Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Niilin-risteily

Koe Niilin rauhallinen tunnelma ja faraoiden historiaa Luxorissa, Edfussa ja Kom Ombossa, näe Assuan ja nauti ensiluokkaisen St.George I-laivan palveluista

9 päivää alk. 3 890 € /hlö
 • 31.10.2021 - 9.11.2021 Varaa
 • Luxor ½+½ yötä/7 yön risteily alkaa ja päättyy
 • Edfu retki
 • Assuan retki
 • Abu Simbel lisäretki
 • Kom Ombo retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Niilin-risteilyllä tutustumme Ylä-Egyptin mielenkiintoisimpiin nähtävyyksiin. Luxorissa itärannan mahtavat temppelit kertovat muinaisista suuruuden ajoista. Länsirannan kuningashaudoissa näemme kuinka mahtimiehet varustettiin tuonpuoleiseen elämään. Assuanissa jokimaisema on ainutlaatuinen kallioisine saarineen ja virrassa lipuvine felukka-veneineen. Niilin rantojen rauhallinen tunnelma vihreine peltoineen ja taatelipalmuineen on tuskin paljonkaan muuttunut menneistä ajoista. Mikä voisi olla rentouttavampaa kuin ihailla näitä ikuisia maisemia ensiluokkaisen Sonesta St. George I -laivan kannelta, nauttia täysihoidosta ja erinomaisesta palvelusta? Ehkä myös muinaiset faraot saattoivat nauttia yhtä yltäkylläisestä ja ruhtinaallisesta elämästä.

Niilin-risteily, Luxor – Edfu – Assuan – (Abu Simbel) – Kom Ombo – Luxor
Laivamme on vuonna 2011 valmistunut ja hiljattain uusittu ensimmäisen luokan Sonesta St. George I (★★★★★). Laivalla on 47 aistikkaasti sisustettua 22 neliön hyttiä, joissa on joko iso parivuode tai kaksi erillistä vuodetta. Hyttien varustukseen kuuluvat ilmastointi, jacuzzi kylpyhuoneessa, hiustenkuivaaja, kylpytakki, TV, puhelin, tallelokero ja minibaari. Suuret panoraamaikkunat hyteissä ovat avattavia. Hyteissä ja yleisissä tiloissa on ilmainen wifi-yhteys. Laivalla on ravintola, kaksi baaria ja aurinkokansi uima-altaineen sekä pieni kylpyläosasto, sauna ja pieni kuntosali. Matkamuistoja voi ostaa laivan putiikista. Laivan tunnelma on yksilöllisen hienostunut ja yleiset tilat on koristeltu romanttisen kauniilla maalauksilla. Risteilyn aikana on täysihoito, juomat maksetaan erikseen risteilyn lopussa. Aamiaiset ja ateriat tarjoillaan pääsääntöisesti noutopöydästä, mutta osa päivällisistä tilataan listalta. Sään salliessa saatamme syödä myös laivan aurinkokannella Niilin maisemia ihaillen. Iltaisin laivan baarissa on myös ohjelmaa, kuten vatsatanssia. Laivan päivällisille pukusuosituksena on siisti asu.

Asiakasarviot

Erinomainen:
11
Hyvä:
4
Arvioiden kokonaismäärä: 15
Erinomainen
Hyvä
Ok
Ei kovin hyvä
Ei lainkaan hyvä

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito, johon sisältyy laivalla myös iltapäivätee

1. päivä, sunnuntai Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 18.30 Istanbulin kautta Luxoriin.

Luxor
2. päivä, maanantai Saavumme Luxoriin klo 2.40 ja majoitumme keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Sonesta St. George -hotelliin (★★★★★). Aamiaisen jälkeen kuljetus Sonesta St. George I -laivalle, jonne nousemme puolenpäivän aikoihin lounaalle. Luxor eli muinainen Theba on ainutlaatuinen yhdistelmä tuhansia vuosia vanhaa historiaa ja vilkasta nykypäivää. Iltapäivällä tutustumme Niilin itärannalla sijaitseviin vaikuttaviin Karnakin ja Luxorin temppeleihin. Pääasiassa Amon-jumalalle pyhitetty Karnak on Egyptin suurimpia temppeleitä. Suurin osa rakennelmista on peräisin uuden valtakunnan (1550–1070 eKr.) ajoilta, jolloin monet mahtikuninkaat lisäsivät kokonaisuuteen omat rakennelmansa. Luxorin temppelin edustalla kohoaa toinen Ramses II:n rakennuttamista obeliskeista. Toinen koristaa Pariisin Concorde-aukiota. (A, L, P)

Luxor – Esna
3. päivä, tiistai Aamulla käymme Luxorin museossa, jonka kokoelmiin kuuluu muun muassa Tutankhamonin haudasta löydettyjä esineitä sekä Ahmose I:n ja Ramses I:n kuninkaalliset muumiot. Laivamme lähtee ylävirtaan puolenpäivän jälkeen. Iltapäivän aikana risteilemme Esnaan, jonne saavuttaessa läpäisemme kahdet sulut. Laivamme yöpyy Esnassa. (TH)

Esna – Edfu – Kom Ombo
4. päivä, keskiviikko Risteilymme jatkuu varhain aamulla kohti etelää. Seuraava pysähdys­paikkamme on Edfu. Tutustumme haukkajumala Horukselle pyhitettyyn Edfun temppeliin, joka lienee Egyptin parhaiten säilynyt antiikin ajan rakennus. Sen rakennutti farao Ptolemaois XII (kuuluisan Kleopatra VII:n isä) hieman ennen ajanlaskumme alkua. Lounaan aikoihin jatkamme kohti Kom Omboa, jossa laivamme yöpyy. (TH)

Kom Ombo – Assuan
5. päivä, torstai Saavumme aamulla risteilymme kääntöpisteeseen, Assuaniin. Se sijaitsi muinaisten karavaaniteiden risteyksessä ja oli myös portti mustaan Afrikkaan sekä eteläiseen, nykyisin suureksi osaksi Nasserjärven alle jääneeseen Nubiaan. Assuanissa tutustumme modernin Egyptin massiivisimpaan rakennelmaan, vuonna 1971 valmistuneeseen Assuanin patoon, joka kesyttää Niilin vesimassat taakseen noin 500 km pitkäksi Nasserjärveksi. Vierailemme myös vanhan ja uuden Assuanin padon välissä sijaitsevassa Philaen temppelissä. Isikselle pyhitetty temppeli oli jo vaarassa jäädä veden alle Assuanin vanhan padon valmistumisen jälkeen vuonna 1902. Se siirrettiin kivi kiveltä nykyiselle paikalleen Agilkian saarelle 1970-luvulla. Näemme muinaisen kivilouhoksen ja keskeneräiseksi jääneen obeliskin. Niilillä on iät ja ajat liikuttu perinteisillä veneillä, felukoilla. Myös me käymme felukkapurjehduksella. (TH)

Assuan (– Abu Simbel)
6. päivä, perjantai Ylä-Egyptin eteläpuolista aluetta kutsutaan Nubiaksi. Se ulottuu Assuanista Sudanin pääkaupunkiin Khartumiin. Nubian merkityksestä Egyptin historian kulkuun saamme käsityksen iltapäivän retkellä Nubialaiseen museoon. (TH)

Halukkaat voivat lähteä aamulla noin 4 tunnin lisämaksulliselle lentoretkelle Abu Simbeliin. Farao Ramses II:n rakennuttamat vaikuttavat kalliotemppelit olivat lähes kokonaan peittyneet autiomaan hiekkaan, kunnes sveitsiläinen tutkimusmatkailija Jean-Louis Burkhart löysi ne sattumalta vuonna 1813. Puoli vuosisataa sitten Nasserjärven nouseva pinta uhkasi peittää temppelit uudelleen. Kansainvälisen tuen avulla järjestetyllä suurella operaatiolla temppelit kuitenkin siirrettiin nykyiselle paikalleen. Abu Simbelin lentoretken hinta on 390 e, minimi 8 osallistujaa. Paikkoja on rajoitetusti, joten retkelle tulee ilmoittautua viimeistään 3 kk ennen matkaa. Retkellä on mukana Olympian matkanjohtaja.

Assuan – Kom Ombo – Esna
7. päivä, lauantai Risteillessämme takaisin kohti Luxoria vierailemme lauantaina Kom Ombon kaksoistemppelissä, jossa palvottiin Ptolemaios-kaudella erityisesti krokotiilijumala Sobekia ja haukkajumala Horusta. Aamuretken jälkeen risteilemme Edfun kautta jälleen Esnaan, jonne saavumme illansuussa yöpymistä varten. (TH)

Esna – Luxor
8. päivä sunnuntai Saavumme aamulla Luxoriin. Laivan laituripaikka on keskustan ulkopuolella. Meillä on bussikuljetus keskustaan, jossa voi käydä vaikka tuliaisostoksilla tai muuten vaan aistimassa Luxorin rantabulevardin tunnelmaa. Illan hämärtyessä siirrymme ajassa tuhansia vuosia taaksepäin katsoessamme Karnakin temppelin ääni- ja valoshow´ta. Yövymme laivassa. (TH)

Luxor
9. päivä maanantai Jätämme hyvästit laivallemme ja lähdemme aamulla bussilla Niilin länsirannalle. Jos Luxorin itäranta oli muinoin elävien kaupunki, niin vastaavasti länsiranta oli kuolleiden kaupunki. Vierailemme mm. Kuninkaiden laaksossa, jossa näemme upeasti koristeltuja kuningashautoja. Käymme myös Deir el-Bahrissa katsomassa tunnetuimman naisfaraon, Hatshepsutin kuolintemppeliä. Iltapäivällä palaamme takaisin itärannalle, jossa saamme vielä huoneet käyttöömme tutusta Sonesta St. George -hotellista. Jäähyväispäivällinen. (A, P)

10. päivä, tiistai Puolenyön jälkeen kuljetus Luxorin kentälle. Lentomme (Turkish Airlines) lähtee klo 3.35 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin, jonne saavumme klo 11.35.

Olemme maininneet hotellin paikallisen luokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen hytistä/huoneesta 1.090 euroa.
Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä/huoneesta. Yhden hengen majoitusta on rajoitettu määrä.

Lisäretki: Abu Simbelin lentoretki 390 e (retkelle tulee ilmoittautua viimeistään 3kk ennen lähtöpäivää)

Egyptiin tarvitaan viisumi, joka saadaan maahan tultaessa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Tarvitsemme passikopion viimeistään noin 3 kuukautta ennen matkaa.
Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Huom. Niilin vesitilanne ja laivojen määrä Esnan sululla sekä sulkujen toiminta voivat vaikuttaa risteilyohjelmaan ja vierailujen toteuttamisjärjestykseen. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Laituripaikkoja Niilillä on vähän verrattuna laivojen suureen määrään. Laituriin saattaa kiinnittyä useita laivoja vieretysten, jolloin maihin kuljetaan laivojen vastaanottojen läpi. Tutustu Afrikan-matkojen erityisehtoihin (www.olympia.fi).

Ennakkomaksu 550 e
Peruutusehdot B

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä