme Tokiossa mat­kanjohtajamme opastuksella mm. kätevästi metrolla. Japaniin liitetään usein korkea hintataso; kuitenkin esimerkiksi ateri­ointi pienissä paikallisissa ravintoloissa yllättää edullisuudellaan ja tavarataloissa voi tehdä monia hyviä löy­töjä.

Matkan ajankohta tunnetaan Japanissa nimellä Golden Week, jolloin moni japanilainenkin on lomalla. Lomakauden huomaa lukuisista tapahtumista, esimerkiksi Meiji-pyhätössä on tuolloin kevätfestivaali.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

1. päivä, maanantai 1.5. Lähtö Helsingistä (Japan Airlines) klo 17.20 suoralla lennolla Tokioon.

2. päivä, tiistai 2.5. Saavumme Tokioon, Naritan lentokentälle aamulla klo 10.00. Nautimme ennen hotelliin saapumista lounaan. Iltapäivällä majoitumme 4 yöksi ensimmäisen luokan Keio Plaza -hotelliin (★★★★) pilvenpiirtäjistään tunnettuun Shinjukun kaupunginosaan. Shinjukussa, lähellä hotelliamme, sijaitsee myös Tokion kaupungintalo. Arkkitehti Kenzo Tangen suunnitteleman futuristisen rakennuksen yli 200 metrin korkeudessa olevalta näköalatasanteelta voi ihailla kaupunkia, joka tuntuu jatkuvan silmänkantamattomiin. Tervetulopäivällinen. (L, P)

3. päivä, keskiviikko 3.5. Teemme bussilla puolen päivän kiertoajelun, jonka aloitamme Tokion kuuluisan kalatukkutorin, Tsukijin, alueelta. Tsukiji on sijainnut tutulla paikallaan vuodesta 1935. Yli 13 miljoonan asukkaan Tokion kasvu alkoi vuonna 1603, jolloin Tokugawa-klaani muutti sotilashallintonsa Kiotosta silloi­seen Edoon, nykyiseen Tokioon. Kiotossa hoviaan pitäneen keisarin asema heikkeni ja muuttui symboliseksi. Vuonna 1868 keisari muutti hoveineen Tokioon, josta tuli silloin myös maan virallinen pääkaupunki. Pysähdymme vallihaudan ja muurin suojaaman Keisarillisen palatsialueen edessä. Vallihaudan yli johtavat sillat johtavat tarkkaan vartioidun palatsialueen yksityispuolelle. Tutustumme myös palatsin Itäiseen puutarhaan. Keskeisestä sijainnista huolimatta suurkaupungin vilinä tuntuu kaukaiselta vieraillessamme metsäisen puistoalueen keskellä sijaitsevassa shintolaisessa Meiji-pyhätössä. Pyhättö on omistettu keisari Meijille, jolla oli keskeinen rooli Japanin kehittämisessä nykyaikaiseksi valtioksi. (A)

4. päivä, torstai 4.5. Aamulla lähdemme matkanjohtajan opastuksella omatoimiselle* puolipäi­väretkelle. Käymme ensin Asakusan kaupunginosassa sijaitsevassa Senjojiin, armeliaisuuden jumalan buddhalaistemppelissä. Matkustamme paikalli­sella jokilaivalla ja tu­tustumme Hamarikyu-maisemapuu­tarhaan. Japanilainen puutarha on pelkistetty ja samalla monipuolinen kokoelma luonnon par­haimpia puolia. Puutarhan tunnelma, yksityiskohdat ja vivahteet ovat tarkkaan harkit­tuja ja puutarhat liitty­vät läheisesti me­ditaatioon ja maisemamaalaukseen. Pistäydymme myös Ginzan alueella, jossa ovat Tokion arvostetuimmat tavaratalot ja muotiliikkeet. Täällä astellessaan voi ihailla tyylikkäiden tokiolaisten tavoin lukuisia japanilaisia ja länsimaisia huippumerkkejä myyviä liikkeitä. (A)

5. päivä, perjantai 5.5. Vapaapäivä. Aikaa tutustua Tokioon omatoimisesti tai yhdessä matkanjohtajamme kanssa. Uenon alueella on useita tasokkaita museoita: Kansallismu­seon gallerioissa on suuret kokoelmat perinteistä japanilaista taidetta, Länsimaisen taiteen museossa voi ihailla mm. Gauguinin, Renoirin ja Cézannen teoksia. Marraskuussa 2016 avattu Hokusai-museo tarjoaa kiinnostavan sukelluksen maailmankuulun japanilaisen maisemataiteen mestarin tuotantoon. Harajukussa on Takeshita-dori-ostoskatu, jonka var­rella on erikoisvaateliikkeitä erityisesti nuorisolle ja yksi Tokion suurimmista ”100 jenin kaupoista”. Omotesando-kadun liikkeet tarjoavat kansainvälisen muodin viimeisimmät tuulahdukset. Akihabaran kau­punginosan elektroniikka- ja sähköliikkeistä voi tehdä ennennäkemättömiä löytöjä. Meren päälle rakennet­tuun Odaiban kaupunginosaan pääsee junalla, joka kulkee Sateenkaari-siltaa pitkin. To­kiossa kan­nattaa käydä tavaratalojen ruokaosastoilla: yleensä tarjolla on monenlaisia maistiaisia; samalla voi ihailla vaikkapa kauniita eväslaatikoita (o-bento), todeta merilevän olevan Japanissa varsin suosittua ja huo­mata vihreän teen tuotemerkkejä olevan liki lukematon määrä. Illalla nautimme yhteisen jäähyväispäivällisen. (A, P)

6. päivä, lauantai 6.5. Aikaisen aamiaisen jälkeen matkustamme bussilla lentokentälle, josta klo 10.30–14.40 suora lento (Japan Airlines) Helsinkiin. (A)

*opastetulla, omatoimisella retkellä tarkoitetaan retkeä, jossa vierailukohteisiin tutustu­taan matkanjohtajan opastuksella julkisia liikennevälineitä käyttäen. Sisäänpääsyt ohjelmassa mainittuihin kohteisiin sekä matkat julkisilla liikennevälineillä sisältyvät matkan hintaan, muut ylimääräiset kulut maksaa retkelle osallistuja itse.

Olemme maininneet hotellin paikallisen luokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

 

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 560 e

Passin tulee olla voimassa vielä 2 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.  

Peruutusehdot:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta perustuu 14.12.2016 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

 

Voit olla kiinnostunut myös näistä