Hyppää pääsisältöön

Ecuadorin matkat

Ecuadorin matkalla voi kokea eteläisen Amerikan luonnon ja kulttuurin pienoiskoossa. Muutamien satojen kilometrien sisällä maisema vaihtuu kuumasta ja kosteasta Tyynenmeren rannikkoalangosta Andien nelikilometrisiin rinteisiin. Myös maailman korkein toimiva tulivuori Cotopaxi (5897 m) on täällä.

Maljamaisessa laaksossa lähes kolmen kilometrin korkeudessa sijaitseva Ecuadorin pääkaupunki Quito on kenties koko maanosan viehättävin. Siirtomaavallan aikaisia valkoisia rakennuksia punaisine kattoineen, loisteliaita kirkkoja ja solisevia suihkulähteitä luostareiden pihoilla. Monet rakennuksista on pystytetty inkojen palatsien paikalle.

Ecuadoriin kuuluu myös 970 kilometrin päässä mantereesta sijaitseva luonnonystävän paratiisi Galápagossaaret. Matkamme huipentuu risteilyyn saarilla, joiden ainutlaatuinen eläinmaailma innoitti Darwinia kehittämään teoriansa lajien synnystä.

Nämä kaikki upeat kohteet näet Galapagossaarten risteilyllä!

Ecuador:
Vinkkejä ja suosituksia

PERU, BOLIVIA JA ECUADOR – ANDIT

Yleistä

Andien intiaanikulttuureista kiinnostuneet seuraavat auringonjumala Intiä Peruun, Boliviaan ja Ecuadoriin. Ensimmäiset auringon lapset, inkat, laskettiin tarun mukaan Titicacajärven Auringon saarelle ja sieltä he aloittivat levittäytymisensä Andeille 1200-luvulla. Cuscosta tuli heidän pääkaupunkinsa. Inkat kasvattivat laamoja ja alpakoita, olivat hyviä maanviljelijöitä ja suuria kivirakentajia. Viestit kulkivat kivettyjä tieverkkoja pitkin kuriireiden kuljettamina. Inkojen luoma imperiumi romahti paitsi keskinäisiin kiistoihin, myös espanjalaisten siirtomaavalloittajien, konkistadorien, tuloon viisi sataa vuotta sitten. Nämä toivat ketsuan kielen rinnalle espanjan, auringonpalvonnan rinnalle katolisen uskonnon ja ennen muuta suunnattoman himonsa maanosan kulta-aarteisiin.

Etelä-Amerikan pienimpiin valtioihin kuuluva Ecuador sijaitsee nimensä mukaisesti päiväntasaajalla. Maassa voi kokea eteläisen Amerikan luonnon ja kulttuurin pienoiskoossa, sillä muutamien satojen kilometrien sisällä maisema vaihtuu kuumasta ja kosteasta Tyynenmeren rannikkoalangosta Andien nelikilometrisiin rinteisiin. Maailman korkein toimiva tulivuori Cotopaxi (5897 m) sijaitsee Ecuadorissa. Andien itäisen ja läntisen haaran väliin jäävässä tuliperäisessä ja hedelmällisessä keskuslaaksossa asuu valtaosa 15 miljoonasta pääasiassa maanviljelyksestä elantonsa saavan maan asukkaista. Metsistä saadaan jalopuuta, kalastuselinkeino kukoistaa ja maailman leikkokukkamarkkinoiden upeimmat ruusut tulevat täältä, samoin hieman yllättävästi myös panamahatut.

Myös maanosan kauneimmaksi mainittu pääkaupunki UNESCOn maailmanperintökohde Quito sijaitsee maljamaisessa keskuslaaksossa lähes kolmen kilometrin korkeudessa. Quito oli aikoinaan jo inkaimperiumin pääpaikka mutta vasta espanjalaiset siirtomaaisännät rakensivat sen valkoiset palatsit, loisteliaat kulta-alttariset kirkot ja solisevat suihkulähteet luostareiden pihoille. Itsenäisyyden aukion ympäriltä löytyvät niin maallisen vallan kuin kirkonkin komeimmat muistomerkit. Maan suurin kaupunki on Tyynenmeren rannikon Guayaquil, tärkeä satama ja kaupan keskus. Guayaquilistä lähtevät myös Galápagossaarten risteilyalukset. 18 saaren ryhmä sijaitsee Tyynessämeressä lähes tuhat kilometriä mantereesta.

Matkakalenteri