Hyppää pääsisältöön

Karibian-risteily Eteläinen reitti

Rentoudu Celebrity Eclipse -laivalla nauttien runsaasta viihdetarjonnasta, Karibian upeista maisemista sekä rennosta tunnelmasta useilla eri saarilla.
19 päivää alk.5 060 €/hlö
  • 23.11.2017 - 12.12.2017 Varaa
  • Miami 3+1 yötä
  • Aruba Oranjestad
  • Bonaire Kralendijk
  • Curaçao Willemstad
  • Barbados Bridgetown
  • St. Lucia Castries
  • Antigua St. Johns (marras-joulukuu 2017)
  • St. Kitts Basseterre (tammikuu 2017)
  • St. Maarten Philipsburg

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Celebrity Eclipse -aluksemme lähtee Miamista kahdeksi viikoksi eteläisen Karibian trooppisille vesille. Hollannin entiset siirtomaat, Aruban, Bonairen ja Curaçaon muodostamat ABC-saaret sijaitsevat Venezuelan rannikolla. Niiden pääkaupungeissa Oranjestadissa, Kralendijkissa ja Willemstadissa voi ihastella pastellinsävyistä hollantilaista siirtomaa-arkkitehtuuria, maistella eksoottisia liköörejä ja perehtyä niin orjuuden kuin merirosvouksen historiaan. Mahtavat tippukiviluolat kiinnostavat Barbadoksella vierailevia, samoin kenties myös tumma, täyteläinen rommi. St. Lucia on vuoristoinen ja muita Karibian saaria vulkaanisempi. Banaanit, kookospalmu ja kaakao viihtyvät hyvin sen hedelmällisessä maaperässä. St. Kitts ja Nevis on kahden pienen tuliperäisen saaren muodostama valtio. Ranskalaiset ja englantilaiset valloittajat karkottivat aikoinaan saarten alkuperäiset asukkaat, karibe-intiaanit, ja jakoivat alueen keskenään. Pääkaupungin Basseterren kaupoista löytää käsityötaidon kauniita ja omaperäisiä tuotteita, kuten värikästä batiikkia. Antigua ja sen pääkaupunki St. Johns oli yksi niistä Länsi-Intian saariston satamista, missä Kolumbuskin pistäytyi. Antiguaa kutsutaan myös 365 uimarannan saareksi – eri ranta vuoden jokaiselle päivälle. Hollanti ja Ranska jakoivat St. Maartenin kahtia. Voimme vierailla saaren molemmilla puolilla pääkaupungeissa Philipsburgissa ja Marigotissa. Toki ehdimme tutustumaan myös Miamiin.

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi. Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta.

Tällä matkalle on voimassa oleva kampanjaetu. Saatte veloituksetta risteilylle Classic-juomapaketin, joka sisältää yleisimmät virvoitusjuomat hanasta, valikoiman mehuja (joista osa tuorepuristettuja), kahvin ja teen (myös erikoiskahvit), tavallisen pulloveden, valitut oluet, väkevät alkoholit, cocktailit ja viinit. Kampanjaedun arvo on 55 USD +18 %:n palveluraha/risteilyvuorokausi/henkilö. Etu on voimassa toistaiseksi. Classic-juomapakettietu huomioidaan automaattisesti varauksissanne. Juomapaketin ikäraja määräytyy lähtösataman mukaan (pääsääntöisesti 21 vuotta). Lisätietoja juomapaketeista TÄSTÄ tai myynnistämme p. (09) 696 2770 ma–pe klo 9–17.

 

Matkaohjelma

Vuoden 2017 matkat Kevään 2018 matkat Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, TH=täysihoito (Risteilyllä on täysihoito)

Helsinki – Miami
1. päivä, torstai
Suora lento Helsingistä (Finnair) klo 17.00–21.10 Miamiin, jossa majoitumme kuuluisalle South Beachin alueelle hyvään keskitason Marriott Stanton South Beach -hotelliin (★★★★). 

Miami
2. päivä, perjantai
Miamin ensimmäiset asukkaat olivat intiaaneja. Heidän jälkeensä alueelle ovat tulleet niin eurooppalaiset siirtolaiset 1600-luvulla kuin kuubalaiset pakolaiset 1960-luvulla. Miljonäärien upeat kartanot, jahdit ja yksityiset saaret ovat nekin osa Miamin maailmaa. Kaupungin liikekeskusta on muuttunut nykyisin eloisaksi ja viihtyisäksi alueeksi. Lukuisat uudet asunnot, ravintolat ja kaupat ovat tuoneet ihmisiä keskustaan myös iltaisin. Aamulla lähdemme puolen päivän kiertoajelulle. Vierailemme myös Miami Beachilla sekä espanjankielisessä ”Pikku Havannassa”. Iltapäivällä on vapaata aikaa. (A)

Miami
3. päivä, lauantai
Vapaapäivän voi ottaa rennosti tai jatkaa retkeilyä. Halukkailla on mahdollisuus lähteä lisämaksullisille retkille esimerkiksi Evergladesin suoalueelle tai kanavaristeilylle katselemaan rikkaiden asuinalueita. Retkille ilmoittaudutaan paikan päällä ja ne maksetaan dollareilla. (A)

Risteily 4.–18. päivä, su–su (TH, paitsi sunnuntaina risteilyn päättyessä vain aamiainen)

Risteilyohjelma marras-joulukuussa 2017

su 26.11. Miami lähtö 16.30
ma 27.11. merellä    
ti 28.11. merellä    
ke 29.11. St. Maarten tulo 08.00
    lähtö 17.00
to 30.11. Antigua tulo 08.00
    lähtö 17.00
pe 1.12. St. Lucia tulo 08.00
    lähtö 17.00
la 2.12. Barbados tulo 08.00
    lähtö 17.00
su 3.12. merellä    
ma 4.12. Bonaire tulo 08.00
    lähtö 18.00
ti 5.12. Curaçao tulo 08.00
ke 6.12. Curaçao lähtö 17.00
to 7.12. Aruba tulo 08.00
    lähtö 17.00
pe 8.12. merellä    
la 9.12. merellä    
su 10.12. Miami tulo 07.00


Risteilykohteet

Aruba, Oranjestad
Aruban pääkaupunki on Oranjestad. Tämä entinen kaktusten peittämä karjanhoitoalue on nykyään kukoistava ja vihreä keidas ja risteilymatkustajien suosikki. Valkoiset hiekkarannat kattavat lähes puolet saaren rannoista, kun ylänköalueet taas ovat karuja. Aruban Palm Beach on arvostettu yhdeksi Karibian alueen parhaista uimarannoista.

Bonaire, Kralendijk
Satamamme on pääkaupungin, Kralendijkin etelälaidalla, ja keskusta kauppoineen ja kävelykatuineen on vain lyhyen taksimatkan päässä. Saaren lähettyvillä on yksi maailman parhaiten säilyneistä koralliriutoista erinomaisine sukellusmahdollisuuksineen.

Curaçao, Willemstad
Curaçaon pääkaupunki Willemstad on Unescon maailmanperintökohde ja sen lähes 800 värikästä ja historiallista rakennusta muodostavat hienon kokonaisuuden. Saari tunnetaan vanhan arkkitehtuurinsa ohella myös hyvistä sukellusmahdollisuuksista. Illan hämärtyessä lukuisat ravintolat tarjoavat meren herkkuja ja upeita musiikkiesityksiä.

Barbados, Bridgetown
Bridgetown on Britanniasta vuonna 1966 itsenäistyneen Barbadoksen pääkaupunki. Asukkaista suuri osa on Afrikasta sokeriplantaaseille tuotujen orjien jälkeläisiä. Bridgetown ja sen lähistöllä oleva varuskunta-alue kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. Saaren vesiurheilumahdollisuudet ovat monipuoliset.

St. Lucia, Castries
St. Lucia on vuoristoinen ja vulkaanisempi kuin muut Karibian saaret. Saaren sisäosia peittää rehevä sademetsä. St. Lucian virallinen kieli on englanti, mutta monet puhuvat myös ranskaan pohjautuvaa kreolikieltä patois’ta.

Antigua, St. Johns (vain marras-joulukuun risteilyllä)
St. Johns on Antigua ja Barbudan vuonna 1981 itsenäistyneen saarivaltion pääkaupunki. Ensimmäiseksi saaresta näkyvät vihreät kukkulat ja kohta sen jälkeen Pyhän Johanneksen kirkon valkoiset barokkitornit. Antigua oli suurten purjelaivojen aikaan Karibianmeren tärkeimpiä satamia, jossa sekä varastoitiin tavaroita, että rakennettiin ja kunnostettiin purjealuksia. Uimarantoja Antigualta löytyy jokaiseen makuun.

St. Maarten, Philipsburg
Hollannin ja Ranskan kesken jaetun St. Maartenin saaren hollantilaisen puolen pääkaupunki on Philipsburg. Mitään rajamuodollisuuksia ei ole ja kreolin kieli yhdistää. Ranskalaisen puolen katukahvilat ja kaupat houkuttelevat eurooppalaisuudellaan. Hollantilaisen puolen pääkaupungissa on keskitytty ostoksiin ja huviveneilyyn.

Miami
18.–19. päivä, su–ma
Laivamme saapuu Miamiin sunnuntaina klo 7.00. Aamiaisen jälkeen kuljetus keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason InterContinental-hotelliin (★★★★), josta saamme ­huoneet iltapäivällä. Hotellistamme on lyhyt kävelymatka Bayside Marketplace -ostosalueelle, jossa on runsaasti kauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Maanantaina aikaisin aamulla kuljetus kentälle, josta lentomme (American Airlines) lähtee klo 9.30 New Yorkin kautta (Finnair) Helsinkiin. (2xA)

20. päivä, tiistai Saavumme Helsinkiin klo 8.50.               

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksulliset suomenkieliset retket
Osassa risteilykohteita teemme lisämaksullisen retken. Retkiohjelma julkaistaan noin 3 kuukautta ennen matkaa.

Alustavat matkapäivät keväällä 2018 ovat 4.-23.1. ja 15.3.-3.4.
Lähtöjen hinta ja tarkistettu ohjelma julkaistaan Kaukomatkaesitteessä 2018.
Matkat ovat kuitenkin jo nyt alustavasti varattavissa toimistostamme p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi
Lähetämme ohjelman ja matkan hintatiedot ennakkoon ilmoittautuneille toukokuussa 2017 ja voitte
sen jälkeen vahvistaa osallistumisenne.

Tälle matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä,
joka on 2.380 e. Tällöin myös hotelleissa on yhden hengen huone

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan maksetaan laivan henkilökunnalle palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun (165 e) matkan hintaan.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja sen tulee olla biometrisesti luettava. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. USA:han tarvitaan sähköinen matkustuslupa (ESTA), jonka Olympia hankkii puolestanne. Lähetämme toimintaohjeiden yhteydessä matkustuslupaan liittyvän kysymyslomakkeen täytettäväksi. Huom. Jos olette vieraillut 1.3.2011 jälkeen Iranissa, Irakissa, Syyriassa, Sudanissa, Somaliassa, Jemenissä tai Libyassa, tarvitsette tälle matkalle USA:n viisumin. Se vaaditaan voimassa olevasta sähköisestä matkustusluvasta huolimatta. Mikäli olette matkustanut kyseisissä maissa tai emme jostain syystä saa antamillanne tiedoilla hankittua matkustuslupaa, joudutte hankkimaan USA:n viisumin itse. Siitä aiheutuvat kulut eivät sisälly matkan hintaan. Lisätietoja toimistostamme. USA:han tai USA:n kautta matkustettaessa lentoyhtiöt ovat EU-komission päätöksellä velvoitettuja antamaan USA:n maahantuloviranomaisille pääsyn matkustajan varaus- ja lentotietoihin. Tietoja käytetään turvallisuustarkoituksiin.

Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Laivalta tehtävät retket ovat lisämaksullisia.

Ennakkomaksu 450 e/hlö.

Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään
250 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu  3.5.2016 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Karibian-risteily Eteläinen reitti: Vinkkejä ja suosituksia

Vuonna 2016 risteilemme jälleen eri puolilla maailman valtameriä yksilölliseen palveluun panostavilla Celebrity Cruises -varustamon laivoilla. Näillä keskisuurilla aluksilla riittää monipuolista ohjelmaa ja erilaista tekemistä jokaiseksi päiväksi pidemmilläkin risteilyillä. Ravintoloita ja kahviloitakin on sen verran paljon, että viikon risteilyllä tuskin ehtii kaikkia edes kokeilemaan. Alusten kylpylöistä ja niiden hemmotteluhoidoista vastaa Canyon Ranch, yksi maailman johtavista hyvinvoinnin tuotemerkeistä. Herkkuaterioiden mukanaan tuomat mahdolliset ylimääräiset kalorit voi helposti polttaa hyvin varustellussa kuntosalissa. Kun kaikkeen tähän yhdistetään vielä viihtyisät hytit, ystävällinen palvelu ja mielenkiintoiset reitit, niin täydellinen risteilykokemus on valmis.

Olemme sisällyttäneet risteilymatkojemme ohjelmiin vaihtelevan määrän erilaisia palveluita, joista tarkemmat tiedot löytyvät matkaohjelmien yhteydestä.

Tässä yleisiä vihjeitä koskien Celebrity Cruises -risteilyjä.

Nimitietojen oikeellisuus
Varaukseen tulevat etu- ja sukunimet on oltava samassa muodossa ja järjestyksessä kuin ne ovat siinä passissa, jolla matkustatte. Tarkistakaa nimenne oikeellisuus heti laskun saatuanne ja ilmoittakaa mahdollisista virheellisyyksistä välittömästi toimistoomme. Pidätämme oikeuden veloittaa nimentarkistuksen laiminlyönnistä ja myöhemmästä nimen muutoksesta/korjauksesta mahdollisesti aiheutuvat ylimääräiset kulut.

Mitä mukaan
Laivan hyttien varustus vastaa yleensä hyvätasoisen hotellihuoneen varustelua. Siihen kuuluvat jääkaappi, interaktiivinen televisio, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Kylpyhuoneissa on pyyhkeet, saippuat ja shampoot. Uima-altaalta saa lainata pyyhkeitä. Silitysrautaa hyteissä ei turvallisuussyistä ole, mutta laivan tehokas pesulapalvelu hoitaa lisämaksusta silityksenkin nopeasti. Retkiä ja kannella liikkumista varten kannattaa ottaa mukaan mukavat kävelykengät tai sandaalit. Karibialla, Havaijilla sekä Australiassa ja Uudessa-Seelannissa uima-asulle ja shortseille on paljon käyttöä. Aurinkolasit ja korkean suojakertoimen aurinkovoide sekä päähine ovat myös tärkeitä matkavarusteita. Iltaisin pukeudutaan kuitenkin asiallisesti. Laivoilla on tehokas ilmastointi, minkä vuoksi osa tiloista on viileitä.

Ruokailut
Ruokailut sisältyvät risteilyn hintaan. Valinnanvaraa on runsaasti kahviloista ja itsepalveluravintoloista aina klassiseen pääravintolaan, jossa on pöytiintarjoilu. Päivälliselle olemme varanneet matkustajillemme pöydät pääravintolan ensimmäisestä kattauksesta. Tilaamisen helpottamiseksi matkanjohtajamme kääntää ruokalistan suomeksi. Viinejä ja muita juomia voi tilata lisämaksusta. Tarjolla on myös erilaisia alkoholittomia tai alkoholia sisältäviä juomapaketteja, joita voi ostaa laivalta (lisätietoja juomapaketeista). Juomien hintataso yksittäin ostettuna laivan ravintoloissa on suurin piirtein sama kuin Suomessa. Laivoilla on myös erikoisravintoloita, joista osaan edellytetään pöytävarausta ja niissä peritään 5–45 dollarin suuruinen kattausmaksu. Näihin ravintoloihin on myös tarjolla pakettihinta, joka on yksittäisiä varauksia edullisempi. Huonepalvelusta voi tilata ruoka- ja juomatarjoilua myös hyttiin. Risteilyillä alkoholitarjoilun ikäraja on pääsääntöisesti 21 vuotta.

Valuutta, raha ja luottokortit
Luottokortit eivät välttämättä kelpaa kaikkialla risteilykohteissa, joten käteistä rahaa on hyvä ottaa mukaan maissa käyntejä varten. Useissa kohteissa voi vaihtaa myös euroja. Celebrityn laivoilla ei käytetä käteistä rahaa yleensä muualla kuin kasinolla. Laivojen virallisena valuuttana on USA:n dollari. Hyttiavain toimii myös laivan omana luottokorttina ja henkilöllisyystodistuksena. Luottotili avataan luottokorttia tai käteistä vastaan terminaalissa ennen laivalle siirtymistä. Hyttikortilla voi maksaa kaikki ostokset laivalla, ruokajuomista tuliaisiin. Juomia tilattaessa palveluraha lisätään automaattisesti laskun loppusummaan. Rahan kulutusta voi seurata reaaliaikaisesti hytissä olevasta interaktiivisesta televisiosta. Risteilyn lopussa hyttiin toimitetaan lasku, johon on eritelty kaikki kortilla tehdyt ostokset. Ellei matkustajalla ole huomauttamista laskusta, summa veloitetaan suoraan luottokortilta. Käteistilin avanneet käyvät maksamassa laskunsa purserin vastaanotossa risteilyn viimeisenä iltana.

Juomarahat
Juomarahat hyttipalvelijalle, pää- ja aputarjoilijalle sekä hovimestarille kuuluvat poikkeuksetta risteilykäytäntöön. Olympian risteilyillä olemme sisällyttäneet nämä juomarahat jo matkan hintaan. Henkilökohtaiset juomarahat esim. hyttipalvelua käytettäessä on hyvä maksaa käteisellä saman tien.

Alkoholijuomat ja tupakkatuotteet
Omien alkoholijuomien tuominen laivalle on pääsääntöisesti kielletty. Celebrity sallii kuitenkin 2 viinipulloa/hytti mukaan risteilyille; viinipullot voi tuoda mukaan vain lähtösatamasta risteilyn ensimmäisenä päivänä. Matkustajien käsimatkatavarat läpivalaistaan aina laivaan tultaessa ja niissä mahdollisesti olevat alkoholijuomat otetaan pois ja palautetaan asiakkaille risteilyn lopussa. Laivalla on myymälä, josta voi ostaa alkoholijuomia sekä tupakkatuotteita. Myymälä on avoinna vain laivan ollessa merellä ja sen hinnat ovat suomalaisittain kohtuulliset. Myymälässä tehdyt juomaostokset toimitetaan hytteihin risteilyn lopussa. Juomia voi tilata hyttiin hyttipalvelusta tai ostaa mukaan laivan baareista.

Turvallisuus
Kaikki matkustajat valokuvataan ennen risteilyn alkua ja kuva tallennetaan samaan tiedostoon hyttikortin kanssa. Aina laivalle tultaessa henkilökunta vertaa kortin haltijaa tiedostossa olevaan valokuvaan. Joissakin kohteissa vaaditaan hyttikortin lisäksi kuvallinen henkilökortti (esim. ajokortti). Tämän lisäksi kaikki käsimatkatavarat läpivalaistaan. Teräaseiden hallussapito on laivalla kielletty. Laivojen henkilökunta on koulutettu huolehtimaan matkustajista poikkeustilanteissa. Kaikki matkustajat osallistuvat risteilyn alussa pelastusharjoitukseen. Laivoilla on aina sairaanhoitaja ja lääkäri. Useimmilla laivoilla on myös leikkaussali.

Päiväohjelmat
Laivan päiväohjelmasta selviää ravintoloiden, liikkeiden ja palveluiden aukioloaikojen lisäksi myös tapahtumien aikataulu. Tarjolla on ohjelmaa tanssikursseista ja kukkien asettelusta erilaisiin kilpailuihin ja upeisiin musiikkiesityksiin. Suurin osa aktiviteeteista on ilmaisia. Matkanjohtajamme kääntää koosteen päiväohjelmasta suomeksi.

Pukeutuminen
Yleensä laivalla pukeudutaan rennon siististi. Shortseja ja t-paitaa voi käyttää esim. retkillä, mutta iltaisin ja laivan pääravintolassa niiden käyttö ei ole suositeltavaa. Päiväohjelmassa kerrotaan pukeutumiskoodi, jota matkustajien toivotaan illalla noudattavan. Celebrity Cruises päivitti pukeutumiskoodinsa marraskuussa 2015. Jatkossa päivälliselle on kahdenlaisia pukeutumissuosituksia:

Smart Casual – miehillä pitkät housut sekä pikkutakki tai solmio; naisilla esim. jakkupuku.
Evening Chic – miehillä siistit housut tai farkut ja pusero/pukupaita sekä mahdollisesti neuletakki tai -pusero, haluttaessa myös pikkutakki/bleiseri; naisilla esimerkiksi cocktail-mekko, hame, housut tai siistit farkut yhdistettynä eleganttiin yläosaan/puseroon. Jos matkustaja itse haluaa, on pitkä iltapuku ja smokki ehdottomasti myös sopiva pukeutumisvaihtoehto Evening Chic -iltoina.

7 yön tai pidemmillä risteilyillä Evening Chic -iltoja on 2. Kaikkina muina iltoina laivoilla on Smart Casual -pukukoodi.

Celebrity Cruises päivittää pukeutumiskoodiaan. Esittelemme "Evening Chic"-pukukoodin joka tulee korvaamaan nykyisen pukukoodin. Evening Chic on yhdistelmä Formal- ja Smart Casual pukeutumista.

Hieman hienostuneempi kuuin Casual, mutta ei niin muodollinen kuin Formal.
Celebrity Cruises haluaa luoda paremman ja rennomman risteilykokemuksen nykypäivän moderneille risteilymatkustajille.

Naisvieraamme voivat esimerkiksi pukeutua cocktail-mekkoon, siisteihin farkkuihin ja eleganttiin puseroon. Miesvieraat voivat pukeutua siisteihin housuihin tai farkkuihin ja puseroon ja mahdollisesti neuletakkiin tai neulepuseroon. Bleiseri ei ole pakollinen. Jos vieraat itse haluavat, on pitkä iltapuku ja smokki ehdottomasti myös sopiva pukeutumisvaihtoehto Evening Chic -iltoina.

7 yön tai pidemmillä risteilyillä Evening Chic -iltoja on 2. 6 yön tai lyhyemmillä risteilyillä on 1 Evening Chic -ilta.
Kaikkina muina iltoina laivoilla on Smart Casual -pukukoodi.

Lanseeraamme uuden pukukoodin 4.12.2015 alkaen kaikilla Celebrity Cruisesin risteilyillä, poikkeuksena Celebrity Xpedition, jolla on aina Smart Casual -pukukoodi. 

Laivoilla on myös teemailtoja, joita koskevat omat pukeutumissuositukset.

Tupakointi
Celebrityn laivoilla tupakointi on kielletty kokonaan sisätiloissa ja hyttien parvekkeilla. Tupakointi on sallittua ainoastaan siihen varatuilla alueilla ulkotiloissa.

Mahdolliset muutokset risteilyohjelmaan
Esimerkiksi sää saattaa aiheuttaa muutoksia risteilyohjelmaan ja joskus jopa estää pääsyn johonkin satamaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Satamat
Kaikissa risteilykohteissa ei ole riittävän suuria laiturirakenteita, joihin isot laivat pystyisivät kiinnittymään. Tällöin laiva jää ankkuriin, ja kuljetus rantaan ja takaisin hoidetaan yhteysveneillä. Matka laituripaikalta satamaan ja keskustaan vaihtelee kohteittain ja se voi olla melko pitkäkin.

Tietopaketti
Ennen matkan alkua lähetämme kaikille risteilymatkustajillemme tietopaketin, jossa on käytännön tietoa risteilystä ja siihen valmistautumisesta.

Retket kohteissa ja muut lisäpalvelut
Olympia tekee useissa kohteissa omat, matkanjohtajamme opastamat suomenkieliset retket. Matkaohjelmasta näette, mitkä retket kuuluvat matkanne hintaan. Useimmille lisämaksullisille retkille tulee ilmoittautua jo ennen matkaa. Nämä retkiohjelmat ovat nähtävissä nettisivuillamme noin 3 kuukautta ennen matkan alkua, jolloin myös postitamme ne matkalle ilmoittautuneille. Sen lisäksi voitte osallistua myös varustamon kansainvälisille retkille. Näitä retkiä ja mahdollisia muita lisäpalveluja voi varata ja maksaa varustamon nettisivuilla: www.celebritycruises.com

Tällaisia tilauksia varten tarvitsette varauskoodin, jonka voitte tarvittaessa kysyä toimistostamme noin kuukausi ennen matkan alkua.

Voit olla kiinnostunut myös näistä