Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Safarimatka ja joogakurssi Etelä-Afrikassa

Koe Etelä-Afrikan miellyttävä ilmasto, kaunis luonto sekä lukuisat jännittävät safariajot ja nauti rauhallisista joogahetkistä

9 päivää alk. 2 070 € /hlö
 • 7.1.2021 - 16.1.2021 Varaa
 • Waterberg 7 yötä
 • Welgevonde lisämaksullinen retki
 • Pilanesberg lisämaksullinen retki
 • Johannesburg ja Soweto retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Etelä-Afrikka houkuttelee miellyttävällä ilmastollaan, kauniilla luonnollaan ja mielen­kiin­toisella kulttuurillaan. Useat väestöryhmät lukuisine kielineen, tapoineen ja menneisyyksineen tuovat oman värikkyytensä sekä myös haasteensa tämän päivän Etelä-Afrikkaan. Olematon aikaero ja sujuvat yhteydet tekevät Etelä-Afrikasta ihanteellisen matkakohteen. Maa on luonnonvarojen runsaudensarvi: kultaa ja timantteja, viiniä ja hedelmiä ja tietysti villieläimiä. Majoitumme viikoksi kauniiseen Sebatanaan, joka sijaitsee malariavapaalla alueella Waterbergin suojelualueella. Saamme koko majapaikkamme Sebatana Rhino Lodgen ylellisesti vain omaan käyttöömme, joten rauhalliset joogahetket (lisämaksu) voidaan järjestää ulkona uima-altaan vieressä. Teemme useita safari- ja luontoajoja sekä nautimme hyvätasoisesta majapaikasta. Majapaikkamme järjestää myös lisämaksullisia safariajoja, joista voi valita mieleisensä. Yksi niistä suuntaa suojelualueelle, jonka savannin heinäarolla on mahdollista nähdä ”Big Five” eli norsu, sarvikuono, afrikanpuhveli, leijona ja leopardi sekä monta muuta eläinlajia. Matkan päätteeksi ajamme Johannesburgiin, jossa tutustumme Soweton kaupunginosaan.

Matkan lisämaksullinen (170 e) joogaohjelma koostuu aamujen hathajoogasta ja iltojen yin-joogasta. Joogahetket (75 min) sovitetaan päivän ohjelmaan, joten jokaisena perilläolopäivänä pääset joogaamaan. Sään salliessa joogaamme hotellin uima-altaalla, sateen sattuessa katoksen alla. Joogaohjelma tulee varata jo ilmoittautumisen yhteydessä ja maksaa matkan loppumaksun yhteydessä.
Matkan joogaohjelman on tuottanut RYT500 joogaohjaaja Maria Talvitie, joka vastaa joogaohjelman sisällöstä ja toteuttamisesta. Ohjaajana Maria on osaava, lempeä ja kannustava. Aamujen hathajoogan asanat Maria ohjaa tarkasti. Iltojen yin-joogassa syvennytään rentouteen ja irtipäästämiseen, johon Maria ohjaa sydämellisen sallivasti. Maria on myös MMM metsänhoitaja. Voit lukea lisää osoitteesta: https://metsasydan.fi/joogamatka-afrikkaan tai laittaa viestiä suoraan maria@metsasydan.fi. Kaikki joogatunnit ovat vapaaehtoisia, voit hyvin valita välillä hetken vain itsellesi.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen (Safarilla on täysihoito)

1. päivä, torstai Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 18.10 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Johannesburgiin.

Waterberg
2. päivä, perjantai
Saavumme klo 11.10 Johannesburgiin ja jatkamme bussilla pysähdyksineen reilun 4 tunnin ajomatkan päähän Waterbergin suojelualueelle. Se on tunnettu Waterbergin vuorijonosta, joka tuo maisemaan mielenkiintoista vaihtelua. Majoitumme 7 yöksi hyvään keskitason Sebatana Rhino Lodgeen (★★★★). Tämä 12 bungalowin majapaikka on ainoastaan meidän käytössämme, joten tiedossa on leppoisa viikko tutussa seurassa. Yleiset tilat ovat viihtyisät ja lodgen ravintola tarjoaa maukasta ruokaa – unohtamatta paikallisia makunautintoja. Ennen päivällistä on tervetulotilaisuus, jossa meille kerrotaan ”talon” säännöt. (RL, P)

Waterberg
3. päivä, lauantai Joogahetki ennen aamiaista. Aamiaisen jälkeen lodgen luonto-oppaat kertovat meille tulevan viikon ohjelmasta ja lisäretkistä. Tutustumme yhdessä pieneen eläinaiheiseen museoon, viinikellariin ja kauppaan, jotka sijaitsevat läheisessä Lion Lodgessa. Iltapäivällä teemme puistoajon ja käymme juomapaikalla, jonne mm. kirahvit, seeprat, gnut ja impalat tulevat sammuttamaan janoaan. Palaamme auringonlaskun hämyssä takaisin lodgeen. Joogahetki ennen päivällistä. (A, L, P)

Waterberg
4. päivä, sunnuntai Halukkaat voivat osallistua lisämaksulliselle (135 e) puolen päivän safarille Welgevonden suojelualueelle, jonne lähdemme varhain aamulla. Vajaan tunnin ajomatkan jälkeen saavumme Welgevondeen, joka on yksi Etelä-Afrikan suurimmista suojelualueista. Puistossa on runsas eläimistö ja myös lintuharrastajille on paljon kiikaroitavaa. Hyvällä onnella voimme nähdä koko ”Big Five” -viisikon. (Mikäli retkelle lähtijöitä on yli 20, se toteutetaan kahdessa osassa). Lounaan jälkeen on hyvä hetki rentoutua uima-altaalla. Myöhään iltapäivällä joogahetki. Illan hämärtyessä on mahdollisuus tehdä jeepeillä lisämaksullinen (75 e) yösafari, joka tarjoaa erilaisen kokemuksen Afrikan luonnossa. Valonheittimien avulla yritämme bongata eläimiä, jotka liikkuvat pimeän aikaan. Yön tunteina myös luonnon äänet pääsevät oikeuksiinsa. Safarin aikana syömme päivälli­sen (sis. ruokajuomat) kauniisti katettuna leirinuotion äärellä. (A, L, P)

Waterberg
5. päivä, maanantai Joogahetki ennen aamiaista. Tänään on ohjelmassa luontopolku lodgen ympäristössä. Kokeneet luonto-oppaat kertovat meille Afrikan luonnon ihmeellisyyksistä sekä päiväntasaajan eteläpuolella elävien eläinten maailmasta. Koska olemme vanhalla laidun- ja viljelyalueella, on mielenkiintoista kuulla, miten ja miksi alue on vuosien saatossa muuttunut villieläinten kasvatus- ja ruokinta-alueeksi. Lounaan jälkeen ajamme eläinten tarkkailupaikalle, jossa näemme erilaisia antilooppeja, seeproja ja todennäköisesti myös kirahveja. Myöhään iltapäivällä joogahetki. Illan hämärtyessä on mahdollisuus osallistua lisämaksulliseen (59 e) heimoiltaan. Illan aikana saamme tutustua paikalliseen kulttuuriin ja elämäntapaan. Kuulemme heimokulttuurista ja perinteistä, tavoista ja uskomuksista. Syömme maukkaan päivällisen (sis. ruokajuomat) paikalliseen tapaan ”sormin” ja saamme seurata vauhdikkaita tanssi- ja musiikkiesityksiä. (A, L, P)

Waterberg
6. päivä, tiistai Varhain aamulla on mahdollisuus lähteä koko päivän kestävälle lisämaksulliselle (145 e) safarille Pilanesbergin kansallispuistoon, jonne on reilun 3 tunnin ajomatka. Etelä-Afrikan neljänneksi suurin puisto (reilut 570 km2) sijaitsee kauan sitten sammuneen tulivuoren kraatterin alueella. Se erottuu selkeästi ympäröivää tasankomaastoa korkeampana. Luonto on arvaamaton, mutta täällä meillä on mahdollisuus nähdä sekä pensas- että isosarvikuonoja ja bongata ”Big Five”. Monipuolisen eläimistön lisäksi puistossa elää jopa noin 300 eri lintulajia. Alkuillasta palaamme lodgeen. Joogahetken jälkeen meitä odottaa pitkän päivän päätteeksi maukas päivällinen. Vaihtoehtoisesti ohjelmassa on leppoisa lomapäivä lodgen uima-altaalla. (A, L, P)

Waterberg
7. päivä, keskiviikko Joogahetki aikaisin aamulla. Lähdemme valokuvaussafarille, ja todennäköisesti näemme antilooppilaumoja, jotka valmistautuvat uuteen päivään alati valppaina saalistajien, kuten leopardien, hyeenojen ja sakaalien varalta. Aamun ajon kruunaa kuohuviinibrunssi, jonka nautimme luonnon helmassa Kudu Rock -kalliolla. Leppoisan aamupäivän jälkeen palaamme lodgeen, jossa meillä on vapaata aikaa aina päivälliseen saakka. Joogahetki ennen päivällistä. (A, L, P)

Waterberg
8. päivä, torstai Joogahetki aamulla ja iltapäivällä. Myöhemmin iltapäivällä on vuorossa matkamme viimeinen safari. Se huipentuu lasilliseen kuohuviiniä auringon viimeisten säteiden pukiessa Waterbergin maiseman punertavan eri sävyihin. On ainutlaatuista kokea luonnon loputon kauneus Afrikan taivaan alla – tämän hetken toivoisi kestävän ikuisesti. Haikeissa tunnelmissa palaamme ”home away from home” -majapaikkaamme, jossa ystävällinen ja hymyilevä henkilökunta on meitä odottamassa. Jäähyväispäivällinen. (A, L, P)

Johannesburg
9. päivä, perjantai Aamiaisen jälkeen ajamme Johannesburgiin. Teemme kiertoajelun Soweton kaupunginosassa. Rotuerottelun aikoina mustat afrikkalaiset pakotettiin asumaan tietyillä alueilla kaupunkien laidoilla. Joutomaille syntyneet kaivostyöläisten asuinalueet muuttuivat pian eläviksi yhteisöiksi ja rotusorron loputtua monet eivät enää halunneet muuttaa pois pienistä hökkeleistään. Näin slummeista tuli tunnustettuja kaupunginosia. Niistä laajin on Soweto (South Western Township), jossa nykyään asuu noin 2 miljoonaa ihmistä. Talojen kirjo on yllättävä. Peltikojuja löytyy edelleen, mutta laajat alueet koostuvat varsin uusista perheasunnoista, joita on rakennettu niin tiheään, ettei viheralueille ole juuri jäänyt tilaa. Pysähdymme Hector Pietersonin muistomerkillä, jossa opas kertoo vuonna 1976 traagisesti päättyneestä nuorten koululaisten mielenosoituksesta. Sivuutamme myös Nelson Mandelan kotitalon Orlandon kaupunginosassa ja käymme katsomassa valtavaa, kirjavasti koristeltua FNB-jalkapallostadionia. Kiertoajelun päätteeksi suuntaamme lentokentälle, josta klo 19.15 lähtee paluulentomme (Turkish Airlines) Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Suomeen. (A, RL)

10. päivä, lauantai Saavumme Helsinkiin klo 11.40.

Olemme maininneet hotellin paikallisen luokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 350 e.

Joogaohjelma 170  e (sisältää 10 joogatuntia, 75 min/kerta) Joogaohjelman on tuottanut RYT500 joogaohjaaja Maria Talvitie, hän vastaa myös joogaohjelman sisällöstä ja toteuttamisesta.
(Huom. Varaamme oikeuden käyttää toista kuin nimettyä matkanjohtajaa/asiantuntijaa pakottavassa tilanteessa, esim. nimetyn matkanjohtajan/asiantuntijan ollessa estyneenä sairastumisen tai muun vakavan syyn johdosta. Nimetyn matkanjohtajan/asiantuntijan vaihtuminen toiseen henkilöön ei ole valmismatkan virhe eikä sen nojalla synny oikeutta hinnanalennukseen tai matkan peruutumiseen kuluitta)

Ohjelmassa mainitut lisämaksulliset retket varataan ja maksetaan paikan päällä luottokortilla euroissa. Retkiohjelma sitoumuksetta; pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.
Passissa tulee olla 1 tyhjä aukeama, ja koska lennämme Istanbulin kautta, sen tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Tutustu Afrikan-matkojen erityisehtoihin www.olympia.fi. Ryhmän minimikoko 18. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 450 e/hlö
Peruutusehdot B:  Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Ilmoittautuminen
Voit varata matkan sivuiltamme osoitteesta https://www.olympia.fi/safarimatka-ja-joogakurssi-etela-afrikassa tai tehdä varauksen puhelimitse p. (09) 696 2770  tai sähköpostin kautta (olympia@olympia.fi) Netin kautta varattaessa ennakkomaksu (450 e/hlö) erääntyy varauksen yhteydessä, toimistosta varattaessa viikon kuluttua varauksesta. Matkan loppulaskun eräpäivä on 45 vrk ennen matkan alkua.
Noin kuukautta ennen matkaa lähetämme toimintaohjeet, joissa on hyödyllistä tietoa matkalle valmistautumisesta. Suosittelemme matkustaja- ja matkatavaravakuutusta, johon on hyvä sisältyä peruutusvakuutus mm. oman, lähiomaisen tai matkatoverin (nimi ilmoitettava vakuutusyhtiölle kirjallisesti) sairastumisen tms. varalta.  

Voit olla kiinnostunut myös näistä