Hyppää pääsisältöön

Etelä-Amerikan risteily ja Rion karnevaalit

Rentoudu Celebrity Infinity-laivalla ja ihastu Rion karnevaaleihin, Brasilian rantakohteisiin, Buenos Airesin kiihkeään tangoon sekä Uruguayn Montevideoon.
Uutuus
  • Buenos Aires 1 yö / 14 yön risteily alkaa ja päättyy
  • Santos Brasilia
  • Ilhabela Brasilia
  • Búzios Brasilia
  • Rio de Janeiro Brasilia
  • Punta del Este Uruguay
  • Montevideo Uruguay

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Kahden viikon risteily Etelä-Amerikassa Celebrity Cruises -varustamon Infinity-laivalla vie meidät sykkiviin metropoleihin ja pittoreskeihin pikkukaupunkeihin kolmessa eri maassa.

Buenos Aires tuo mieleen Euroopan suurkaupungit leveine puistokatuineen ja komeine rakennuksineen. Tangon soidessa tunteet nousevat herkästi pintaan. Uruguayssa on leppoisa tunnelma, joka heijastaa pienen kansan ystävällistä suhtautumista vierailijoihin. Brasilian rannikolla vierailemme kahvintuoksuisessa Santosissa ja pienellä Ilhabelan saarella. Kalastajakylä Buzios sai 1960-luvulla yllättävää maailmanmainetta Brigitte Bardot’n myötä. Rio de Janeiron upeita maisemia ihailemme Sokeritoppavuorelta ja Corcovadolta.

Matkan kruunaa Rion karnevaalit. Väriloisto ja kimallus Sambódromolla ovat vertaansa vailla sambakoulujen kilpaillessa paremmuudesta. Kaupungin arjen pysäyttävä juhlahumu on ainutlaatuinen elämys.

Rion karnevaalipaketti 2018 (420 e)
Järjestämme Rion karnevaaleille maanantai-illaksi 12.2. retkipaketin, joka sisältää lipun aitioon (numeroidut istumapaikat sektorilla 9) Sambódromolle ja menopaluukuljetukset laivan ja Sambódromon välillä. Lisäksi olemme varanneet hiukan tarjoilua katsomoon. Sambódromon katsomosta meillä on ainutlaatuinen tilaisuus seurata mykistävää ja värikylläistä rytmien ja liikkeiden ilotulitusta. Sambakoulut kilpailevat paremmuudesta kimaltavien hepeneiden ja höyhenten suihkiessa tanssivien vartaloiden lomassa.
Karnevaalipakettin tulee maksaa ennakkomaksun yhteydessä. Maksetun karnevaalipaketin hintaa ei palauteta matkustajan peruuttaessa tilauksen. Huom. Olympia ei voi taata lippujen saatavuutta. Ellei lippuja ole saatavilla, karnevaalipaketin hinta palautetaan. Suosittelemme tilaamaan karnevaalipaketin jo matkalle ilmoittautumisen yhteydessä; mikäli pakettia ei ole saatavissa netin kautta niin ota yhteyttä toimistoomme. Myöhemmin lippuja voi olla vaikea saada. Minimi 10 osallistujaa.

Tälle matkalle on voimassa kampanjaetu. Saatte veloituksetta risteilylle Classic-juomapaketin, joka sisältää yleisimmät virvoitusjuomat hanasta, valikoiman mehuja (joista osa tuorepuristettuja), kahvin ja teen (myös erikoiskahvit), tavallisen pulloveden, valitut oluet, väkevät alkoholit, cocktailit ja viinit. Kampanjaedun arvo on 55 USD +18 %:n palveluraha/risteilyvuorokausi/henkilö. Etu on voimassa toistaiseksi. Classic-juomapakettietu huomioidaan automaattisesti varauksissanne. Juomapaketin ikäraja määräytyy lähtösataman mukaan (pääsääntöisesti 21 vuotta). Lisätietoja juomapaketeista TÄSTÄ tai myynnistämme p. (09) 696 2770 ma–pe klo 9–17.

Matkaohjelma

2.-19.2.2018 24.2. - 11.3.2019 Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito

1. päivä, perjantai 2.2. Lähtö Helsingistä (Lufthansa) klo 18.05 Frankfurtin kautta (Lufthansa) Buenos Airesiin.

Buenos Aires
2. päivä, lauantai 3.2.
Saavumme klo 7.55 Argentiinan pääkaupunkiin Buenos Airesiin, jossa majoitumme ensimmäisen luokan Meliá Buenos Aires -hotelliin (★★★★★). Huoneet saamme heti saavuttuamme. Pienen lepohetken jälkeen tutustumme kaupunkiin iltapäivän kierroksella ja paikannamme tärkeimmät maamerkit. Näemme mm. Palermon hienostoalueen pikkuputiikkeineen ja sen vastakohtana San Telmon sekä La Bocan kaupunginosat, jotka elävät eräänlaista uusrenessanssi­kautta tangoklubeineen ja värikkäine työläiskortteleineen. Recoletan kaupunginosa tunnetaan monumentaalisesta hautausmaastaan, joka on monien Argentiinan historian merkkihenkilöiden viimeinen leposija. Ydinkeskustan halkaisee maailman levein katu, 9 de Julio, jonka vallankumousaukiolla lähes 70-metrinen obeliski kohoaa korkeuksiin Buenos Airesin ikonina. Myös parhaiden ostoskatujen sijainti selviää kierroksellamme. (P)

Buenos Aires
3. päivä, sunnuntai 4.2. Teemme aamupäivällä retken Buenos Airesin ulkopuolelle Tigren pittoreskiin pikkukaupunkiin. Paranájoen suistoalueella sijaitseva Tigre on pääkaupunkilaisten suosima viehättävä viikonlopunviettopaikka. Varakkaimmilla on kesämökkinsä sokkeloisten kanavien varrella. Kahviloiden, trendiravintoloiden ja huvijahtisatamien myötä alueen arvostus on noussut samoin kuin kiinteistöjen hinnat. Teemme pienen vesibussiristeilyn kanavien verkostossa.

Iltapäivällä nousemme Celebrity Infinity -laivaamme, jossa on tarjolla myöhäinen lounas. Laiva yöpyy Buenos Airesissa, joten meillä on vielä aikaa jatkaa kaupunkiin tutustumista. Tango syntyi Buenos Airesin työväenkortteleissa, ja yläluokka aluksi ylenkatsoi sitä. Nykyisin tunteikas tango on kuitenkin Argentiinan tavaramerkki, jonka tunnetuimpia nimiä ovat mm. Carlos Gardel ja Astor Piazzolla. Päivällisen syömme laivalla ja sen jälkeen vietämme klubi-illan tangotunnelmissa. (A, L, P)

Buenos Aires
4. päivä, maanantai 5.2. Meillä on vielä hyvää aikaa käydä vaikka ostoksilla Florida-kävelykadulla tai nauttia laivan palveluista, sillä laivamme lähtee liikkeelle vasta klo 17.00. (TH)

Merellä
5.–6. päivä, ti–ke 6.–7.2. Meillä on kaksi kokonaista meripäivää laivamme seilatessa kohti Brasilian Santosia. (TH)

Santos
7. päivä, torstai 8.2. Saavumme Santosiin aamulla klo 9.00. Puolen miljoonan asukkaan Santos on Brasilian suurimpia satamakaupunkeja. Sen kautta laivataan maailmanmarkkinoille muun muassa brasilialaista kahvia. Kahvin lisäksi Santos tunnetaan myös samannimisestä menestyksekkäästä jalkapallojoukkueestaan. Sen riveissä pelasi aikoinaan kaikkien tuntema Pelé. Laivamme jatkaa matkaa klo 19.00. (TH)

Ilhabela
8. päivä, perjantai 9.2.
Pari kilometriä leveä salmi erottaa Ilhabelan saaren mantereesta. Suurin osa saaren pinta-alasta on metsää ja vuoristoa. Vain länsirannikolla on kapea kaistale kyliä ja yhteisöjä, joita yhdistää vajaan 40 kilometrin pituinen rannikkotie. Saaren lähivesillä viihtyvät useat valaslajit kausiluontoisesti. Pysähdymme Ilhabelassa klo 8.00–17.00. (TH)

Buzios
9. päivä, lauantai 10.2. Portugalilaiset saapuivat Buziokseen jo 1500-luvun alussa. Pikkuhiljaa kauniiseen ja suojaisaan niemeen kehittyi yksinkertaista elämää viettävä kalastajakylä. Kaikki muuttui vuonna 1964, kun Brigitte Bardot ”löysi” Buzioksen uudelleen. Kylä nousi BB:n hyvin dokumentoitujen romanttisten lomien myötä maailmanmaineeseen. Meillä on koko päivä aikaa Buzioksessa. (TH)

Rio de Janeiro
10.–12. päivä, su–ti 11.–13.2. Saavumme Rioon sunnuntaiaamuna. Sokeritoppa, Guanabaran lahti, vihreät kukkulat ja valkoiset rantahietikot ovat Rion tunnusmerkkejä. Riolaisen eli cariocan mielestä elämä on nauttimista varten, joten hymy on herkässä. Usein on aikaa pieneen juttutuokioon myös matkailijoiden kanssa. Jalkapallo ja samba ovat elämää suurempia asioita tässä vastakohtien ja kauneuden kaupungissa. Helteillä elämä keskittyy rannoille, joista Copacabana lienee tunnetuin. Ipaneman ranta taas tunnistetaan ”Ipaneman tyttö” -bossa novasta. Antônio Carlos Jobim sävelsi sen 60-luvun alussa paikallisessa baarissa istuskellessaan. Kyseinen Garota de Ipanema -baari on edelleen olemassa ja monen matkailijan tutustumislistalla. Sunnuntaina teemme puolen päivän kaupunkikierroksen samoin kuin maanantainakin. Käymme Corcovado-vuorella sijaitsevan Kristus-patsaan juurella ihailemassa allamme levittäytyvää maisemaa. Nousemme myös Sokeritoppavuorelle kaapelihissillä. Rion uusimpia nähtävyyksiä on joulukuussa 2015 satamaan avattu Antonio Calatravan suunnittelema tulevaisuuden museo, Museu do Amanhã. Siihen on helppo tutustua omatoimisesti vaikka ennen lähtöä tiistaina, jolloin meillä ei ole retkiohjelmaa. Laivamme lähtee Riosta tiistaina klo 18.00. (TH)

Vierailumme Riossa ajoittuu sambakarnevaalien aikaan. Monipäiväisen tapahtuman aikana koko kaupunki juhlii kaikkialla. Päänäyttämö on kuitenkin Sambódromon katupätkä, jossa mestarisambakoulut kilpailevat paremmuudesta kahden yön aikana. Väriloisto on vertaansa vailla, tanssijat ovat verhoutuneet paljastaviin asuihin, höyhenet ja hepenet suihkivat kimalluksen keskellä hypnoottisen samban jyskyttäessä taustamusiikkina. Järjestämme lisämaksullisen retkipaketin Sambódromolle maanantai-iltana 12.2. Suosittelemme varaamaan paketin jo matkaa tilatessanne.

Merellä
13.–14. päivä, ke–to 14.–15.2. Meillä on kaksi meripäivää risteillessämme kohti Uruguayta. (TH)

Punta del Este
15. päivä, perjantai 16.2. Saavumme aamulla klo 8.00 Punta del Esteen. Uruguayn kaakkoiskulmassa sijaitseva pikkukaupunki on suosittu lomakohde kesäaikaan. Kalliit residenssit, luksusputiikit, laaja ravintolavalikoima ja kasino sekä tietenkin rannat houkuttelevat matkailijoita aina ulkomaita myöten. Loma-aikana kaupungin väkiluku moninkertaistuukin ympärivuotiseen 10 000 asukkaan väestöön verrattuna. Laivamme lähtee kohti Montevideota klo 22.00. (TH)  

Montevideo
16. päivä, lauantai 17.2. Rio de la Platan pohjoisrannalla sijaitsee Uruguayn pääkaupunki Montevideo. Arkkitehtuuri on sekoitus monia eri tyylejä ja monien latinokaupunkien tapaan myös täällä on vanhakaupunki markkinoineen ja kirpputoreineen. Pääkaupungin elämänlaatua on usein kehuttu Latinalaisen Amerikan parhaimmaksi. Montevideon vieraanvarainen tunnelma kulminoituu kauppahallissa, jossa vaikkapa ministeri ja siivooja saattavat keskustella jalkapallosta lounaan lomassa. Teemme kaupunkikierroksen Montevideossa, ennen kuin laivamme lähtee takaisin Buenos Airesiin. (TH) 

Buenos Aires
17. päivä, sunnuntai 18.2. Aamiaisen jälkeen jätämme jäähyväiset laivalle. Plaza Dorrego -aukiolla järjestetään sunnuntaisin markkinat. Tarjolla on monenlaista antiikkia – aitoa ja väärää, kirpputoritavaraa, katutaiteilijoita, leipää ja sirkushuveja. Aukion tunnelma on ainutlaatuinen ja vie vierailijan ajassa viime vuosisadan alkupuolelle. Markkinoilta saattaa löytyä mielenkiintoisia tuliaisia kotiin vietäväksi. Syömme vielä jäähyväislounaan ennen kuljetusta kentälle. Paluulentomme (Lufthansa) lähtee klo 17.55 Frankfurtin kautta (Lufthansa) kohti Helsinkiä. (A, L)

18. päivä, maanantai 19.2. Saavumme Helsinkiin klo 17.00.

Laiva kiinnittyy satamalaituriin Buenos Airesissa, Santosissa, Rio de Janeirossa ja Montevideossa. Muissa risteilykohteissa kuljetus maihin on yhteysveneellä.

RETKIOHJELMA: Tällä matkalla retket Buenos Airesissa, Rio de Janeirossa (lukuun ottamatta karnevaali­pakettia) ja Montevideossa sisältyvät hintaan. Rion karnevaalipaketin lisäksi järjestämme Santosissa, Ilhabelassa ja Punta del Estessä lisämaksullisen suomenkielisen retken. Karnevaalipakettia lukuun ottamatta retkille tulee ilmoittautua toimistoomme perjantaihin 15.12. mennessä p. (09) 6962 770 / olympia@olympia.fi. (Karnevaalipaketti tulee varata jo matkaa varatessa ja se maksetaan ennakkomaksun yhteydessä)

LISÄMAKSULLISET RETKET
Rio de Janeiro, Brasilia
Karnevaalipaketti, n. 4–6 tuntia, 420 e, minimi 10 osallistujaa 
Rion karnevaalit tunnetaan kaikkialla maailmassa. Sambódromon katsomosta meillä on ainutlaatuinen tilaisuus seurata mykistävää ja värikylläistä rytmien ja liikkeiden ilotulitusta. Sambakoulut kilpailevat paremmuudesta kimaltavien hepeneiden ja höyhenten suihkiessa tanssivien vartaloiden lomassa. Paketti sisältää numeroidut istuinpaikat sektorilla 9 sekä menopaluukuljetukset matkanjohtajan opastamana laivalta Sambódromolle ja takaisin. Paluukuljetuksista voi valita aikaisemman tai myöhäisemmän. Lisäksi olemme varanneet hiukan tarjoilua katsomoon. Huom. Lippuja on saatavana rajoitettu määrä. Tarkista tilanne toimistostamme.

Santos, Brasilia
Kaupunkikierros n. 4 tuntia, 110 e, minimi 10 osallistujaa
Puolen miljoonan asukkaan Santos on Brasilian tärkein kauppasatama. Kahvilla on aivan erityinen asema vientituotteena. Aloitamme kierroksen historiallisen raitiovaunun kyydissä katselemalla keskustan vanhoja kortteleita. Käymme myös upeassa entisen kahvipörssin rakennuksessa toimivassa museossa, joka kertoo omaa tarinaansa kahvista ja sen merkityksestä Brasilian taloudelle. Kahvin lisäksi jalkapallo kuuluu brasilialaiseen elämänmenoon. Jalkapallomuseossa tutustumme legendaarisen Pelén saavutuksiin.

Ilhabela, Brasilia
Ilhabela ja Curral Beach, n. 3,5 tuntia, 85 e, minimi 10 osallistujaa
Ilhabela on suosittu lomakohde. Näemme sympaattisen pikkukaupungin kasvot pienellä kierroksella. Myöhemmin ajamme kaupungin ulkopuolelle, jossa meillä on aikaa nauttia leppoisasta rantaelämästä ja pikkuravintoloiden antimista. Uima-asu ja aurinkovoide kuuluvat perusvarustukseen tällä retkellä.

Punta del Este, Uruguay
Punta del Este, Ralli-museo ja Casapueblo, n. 4 tuntia, 85 e, minimi 10 osallistujaa
Aloitamme retken luomalla yleissilmäyksen Punta del Esten trendikkäisiin lähiöihin, kauniiden ja rohkeiden lomamaisemiin. Tutustumme latinalaisamerikkalaisen nykytaiteen kokoelmiin Ralli-museossa, jossa on myös Salvador Dalin teoksia näytteillä. Näemme myös kaupungin rannat, jotka houkuttelevat matkailijoita kesäisin. Kierroksen päätteeksi käymme Carlos Paez Vilarón käsityönä rakentamassa kodissa ja ateljeessa, Casapueblossa. Espanjalais-maurilaistyylinen valkoinen rakennuskompleksi kuuluu uruguaylaistaiteilijan merkittävimpiin saavutuksiin.

Alustavat päivämäärät 24.2. - 11.3.2019
Buenos Aires - Montevideo - Rio de Janeiro - Buzios - Santos - Buenos Aires
Celebrity Cruises -varustamon Eclipse-laivalla.

Matkaohjelma hintoineen julkaistaan maaliskuussa 2018. Matka on kuitenkin alustavasti varattavissa toimistostamme.

Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä 2.740 e. Tällöin myös hotellissa on yhden hengen huone.

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan maksetaan laivan henkilökunnalle palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun (171 e) matkan hintaan.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Tarvitsemme syntymäaikanne sekä matkalla käytettävän passin numeron ja voimassaoloajan jo varauksen yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Tutustukaa Etelä-Amerikan-matkojen erityisehtoihin.

Karnevaalipaketti
Järjestämme Rion karnevaaleille maanantai-illaksi 12.2. retkipaketin, joka sisältää lipun aitioon (numeroidut istumapaikat sektorilla 9) Sambódromolle ja menopaluukuljetukset laivan ja Sambódromon välillä. Lisäksi olemme varanneet hiukan tarjoilua katsomoon. Sambódromon katsomosta meillä on ainutlaatuinen tilaisuus seurata mykistävää ja värikylläistä rytmien ja liikkeiden ilotulitusta. Sambakoulut kilpailevat paremmuudesta kimaltavien hepeneiden ja höyhenten suihkiessa tanssivien vartaloiden lomassa.
Karnevaalipakettin tulee maksaa ennakkomaksun yhteydessä. Maksetun karnevaalipaketin hintaa ei palauteta matkustajan peruuttaessa tilauksen. Huom. Olympia ei voi taata lippujen saatavuutta. Ellei lippuja ole saatavilla, karnevaalipaketin hinta palautetaan. Suosittelemme tilaamaan karnevaalipaketin jo matkalle ilmoittautumisen yhteydessä; mikäli pakettia ei ole saatavissa netin kautta niin ota yhteyttä toimistoomme. Myöhemmin lippuja voi olla vaikea saada. Minimi 10 osallistujaa.

Muut lisämaksulliset retket
Matkaohjelmaan sisällytettyjen retkien lisäksi järjestämme Santosissa, Ilhabealassa ja Punta del Estessä suomenkielisen lisämaksullisen retken. Tiedot lisämaksullisista retkistä löytyvät matkaohjelma lopusta. Näille retkille tulee ilmoittautua viimeistään 15.12.2017 mennessä. Retkien toteutuminen edellyttää vähintään 10 osallistujaa.
Laivan oma kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi.

Huom. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 450 e
Peruutusehdot B:

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 26.4.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Etelä-Amerikan risteily ja Rion karnevaalit: Vinkkejä ja suosituksia

Voit olla kiinnostunut myös näistä