Sonesta-jokilaiva Niilin risteilyllä

Niilin risteily - Senioriopettaja-lehden lukijamatka

- koe Niilin rauhallinen tunnelma ja tutustu faraoiden historiaan
10
päivää
alk. 3 990 €/hlö
Asiakasarviot

Niilin-risteilyllä tutustumme Ylä-Egyptin mielenkiintoisimpiin nähtävyyksiin. Luxorissa itärannan mahtavat temppelit kertovat muinaisista suuruuden ajoista. Länsirannan kuningashaudoissa näemme, kuinka mahtimiehet varustettiin tuonpuoleiseen elämään. Assuanissa jokimaisema on ainutlaatuinen kallioisine saarineen ja virrassa lipuvine felukka-veneineen.

Risteily iki-aikaisella Niilillä

Matkareitti
Luxor
½ yötä, 7 yön risteily alkaa
Edfu
retki
Assuan
retki
Abu Simbel
lisäretki
Kom Ombo
retki
Luxor
risteily päättyy, ½ yötä

Niilin rantojen rauhallinen tunnelma vihreine peltoineen ja taatelipalmuineen on tuskin paljonkaan muuttunut menneistä ajoista. Mikä voisi olla rentouttavampaa kuin ihailla näitä ikuisia maisemia ensiluokkaisen Sonesta St. George I -laivan kannelta, nauttia täysihoidosta ja erinomaisesta palvelusta? Ehkä myös muinaiset faraot saattoivat nauttia yhtä yltäkylläisestä ja ruhtinaallisesta elämästä.

Nauti ensiluokkaisen St.George I-laivan palveluista ja tutustu faraoiden historiaan

Laivamme on vuonna 2011 valmistunut ja hiljattain uusittu ensimmäisen luokan Sonesta St. George I (★★★★★). Laivalla on 47 aistikkaasti sisustettua 22 neliön hyttiä, joissa on joko iso parivuode tai kaksi erillistä vuodetta. Hyttien varustukseen kuuluvat ilmastointi, jacuzzi kylpyhuoneessa, hiustenkuivaaja, kylpytakki, TV, puhelin, tallelokero ja minibaari. Suuret panoraamaikkunat hyteissä ovat avattavia. Hyteissä ja yleisissä tiloissa on ilmainen wifi-yhteys. Laivalla on ravintola, kaksi baaria ja aurinkokansi uima-altaineen sekä pieni kylpyläosasto, sauna ja pieni kuntosali. Matkamuistoja voi ostaa laivan putiikista.

 

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h hyteissä/huoneissa, täysihoito risteilyllä, retket ja kuljetukset pääsymaksuineen, viranomaismaksut ja paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta 1 090 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

6. - 15.2.2022

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito, johon sisältyy laivalla myös iltapäivätee
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, sunnuntai 6.2. Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 18.30 Istanbulin kautta Luxoriin.

Karnak Luxorissa
Luxor

2. päivä, maanantai 7.2 Saavumme Luxoriin klo 2.40 ja majoitumme keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Sonesta St. George -hotelliin (★★★★★). Aamiaisen jälkeen kuljetus Sonesta St. George I -laivalle, jonne nousemme puolenpäivän aikoihin lounaalle. Luxor eli muinainen Theba on ainutlaatuinen yhdistelmä tuhansia vuosia vanhaa historiaa ja vilkasta nykypäivää. Iltapäivällä tutustumme Niilin itärannalla sijaitseviin vaikuttaviin Karnakin ja Luxorin temppeleihin. Pääasiassa Amon-jumalalle pyhitetty Karnak on Egyptin suurimpia temppeleitä. Suurin osa rakennelmista on peräisin uuden valtakunnan (1550–1070 eKr.) ajoilta, jolloin monet mahtikuninkaat lisäsivät kokonaisuuteen omat rakennelmansa. Luxorin temppelin edustalla kohoaa toinen Ramses II:n rakennuttamista obeliskeista. Toinen koristaa Pariisin Concorde-aukiota. (A, L, P)

Upea-auringonlasku-Luxor-Niili-Egypti
Luxor - Esna

3. päivä, tiistai 8.2.
Aamulla käymme Luxorin museossa, jonka kokoelmiin kuuluu muun muassa Tutankhamonin haudasta löydettyjä esineitä sekä Ahmose I:n ja Ramses I:n kuninkaalliset muumiot. Laivamme lähtee ylävirtaan puolenpäivän jälkeen. Iltapäivän aikana risteilemme Esnaan, jonne saavuttaessa läpäisemme kahdet sulut. Laivamme yöpyy Esnassa. (TH)

Horus-patsas-Edfu-Egypti
Esna – Edfu – Kom Ombo

4. päivä, keskiviikko 9.2.
Risteilymme jatkuu varhain aamulla kohti etelää. Seuraava pysähdys­paikkamme on Edfu. Tutustumme haukkajumala Horukselle pyhitettyyn Edfun temppeliin, joka lienee Egyptin parhaiten säilynyt antiikin ajan rakennus. Sen rakennutti farao Ptolemaois XII (kuuluisan Kleopatra VII:n isä) hieman ennen ajanlaskumme alkua. Lounaan aikoihin jatkamme kohti Kom Omboa, jossa laivamme yöpyy. (TH)

Assuan-Egypti-Olympia-Kaukomatkat
Kom Ombo – Assuan

5. päivä, torstai 10.2. Saavumme aamulla risteilymme kääntöpisteeseen, Assuaniin. Se sijaitsi muinaisten karavaaniteiden risteyksessä ja oli myös portti mustaan Afrikkaan sekä eteläiseen, nykyisin suureksi osaksi Nasserjärven alle jääneeseen Nubiaan. Assuanissa tutustumme modernin Egyptin massiivisimpaan rakennelmaan, vuonna 1971 valmistuneeseen Assuanin patoon, joka kesyttää Niilin vesimassat taakseen noin 500 km pitkäksi Nasserjärveksi. Vierailemme myös vanhan ja uuden Assuanin padon välissä sijaitsevassa Philaen temppelissä. Isikselle pyhitetty temppeli oli jo vaarassa jäädä veden alle Assuanin vanhan padon valmistumisen jälkeen vuonna 1902. Se siirrettiin kivi kiveltä nykyiselle paikalleen Agilkian saarelle 1970-luvulla. Näemme muinaisen kivilouhoksen ja keskeneräiseksi jääneen obeliskin. Niilillä on iät ja ajat liikuttu perinteisillä veneillä, felukoilla. Myös me käymme felukkapurjehduksella. (TH)

Sonesta-jokilaiva-Niilin-risteily-Egypti-Olympia
Assuan (– Abu Simbel)

6. päivä, perjantai 11.2.  Ylä-Egyptin eteläpuolista aluetta kutsutaan Nubiaksi. Se ulottuu Assuanista Sudanin pääkaupunkiin Khartumiin. Nubian merkityksestä Egyptin historian kulkuun saamme käsityksen iltapäivän retkellä Nubialaiseen museoon. (TH)

Halukkaat voivat lähteä aamulla noin 4 tunnin lisämaksulliselle lentoretkelle Abu Simbeliin.

Kuumailmapallot-Niilin-yllä-Egypti
Assuan – Kom Ombo – Esna

7. päivä, lauantai 12.2. Risteillessämme takaisin kohti Luxoria vierailemme lauantaina Kom Ombon kaksoistemppelissä, jossa palvottiin Ptolemaios-kaudella erityisesti krokotiilijumala Sobekia ja haukkajumala Horusta. Aamuretken jälkeen risteilemme Edfun kautta jälleen Esnaan, jonne saavumme illansuussa yöpymistä varten. (TH)

Karnak Luxorissa
Esna – Luxor

8. päivä sunnuntai 13.2.
Saavumme aamulla Luxoriin. Laivan laituripaikka on keskustan ulkopuolella. Meillä on bussikuljetus keskustaan, jossa voi käydä vaikka tuliaisostoksilla tai muuten vaan aistimassa Luxorin rantabulevardin tunnelmaa. Illan hämärtyessä siirrymme ajassa tuhansia vuosia taaksepäin katsoessamme Karnakin temppelin ääni- ja valoshow´ta. Yövymme laivassa. (TH)

Luxor Egyptissä
Luxor

9. päivä maanantai 14.2. Jätämme hyvästit laivallemme ja lähdemme aamulla bussilla Niilin länsirannalle. Jos Luxorin itäranta oli muinoin elävien kaupunki, niin vastaavasti länsiranta oli kuolleiden kaupunki. Vierailemme mm. Kuninkaiden laaksossa, jossa näemme upeasti koristeltuja kuningashautoja. Käymme myös Deir el-Bahrissa katsomassa tunnetuimman naisfaraon, Hatshepsutin kuolintemppeliä. Iltapäivällä palaamme takaisin itärannalle, jossa saamme vielä huoneet käyttöömme tutusta Sonesta St. George -hotellista. Jäähyväispäivällinen. (A, P)

lento

10. päivä, tiistai 15.2. Puolenyön jälkeen kuljetus Luxorin kentälle. Lentomme (Turkish Airlines) lähtee klo 3.35 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin, jonne saavumme klo 11.35.

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Abu-Simbel-Egypti

Abu Simbel

Abu Simbel

6. matkapäivä Mahdollisuus lähteä aamulla noin 4 tunnin lisämaksulliselle lentoretkelle Abu Simbeliin.
Farao Ramses II:n rakennuttamat vaikuttavat kalliotemppelit olivat lähes kokonaan peittyneet autiomaan hiekkaan, kunnes sveitsiläinen tutkimusmatkailija Jean-Louis Burkhart löysi ne sattumalta vuonna 1813. Puoli vuosisataa sitten Nasserjärven nouseva pinta uhkasi peittää temppelit uudelleen. Kansainvälisen tuen avulla järjestetyllä suurella operaatiolla temppelit kuitenkin siirrettiin nykyiselle paikalleen. Lentäen tehtävän retkelle on 8 osallistujan minimi.

Paikkoja on rajoitetusti, joten retkelle tulee ilmoittautua viimeistään 3 kk ennen matkaa. Retkellä on mukana Olympian matkanjohtaja.

390 €

Senioriopettaja-lehden lukijamatka

Nauti upeasta matkasta hyvässä seurassa!

Hinta, sisältö ja ehdot

Niilin risteily - Senioriopettaja-lehden lukijamatka
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen huoneissa/hyteissä ohjelmassa mainitussa tai vastaavassa hotellissa ja laivassa
 • täysihoito, paitsi 9. matkapäivänä puolihoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • verot, palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotellissa
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut ja viisumikulut 263 €
 • juomarahat laivan henkilökunnalle, paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Niilin risteily - Senioriopettaja-lehden lukijamatka

Lisämaksu yhden hengen hytistä/huoneesta 1.090 euroa.
Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä/huoneesta. Yhden hengen majoitusta on rajoitettu määrä.

Lisäretki: Abu Simbelin lentoretki 390 e (retkelle tulee ilmoittautua viimeistään 3kk ennen lähtöpäivää)

Egyptiin tarvitaan viisumi, joka saadaan maahan tultaessa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Tarvitsemme passikopion viimeistään noin 3 kuukautta ennen matkaa.
Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Huom. Niilin vesitilanne ja laivojen määrä Esnan sululla sekä sulkujen toiminta voivat vaikuttaa risteilyohjelmaan ja vierailujen toteuttamisjärjestykseen. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Laituripaikkoja Niilillä on vähän verrattuna laivojen suureen määrään. Laituriin saattaa kiinnittyä useita laivoja vieretysten, jolloin maihin kuljetaan laivojen vastaanottojen läpi. Tutustu Afrikan-matkojen erityisehtoihin (www.olympia.fi).

Ennakkomaksu 550 e
Peruutusehdot B

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
10 päivää alk./hlö 3 990 €
 • 6.2.2022 - 15.2.2022

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Tietoa Niilin-risteilystä

Sonesta St. George I -laivan tunnelma on yksilöllisen hienostunut ja yleiset tilat on koristeltu romanttisen kauniilla maalauksilla. Risteilyn aikana on täysihoito, juomat maksetaan erikseen risteilyn lopussa. Aamiaiset ja ateriat tarjoillaan pääsääntöisesti noutopöydästä, mutta osa päivällisistä tilataan listalta. Sään salliessa saatamme syödä myös laivan aurinkokannella Niilin maisemia ihaillen. Iltaisin laivan baarissa on myös ohjelmaa, kuten vatsatanssia.

Varaa mukaan kesävaatteiden lisäksi myös lämmintä vaatetta, koska talvella aamut ja illat voivat olla viileitä. Lisäksi Niilillä viriää usein iltapäivisin pohjoistuuli, joka voi myös olla viileä. Sen sijaan sateen mahdollisuus Ylä-Egyptissä on hyvin pieni. Retkillä kävelemme jonkin verran, joten mukavat vaatteet ja hyvät retkikengät on syytä pakata mukaan. Laivan päivällisille pukusuosituksena on siisti asu, pikkutakkia tai solmiota ei kuitenkaan tarvita

Suosittelemme ottamaan Niilin risteilylle valuutaksi euroja. Egyptin rahayksikkö on Egyptin punta (EGP), jota voi tarvittaessa vaihtaa paikan päällä. Matkalla ei välttämättä tarvitse kovin paljon puntia, joten niitä kannattaa vaihtaa harkiten. Laivan lisäpalvelut, kuten esim. juomat maksetaan risteilyn lopussa, jolloin luottokortti on kätevin maksutapa. Vaikka yleisimmät luottokortit käyvät monissa hotelleissa, suuremmissa liikkeissä ja ravintoloissa, kannattaa varata myös käteistä matkalle.

Niilin varren nähtävyydet ovat maailman vanhimpia kulttuurihistoriallisia kohteita

Niili, virran suloinen vesi ja elämä joen varrella pysyvät Mika Waltarin Sinuhen kiintopisteinä hänen vaeltaessaan kaukana kotoa. Myös monelle nykyajan matkailijalle Niilillä risteleileminen on Egyptin matkan kohokohtia. Viihtyisät risteilyalukset lipuvat pitkin jokea rinnan perinteisten feluka-veneiden kanssa. Luxorin ja Asuuanin välillä alukset pysähtyvät Edfussa haukkajumala Horuksen temppelissä ja Kom Ombon krokotiilijumala Sobekille omistetussa temppelissä. Assuan on jo ”mustan Afrikan” eteisessä. Suuri osa kaupungin asukkaista on suuren padon alle jääneistä kylistä muuttaneita nuubialaisia.

Niilillä on ajankohdasta riippuen välillä paljonkin aluksia. Niilin vesitilanne ja laivojen määrä Esnan sululla sekä sulkujen toiminta voivat vaikuttaa risteilyohjelmaan ja vierailujen toteuttamisjärjestykseen. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Laituripaikkoja Niilillä on vähän verrattuna laivojen suureen määrään. Laituriin saattaa kiinnittyä useita laivoja vieretysten, jolloin maihin kuljetaan laivojen vastaanottojen läpi.

Niilin risteilyllä nähtävät Unescon maailmanperintökohteet:

Muinainen Theba

Abu Simbel