Hyppää pääsisältöön

Brasilian matkat

Brasilian matkalla tulevat tutuiksi maan lumoava ja vaihteleva luonto, omaperäinen kulttuuri ja ennen kaikkea ihmiset, jotka epäilemättä muodostavat maailman heterogeenisimmän kokonaisuuden.

Brasiliaan, Chileen ja Argentiinaan suuntautuva matkamme, Eteläisen Amerikan kierros vie sinut Brasiliassa Rio de Janeiron lisäksi upeille Iguassun putouksille.

Brasilian matka joulun aikaan on myös mieleenpainuva kokemus. Joulun ja uudenvuoden Etelä-Amerikan matkalla vietät joulun Riossa, uudenvuoden

Brasilia on maailman viidenneksi suurin valtio, miltei yhtä suuri kuin maanosan muut maat yhteensä. Sillä onkin yhteistä rajaa kaikkien Etelä-Amerikan valtioiden paitsi Chilen ja Ecuadorin kanssa. Suuressa maassa maisemat ja luonnonympäristöt vaihtelevat.

Kaikki Olympian järjestämät Brasilian matkat löydät kartan yläpuolelta. Matkoilla on mukana suomalainen matkanjohtaja.

Brasilia:
Vinkkejä ja suosituksia

Yleistä Brasiliasta

Siirtomaavalloittajat Espanja ja Portugali toivat eteläiseen Amerikkaan kaksi latinankielisen kulttuurin pohjalta syntynyttä valtakieltä. Nimitys ”Latinalainen Amerikka” onkin vakiintunut käyttöön ja kuvaa hyvin monia Etelä-Amerikan maita. Tosin espanjan ja portugalin ohella mantereella puhutaan myös 500 muuta kieltä.

Brasilia on Etelä-Amerikan suurin valtio yli kahdeksan miljoonan neliökilometrin pinta-alallaan. 200-miljoonaisessa kansassa kaikki ihonvärit ovat edustettuina. Portugalin kieli ja katolinen kirkko pitävät maata ja sen suurta kansaa koossa. Afrikasta orjien mukana tulleet macumban kaltaiset vähemmistöuskonnot elävät sovussa valtauskonnon kanssa. Äärimmäisyydet ovat Brasiliassa läsnä: suuret Sao Paulon kaltaiset kaupungit ja pienet maalaiskylät, hienostokortteleiden rikkaat ja faveloiden köyhät, Amazonin – maapallon suurimman sademetsäalueen ja runsasvetisimmän joen – vielä osaksi tutkimatta olevat alueet tai suuret karjatilat, jalopuuta tuottavat metsät ja kahviplantaasit, runsaat mineraalivarat ja maailman suurimpiin kosteikkoihin kuuluva jaguaarin ja tapiirin kotiseutu Pantanal.

Rio de Janeirossa soi samba muulloinkin kuin karnevaalien aikaan, mutta varsinaisesti 40 vuorokautta ennen pääsiäistä alkavat kymmenien sambakoulujen johdolla ”maailman suurimmat pirskeet”. Carioca eli Rion asukas kohtaa ystävät ja tuttavat kuuluisilla Copacabanan ja Ipaneman uimarannoilla. Tunnelma on letkeä kun liikeasiatkin hoituvat rennosti aurinkotuolista käsin. Maailman kauneimmaksi mainitun kaupungin maisemia voi ihailla joko Sokeritoppavuorelta tai Corcovadolta Kristus-patsaan juurelta. Churrascaria-grilliravintolat tarjoavat yhtä meheviä pihvejä kuin naapurimaassa Argentiinassa.

Argentiinan ja Brasilian rajalla pauhaavat Iguassún putoukset 275 yksittäisen putouksen voimalla yli kolmen kilometrin alueella. Jyrisevä vesi syöksyy 90-metriseen Paholaisen kitaan. Putouksia voi ihailla kummankin maan puolelta.

Brasilian matkoihin sisältyy Rion lisäksi yleensä aina myös Iguassun putouksilla käynti. Putoukset käydän katsomassa sekä Brasilian että Argentiinan puolelta. Putousten valtavan voiman voi tuntea ja nähdä putousten äärellä olevilla laitureilla.

Matkakalenteri