Sonesta-jokilaiva Niilin risteilyllä

Niilin risteily

Koe Niilin rauhallinen tunnelma ja faraoiden historiaa
10
päivää
alk. 3 980 €/hlö

Niilin-risteilyllä tutustut Egyptin mielenkiintoisimpiin nähtävyyksiin ja nautit risteilylaivan palveluista. Luxorissa itärannan mahtavat temppelit kertovat muinaisista suuruuden ajoista ja länsirannan kuningashaudoissa näemme, kuinka mahtimiehet varustettiin tuonpuoleiseen elämään. Assuanissa jokimaisema on ainutlaatuinen kallioisine saarineen ja virrassa lipuvine felukka-veneineen.

Risteily iki-aikaisella Niilillä

Matkareitti
Kairo
1 yö
Luxor
7 yön risteily alkaa
Edfu
retki
Assuan
retki
Abu Simbel
lisäretki
Kom Ombo
retki
Luxor
risteily päättyy
Kairo
1 yö

Niilin rantojen rauhallinen tunnelma vihreine peltoineen ja taatelipalmuineen on tuskin paljonkaan muuttunut menneistä ajoista. Mikä voisi olla rentouttavampaa kuin ihailla näitä ikuisia maisemia ensiluokkaisen Sonesta St. George I -laivan kannelta, nauttia täysihoidosta ja erinomaisesta palvelusta? Ehkä myös muinaiset faraot saattoivat nauttia yhtä yltäkylläisestä ja ruhtinaallisesta elämästä.

Nauti ensiluokkaisen St.George I-laivan palveluista ja tutustu faraoiden historiaan

Laivamme on vuonna 2011 valmistunut ja hiljattain uusittu ensimmäisen luokan Sonesta St. George I (★★★★★). Laivalla on 47 aistikkaasti sisustettua 22 neliön hyttiä, joissa on joko iso parivuode tai kaksi erillistä vuodetta. Hyttien varustukseen kuuluvat ilmastointi, jacuzzi kylpyhuoneessa, hiustenkuivaaja, kylpytakki, TV, puhelin, tallelokero ja minibaari. Suuret panoraamaikkunat hyteissä ovat avattavia. Hyteissä ja yleisissä tiloissa on ilmainen wifi-yhteys. Laivalla on ravintola, kaksi baaria ja aurinkokansi uima-altaineen sekä pieni kylpyläosasto, sauna ja pieni kuntosali. Matkamuistoja voi ostaa laivan putiikista.

 

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h hyteissä/huoneissa, täysihoito risteilyllä, retket ja kuljetukset pääsymaksuineen, viranomaismaksut ja paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

5. – 14.3.2023

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito, johon sisältyy laivalla myös iltapäivätee
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

5.3.2023 lähdön meno- ja paluulento muuttuneet, muutokset huomioitu ohjelmassa 2.11.22 alkaen

Lento kohteeseen

1. päivä, sunnuntai Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 12.25 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Kairoon, jonne saavumme klo 20.30. Majoitumme lentokentän lähelle ensimmäisen luokan Le Meridien Cairo Airport -hotelliin (★★★★★).

Karnak Luxorissa
Luxor

2. päivä, maanantai Lennämme Luxoriin, jossa nousemme Sonesta St. George I -laivalle. Luxor eli muinainen Theba on ainutlaatuinen yhdistelmä tuhansia vuosia vanhaa historiaa ja vilkasta nykypäivää. Iltapäivällä tutustumme Niilin itärannalla sijaitseviin vaikuttaviin Karnakin ja Luxorin temppeleihin. Pääasiassa Amon-jumalalle pyhitetty Karnak on Egyptin suurimpia temppeleitä. Suurin osa rakennelmista on peräisin uuden valtakunnan (1550–1070 eKr.) ajoilta, jolloin monet mahtikuninkaat lisäsivät kokonaisuuteen omat rakennelmansa. Luxorin temppelin edustalla kohoaa toinen Ramses II:n rakennuttamista obeliskeista. Toinen koristaa Pariisin Concorde-aukiota. (A, L, P)

Upea-auringonlasku-Luxor-Niili-Egypti
Luxor - Esna

3. päivä, tiistai Aamulla käymme Luxorin museossa, jonka kokoelmiin kuuluu muun muassa Tutankhamonin haudasta löydettyjä esineitä sekä Ahmose I:n ja Ramses I:n kuninkaalliset muumiot. Laivamme lähtee ylävirtaan puolenpäivän jälkeen. Iltapäivän aikana risteilemme Esnaan, jonne saavuttaessa läpäisemme kahdet sulut. Laivamme yöpyy Esnassa. (TH)

Horuksen-temppeli-Edfu-Egypti
Esna – Edfu – Kom Ombo

4. päivä, keskiviikko Risteilymme jatkuu varhain aamulla kohti etelää. Seuraava pysähdys­paikkamme on Edfu. Tutustumme haukkajumala Horukselle pyhitettyyn Edfun temppeliin, joka lienee Egyptin parhaiten säilynyt antiikin ajan rakennus. Sen rakennutti farao Ptolemaois XII (kuuluisan Kleopatra VII:n isä) hieman ennen ajanlaskumme alkua. Lounaan aikoihin jatkamme kohti Kom Omboa, jossa laivamme yöpyy. (TH)

Assuan Egyptissä
Kom Ombo – Assuan

5. päivä, torstai Saavumme aamulla risteilymme kääntöpisteeseen, Assuaniin. Se sijaitsi muinaisten karavaaniteiden risteyksessä ja oli myös portti mustaan Afrikkaan sekä eteläiseen, nykyisin suureksi osaksi Nasserjärven alle jääneeseen Nubiaan. Assuanissa tutustumme modernin Egyptin massiivisimpaan rakennelmaan, vuonna 1971 valmistuneeseen Assuanin patoon, joka kesyttää Niilin vesimassat taakseen noin 500 km pitkäksi Nasserjärveksi. Vierailemme myös vanhan ja uuden Assuanin padon välissä sijaitsevassa Philaen temppelissä. Isikselle pyhitetty temppeli oli jo vaarassa jäädä veden alle Assuanin vanhan padon valmistumisen jälkeen vuonna 1902. Se siirrettiin kivi kiveltä nykyiselle paikalleen Agilkian saarelle 1970-luvulla. Näemme muinaisen kivilouhoksen ja keskeneräiseksi jääneen obeliskin. Niilillä on iät ja ajat liikuttu perinteisillä veneillä, felukoilla. Myös me käymme felukkapurjehduksella. (TH)

Laivan-auringonottokansi-Niili-Egypti
Assuan (– Abu Simbel)

Ylä-Egyptin eteläpuolista aluetta kutsutaan Nubiaksi. Se ulottuu Assuanista Sudanin pääkaupunkiin Khartumiin. Nubian merkityksestä Egyptin historian kulkuun saamme käsityksen iltapäivän retkellä Nubialaiseen museoon. (TH)

Halukkaat voivat lähteä aamulla noin 4 tunnin lisämaksulliselle lentoretkelle Abu Simbeliin. Kts tarkempi kuvaus "lisäpalvelut" kohdasta ohjelman alapuolella.

Kuumailmapallot-Niilin-yllä-Egypti
Assuan – Kom Ombo – Esna

7. päivä, lauantai Risteillessämme takaisin kohti Luxoria vierailemme lauantaina Kom Ombon kaksoistemppelissä, jossa palvottiin Ptolemaios-kaudella erityisesti krokotiilijumala Sobekia ja haukkajumala Horusta. Aamuretken jälkeen risteilemme Edfun kautta jälleen Esnaan, jonne saavumme illansuussa yöpymistä varten. (TH)

Karnak Luxorissa
Esna – Luxor

8. päivä sunnuntai Saavumme aamulla Luxoriin. Laivan laituripaikka on keskustan ulkopuolella. Meillä on bussikuljetus keskustaan, jossa voi käydä vaikka tuliaisostoksilla tai muuten vaan aistimassa Luxorin rantabulevardin tunnelmaa. Illan hämärtyessä siirrymme ajassa tuhansia vuosia taaksepäin katsoessamme Karnakin temppelin ääni- ja valoshow´ta. Yövymme vielä laivassa. (TH)

Luxor Egyptissä
Luxor

9. päivä maanantai Jätämme hyvästit laivallemme ja lähdemme aamulla bussilla Niilin länsirannalle. Jos Luxorin itäranta oli muinoin elävien kaupunki, niin vastaavasti länsiranta oli kuolleiden kaupunki. Vierailemme mm. Kuninkaiden laaksossa, jossa näemme upeasti koristeltuja kuningashautoja. Käymme myös Deir el-Bahrissa katsomassa tunnetuimman naisfaraon, Hatshepsutin kuolintemppeliä. Myöhään iltapäivällä lennämme Kairoon, jossa majoitumme jo tuttuun Le Meridien -hotelliin ja syömme jäähyväispäivällisen. (A, P)

Lento kohteeseen

10. päivä, tiistai  Aamulla kuljetus Kairon kentälle. Lentomme (Turkish Airlines) lähtee klo 10.00 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin, jonne saavumme klo 17.50. (A)

Hotellit

Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin. Olympia ei vastaa ulkopuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.

Sonesta St. George I, risteily Niilillä

Ensimmäisen luokan risteilyalus, josta löytyy ravintolat, baari, pieni kylpylä ja kuntosali sekä uima-allas ylimmällä kannella. Hyteissä iso avattava ikkuna, ilmastointi sekä kylpyhuoneessa poreallas.

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Abu-Simbel-Egypti

Abu Simbel

Abu Simbel

6. matkapäivä Mahdollisuus lähteä aamulla noin 4 tunnin lisämaksulliselle lentoretkelle Abu Simbeliin.
Farao Ramses II:n rakennuttamat vaikuttavat kalliotemppelit olivat lähes kokonaan peittyneet autiomaan hiekkaan, kunnes sveitsiläinen tutkimusmatkailija Jean-Louis Burkhart löysi ne sattumalta vuonna 1813. Puoli vuosisataa sitten Nasserjärven nouseva pinta uhkasi peittää temppelit uudelleen. Kansainvälisen tuen avulla järjestetyllä suurella operaatiolla temppelit kuitenkin siirrettiin nykyiselle paikalleen. Lentäen tehtävän retkelle on 8 osallistujan minimi.

Paikkoja on rajoitetusti, joten retkelle tulee ilmoittautua viimeistään 3 kk ennen matkaa. Retkellä on mukana Olympian matkanjohtaja.

390 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Niilin risteily
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen huoneissa/hyteissä ohjelmassa mainitussa tai vastaavassa hotellissa ja laivassa
 • täysihoito, paitsi 9. matkapäivänä puolihoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • verot, palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotellissa
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut ja viisumikulut
 • juomarahat laivan henkilökunnalle, paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Niilin risteily

Lisämaksu yhden hengen hytistä/huoneesta 5.3.2023 lähdöllä 890 €.
Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä/huoneesta. Yhden hengen majoitusta on rajoitettu määrä.

Lisäretki: Abu Simbelin lentoretki 390 € (retkelle tulee ilmoittautua viimeistään 3kk ennen lähtöpäivää).

Egyptiin tarvitaan viisumi, joka saadaan maahan tultaessa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta.
Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Huom. Niilin vesitilanne ja laivojen määrä Esnan sululla sekä sulkujen toiminta voivat vaikuttaa risteilyohjelmaan ja vierailujen toteuttamisjärjestykseen. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Laituripaikkoja Niilillä on vähän verrattuna laivojen suureen määrään. Laituriin saattaa kiinnittyä useita laivoja vieretysten, jolloin maihin kuljetaan laivojen vastaanottojen läpi. Tutustu Afrikan-matkojen erityisehtoihin (www.olympia.fi).

Ennakkomaksu 550 €
Peruutusehdot B

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
10 päivää alk./hlö 3 980 €
 • 5.3.2023 - 14.3.2023

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Kokemuksia

Niilin risteily
14 arvostelua
Erinomainen
42.90 %
Hyvä
48.80 %
Ok
5.95 %
Ei kovin hyvä
2.30 %
Ei lainkaan hyvä
0.00 %

Abu Simbelin retki oli matkan hienoin kokemus. Retki banaanisaarelle oli mielestäni turha. Kokonaisuudessaan olen matkaan erittäin tyytyväinen.

Kaikki temppelit, ykkösenä Abu Simbel. Olin jo muutaman vuoden ajan halunnut nähdä temppelit.

Kohokohtia olivat Abu Simbel ja Tutankhamonin hauta. Itse retken ohjelma oli erinomainen, mutta iltaohjelmat laivalla enintään keskinkertaiset, siksi annoin matkaohjelmasta edelliseen kysymykseen 4 (enkä 5). 

Kokonaisuutena hyvä. Lepoaikaa laivalla oli hyvin. Varhaisia aamuherätyksiä ei ollut montaa. Kaikki pelasi hyvin, kuten yleensäkin.

Tietoa Niilin-risteilystä

Sonesta St. George I -laivan tunnelma on yksilöllisen hienostunut ja yleiset tilat on koristeltu romanttisen kauniilla maalauksilla. Risteilyn aikana on täysihoito, juomat maksetaan erikseen risteilyn lopussa. Aamiaiset ja ateriat tarjoillaan pääsääntöisesti noutopöydästä, mutta osa päivällisistä tilataan listalta. Sään salliessa saatamme syödä myös laivan aurinkokannella Niilin maisemia ihaillen. Iltaisin laivan baarissa on myös ohjelmaa, kuten vatsatanssia.

Varaa mukaan kesävaatteiden lisäksi myös lämmintä vaatetta, koska varsinkin talvella aamut ja illat voivat olla viileitä. Lisäksi Niilillä viriää usein iltapäivisin pohjoistuuli, joka voi myös olla viileä. Sen sijaan sateen mahdollisuus Ylä-Egyptissä on hyvin pieni. Retkillä kävelemme jonkin verran, joten mukavat vaatteet ja hyvät retkikengät on syytä pakata mukaan. Laivan päivällisille pukusuosituksena on siisti asu, pikkutakkia tai solmiota ei kuitenkaan tarvita

Suosittelemme ottamaan Niilin risteilylle valuutaksi euroja. Egyptin rahayksikkö on Egyptin punta (EGP), jota voi tarvittaessa vaihtaa paikan päällä. Matkalla ei välttämättä tarvitse kovin paljon puntia, joten niitä kannattaa vaihtaa harkiten. Laivan lisäpalvelut, kuten esim. juomat maksetaan risteilyn lopussa, jolloin luottokortti on kätevin maksutapa. Vaikka yleisimmät luottokortit käyvät monissa hotelleissa, suuremmissa liikkeissä ja ravintoloissa, kannattaa varata myös käteistä matkalle.

Niilin varren nähtävyydet ovat maailman vanhimpia kulttuurihistoriallisia kohteita

Niili, virran suloinen vesi ja elämä joen varrella pysyvät Mika Waltarin Sinuhen kiintopisteinä hänen vaeltaessaan kaukana kotoa. Myös monelle nykyajan matkailijalle Niilillä risteleileminen on Egyptin matkan kohokohtia. Viihtyisät risteilyalukset lipuvat pitkin jokea rinnan perinteisten feluka-veneiden kanssa. Luxorin ja Asuuanin välillä alukset pysähtyvät Edfussa haukkajumala Horuksen temppelissä ja Kom Ombon krokotiilijumala Sobekille omistetussa temppelissä. Assuan on jo ”mustan Afrikan” eteisessä. Suuri osa kaupungin asukkaista on suuren padon alle jääneistä kylistä muuttaneita nuubialaisia.

Niilillä on ajankohdasta riippuen välillä paljonkin aluksia. Niilin vesitilanne ja laivojen määrä Esnan sululla sekä sulkujen toiminta voivat vaikuttaa risteilyohjelmaan ja vierailujen toteuttamisjärjestykseen. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Laituripaikkoja Niilillä on vähän verrattuna laivojen suureen määrään. Laituriin saattaa kiinnittyä useita laivoja vieretysten, jolloin maihin kuljetaan laivojen vastaanottojen läpi.

Niilin risteilyllä nähtävät Unescon maailmanperintökohteet:

Muinainen Theba ja Abu Simbel

 

Katso kaikki risteilymatkat