Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Karibian-risteily Eteläinen reitti

Rentoudu Celebrity Reflection -aluksella nauttien laivan runsaasta viihdetarjonnasta, Karibian upeista maisemista sekä rennosta tunnelmasta eri saarilla

13 päivää alk. 4 540 € /hlö
 • 11.11.2020 - 24.11.2020 Varaa
 • Miami 2 yötä
 • Fort Lauderdale 10 yön risteily alkaa ja päättyy
 • Sint Maarten Philipsburg
 • Saint Lucia Castries
 • Barbados Bridgetown
 • Antigua St. Johns
 • Saint Kitts Basseterre

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Risteilymme Celebrity Reflection -aluksella eteläisen Karibian trooppisille vesille lähtee Fort Lauderdalesta. Ennen sitä tasailemme aikaeroa Miami Beachin rantamaisemissa tutustuen mm. South Beachin art deco -alueeseen.

Risteilyn ensimmäinen vierailukohde Saint-Martinin saaren eteläpuoli Sint Maarten kuuluu Hollannille kun taas pohjoispuolen Saint-Martin kuuluu Ranskalle. Molemmissa ehtii vierailla yhden päivän aikana. Vehreä Saint Lucia poikkeaa vuoristoiselta profiililtaan muista Karibian saarista ja sen keskellä sijaitsee myös tulivuori. Banaanit, kookospalmut ja kaakao viihtyvät hyvin Saint Lucian hedelmällisessä maaperässä. Upeiden rantojen, maailmankuulun täyteläisen rommin ja luontoelämysten Barbados viehättää monipuolisuudellaan. Koralliriuttojen ympäröimää pientä Antiguan saarta kutsutaan myös 365 rannan saareksi – eri ranta vuoden jokaiselle päivälle. Yhdelle niistä rantautui aikanaan ensimmäisenä eurooppalaisena tutkimusmatkailija Kristoffer Kolumbus. Euroopan siirtomaahistoriassa ensimmäisenä Länsi-Intian saarista valloitettiin kuitenkin piskuinen Saint Kitts. Saarella sijaitsee upea ja hyvin säilynyt linnoitus Brimstone Hill, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.

 

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii retkistämme ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi. Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta.

Tälle matkalle on voimassa kampanjaetu. Saat veloituksetta risteilylle Classic-juomapaketin, joka sisältää yleisimmät virvoitusjuomat hanasta, valikoiman mehuja (joista osa tuorepuristettuja), kahvin ja teen (myös erikoiskahvit), tavallisen pulloveden, valitut oluet, väkevät alkoholit, cocktailit ja viinit. Kampanjaedun arvo on 55 USD +18 %:n palveluraha/risteilyvuorokausi/henkilö. Etu on voimassa toistaiseksi. Classic-juomapakettietu huomioidaan automaattisesti varauksissanne. Juomapaketin ikäraja määräytyy lähtösataman mukaan (pääsääntöisesti 21 vuotta). Lisätietoja juomapaketeista TÄSTÄ tai myynnistämme p. (09) 696 2770 ma–pe klo 9–17.

Matkalle on mahdollista varata lennot (Helsinki–Miami–Helsinki) business-luokkaan. Lisähinta alk 2 130 e/henkilö. Paikkoja rajoitetusti.

Matkaohjelma

A=aamiainen, TH=täysihoito (Risteilyllä on täysihoito)

Helsinki – Miami
1. päivä, keskiviikko 11.11.
Suora lento Helsingistä (Finnair) klo 14.45-18.55 Miamiin, jossa majoitumme 2 yöksi Miami Beachin kuuluisalle South Beachin alueelle hyvään keskitason Marriott Stanton -hotelliin (★★★★).

Miami
2. päivä, torstai 12.11. Miami tunnetaan hiekkarantojensa ohella myös elegantista art deco -arkkitehtuurista. Valtaosa kaupunkilaisista puhuu espanjaa, sillä siirtolaisia on saapunut Euroopan lisäksi Länsi-Intian saarilta, etupäässä Kuubasta, mutta myös Etelä-Amerikasta. Lukuisat ravintolat ja liikkeet houkuttelevat asukkaita ja matkailijoita kaupungin keskustaan myös iltaisin. Aamulla lähdemme puolen päivän kiertoajelulle tutustumaan Miamiin. Vierailemme mm. Miami Beachilla ja ”Pikku Havannassa”. Kierroksen päätteeksi syömme tervetulolounaan. Loppupäivä on vapaata aikaa nauttia kaupungista tai rantaelämästä. (A, L)

Risteily alkaa
3. päivä, perjantai 13.11.
Aamupäivällä noin tunnin kestävä kuljetus Fort Lauderdalen satamaan, jossa Celebrity Reflection -risteilyaluksemme on lähtövalmiina. Lähtömuodollisuuksien jälkeen siirrymme alukselle, jossa syömme lounaan. Illalla pääsemme nauttimaan päivällisen lisäksi myös upeasta show-esityksestä laivan teatterissa. (TH)

Merellä
4.-5. päivä, la-su 14-15.11.
Meripäivinä on aikaa tutustua mainioon risteilyalukseemme ja sen monipuolisiin palveluihin. Uima-allasalue aurinkotuoleineen ja baareineen houkuttelevat rentoutumaan. Aktiivisemmille on tarjolla ohjattua liikuntaa sekä kuntosalissa että erilaisissa kansipeleissä. Tarjolla on myös englanninkielisiä luentoja eri aiheista. Tekemistä ja aktiviteetteja riittää moneen makuun. (TH)

Sint Maarten, Philipsburg
6. päivä, maanantai 16.11. Aamulla klo 7.00 laivamme saapuu Philipsburgiin, saaren hollantilaisen puolen pääkaupunkiin. Saint-Martininin saaren hiekkarannat ovat upeita ja tunnelma rento. Mitään rajamuodollisuuksia saarella ei ole. Teemme kiertoajelun, jonka aikana vierailemme saaren molemmilla puolilla. Ranskalaisen puolen pääkaupungin Marigotin katukahvilat ja kaupat houkuttelevat eurooppalaisuudellaan. Hollantilaisen puolen pääkaupungissa on keskitytty myös huviveneilyyn. Saaren parhaat ja edullisimmat ostokset tehdään yleensä Philipsburgissa. Matkamme jatkuu klo 16.00 kohti Saint Luciaa.

Saint Lucia, Castries
7. päivä, tiistai 17.11. Klo 8.00 saavumme Saint Lucian saaren pääkaupungin Castriesin satamaan. Saari on vuoristoinen ja vulkaanisempi kuin muut Karibian saaret ja siellä sataa enemmän. Saaren sisäosia peittääkin rehevä sademetsä. Itärannikolla sijaitseva saaren ainut tulivuori on purkautunut viimeksi 1700-luvulla. Kiehuva, höyryävä muta ja kuumat lähteet muistuttavat yhä saaren tuliperäisyydestä. Karibit, koko Karibian alueelle nimen antanut kansa, saapuivat saarelle 800-luvulla. Toistasataa henkeä mahtui tämän sotaisan heimon kanootteihin, joilla he pystyivät myöhemmin saavuttamaan myös konkistadorien purjelaivoja. Eurooppalaiset pelkäsivätkin heitä syystä. Saint Lucian virallinen kieli on englanti, mutta monet puhuvat myös ranskaan pohjautuvaa kreolikieltä patois’ta. Keskitymme saarikierroksellamme Saint Lucian länsiosiin ja pysähdymme usealla näköalapaikalla. Laivamme jatkaa matkaa klo 17.00. (TH)

Barbados, Bridgetown
8. päivä, keskiviikko 18.11. Klo 8.00 saavumme Bridgetowniin, Barbadoksen pääkaupunkiin. Britanniasta vuonna 1966 itsenäistyneen Barbadoksen asukkaista suuri osa on Afrikasta sokeriplantaaseille tuotujen orjien jälkeläisiä. Kokopäivän saarikierroksella tutustumme mm. värikkääseen Bridgetowniin ja sen lähistöllä olevaan varuskunta-alueeseen, jotka kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. Syömme lounaan itärannikolla sijaitsevassa ravintolassa ihaillen samalla saaren parhaita näköaloja. Laivamme jatkaa matkaa klo 17.00. (TH)

Antigua, St. Johns
9. päivä, torstai 19.11. St. Johns on Antigua ja Barbudan vuonna 1981 itsenäistyneen saarivaltion pääkaupunki. Ensimmäiseksi saaresta näkyvät vihreät kukkulat ja kohta sen jälkeen Pyhän Johanneksen kirkon valkoiset barokkitornit. Antigua oli suurten purjelaivojen aikaan Karibianmeren tärkeimpiä satamia, jossa sekä varastoitiin tavaroita, että rakennettiin ja kunnostettiin purjealuksia. Tänään voit osallistua joko laivan järjestämälle retkelle esim. purjeveneellä tai köysiradalla sademetsässä. Voit myös viettää rennon rantapäivän yhdellä Antiguan 365 rannasta. (TH)

Saint Kitts, Basseterre
10. päivä, perjantai 20.11. Aamulla klo 8.00 saavumme Basseterreen, yhteen itäisen Karibian vanhimmista kaupungeista. Teemme aamupäivällä kiertoajelun, jonka aikana vierailemme mm. Unescon suojelemassa Brimstone-kukkulan Fort George -linnakkeessa. Saint Kitts ja Nevis on kahden pienen saaren muodostama valtio, jonka pääkaupunki ja ainoa merkittävä asutuskeskus on Basseterre. Karibien ja arawakkien aiemmin asuttamista Saint Kittsistä ja Nevisistä tuli 1620-luvulla Britannian ensimmäiset siirtomaat Länsi-Intiassa. Myös tänne tuotiin afrikkalaisia työskentelemään orjina sokeri- ja puuvillaplantaaseilla. Sokeriruo’on viljely ja sen jalostaminen olivatkin pitkään saaren pääelinkeino matkailuteollisuuden ohittaessa sen 2000-luvulla. Laivamme lähtee klo 17.00. (TH)

Merellä
11.-12. päivä, la-su 21-22.11. Meripäivinä on aikaa rentoutua ja nauttia laivan monipuolisista palveluista.

Fort Lauderdale
13. päivä, maanantai 23.11.
Laivamme saapuu Fort Lauderdaleen klo 7.00. Aamiaisen jälkeen kuljetus jo tuttuun Marriott Stanton -hotelliin, jossa meillä on varattuna muutama päivähuone käyttöömme. Myöhään iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta suora lentomme (Finnair) lähtee klo 20.45 Helsinkiin. (A)

14. päivä, tiistai 24.11. Saavumme Helsinkiin klo 13.25.

Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä, joka on 1.780 e. Tällöin myös hotelleissa on yhden hengen huone (lukuunottamatta viimeisen päivän päivähuoneita).

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan maksetaan laivan henkilökunnalle palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun (134 e) matkan hintaan.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja sen tulee olla biometrisesti luettava. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. USA:han tarvitaan sähköinen matkustuslupa (ESTA), jonka Olympia hankkii puolestasi. Lähetämme toimintaohjeiden yhteydessä matkustuslupaan liittyvän kysymyslomakkeen täytettäväksi. Huom. Jos olet vieraillut 1.3.2011 jälkeen Iranissa, Irakissa, Syyriassa, Sudanissa, Somaliassa, Jemenissä tai Libyassa, tarvitset tälle matkalle USA:n viisumin. Se vaaditaan voimassa olevasta sähköisestä matkustusluvasta huolimatta. Mikäli olet matkustanut kyseisissä maissa tai emme jostain syystä saa antamillasi tiedoilla hankittua matkustuslupaa, sinun tulee hankkia itse USA:n viisumi. Siitä aiheutuvat kulut eivät sisälly matkan hintaan. Lisätietoja toimistostamme. USA:han tai USA:n kautta matkustettaessa lentoyhtiöt ovat EU-komission päätöksellä velvoitettuja antamaan USA:n maahantuloviranomaisille pääsyn matkustajan varaus- ja lentotietoihin. Tietoja käytetään turvallisuustarkoituksiin.

Huom. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että esim sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Laivan oma kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 550 e/hlö, toinen ennakkomaksu 750 e/hlö (eräpäivä 7.9.2020), loppumaksun eräpäivä 7.10.2020
Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 350 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään molemmat ennakkomaksut
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 25.2.2020 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Karibian-risteily Eteläinen reitti: Vinkkejä ja suosituksia

Risteilemme maailman valtamerillä yksilölliseen palveluun panostavilla Celebrity Cruises -varustamon laivoilla. Näillä keskisuurilla aluksilla riittää monipuolista ohjelmaa ja erilaista tekemistä jokaiseksi päiväksi pidemmilläkin risteilyillä. Ravintoloita ja kahviloitakin on sen verran paljon, että viikon risteilyllä tuskin ehtii kaikkia edes kokeilemaan. Alusten kylpylöistä ja niiden hemmotteluhoidoista vastaa Canyon Ranch, yksi maailman johtavista hyvinvoinnin tuotemerkeistä. Herkkuaterioiden mukanaan tuomat mahdolliset ylimääräiset kalorit voi helposti polttaa hyvin varustellussa kuntosalissa. Kun kaikkeen tähän yhdistetään vielä viihtyisät hytit, ystävällinen palvelu ja mielenkiintoiset reitit, niin täydellinen risteilykokemus on valmis.

Olemme sisällyttäneet risteilymatkojemme ohjelmiin vaihtelevan määrän erilaisia palveluita, joista tarkemmat tiedot löytyvät matkaohjelmien yhteydestä.

Tässä yleisiä vihjeitä koskien Celebrity Cruises -risteilyjä.

Nimitietojen oikeellisuus
Varaukseen tulevat etu- ja sukunimet on oltava samassa muodossa ja järjestyksessä kuin ne ovat siinä passissa, jolla matkustat. Tarkista nimesi oikeellisuus heti laskun saatuasi ja ilmoita mahdollisista virheellisyyksistä välittömästi toimistoomme. Pidätämme oikeuden veloittaa nimentarkistuksen laiminlyönnistä ja myöhemmästä nimen muutoksesta/korjauksesta mahdollisesti aiheutuvat ylimääräiset kulut.

Mitä mukaan
Laivan hyttien varustus vastaa yleensä hyvätasoisen hotellihuoneen varustelua. Siihen kuuluvat jääkaappi, interaktiivinen televisio, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Kylpyhuoneissa on pyyhkeet, saippuat ja shampoot. Uima-altaalta saa lainata pyyhkeitä. Silitysrautaa hyteissä ei turvallisuussyistä ole, mutta laivan tehokas pesulapalvelu hoitaa lisämaksusta silityksenkin nopeasti. Retkiä ja kannella liikkumista varten kannattaa ottaa mukaan mukavat kävelykengät tai sandaalit. Karibialla, Havaijilla sekä Australiassa ja Uudessa-Seelannissa uima-asulle ja shortseille on paljon käyttöä. Aurinkolasit ja korkean suojakertoimen aurinkovoide sekä päähine ovat myös tärkeitä matkavarusteita. Iltaisin pukeudutaan kuitenkin asiallisesti. Laivoilla on tehokas ilmastointi, minkä vuoksi osa tiloista on viileitä.

Ruokailut
Ruokailut sisältyvät risteilyn hintaan. Valinnanvaraa on runsaasti kahviloista ja itsepalveluravintoloista aina klassiseen pääravintolaan, jossa on pöytiintarjoilu. Päivälliselle olemme varanneet matkustajillemme pöydät pääravintolan ensimmäisestä kattauksesta. Tilaamisen helpottamiseksi matkanjohtajamme kääntää ruokalistan suomeksi. Viinejä ja muita juomia voit tilata lisämaksusta. Tarjolla on myös erilaisia alkoholittomia tai alkoholia sisältäviä juomapaketteja, joita voi ostaa laivalta (lisätietoja juomapaketeista). Juomien hintataso yksittäin ostettuna laivan ravintoloissa on suurin piirtein sama kuin Suomessa. Laivoilla on myös erikoisravintoloita, joista osaan edellytetään pöytävarausta ja niissä peritään 5–45 dollarin suuruinen kattausmaksu. Näihin ravintoloihin on myös tarjolla pakettihinta, joka on yksittäisiä varauksia edullisempi. Huonepalvelusta voit tilata ruoka- ja juomatarjoilua myös hyttiin. Risteilyillä alkoholitarjoilun ikäraja on pääsääntöisesti 21 vuotta.

Valuutta, raha ja luottokortit
Luottokortit eivät välttämättä kelpaa kaikkialla risteilykohteissa, joten käteistä rahaa on hyvä ottaa mukaan maissa käyntejä varten. Useissa kohteissa voi vaihtaa myös euroja. Celebrityn laivoilla ei käytetä käteistä rahaa yleensä muualla kuin kasinolla. Laivojen virallisena valuuttana on USA:n dollari. Hyttiavain toimii myös laivan omana luottokorttina ja henkilöllisyystodistuksena. Luottotili avataan luottokorttia tai käteistä vastaan terminaalissa ennen laivalle siirtymistä. Hyttikortilla voi maksaa kaikki ostokset laivalla, ruokajuomista tuliaisiin. Juomia tilattaessa palveluraha lisätään automaattisesti laskun loppusummaan. Rahan kulutusta voit seurata reaaliaikaisesti hytissä olevasta interaktiivisesta televisiosta. Risteilyn lopussa hyttiin toimitetaan lasku, johon on eritelty kaikki hyttikortilla tehdyt ostokset. Ellei matkustajalla ole huomauttamista laskusta, summa veloitetaan suoraan luottokortilta. Käteistilin avanneet käyvät maksamassa laskunsa purserin vastaanotossa risteilyn viimeisenä iltana.

Juomarahat
Juomarahat hyttipalvelijalle, pää- ja aputarjoilijalle sekä hovimestarille kuuluvat poikkeuksetta risteilykäytäntöön. Olympian risteilyillä olemme sisällyttäneet nämä juomarahat jo matkan hintaan. Henkilökohtaiset juomarahat esim. hyttipalvelua käytettäessä on hyvä maksaa käteisellä saman tien.

Alkoholijuomat ja tupakkatuotteet
Omien alkoholijuomien tuominen laivalle on pääsääntöisesti kielletty. Celebrity sallii kuitenkin 2 viinipulloa/hytti mukaan risteilyille; viinipullot voi tuoda mukaan vain lähtösatamasta risteilyn ensimmäisenä päivänä. Matkustajien käsimatkatavarat läpivalaistaan aina laivaan tultaessa ja niissä mahdollisesti olevat alkoholijuomat otetaan pois ja palautetaan asiakkaille risteilyn lopussa. Laivalla on myymälä, josta voit ostaa alkoholijuomia sekä tupakkatuotteita. Myymälä on avoinna vain laivan ollessa merellä ja sen hinnat ovat suomalaisittain kohtuulliset. Myymälässä tehdyt juomaostokset toimitetaan hytteihin risteilyn lopussa. Juomia voi tilata hyttiin hyttipalvelusta tai ostaa mukaan laivan baareista.

Turvallisuus
Kaikki matkustajat valokuvataan ennen risteilyn alkua ja kuva tallennetaan samaan tiedostoon hyttikortin kanssa. Aina laivalle tultaessa henkilökunta vertaa kortin haltijaa tiedostossa olevaan valokuvaan. Joissakin kohteissa vaaditaan hyttikortin lisäksi kuvallinen henkilökortti (esim. ajokortti). Tämän lisäksi kaikki käsimatkatavarat läpivalaistaan. Teräaseiden hallussapito on laivalla kielletty. Laivojen henkilökunta on koulutettu huolehtimaan matkustajista poikkeustilanteissa. Kaikki matkustajat osallistuvat risteilyn alussa pelastusharjoitukseen. Laivoilla on aina sairaanhoitaja ja lääkäri. Useimmilla laivoilla on myös leikkaussali.

Päiväohjelmat
Laivan päiväohjelmasta selviää ravintoloiden, liikkeiden ja palveluiden aukioloaikojen lisäksi myös tapahtumien aikataulu. Tarjolla on ohjelmaa tanssikursseista ja kukkien asettelusta erilaisiin kilpailuihin ja upeisiin musiikkiesityksiin. Suurin osa aktiviteeteista on ilmaisia. Matkanjohtajamme kääntää koosteen päiväohjelmasta suomeksi.

Pukeutuminen
Yleensä laivalla pukeudutaan rennon siististi. Shortseja ja t-paitaa voi käyttää esim. retkillä, mutta iltaisin ja laivan pääravintolassa niiden käyttö ei ole suositeltavaa. Päiväohjelmassa kerrotaan pukeutumiskoodi, jota matkustajien toivotaan päivällisillä noudattavan.

Smart Casual – miehillä pitkät housut sekä pikkutakki tai solmio; naisilla esim. jakkupuku.
Evening Chic – miehillä siistit housut, ja pusero/pukupaita sekä mahdollisesti neuletakki tai -pusero, haluttaessa myös pikkutakki/bleiseri; naisilla esimerkiksi cocktail-mekko, hame, housut tai siistit farkut yhdistettynä eleganttiin yläosaan/puseroon. Jos matkustaja itse haluaa, on pitkä iltapuku ja smokki ehdottomasti myös sopiva pukeutumisvaihtoehto Evening Chic -iltoina.

7 yön tai pidemmillä risteilyillä Evening Chic -iltoja on 2, lyhyemmillä risteilyillä 1. Kaikkina muina iltoina laivoilla on Smart Casual -pukukoodi.
Laivoilla on myös teemailtoja, joita koskevat omat pukeutumissuositukset.

Tupakointi
Celebrityn laivoilla tupakointi on kielletty kokonaan sisätiloissa ja hyttien parvekkeilla. Tupakointi on sallittua ainoastaan siihen varatuilla alueilla ulkotiloissa.

Mahdolliset muutokset risteilyohjelmaan
Esimerkiksi sää saattaa aiheuttaa muutoksia risteilyohjelmaan ja joskus jopa estää pääsyn johonkin satamaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Satamat
Kaikissa risteilykohteissa ei ole riittävän suuria laiturirakenteita, joihin isot laivat pystyisivät kiinnittymään. Tällöin laiva jää ankkuriin, ja kuljetus rantaan ja takaisin hoidetaan yhteysveneillä. Matka laituripaikalta satamaan ja keskustaan vaihtelee kohteittain ja se voi olla melko pitkäkin.

Tietopaketti
Ennen matkan alkua lähetämme kaikille risteilymatkustajillemme tietopaketin, jossa on käytännön tietoa risteilystä ja siihen valmistautumisesta.

Retket kohteissa ja muut lisäpalvelut
Olympia tekee useissa kohteissa omat, matkanjohtajamme opastamat suomenkieliset retket. Matkaohjelmasta näet, mitkä retket kuuluvat matkan hintaan. Useimmille lisämaksullisille retkille tulee ilmoittautua jo ennen matkaa. Nämä retkiohjelmat ovat nähtävissä nettisivuillamme noin 3 kuukautta ennen matkan alkua, jolloin myös postitamme ne matkalle ilmoittautuneille. Sen lisäksi voit osallistua myös varustamon kansainvälisille retkille. Näitä retkiä ja mahdollisia muita lisäpalveluja voi varata ja maksaa varustamon nettisivuilla: www.celebritycruises.com

Tällaisia tilauksia varten tarvitset varauskoodin, jonka voit kysyä toimistostamme noin kuukausi ennen matkan alkua.

Katso kaikki risteilyt

Voit olla kiinnostunut myös näistä