Hyppää pääsisältöön

Islanti ja USAn itärannikko

Ihastu saagojen saaren maisemiin ja Reykjavikiin, aristokraattiseen Bostonin yliopistokaupunkiin sekä liittovaltion pääkaupunkiin Washingtoniin.
9 päivää alk.3 980 €/hlö
  • 16.9.2017 - 25.9.2017 Varaa
  • Reykjavik 2 yötä
  • Boston 3 yötä
  • Washington DC 3 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Islannin luonto on kuin maapallon ikioma museo, joka säilyttää varastoissaan sekä tulta että jäätä. Mustat laavakentät, pienet tulivuoret, lämpimät lähteet ja kuumaa vettä suihkuttavat geysirit ovat tyypillisiä ilmiöitä kahden mannerlaatan liitoskohdassa sijaitsevalle Islannille, Euroopan läntisimmälle valtiolle. Karuun asuinympäristöön sopeutuneet saarelaiset ovat synnyttäneet maailman vanhimman parlamentin ja saagoissaan nämä viikinkien jälkeläiset kuvaavat muinaisia retkiä pohjoisen hyisillä merillä.

Aristokraattinen Boston Yhdysvaltojen itärannikolla kertoo USA:n syntyhistoriasta. Englannista lähteneet uudisasukkaat saapuivat Mayflower-laivallaan vuonna 1620 läheiselle rannikolle ja perustivat Plymouthin siirtokunnan vain 60 kilometrin päähän nykyisestä kaupungista. 150 vuotta myöhemmin ”Bostonin teekutsuina” tunnettu kapinaliike johti siirtokuntien itsenäistymiseen ja erottautumiseen entisestä emämaasta Britanniasta. Bostonin alueen mellakat sysäsivät liikkeelle myös Amerikan sisällissodaksi laajentuneen tapahtumavyöryn. Tämän päivän Boston tunnetaan maineikkaista yliopistoistaan ja rikkaasta kulttuuriannistaan. Irlantilaistaustaisten Kennedyjen poliitikkosuku on kotoisin kaupungista ja presidentti John F. Kennedyn nimeä kantava museo ja kirjasto ovatkin Bostonin suosituimpia vierailukohteita.

Vehreä ja kaunis Washington DC on liittovaltion pääkaupunkina politiikan ja päätöksenteon kiistaton keskus. Valkoinen talo, Capitol-kukkula ja Kennedyjen haudat Arlingtonin sotilashautausmaalla samoin kuin keskustan lukuisat muistomerkit ovat television uutiskatsauksista tuttua Washingtonia. 

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

Helsinki – Reykjavík
1. päivä, lauantai
Lähtö Helsingistä (Icelandair) klo 8.45 suoralla lennolla Keflavíkin lentokentälle Islantiin, jonne saavumme klo 9.10. Teemme kiertoajelun Reykjavíkissa, ennen kuin majoitumme 2 yöksi keskitason Foss-hotelliin (★★★★). Iltapäivällä on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin omin päin. Tervetulopäivällinen. (P)

Reykjavík 
2. päivä, sunnuntai Reykjavík on maailman pohjoisin, hieman yli 200 000 asukkaan pääkaupunki. Vaikka Reykjavík tarkoittaa ”savuista lahtea”, kaupunki tunnetaan nimenomaan savuttomuudesta. Kiitos kuuluu voimakkaille tuulille ja geotermiselle lämmitykselle, jonka avulla maan sisältä tuleva kuuma vesi ohjataan putkistoja pitkin asuntoihin. Aamulla lähdemme koko päivän kestävälle ”kultaiselle kierrokselle”. Vierailemme alueella, jossa Euraasian ja Pohjois-Amerikan tektoniset mannerlaatat yhä erkaantuvat toisistaan. Näihin jylhiin rotkomaisemiin syntyi maailman ensimmäinen parlamentti Thingvellir yli tuhat vuotta sitten. Käymme ihastelemassa myös kuumaa vettä suihkuttavaa Strokkur-geysiriä ja näemme luonnonvoimien jylläävän ”kultaisella putouksella” Gullfossilla. (A, L)

Reykjavík – Boston
3. päivä, maanantai
Aamulla kuljetus Keflavíkin lentokentälle, josta lento (Icelandair) klo 10.30–12.00 Bostoniin, Massachusettsin osavaltion pääkaupunkiin. Kuljetus Bostonin keskustaan, jossa majoitumme 3 yöksi keskitason Hilton Boston Downtown -hotelliin (★★★★). Loppupäivä on vapaata aikaa totutella aikaeroon. (A)

Boston
4. päivä, tiistai Runsaan tiede-, taide- ja kulttuuritarjontansa ansiosta Bostonia on kutsuttu Pohjois-Amerikan Ateenaksi. Sieltä ovat Kennedyjen ohella kotoisin monet muutkin tieteen, urheilun ja politiikan merkkihenkilöt. Harvardin yliopisto ja Massachusetts Institute of Technology (MIT) ovat jo käsitteitä. Kaupungissa on lukuisia museoita ja runsaasti historiallisia rakennuksia viime vuosisadoilta. Ensimmäiset uskonsa vuoksi halveksitut puritaanit saapuivat Englannista Mayflower-laivalla Plymouthiin jo vuonna 1620 ja pian heitä tuli lisää muihinkin Massachusettsin pieniin siirtokuntiin. Eurooppalainen kulttuuri näkyy yhä selvästi Bostonin ympäristössä. Back Bayn vierivieressä seisovat kivitalot ovat monille tuttuja televisiossa esitetyistä lakimiessarjoista. Lähdemme aamulla puolen päivän kiertoajelulle, jonka aikana tutustumme vanhaan ja uuteen Bostoniin. Pysähdymme muun muassa 250 vuotta vanhalle Faneuil Hall -markkina-alueelle ja näemme myös historiallisen Cambridgen kaupunginosan. Lopuksi vierailemme John F. Kennedylle omistetussa museossa. Iltapäivällä on vapaata aikaa. (A)

Boston
5. päivä, keskiviikko
Tämä päivä on varattu omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen. Lukuisat museot, puistot ja esimerkiksi Bostonin mielenkiintoinen akvaario ovat kiinnostavia vierailukohteita. Tarjolla on myös suosittuja valasretkiä. Kaupungissa on hyvät ostosmahdollisuudet. (A)

Boston – Washington DC
6. päivä, torstai Aamupäivällä kuljetus lentokentälle, josta noin 1,5 tunnin lento Washingtoniin. Ajamme kaupungin keskustaan ja majoitumme 3 yöksi hyvään keskitason Omni Shoreham -hotelliin (★★★★). Tutustumme kävelykierroksella hotellin ympäristöön. (A)

Washington DC
7. päivä, perjantai Potomac- ja Anacostiajokien yhtymäkohdassa sijaitseva Washington DC on Yhdysvaltain pääkaupunki. Kaupungin yleisilme poikkeaa huomattavasti muista Pohjois-Amerikan miljoonakaupungeista, sillä Washingtonissa ei ole pilvenpiirtäjiä. Kaupunki on tunnettu suurista vehreistä puistoistaan ja lukuisista upeista monumenteistaan. Lähdemme aamulla kiertoajelulle, jonka aikana näemme muun muassa Valkoisen talon, Capitol-kukkulan sekä trendikkään Georgetownin kaupunginosan. Käymme myös Potomacjoen länsirannalla sijaitsevalla Arlingtonin hautausmaalla katsomassa mm. John ja Robert Kennedyn sekä Tuntemattoman sotilaan hautoja. Iltapäivällä on vapaata aikaa. (A)

Washington DC
8. päivä, lauantai Tänään on mahdollisuus tutustua kaupunkiin omin päin. Esimerkiksi kuuluisalla Smithsonian museoalueella on 19 mielenkiintoista museota ja galleriaa, joista suurimpaan osaan pääsee maksutta. Illalla kokoonnumme jäähyväispäivälliselle. (A, P)

9. päivä, sunnuntai Aamupäivällä kuljetus lentokentälle, josta lentomme (Icelandair) lähtee klo 14.10 Reykjavíkin kautta (Icelandair) Helsinkiin. (A)

10. päivä, maanantai Saavumme Helsinkiin klo 7.20.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 1.270 e
Ennakkomaksu 450 e/hlö
Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja sen tulee olla biometrisesti luettava. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. USA:han tarvitaan sähköinen matkustuslupa (ESTA), jonka Olympia hankkii puolestanne. Lähetämme toimintaohjeiden yhteydessä matkustuslupaan liittyvän kysymyslomakkeen täytettäväksi. Huom. Jos olette vieraillut 1.3.2011 jälkeen Iranissa, Irakissa, Syyriassa, Sudanissa, Somaliassa, Jemenissä tai Libyassa, tarvitsette tälle matkalle USA:n viisumin. Se vaaditaan voimassa olevasta sähköisestä matkustusluvasta huolimatta. Mikäli olette matkustanut kyseisissä maissa tai emme jostain syystä saa antamillanne tiedoilla hankittua matkustuslupaa, joudutte hankkimaan USA:n viisumin itse. Siitä aiheutuvat kulut eivät sisälly matkan hintaan. Lisätietoja toimistostamme. USA:han tai USA:n kautta matkustettaessa lentoyhtiöt ovat EU-komission päätöksellä velvoitettuja antamaan USA:n maahantuloviranomaisille pääsyn matkustajan varaus- ja lentotietoihin. Tietoja käytetään turvallisuustarkoituksiin.

Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 3.5.2016 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua

 

Voit olla kiinnostunut myös näistä

Blogi

Irmeli Repo