Hyppää pääsisältöön

Etelä-Amerikan risteily ja Rion karnevaalit

Rentoudu Celebrity Eclipse-laivalla ja ihastu Rion karnevaaleihin, Brasilian rantakohteisiin, Buenos Airesin kiihkeään tangoon sekä Uruguayn Montevideoon.

15 päivää alk.6 240 €/hlö
 • 24.2.2019 - 11.3.2019 Varaa
 • Buenos Aires 2 yötä / risteily alkaa ja päättyy
 • Montevideo Uruguay
 • Rio de Janeiro Brasilia
 • Búzios Brasilia
 • Santos Brasilia

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Yhdentoista päivän risteily Celebrity Cruises -varustamon Eclipse-laivalla vie meidät Etelä-Amerikan sykkiviin metropoleihin ja pittoreskeihin pikkukaupunkeihin.

Buenos Aires tuo mieleen Euroopan suurkaupungit leveine puistokatuineen ja komeine rakennuksineen. Tangon soidessa tunteet nousevat herkästi pintaan. Uruguayssa on leppoisa tunnelma, joka heijastaa pienen kansan ystävällistä suhtautumista vierailijoihin. Brasilian rannikolla vierailemme kahvintuoksuisessa Santosissa. Kalastajakylä Buzios sai 1960-luvulla yllättävää maailmanmainetta Brigitte Bardot’n myötä. Rio de Janeiron upeita maisemia ihailemme Sokeritoppavuorelta ja Corcovadolta.

Matkan kruunaa Rion karnevaalit. Väriloisto ja kimallus Sambódromolla ovat vertaansa vailla sambakoulujen kilpaillessa paremmuudesta. Kaupungin arjen pysäyttävä juhlahumu on ainutlaatuinen elämys.

Rion karnevaalipaketti, arviohinta 420 e
Järjestämme Rion karnevaaleille maanantai-illaksi 4.3. retkipaketin, joka sisältää lipun aitioon Sambódromolle ja menopaluukuljetukset laivan ja Sambódromon välillä. Lisäksi olemme varanneet hiukan tarjoilua katsomoon. Sambódromon katsomosta meillä on ainutlaatuinen tilaisuus seurata mykistävää ja värikylläistä rytmien ja liikkeiden ilotulitusta. Sambakoulut kilpailevat paremmuudesta kimaltavien hepeneiden ja höyhenten suihkiessa tanssivien vartaloiden lomassa.
Karnevaalilippujen hinnat vahvistetaan yleensä loppukesällä, jolloin laskutamme karnevaalipaketin erikseen välittömästi. Maksetun karnevaalipaketin hintaa ei palauteta matkustajan peruuttaessa tilauksen. Huom. Olympia ei voi taata lippujen saatavuutta. Ellei lippuja ole saatavilla, karnevaalipaketin hinta palautetaan. Suosittelemme tilaamaan karnevaalipaketin jo matkalle ilmoittautumisen yhteydessä; mikäli pakettia ei ole saatavissa netin kautta niin ota yhteyttä toimistoomme. Myöhemmin lippuja voi olla vaikea saada. Minimi 10 osallistujaa.

Tälle matkalle on voimassa kampanjaetu. Saatte veloituksetta risteilylle Classic-juomapaketin, joka sisältää yleisimmät virvoitusjuomat hanasta, valikoiman mehuja (joista osa tuorepuristettuja), kahvin ja teen (myös erikoiskahvit), tavallisen pulloveden, valitut oluet, väkevät alkoholit, cocktailit ja viinit. Kampanjaedun arvo on 55 USD +18 %:n palveluraha/risteilyvuorokausi/henkilö. Etu on voimassa toistaiseksi. Classic-juomapakettietu huomioidaan automaattisesti varauksissanne. Juomapaketin ikäraja määräytyy lähtösataman mukaan (pääsääntöisesti 21 vuotta). Lisätietoja juomapaketeista TÄSTÄ tai myynnistämme p. (09) 696 2770 ma–pe klo 9–17.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito

1. päivä, sunnuntai 24.2. Lähtö Helsingistä (Lufthansa) klo 18.00 Frankfurtin (Lufthansa) kautta Buenos Airesiin.

Buenos Aires
2. päivä, maanantai 25.2.
Saavumme klo 7.50 Argentiinan pääkaupunkiin Buenos Airesiin, jossa majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Loi Suites -hotelliin (★★★★★). Huoneet saamme käyttöömme heti saavuttuamme. Syömme lounaan hotellin lähistöllä ja sen jälkeen on aikaa levähtää pitkän lentomatkan jälkeen aina tervetulopäivälliseen asti. (L, P)

Buenos Aires
3. päivä, tiistai 26.2. Tutustumme kaupunkiin aamupäivän kierroksella ja paikannamme tärkeimmät maamerkit. Näemme mm. Palermon hienostoalueen pikkuputiikkeineen ja sen vastakohtana San Telmon sekä La Bocan kaupunginosat, jotka elävät eräänlaista uusrenessanssi­kautta tangoklubeineen ja värikkäine työläiskortteleineen. Recoletan kaupunginosa tunnetaan monumentaalisesta hautausmaastaan, joka on monien Argentiinan historian merkkihenkilöiden viimeinen leposija. Ydinkeskustan halkaisee maailman levein katu, 9 de Julio, jonka vallankumousaukiolla lähes 70-metrinen obeliski kohoaa korkeuksiin Buenos Airesin ikonina. Myös parhaiden ostoskatujen sijainti selviää kierroksellamme. Iltapäivällä kierroksen jälkeen on vapaa-aikaa.
Tango syntyi Buenos Airesin työväenkortteleissa, ja yläluokka aluksi ylenkatsoi sitä. Nykyisin tunteikas tango on kuitenkin Argentiinan tavaramerkki, jonka tunnetuimpia nimiä ovat mm. Carlos Gardel ja Astor Piazzolla. Päivällisen jälkeen vietämme klubi-illan tangotunnelmissa. (A, P)

Buenos Aires
4. päivä, keskiviikko 27.2.
Aamupäivällä on vapaata. Puolenpäivän aikoihin kuljetus satamaan, jossa nousemme Celebrity Eclipse -laivaan. Köydet irrotetaan klo 17.00 ja keula suunnataan kohti Uruguayn pääkaupunkia Montevideota. (TH)

Montevideo
5. päivä, torstai 28.2. Saavumme Montevideoon klo 8.00. Pääkaupungin elämänlaatua on usein kehuttu Latinalaisen Amerikan parhaimmaksi. Arkkitehtuuri koostuu useiden eri tyylien sekoituksesta ja monien latinokaupunkien tapaan myös täällä on vanhakaupunki kävelykatuineen ja kahviloineen. Teemme muutaman tunnin kaupunkikierroksen Montevideossa, ennen kuin laivamme jatkaa matkaa klo 17.00. (TH)

Merellä
6.–7. päivä, pe–la 1.–2.3. Meillä on kaksi meripäivää aikaa rentoutua ja nauttia laivan monipuolisista palveluista risteillessämme kohti Rio de Janeiroa. (TH)

Rio de Janeiro
8.–10. päivä, su–ti 3.–5.3. Saavumme Rioon sunnuntaiaamuna. Sokeritoppa, Guanabaran lahti, vihreät kukkulat ja valkoiset rantahietikot ovat Rion tunnusmerkkejä. Riolaisen eli cariocan mielestä elämä on nauttimista varten, joten hymy on herkässä. Usein on aikaa pieneen juttutuokioon myös matkailijoiden kanssa. Jalkapallo ja samba ovat elämää suurempia asioita tässä vastakohtien ja kauneuden kaupungissa. Helteillä elämä keskittyy rannoille, joista Copacabana lienee tunnetuin. Ipaneman ranta taas tunnistetaan ”Ipaneman tyttö” -bossa novasta. Antônio Carlos Jobim sävelsi sen 60-luvun alussa paikallisessa baarissa istuskellessaan. Kyseinen Garota de Ipanema -baari on edelleen olemassa ja monen matkailijan tutustumislistalla. Sunnuntaina teemme puolen päivän kaupunkikierroksen samoin kuin maanantainakin. Käymme muun muassa Corcovado-vuorella sijaitsevan Kristus-patsaan juurella ihailemassa allamme levittäytyvää maisemaa. Maanantaina nousemme myös Sokeritoppavuorelle kaapelihissillä. Rion uusimpia nähtävyyksiä on joulukuussa 2015 satamaan avattu Antonio Calatravan suunnittelema tulevaisuuden museo, Museu do Amanhã. Siihen voi tutustua omatoimisesti vaikka tiistaina ennen lähtöä, jolloin meillä ei ole retkiohjelmaa. Laivamme lähtee Riosta tiistaina klo 17.00. (TH)

Vierailemme Riossa sambakarnevaalien aikaan. Monipäiväisen tapahtuman aikana koko kaupunki juhlii kaikkialla. Päänäyttämö on kuitenkin Sambódromo, jossa mestarisambakoulut kilpailevat paremmuudesta kahden yön aikana. Väriloisto on vertaansa vailla, tanssijat ovat pukeutuneet juuri ja juuri peittäviin asuihin, höyhenet ja hepenet suihkivat kimalluksen keskellä hypnoottisen samban jyskyttäessä taustamusiikkina. Järjestämme lisämaksullisen retkipaketin Sambódromolle maanantai-iltana 4.3. Suosittelemme varaamaan paketin jo matkaa tilatessanne.

Buzios
11. päivä, keskiviikko 6.3. Portugalilaiset saapuivat Buziokseen jo 1500-luvun alussa. Pikkuhiljaa kauniiseen ja suojaisaan niemeen kehittyi yksinkertaista elämää viettävä kalastajakylä. Kaikki muuttui vuonna 1964, kun Brigitte Bardot ”löysi” Buzioksen uudelleen. Kylä nousi BB:n hyvin dokumentoitujen romanttisten lomien myötä maailmanmaineeseen. Laivamme pysähtyy Buzioksessa klo 8.00–16.00, jolloin on aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti. (TH)

Santos
12. päivä, torstai 7.3. Saavumme Santosiin aamulla klo 9.00. Puolen miljoonan asukkaan Santos on Brasilian suurimpia satamakaupunkeja. Sen kautta laivataan maailmanmarkkinoille muun muassa brasilialaista kahvia. Kahvin lisäksi Santos tunnetaan myös samannimisestä menestyksekkäästä jalkapallojoukkueestaan. Sen riveissä pelasi aikoinaan kaikkien tuntema Pelé. Kaupunkikierrok­sel­la näemme mm. vanhan kahvipörssin ja käymme jalkapallomuseossa. Laivamme jatkaa matkaa klo 19.00. (TH)

Merellä
13.–14. päivä, pe–la 8.–9.3. Kahden meripäivän aikana voi vielä ottaa rennosti ja muistella vaikka Rion karnevaaleja ja muita matkan mielenkiintoisia retkiä. (TH)

Buenos Aires
15. päivä, sunnuntai 10.3. Aamiaisen jälkeen jätämme jäähyväiset laivalle. Plaza Dorrego -aukiolla järjestetään sunnuntaisin markkinat. Tarjolla on monenlaista antiikkia – aitoa ja väärää, kirpputoritavaraa, katutaiteilijoita, leipää ja sirkushuveja. Aukion tunnelma on ainutlaatuinen ja vie vierailijan ajassa viime vuosisadan alkupuolelle. Markkinoilta saattaa löytyä mielenkiintoisia tuliaisia kotiin vietäväksi. Syömme vielä jäähyväislounaan ennen kuljetusta kentälle. Paluulentomme (Lufthansa) lähtee klo 17.55 Frankfurtin kautta (Lufthansa) kohti Helsinkiä. (A, L)

16. päivä, maanantai 11.3. Saavumme Helsinkiin klo 16.45.

Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä, 2.590 euroa. Tällöin myös hotellissa on yhden hengen huone.

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan maksetaan laivan henkilökunnalle palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun (139 e) matkan hintaan.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Tarvitsemme syntymäaikanne sekä matkalla käytettävän passin numeron ja voimassaoloajan jo varauksen yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa.

Keltakuumerokotusta suositellaan.

Huom. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin. Tutustukaa Etelä-Amerikan-matkojen erityisehtoihin.

Laivan oma kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Karnevaalipaketti, arviohinta 420 e
Järjestämme Rion karnevaaleille maanantai-illaksi 4.3. retkipaketin, joka sisältää lipun aitioon Sambódromolle ja menopaluukuljetukset laivan ja Sambódromon välillä. Lisäksi olemme varanneet hiukan tarjoilua katsomoon. Sambódromon katsomosta meillä on ainutlaatuinen tilaisuus seurata mykistävää ja värikylläistä rytmien ja liikkeiden ilotulitusta. Sambakoulut kilpailevat paremmuudesta kimaltavien hepeneiden ja höyhenten suihkiessa tanssivien vartaloiden lomassa.
Karnevaalilippujen hinnat vahvistetaan yleensä loppukesällä, jolloin laskutamme karnevaalipaketin erikseen välittömästi. Maksetun karnevaalipaketin hintaa ei palauteta matkustajan peruuttaessa tilauksen. Huom. Olympia ei voi taata lippujen saatavuutta. Ellei lippuja ole saatavilla, karnevaalipaketin hinta palautetaan. Suosittelemme tilaamaan karnevaalipaketin jo matkalle ilmoittautumisen yhteydessä; mikäli pakettia ei ole saatavissa netin kautta niin ota yhteyttä toimistoomme. Myöhemmin lippuja voi olla vaikea saada. Minimi 10 osallistujaa.

Muut lisämaksulliset retket
Laivan oma kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi.

Ennakkomaksu 550 e
Peruutusehdot B: 
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 2.5.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja. Viimeistään 30.6.2018 tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Valmismatkaehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.
1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Etelä-Amerikan risteily ja Rion karnevaalit: Vinkkejä ja suosituksia

Voit olla kiinnostunut myös näistä