Hyppää pääsisältöön

Kanadan kierros – Senioriopettaja-lehden lukijamatka

Näe Toronton tärkeimmät nähtävyydet, koe Niagaran putoukset ja viinialue, Québecin viihtyisä vanhakaupunki ja Kanadan kulttuuripääkaupunki Montréal.
9 päivää alk.2 850 €/hlö
  • 13.4.2017 - 22.4.2017 Täynnä
  • Toronto 4 yötä
  • Niagaran putoukset retki
  • Québec 2 yötä
  • Montréal 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Kanadan nimi juontuu huron-intiaanien jo sukupuuttoon kuolleen kielen sanasta ”kanata”, joka tarkoittaa pientä kylää. Tänä päivänä tämä ”pieni kylä” on pinta-alaltaan maailman toiseksi suurin valtio, jolla on tarjota matkailijalle valtavasti elämyksiä. Toronto on Kanadan monipuolinen kulttuuri- ja urheilukaupunki. Sen mainetta ovat kasvattaneet niin suomalainen arkkitehtuuri kuin jääkiekkokin. Niagaran putoukset Kanadan ja Yhdysvaltojen rajalla ovat mahtava luonnonnäytelmä ja yksi maailman vanhimmista matkailukohteista. Tutustumme myös Kanadan vanhimpaan ja ranskalaisimpaan kaupunkiin Québeciin sekä monikulttuuriseen Montréaliin, joka tunnetaan myös merkittävänä gastronomisena keskuksena ja Kanadan kulttuuripääkaupunkina.

HUOM! matkalle on vielä vapaana nais-/miespaikka jaetussa kahden hengen huoneessa. Varaukset toimistomme p 09 6962 770 (ma-pe 9-17) tai sähköpostilla olympia@olympia.fi

Matkaohjelma

Senioriopettaja-lehden lukijamatka 13.–22.4.2017 Tulosta matkaohjelma

Lataa matkaohjelma pdf-muodossa tästä

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

Helsinki – Toronto
1. päivä, torstai 13.4.
Lähtö Helsingistä (Lufthansa) klo 14.00 Frankfurtin kautta (Air Canada) Torontoon, jonne saavumme klo 19.30. Majoitumme 4 yöksi keskustassa sijaitsevaan keskitason Sheraton Centre -hotelliin (★★★★).

Toronto
2. päivä, perjantai 14.4. Aamiaisen jälkeen lähdemme 4 tuntia kestävälle kiertoajelulle katsomaan kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä. Kanadan suurimman kaupungin Toronton kaupunkikuvaa hallitsee moderni arkkitehtuuri. Suomalaista arkkitehtuuria täällä edustaa Viljo Revellin suunnittelema, vanhan kaupungintalon vierelle vuonna 1965 valmistunut ns. uusi kaupungintalo. Piipahdamme myös St. Lawrencen kauppahallissa. Iltapäivällä on vapaa-aikaa aikaa tutustua tarkemmin Torontoon. Suositeltavia museoita ovat esimerkiksi ”kaikenkattava” Royal Ontario -museo tai monet kiehtovuudellaan yllättävä Batan kenkämuseo. Illalla syömme tervetulopäivällisen. (A, P)

Niagaran putoukset ja viinialue
3. päivä, lauantai 15.4.
Tänään on vuorossa noin 2 tunnin (etäisyys noin 130 km) ajomatka Niagaran putouksille. Yhdysvaltain ja Kanadan rajalla sijaitsevat Niagaran putoukset ovat näyttävimmillään Kanadan puolelta katsottuina. Niiden vaikuttavuus perustuu enemmän leveyteen ja valtaviin vesimassoihin kuin melko vaatimattomaan 51 metrin korkeuteen. Risteilemme Hornblower-aluksella aivan putousten edustalle. Niagaran seutu on saanut mainetta myös viinialueena. Vierailemme viinitilalla, missä saamme tutustua alueen viinituotannon erityispiirteisiin ja pääsemme maistelemaan tilan viinejä. Alue tunnetaan erityisesti mainioista Icewineistaan. Nautimme tilalla lounaan. Pysähdymme myös läheisen Niagara on the Laken pikkukaupungin idyllisessä keskustassa, ennen kuin palaamme illaksi Torontoon. (A, L)

Toronto
4. päivä, sunnuntai 16.4. Vapaa päivä Torontossa. Tekemistä riittää niin museoiden kuin ostosten ystäville. Ontarion taidegalleriassa voi tutustua mm. suureen Henry Moore -kokoelmaan. Tutustumisen arvoinen on myös Kanadan kansallisurheilulle omistettu jääkiekkomuseo Hockey Hall of Fame, jonka kunniagallerian ainoa suomalaisjäsen on toistaiseksi Jari Kurri. Toronto tunnetaan myös kaupunkina, jonka monet etniset kaupunginosat rikastuttavat esimerkiksi ravintolatarjontaa. Keskustassa sijaitseva Eatonin ostoskeskus on yksi Pohjois-Amerikan suurimmista. (A)

Toronto – Québec
5. päivä, maanantai 17.4. Lennämme (Air Canada) Québeciin, jonne saavumme puolenpäivän aikaan. Vuonna 1608 perustettu Québec on Québecin provinssin pääkaupunki. Unescon suojelemaa viehättävää vanhaakaupunkia ympäröi noin 5 kilometriä pitkä kaupunginmuuri, joka on ainoa laatuaan koko Pohjois-Amerikassa. Lähdemme suoraan lentokentältä 4 tunnin kaupunkikierrokselle, jonka aikana näemme mm. kaupunkikuvaa hallitsevan historiallisen Château Frontenac -hotellin, jonka rautatieyhtiö rakennutti 1800-luvun lopulla matkustajien le­popaikaksi. Vanhankaupungin kapeat kujat ja satoja vuosia vanhat rakennukset kertovat omaa tarinaansa. Näemme Royale-aukion ja Lower Town -kaupunginosan, jossa on lukemattomia kauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Retken päätteeksi käymme vielä Battlefields-puistossa. Majoitumme 2 yöksi hyvätasoiseen Château Laurier -hotelliin (★★★). (A)

Québec
6. päivä, tiistai 18.4. Kupari on ollut Gillesin perheen intohimo jo liki 90 vuoden ajan. Tutustumme perheen taitavimpiin ja erikoisimpiin aikaansaannoksiin perheen pyörittämässä museossa. Museon perustajan Albert Gillesin kuparitöitä on nähtävillä yli 60 kirkossa eri puolilla Pohjois-Amerikkaa. Alkuillasta on vapaa-aikaa kävellä vanhankaupungin mukulakivikaduilla, mikä onkin paras tapa tutustua Québeciin. Auringon laskiessa alueen bistrot täyttyvät vierailijoista ja tunnelma on aidon ranskalainen. (A, L)

Québec – Montréal
7. päivä, keskiviikko 19.4.
Puolenpäivän aikaan matkamme jatkuu reilun 3 tunnin (260 km) bussimatkalla Montréaliin. Ennen kuin saavumme keskustaan, pysähdymme vuoden 1976 kesäolympialaisten Olympiapuistossa. Ylittäessämme yhden kaupungin monista silloista näemme taustalla siintävän Mont Royal -vuoren, josta Montréal on saanut nimensä. Majoitumme 2 yöksi keskitason Best Western Ville Marie Hotel and Suites -hotelliin (★★★). (A)

Montréal
8. päivä, torstai 20.4.
Ranskalaisten 1600-luvulla perustamasta pienestä Ville-Marien siirtokunnasta on kasvanut Kanadan monikulttuurisin suurkaupunki Montréal. Ranska on kaupungissa edelleen puhutuin kieli, mutta täällä osataan verrattain hyvin myös englantia. Turkiskauppaa seurannut teollinen vallankumous tarjosi työtä mm. rautateitä rakentaneille kiinalaisille. Vaikka avomerelle on täältä 1600 kilometriä, ovat vesiväylät rikastuttaneet kaupunkia. Vauraus näkyy rakentamisena: Montréalissa on enemmän museoita, kirkkoja ja vanhoja rakennuksia kuin yhdessäkään Pohjois-Amerikan kaupungissa. Aamiaisen jälkeen aloitamme puolen päivän kaupunkikierroksen. Tutustumme mm. Notre Damen basilikaan, vanhaankaupunkiin ja käymme Mont Royal -vuoren näköalapaikalla. Illalla kokoonnumme jäähyväispäivälliselle. (A, P)

Montréal
9. päivä, perjantai
21.4. Tänään on vielä mahdollisuus tutustua Montréalin monipuoliseen museotarjontaan tai tehdä vaikkapa ostoksia maailman suurimman maanalaisen kompleksin ostoskeskuksessa RÉSOssa. Iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta klo 18.55 lento (Air Canada) Frankfurtin kautta (Lufthansa) Helsinkiin. (A)

10. päivä, lauantai 22.4. Saavumme Helsinkiin klo 13.15.

Olemme maininneet hotellin virallisen paikallisen tähtiluokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 370 e

Passin tulee olla voimassa koko matkan ajan. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Kanadaan tarvitaan sähköinen matkustuslupa (eTA), jonka Olympia hankkii puolestanne. Toimitamme Teille toimintaohjeiden yhteydessä matkustuslupaan liittyvän kysymyslomakkeen täytettäväksi.

Huom. matkalla kävellään paljon. Matkustajilta edellytetään hyvää liikuntakykyä.

Ennakkomaksu 350 e/hlö.

Peruutusehdot:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu 350 e/henkilö
- 34–15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan kokonaishinnasta
- myöhemmin kuin 15 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Hinta perustuu 29.8.2016 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua. Lentoaikataulutiedot sitoumuksetta.

Voit olla kiinnostunut myös näistä