Hyppää pääsisältöön

Telttasafari Tansaniassa

Tyylikäs safarielämä, maastokävely hadzojen kanssa sekä Afrikan luonto Tarangiressa, Eyasijärvellä, Ngorongorossa ja Serengetissä ihastuttavat matkailijaa
11 päivää alk.5 940 €/hlö
Uutuus
  • 23.10.2018 - 3.11.2018 Varaa
  • 6.11.2018 - 17.11.2018 vain 1 paikka(a) jäljellä Varaa
  • Doha 1 yö (syksy 2018)
  • Tarangire 1 yö
  • Eyasijärvi 2 yötä
  • Serengeti 5 yötä
  • Karatu 1 yö

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Serengeti, Ngorongoro ja Tarangire ovat Afrikan eturivin suojelualueita. Tarangiren pensassavannit apinanleipäpuineen, Ngorongoron maaginen tulivuorikraatteri ja Serengetin silmänkantamattomat tasangot muodostavat vertaansa vailla olevan luontokokonaisuuden monipuolisine eläin- ja kasvilajeineen. Eyasijärven rannalla puolestaan elää edelleen perinteistä metsästäjä-keräilijä-kulttuuria noudattava pieni hadza-kansa, jonka puhuman harvinaisen naksausäänteitä käyttävän kielen on arveltu olevan sukua khoisankielille. Käymme hadzojen kanssa maastokävelyllä oppimassa eläinten jäljittämistä sekä hedelmien, juurimukuloiden ja rohtojen etsimistä.

Telttasafarilla Tansaniassa pääsemme kokemaan perinteisen safarimatkailun tunnelmaa tyylikkäästi, samalla kun sukellamme eräisiin Afrikan luonnon ehdottomiin huippukohteisiin ulottaen matkamme myös safarimatkailun valtareittien ulkopuolelle. Safarilla majoitumme teltoissa viitenä yönä, joista neljä vie­tämme Serengetissä vain meitä varten pystytetyissä klassisissa safariteltoissa (Moru, Musabi). Pääsemme kokemaan häivähdyksen oikeasta, entisajan safarimatkailusta nykyaikaisin muka­vuuk­sin ja kuulemaan öisen savannin mieleenpainuvia ääniä kirkkaan tähtitaivaan alla. Tätä lähemmäksi Afrikan luontoa on vaikea päästä.

Tansanian telttasafarit erottuvat muusta safaritarjonnastamme seuraavasti:
• täyspitkä safariohjelma
• poikkeukselliset safarikohteet suojelualueiden parhailla paikoilla
• klassisissa safaritelttaleireissä konkreettinen kosketus elävään luontoon
• yksityiset, vain meidän käytössämme olevat leiripaikat (4 yötä)
• osittain syrjässä safareiden valtareiteistä

Matkaohjelma

13.-24.2.2018 matka Syksyn 2018 matkat Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, RA=retkiaamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen (Safarilla on täysihoito)

Helsinki (huom! menolento on muuttunut esitteen tiedoista 21.11.2017)
1. päivä, tiistai Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 22.55 Qatarin kautta Tansaniaan.

Kilimanjaro – Tarangire
2. päivä, keskiviikko
Saavumme Kilimanjaron lentokentälle klo 15.25. Ajomatka Tarangiren kansallispuistoon kestää kolmisen tuntia. Majoitumme keskitason Tarangire Safari Lodgeen. Yövymme safariteltoissa, joissa on vuoteet, sähkö, oma suihku ja wc. (P)

Tarangire – Eyasijärvi
3. päivä, torstai
Tarangire Safari Lodge on pysyvä telttalodge, joka sijaitsee puistoa halkovan Tarangirejoen rantatöyräällä. Sen alapuolella avautuvat laajat näköalat yli akasioiden täplittämän savannin. Tarangiren vangitsevaa maisemaa hallitsevat jättimäiset apinanleipäpuut. Antilooppien ja kirahvien lisäksi puistossa on vahva norsukanta. Lähdemme varhain aamulla puistoajolle, jonka jälkeen palaamme majapaikkaamme ja pidämme lepotauon. Lounaan jälkeen suuntaamme kohti Eyasijärveä ja jatkamme Tarangiren luontoon tutustumista. Pian nousemme Itä-Afrikan hautavajoaman pohjalta vajoaman jyrkänteen päälle. Noin kolmen tunnin ajon jälkeen majoitumme 2 yöksi keskitason Lake Eyasi Safari Lodgeen. (RA, L, P)

Eyasijärvi
4. päivä, perjantai Suolainen Eyasijärvi sijaitsee Serengetin, Ngorongoron ja Lake Manyaran välittömässä läheisyydessä. Alue on paljolti viljelyyn kelpaamatonta, mutta riistaa on jatkuvasti saatavilla. Täällä asuvia hadza-heimon jäseniä on jäljellä arviolta alle 2000. Elämä on eristäytynyttä ja yksinkertaista. Miehet metsästävät ja naiset keräävät hunajaa, hedelmiä ja juurimukuloita. Sadekaudella rakennetaan tilapäisiä suojia, mutta muuten heimolla ei ole vakituista asutusta. Varhain aamulla pääsemme hadzojen mukaan maastoretkelle, jonka aikana opimme heimon perinteisistä tavoista saada luonnosta kaikki tarvittava ravinnosta rohtoihin. Palaamme lodgeen myöhäiselle aamiaiselle. Lepotauon jälkeen vierailemme vielä datoga-heimon luona ja tutustumme heidän arjen askareisiinsa. Nykymaailman muutospaineista huolimatta nämä kaksi heimoa ovat säilyttäneet vielä entisaikojen elämäntapansa. Illaksi palaamme jo tuttuun Lake Eyasi Safari Lodgeen. (A, L, P)

Eyasijärvi – Ngorongoron suojelualue – Serengeti, Moru
5. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen suuntaamme Ngorongoron suojelualueelle, missä laskeudumme 600–700 metriä luonnonpuiston sydänalueille ammoin sammuneeseen tulivuoren kraatteriin (305 m2). Kraatterin sisäpuolella elää lähes koko Itä-Afrikan lajikirjo nisäkkäineen ja lintuineen. Suurella todennäköisyydellä pääsemme tarkkailemaan myös pensassarvikuonoa. Päivän aikana syömme retkilounaan. Myöhemmin iltapäivällä siirrymme Serengetin kansallispuistoon, Morun alueelle, safarikohteistamme ehkä viehättävimmälle alueelle. Täällä luonnonnäyttämön kehyksinä ovat Serengetin ikiaikaiset kopjet eli kalliosaarekkeet. Majoitumme 2 yöksi meitä varten pystytettyyn ”klassiseen” safaritelttaleiriin. Teltoissa on seisomakorkeus, sängyt vuodevaatteineen sekä kenttämallinen lämminvesisuihku ja huuhdeltava wc. Leirissä on sähköä kylmälaitteisiin ja kameroiden sekä puhelinten latausta varten. Muuten olemme Afrikan taivaan alla – viettäen iltamme ennen messiteltassa tarjottavaa päivällistä leirinuotion äärellä. (A, RL, P)

Serengeti, Moru
6. päivä, sunnuntai
Tänään tutustumme tarkemmin Morun luontoon. Aamun pitkällä ajolla kopjet näyttäytyvät auringonnousun valossa koko komeudessaan. Vierailemme maasai-heimon kalliomaalauspaikoilla sekä heidän soitinkivellään Ngong Rockilla, missä nautimme retkiaamiaisen. Seudun monipuolinen luonto näyttää meille erilaisia aarteitaan antiloopeista suurpetoihin. Lounaan nautimme leirissä, jossa viettämämme lepotauon jälkeen suuntaamme iltapäiväajolla uusille seuduille Morun alueella. Upean päivän päättää illanvietto leirinuotion äärellä ja päivällinen telttaleirissämme. (RA, L, P)

Serengeti, Seronera
7. päivä, maanantai
Otamme mukaan retkiaamiaisen ja siirrymme puistoajolla Serengetin keskiosiin. Ruohomerestä nousevat kopjet ovat oivallisia tähystyspaikkoja puistossa runsaslukuisina esiintyville leijonille. Avoin maasto suosii gepardin saalistustekniikkaa ja gasellit saavat olla jatkuvasti varuillaan. Illalla majoitumme hyvään keskitason Serengeti Serena Lodgeen. (RA, L, P)

Serengeti, Musabi
8. päivä, tiistai Tänään siirrymme Serengetin länsikielekkeeseen Musabitasangoille. Teemme koko päivän puistoajoja Musabissa ja sen ympäristössä. Täällä teemme myös noin 2 tunnin kävelysafarin puistonvartijan kanssa. Majoitumme 2 yöksi leiripaikalle jo tuttuihin safaritelttoihin, joiden panoraamakaton läpi voimme omasta sängystämme ihailla Afrikan tähtitaivasta. (RA, L, P)

Serengeti, Musabi
9. päivä,
keskiviikko Tänään puistoajon kohteina ovat Serengetin läntisimmät osat, Kirawira ja Grumetijoki. Tutustumme joen eläimistöön, erityisesti jokea asuttaviin niilinkrokotiileihin ja virtahepoihin. Vierailemme myös seudulle ominaisilla tasanko- ja kukkula-alueilla. Näillä seuduilla elää – Serengetin vaelluslaumoista poiketen – pysyviä gnuantilooppiyhdyskuntia. Yön pimeinä tunteina myös luonnon äänet pääsevät oikeuksiinsa tarjoten ikimuistoisen safarikokemuksen. Näin koemme Afrikan parhaimmillaan. (RA, L, P)

Serengeti, Musabi – Karatu
10. päivä, torstai
Aamiaisen jälkeen hyvästelemme leirihenkilökuntamme ja suuntaamme Serengetin ja Ngorongoron suojelualueen läpi kohti Karatua. Siirtyminen tapahtuu puistoajon merkeissä. Ngorongoron kraatterin reunalla teemme vielä puistonvartijan kanssa n. 2 tunnin luontokävelyn, jolloin pääsemme tutustumaan lähemmin vuoristosademetsän kasvillisuuteen ja nauttimaan upeasta maisemasta. Rinteen nousevat ilmavirrat houkuttelevat alueelle myös petolintuja. Myöhään iltapäivällä saavumme Karatuun ja majoitumme keskitason Ngorongoro Coffee Lodgeen. (A, L, P)

Karatu – Arusha
11. päivä, perjantai
Aamiaisen jälkeen ajamme noin 2 tuntia Arushaan. Matkan varrella on mahdollista tehdä vielä tuliaisostoksia. Jäähyväislounaan jälkeen kuljetus Kilimanjaron lentokentälle, josta lento (Qatar Airways) Dohan kautta (Qatar Airways) Helsinkiin lähtee klo 15.20. (A, L)

12. päivä lauantai Saavumme Helsinkiin klo 6.40.

A=aamiainen, RA=retkiaamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen (Safarilla on täysihoito)

Helsinki – Doha
1. päivä, tiistai
Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 9.50 Qatariin. Saavumme Dohaan klo 17.15 ja majoitumme lentokenttähotelliin. (P)

Doha – Tarangire
2. päivä, keskiviikko
Aamulla klo 8.50 lento (Qatar Airways) Tansaniaan. Saavumme Kilimanjaron lentokentälle klo 14.20. Ajomatka Tarangiren kansallispuistoon kestää kolmisen tuntia. Majoitumme keskitason Tarangire Safari Lodgeen. Yövymme safariteltoissa, joissa on vuoteet, sähkö, oma suihku ja wc. (P)

Tarangire – Eyasijärvi
3. päivä, torstai
Tarangire Safari Lodge on pysyvä telttalodge, joka sijaitsee puistoa halkovan Tarangirejoen rantatöyräällä. Sen alapuolella avautuvat laajat näköalat yli akasioiden täplittämän savannin. Tarangiren vangitsevaa maisemaa hallitsevat jättimäiset apinanleipäpuut. Antilooppien ja kirahvien lisäksi puistossa on vahva norsukanta. Lähdemme varhain aamulla puistoajolle, jonka jälkeen palaamme majapaikkaamme ja pidämme lepotauon. Lounaan jälkeen suuntaamme kohti Eyasijärveä ja jatkamme Tarangiren luontoon tutustumista. Pian nousemme Itä-Afrikan hautavajoaman pohjalta vajoaman jyrkänteen päälle. Noin kolmen tunnin ajon jälkeen majoitumme 2 yöksi keskitason Lake Eyasi Safari Lodgeen. (RA, L, P)

Eyasijärvi
4. päivä, perjantai Suolainen Eyasijärvi sijaitsee Serengetin, Ngorongoron ja Lake Manyaran välittömässä läheisyydessä. Alue on paljolti viljelyyn kelpaamatonta, mutta riistaa on jatkuvasti saatavilla. Täällä asuvia hadza-heimon jäseniä on jäljellä arviolta alle 2000. Elämä on eristäytynyttä ja yksinkertaista. Miehet metsästävät ja naiset keräävät hunajaa, hedelmiä ja juurimukuloita. Sadekaudella rakennetaan tilapäisiä suojia, mutta muuten heimolla ei ole vakituista asutusta. Varhain aamulla pääsemme hadzojen mukaan maastoretkelle, jonka aikana opimme heimon perinteisistä tavoista saada luonnosta kaikki tarvittava ravinnosta rohtoihin. Palaamme lodgeen myöhäiselle aamiaiselle. Lepotauon jälkeen vierailemme vielä datoga-heimon luona ja tutustumme heidän arjen askareisiinsa. Nykymaailman muutospaineista huolimatta nämä kaksi heimoa ovat säilyttäneet vielä entisaikojen elämäntapansa. Illaksi palaamme jo tuttuun Lake Eyasi Safari Lodgeen. (A, L, P)

Eyasijärvi – Ngorongoron suojelualue – Serengeti, Moru
5. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen suuntaamme Ngorongoron suojelualueelle, missä laskeudumme 600–700 metriä luonnonpuiston sydänalueille ammoin sammuneeseen tulivuoren kraatteriin (305 m2). Kraatterin sisäpuolella elää lähes koko Itä-Afrikan lajikirjo nisäkkäineen ja lintuineen. Suurella todennäköisyydellä pääsemme tarkkailemaan myös pensassarvikuonoa. Päivän aikana syömme retkilounaan. Myöhemmin iltapäivällä siirrymme Serengetin kansallispuistoon, Morun alueelle, safarikohteistamme ehkä viehättävimmälle alueelle. Täällä luonnonnäyttämön kehyksinä ovat Serengetin ikiaikaiset kopjet eli kalliosaarekkeet. Majoitumme 2 yöksi meitä varten pystytettyyn ”klassiseen” safaritelttaleiriin. Teltoissa on seisomakorkeus, sängyt vuodevaatteineen sekä kenttämallinen lämminvesisuihku ja huuhdeltava wc. Leirissä on sähköä kylmälaitteisiin ja kameroiden sekä puhelinten latausta varten. Muuten olemme Afrikan taivaan alla – viettäen iltamme ennen messiteltassa tarjottavaa päivällistä leirinuotion äärellä. (A, RL, P)

Serengeti, Moru
6. päivä, sunnuntai
Tänään tutustumme tarkemmin Morun luontoon. Aamun pitkällä ajolla kopjet näyttäytyvät auringonnousun valossa koko komeudessaan. Vierailemme maasai-heimon kalliomaalauspaikoilla sekä heidän soitinkivellään Ngong Rockilla, missä nautimme retkiaamiaisen. Seudun monipuolinen luonto näyttää meille erilaisia aarteitaan antiloopeista suurpetoihin. Lounaan nautimme leirissä, jossa viettämämme lepotauon jälkeen suuntaamme iltapäiväajolla uusille seuduille Morun alueella. Upean päivän päättää illanvietto leirinuotion äärellä ja päivällinen telttaleirissämme. (RA, L, P)

Serengeti, Seronera
7. päivä, maanantai
Otamme mukaan retkiaamiaisen ja siirrymme puistoajolla Serengetin keskiosiin. Ruohomerestä nousevat kopjet ovat oivallisia tähystyspaikkoja puistossa runsaslukuisina esiintyville leijonille. Avoin maasto suosii gepardin saalistustekniikkaa ja gasellit saavat olla jatkuvasti varuillaan. Illalla majoitumme hyvään keskitason Serengeti Serena Lodgeen. (RA, L, P)

Serengeti, Musabi
8. päivä, tiistai Tänään siirrymme Serengetin länsikielekkeeseen Musabitasangoille. Teemme koko päivän puistoajoja Musabissa ja sen ympäristössä. Täällä teemme myös noin 2 tunnin kävelysafarin puistonvartijan kanssa. Majoitumme 2 yöksi leiripaikalle jo tuttuihin safaritelttoihin, joiden panoraamakaton läpi voimme omasta sängystämme ihailla Afrikan tähtitaivasta. (RA, L, P)

Serengeti, Musabi
9. päivä,
keskiviikko Tänään puistoajon kohteina ovat Serengetin läntisimmät osat, Kirawira ja Grumetijoki. Tutustumme joen eläimistöön, erityisesti jokea asuttaviin niilinkrokotiileihin ja virtahepoihin. Vierailemme myös seudulle ominaisilla tasanko- ja kukkula-alueilla. Näillä seuduilla elää – Serengetin vaelluslaumoista poiketen – pysyviä gnuantilooppiyhdyskuntia. Yön pimeinä tunteina myös luonnon äänet pääsevät oikeuksiinsa tarjoten ikimuistoisen safarikokemuksen. Näin koemme Afrikan parhaimmillaan. (RA, L, P)

Serengeti, Musabi – Karatu
10. päivä, torstai
Aamiaisen jälkeen hyvästelemme leirihenkilökuntamme ja suuntaamme Serengetin ja Ngorongoron suojelualueen läpi kohti Karatua. Siirtyminen tapahtuu puistoajon merkeissä. Ngorongoron kraatterin reunalla teemme vielä puistonvartijan kanssa n. 2 tunnin luontokävelyn, jolloin pääsemme tutustumaan lähemmin vuoristosademetsän kasvillisuuteen ja nauttimaan upeasta maisemasta. Rinteen nousevat ilmavirrat houkuttelevat alueelle myös petolintuja. Myöhään iltapäivällä saavumme Karatuun ja majoitumme keskitason Ngorongoro Coffee Lodgeen. (A, L, P)

Karatu – Arusha
11. päivä, perjantai
Aamiaisen jälkeen ajamme noin 2 tuntia Arushaan. Matkan varrella on mahdollista tehdä vielä tuliaisostoksia. Jäähyväislounaan jälkeen kuljetus Kilimanjaron lentokentälle, josta lento (Qatar Airways) Dohan kautta (Qatar Airways) Helsinkiin lähtee klo 15.20. (A, L)

12. päivä lauantai Saavumme Helsinkiin klo 6.40.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta ja teltasta 780 e

Suosittelemme malarianestolääkitystä ja keltakuumerokotusta. Tansaniaan tarvitaan viisumi, joka saadaan maahan tultaessa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Safarille matkatavarat tulee pakata pehmeisiin matkakasseihin. Reitti ja ohjelma toteutetaan luonnon ehdoilla. Ajoittain sää tai eläinhavainnot voivat muuttaa aikataulua tai reittiä. Lounas voi vaihtua retkilounaaksi tai retkilounas syötäväksi majoituspaikassamme. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Tutustukaa Afrikan-matkojen erityisehtoihin. Ryhmän minimikoko 12. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 450 e/hlö.

Peruutusehdot B
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 5.5.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Telttasafari Tansaniassa: Vinkkejä ja suosituksia

Voit olla kiinnostunut myös näistä