Hyppää pääsisältöön

Brasilian kiertomatka ja Amazonin risteily

Koe Iguassun putousten voima, Amazonin-risteily Rio Negrolla, Manausin nähtävyydet sekä Rio de Janeiron samban ja bossanovan rytmit Cobacabanalla
14 päivää alk.5 980 €/hlö
  • 12.9.2018 - 25.9.2018 Varaa
  • Iguassun putoukset 2 yötä
  • Manaus 2 yötä
  • Amazonin-risteily 4 yötä
  • Rio de Janeiro 3 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

IGUASSUN PUTOUKSET – MANAUS – AMAZONIN-RISTEILY – RIO DE JANEIRO

Yli 25 kertaa Suomen kokoinen Brasilia on Etelä-Amerikan todellinen jättiläinen – se on maanosansa ylivoimaisesti suurin maa sekä asukasluvultaan että pinta-alaltaan. Brasilian monivivahteinen kulttuuri ja upea luonto ihastuttavat ja hämmästyttävät. Etelä-Amerikan ainoana maana Brasiliassa puhutaan portugalia. Kenties yksi maailman kauneimmista sanoista on portugalin sana coração, joka tarkoittaa sydäntä. Moni onkin menettänyt sydämensä Brasilialle ja sen hymyileville ihmisille.

Iguassun putoukset, Amazonin sademetsä ja Rio de Janeiro ovat Brasiliaa parhaimmillaan. Matkamme alkaa Brasilian eteläosasta Brasilian ja Argentiinan rajalla sijaitsevilta Iguassun putouksilta. Putoukset ja niitä ympäröivä subtrooppinen sademetsä kuuluvat Unescon maailmanperintö­kohtei­siin. Putousten valtavan voiman voi tuntea hyvin suurimman putouksen läheisyydessä sijaitsevalta laiturilta.

Amazonin sademetsässä on enemmän eläin- ja kasvilajeja kuin missään muualla planeetallamme, ehkä jopa 30 % maailman lajistosta. Manausissa Rio Negro ja Solimõesjoki yhdistyvät jatkaakseen virtausta Amazonjokena kohti Atlantin valtamerta. Yhtymäkohdassa eriväriset vedet virtaavat pitkän matkan sekoittumatta. Neljän yön risteilyllä tutustumme pääasiassa Rio Negron jokivarren kyliin ja niiden jokapäiväiseen elämään sekä luonnon ihmeisiin. Laivan moottoriveneillä pääsem­me moniin mielenkiintoisiin retkikohteisiin. Risteilyllä on runsaat all inclusive -tarjoilut ruokineen ja juomineen, joten hyttilaskun kertymisestäkään ei ole huolta.

Matkan päätteeksi saavumme Rio de Janeiroon ihailemaan Corcovadolta ja Sokeritopalta avautuvia vertaansa vailla olevia maisemia. Rio de Janeiro merenlahtineen, valkoisine rantoineen ja vihreine kukkuloineen on samban, bossanovan ja ilon tyyssija.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, AI=all inclusive

1. päivä, keskiviikko Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 16.00 Lontoon (LATAM) ja São Paulon (LATAM) kautta Iguassun putouksille.

Iguassun putoukset
2.–3. päivä, to–pe Saavumme torstaina klo 10.30 Foz do Iguaçun kaupunkiin Iguassun putouksilla. Kaupunki sijaitsee lähellä Etelä-Amerikan toiseksi pisimmän joen Paranán ja Iguassujoen yhtymäkohtaa. Majoitumme 2 yöksi noin 10 kilometrin päässä putouksilta sijaitsevaan ensimmäisen luokan Bourbon Cataratas -hotelliin (★★★★). Iltapäivällä tutustumme Iguassun putousten Brasilian puoleiseen osaan, jossa on myös putousten pääuoman suurin yksittäinen putous Garganta del Diabo eli ns. paholaisen kita. Pääsemme kävelykierroksellamme ihailemaan paholaisen kidan voimaa sen läheisyyteen rakennetulta laiturilta. Putouksia ympäröivästä kansallispuistosta on tavattu yli 2000 eri kasvilajia ja sen linnusto on myös vertaansa vailla. Illalla syömme päivällisen hotellissa.
Perjantaina ylitämme Iguassujoen rajasillan tutustuaksemme Argentiinan puolen moniosaisiin putouksiin, joiden lomassa on useita kävelyreittejä. Syömme lounaan Argentiinan puolella, ennen kuin palaamme takaisin Brasiliaan. Iltapäivällä käymme Paranájoella Brasilian ja Paraguayn rajalla sijaitsevalla Itaipun padolla ja sen opastuskeskuksessa. Itaipun vesivoimalaitos on yksi maailman suurimmista. (1xA, 1xP, 1xL)

Iguassun putoukset – Manaus
4. päivä, lauantai Aamu on vapaata vaikkapa rentoutumiseen hotellin altaalla. Syömme lounaan ja myöhemmin iltapäivällä lähdemme Foz do Iguaçun lentokentälle, josta lennämme São Paulon kautta Manausiin. Saavumme perille myöhään illalla ja majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Villa Amazonia -hotelliin (★★★★). (A, L)

Manaus
5. päivä, sunnuntai Manaus on Amazonin alueen suurin kaupunki. Vaikka se sijaitsee noin 1600 kilometrin päässä Atlantin rannikolta, sen korkeus merenpinnasta on vain 92 metriä. Noin vuosisata sitten raakakumin maailmanlaajuinen kysyntä vaurastutti aluetta. Kaupunki haluttiin rakentaa Euroopan metropolien mukaisesti. Vierailemme Manausin vilkkaassa, vuonna 1882 avatussa Mercado Adolpho Lisboa -kauppahallissa, joka on kaupungin tärkein paikallisten tuotteiden markkinapaikka. Art nouveau -tyylisen kauppahallin esikuva on ollut Pariisin kuuluisa Les Halles. Manausin värikäs satama jokilaivoineen tarjoaa mielenkiintoisia kuvakulmia. Syömme lounaan ja iltapäivällä meillä on vapaa-aikaa tutustua omatoimisesti tähän liki kahden miljoonan asukkaan Amazonin jättiläiseen. (A, L)

Amazonin-risteily
6.–9. päivä ma–to Maanantaiaamupäivän kaupunkikierroksella paikannamme kaupungin historiallisen keskustan tärkeimmät maamerkit ja nähtävyydet, joista tärkeimpänä Manausin upea oopperatalo. Oopperassa ovat esiintyneet monet kuuluisat maailmantähdet, Enrico Caruso mukaan lukien. Oopperan ensimmäinen esitys oli vuonna 1897 ja se on edelleen lukuisten Brasilian kulttuuritapahtumien tärkeä näyttämö. Syömme lounaan ja iltapäivällä nousemme Iberostar Grand Amazon -laivaan, joka on majapaikkamme seuraavat 4 yötä.

Vuonna 2005 valmistuneella laivalla on yhteensä 74 hyttiä kolmella eri kannella. Tilavat, noin 23 neliön hyttimme sijaitsevat keskimmäisellä Tambaqui-kannella. Omalta parvekkeelta on mielenkiintoista seurata joenvarren maisemia ja tapahtumia. Parvekkeen lisäksi hyttivarustukseen kuuluu oma kylpyhuone/wc, ilmastointi, puhelin, TV, radio, hiustenkuivaaja, tallelokero sekä erilliset vuoteet tai parivuode.
Laivalla on kaksi ravintolaa, jotka tarjoilevat tuttuja ja tuntemattomampiakin makuja. Hyttipalvelusta voi tilata tarjoilua yksityisemmin nautittavaksi. Aurinkokannella voi rentoutua pienen uima-altaan ja baarin äärellä. Hissi kulkee kerrosten välillä ja trooppisen sään lisäksi hikoilua on tarjolla myös kuntosalissa. Pienet loukkaantumiset voidaan hoitaa sairaanhoitajan vastaanotolla. Kirjastosta löytyy lukemista, vaikka suomenkieliset teokset voivatkin olla harvassa. Laivan moottoriveneillä pääsemme retkeilemään joenvarren kyliin, tulvametsiin ja pienemmille sivujoille.

Neljän yön risteilymme suuntautuu Rio Negro -joelle, joka yhtyy Manausissa toiseen Amazonin valtasuoneen, Solimõesjokeen. Joka päivä teemme retkiä tutustuaksemme paikallisiin kyläyhteisöihin tai joen eläimistöön ja kasvillisuuteen laivan asiantuntijoiden opastuksella. Laivan reittiin ja retkikohteiden valintaan vaikuttavat aina paikalliset olosuhteet kuten vedenkorkeus, säätila yms. Laivalla on ohjelmaa, joten viihdepuoltakin on ajateltu kulttuuri- ja luontosisällön lisäksi. Kaiken kaikkiaan risteilyllä on runsaasti mielenkiintoisia retkiä ja ohjelmaa, joten laiskottelu saattaa jäädä toissijaiseksi vaihtoehdoksi.
Risteilyllä nautimme all inclusive -palveluista, joten ruokailujen lisäksi myös alkoholittomat juomat, olut, viini ja väkevät alkoholit (tietyin poikkeuksin) sisältyvät risteilyyn. (A, L, AI)

Manaus – Rio de Janeiro
10. päivä, perjantai Perjantaiaamuna kannattaa herätä hyvissä ajoin, koska vielä ennen satamaan saapumista näemme Rio Negron ja Solimõesin yhtymäkohdan. Edellisen tumma ja kirkas sekä jälkimmäisen kahvinruskea vesi virtaavat pitkän matkan vierekkäin sekoittumatta keskenään. Aamiaisen jälkeen jätämme jäähyväiset laivallemme. Vierailemme Amazonin tutkimuskeskuksessa, jossa tutustumme Amazonin eläimistöön ja kasvistoon. Iltapäivällä lennämme pääkaupungin Brasílian kautta Rio de Janeiroon, jossa majoitumme myöhään illalla 3 yöksi Copacabanan rannalla sijaitsevaan ensimmäisen luokan Miramar by Windsor -hotelliin (★★★★★). (A, L)

Rio de Janeiro
11.–13. päivä, la–ma Rio de Janeiro on yksi maailman kauneimmista kaupungeista. Tijucan kansallispuiston vihreät kukkulat ja valkohiekkaiset rannat ovat yhdessä ainutlaatuinen maisemakokonaisuus, joka on hiljattain otettu myös Unescon maailmanperintölistalle. Lauantaina nousemme hammasratasjunalla 710 metrin korkeuteen Corcovado-vuoren näköalapaikalle, jossa vuonna 1931 valmistunut Kristus-patsas siunaa alla levittäytyvää riolaisten eli cariocien kaupunkia. Lounaan jälkeen meillä on loppupäivä vapaata tehdä vaikka kuten monet riolaisetkin viikonloppuisin, eli suunnata Copacabanan tai Ipaneman rannalle rentoutumaan. Sunnuntaina tutustumme Rion nähtävyyksiin kaupunkikierroksella ja nousemme Sokeritoppavuorelle. Sen laelta on upeat maisemat Copacabanan ja Botafogon rannoille sekä Guanabaran lahden toiselle puolelle naapurikaupunki Niteróihin. Illalla syömme jäähyväispäivällisen paikallisessa churrascariassa. Maanantaina meillä on vielä vapaa-aikaa, ennen kuin lähdemme kentälle. Lentomme (LATAM) lähtee klo 19.05 São Paulon (LATAM) ja Lontoon kautta (Finnair) Helsinkiin. (3xA, 1xL, 1xP)

14. päivä, tiistai Saavumme Helsinkiin klo 21.05.

Olemme maininneet hotellin virallisen paikallisen tähtiluokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 1.230 e
Huom. Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen huoneesta/hytistä.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Tarvitsemme syntymäaikanne sekä matkalla käytettävän passin numeron ja voimassaoloajan jo varauksen yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa.
Suosittelemme malarianestolääkitystä, keltakuumerokotusta ja hyttyskarkotetta. Edellytämme normaalia liikuntakykyä. Etelä-Amerikassa lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan hyvin lyhyellä varoitusajalla, joten pidätämme oikeuden muutoksiin. Tutustukaa Etelä-Amerikan-matkojen erityisehtoihin. Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Maksuaikataulu ja peruutusehdot

Ennakkomaksu 500 e/hlö. Loppuerä matkan hinnasta erääntyy 75 vrk ennen matkan alkua. Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan yleisistä valmismatkaehdoista poikkeavia peruutusehtoja. Kehotamme matkustajiamme ottamaan matkavakuutuksen ja tarkistamaan sen peruutusturvakohdan.

Peruutusajankohta Peruutuskulut
Viim. 91 vrk ennen matkaa toimistokulut 100 e
90–75 vrk ennen matkaa 500 e
74–31 vrk ennen matkaa 2.000 e
30–14 vrk ennen matkaa 3.500 e
Alle 14 vrk ennen matkaa koko matkan hinta

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 5.5.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Brasilian kiertomatka ja Amazonin risteily: Vinkkejä ja suosituksia

Voit olla kiinnostunut myös näistä