Hyppää pääsisältöön

Verkkokaupassamme on huoltokatkos ke 17.7. klo 22.00 – to 18.7. klo 7.00.

Sulje

Ensisijaiset välilehdet

Pääsiäismatka Etiopiaan

Koe mystistä tunnelmaa Aksumin kivisteeloilla ja Lalibelan kalliokirkoissa, tutustu Addis Abebaan sekä ihaile luontoa Tanajärvellä ja Simienvuorilla

 • 10.4.2020 - 22.4.2020

  Ilmoittaudu alustavasti tälle matkalle, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

  Ennakkovaraa
 • Addis Abeba 1 yö
 • Bahir Dar 2 yötä
 • Simienvuoret 1 yö
 • Gondar 2 yötä
 • Aksum 2 yötä
 • Lalibela 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Matka Etiopiaan on aikamatka ikivanhaan valtakuntaan, ihmissuvun alkulähteille. Etiopia on yksi maailman vanhimmista kristityistä valtioista. Sen historiaa ovat niin arkeologien löytämä esiäitimme Lucy yli kolmen miljoonan vuoden takaa kuin myös jalosukuiset rakastavaiset, viisas kuningas Salomo ja ylhäinen Saban kuningatar. Heidän jälkeläisensä perivät sekä liitonarkun että raamatullisen kuninkuudenkin, joka päättyi vasta Juudan leijonan, keisari Haile Selassien, jouduttua luopumaan valtaistuimesta vuonna 1974.

Matkamme Sinisen Niilin maassa alkaa modernista pääkaupungista Addis Abebasta. Aksumin mahtavan kauppavaltion hallitsijoidensa haudoille pystyttämät kiviset steelat tervehtivät meitä yli 1500 vuoden takaa. Lalibelan kallioon hakattuja kirkkoja on kutsuttu vanhan maailman kahdeksanneksi ihmeeksi. Hämärissä kirkkosaleissa kaikuu yhä munkkien ikiaikainen ge’ezinkielinen rukous. Maan pohjoisosissa liikumme 2000–3000 metrin korkeudessa ylängöllä, jossa ilmasto on miellyttävä eikä keskipäivälläkään ole liian kuuma. Simienvuorten kansallispuistossa pääsemme ihailemaan karunkauniita vuoristomaisemia. Hyvällä onnella saatamme nähdä siellä kotoperäisiä geladapaviaaneja sekä etiopianvuorikauriita. Tarujen Abessinia, tämän päivän Etiopia, on vasta alkanut avautua matkailijoille, joten hotellien ja aterioiden taso on vielä vaatimaton. Matka ajoittuu paikalliseen pääsiäiseen. Sen vietto huipentuu pääsiäisyön jumalanpalvelukseen Aksumissa. Matkalla on täysihoito.

Matkaohjelma

Matkan ohjelma ja hinta julkaistaan kesäkuussa 2019.
Alustava hinta-arvio 4.550 euroa (2h huoneessa)

Matkalle voi jo nyt tehdä alustavan varauksen, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

Voit olla kiinnostunut myös näistä