Hyppää pääsisältöön

Argentiinan matkat

Argentiinan matkat antavat mahdollisuuden tutustua eteläisen Amerikan kiehtovaan maahan. Argentiinalaiset ovat ylpeitä eurooppalaisista sukujuuristaan ja kaupungit, erityisesti Buenos Aires, tuovat mieleen vanhan mantereen suurkaupungit.

Argentiinan matkalla on mahdollista ylittää lumihuippuiset Andit, tutustua Mendozan viinintuotantoalueeseen tai vierailla jylisevillä Iguassun putouksilla.

Jaksaako kukaan syödä puolen kilon "baby"-pihviä? Kyllä, jos kyseessä on Argentiinan pampalla vapaana kasvaneen härän liha tirisevänä suoraan hiiligrillistä. Ja vielä varmemmin, kun kyytipoikana on Mendozan alueen Malbec-viini. Jälkiruoaksi voi nauttia tangoklubin tunnelmasta, joka herkistää mielen romantiikan syövereihin. Siinäpä annos aitoa Argentiinaa.

Yleistä Argentiinasta

Siirtomaavalloittajat Espanja ja Portugali toivat eteläiseen Amerikkaan kaksi latinankielisen kulttuurin pohjalta syntynyttä valtakieltä. Nimitys ”Latinalainen Amerikka” onkin vakiintunut käyttöön ja kuvaa hyvin monia Etelä-Amerikan maita. Tosin espanjan ja portugalin ohella mantereella puhutaan myös 500 muuta kieltä.

Argentiinan pääkaupunkia Buenos Airesia kutsutaan Latinalaisen Amerikan Pariisiksi. Täällä eurooppalaisuus näkyy ja tuntuu todella niin ihmisissä kuin arkkitehtuurissakin. Palermon hienostokaupunginosan putiikit saavat vastakohdakseen San Telmon markkinat ja La Bocan värikkään satamakorttelin, joka synnytti myös tangon. Buenos Airesissa vieraileva pääsee itsekin opettelemaan tangon taivutuksia haikean bandoneonin säestäessä tai ainakin seuraamaan tangoesityksiä paikallisella klubilla. Onnistuneeseen iltaan kuuluu Argentiinassa myös mehevä pihvi, asado, ja kotimainen Mendozan alueen viini.

Ääretön pampa tasavallan sisäosissa avautui maanviljelykselle kaksi sataa vuotta sitten. Vauraus ei Argentiinassa kasvanut espanjalaisten siirtomaaisäntien suureksi pettymykseksi kullasta tai hopeasta vaan mustasta mullasta ja karjasta. Gaucho on lännen cowboyn latinalaisamerikkalainen vastine ja pampa hänen kotimaansa. Karjapaimenkulttuuri on säilynyt esimerkiksi San Antonio de Arecon kaltaisissa pikkukaupungeissa. Suuren maan yli 40-miljoonainen kansa turvaa taloudessaan edelleen karjaan mutta myös runsaisiin mineraalivaroihinsa.

Argentiinan ja Brasilian rajalla pauhaavat Iguassún putoukset 275 yksittäisen putouksen voimalla yli kolmen kilometrin alueella. Jyrisevä vesi syöksyy 90-metriseen Paholaisen kitaan. Putouksia voi ihailla kummankin maan puolelta.

Matkakalenteri