Hyppää pääsisältöön

Karibian risteily - Itäinen reitti jouluna

Celebrity Equinox -alus vie meidät unelmalomalle Puerto Ricoon, St. Thomasiin ja St. Kittsiin sekä nauttimaan tropiikin ilmasta ja laadukkaasta palvelusta
  • Miami 2 yötä / 7 yön risteily alkaa ja päättyy
  • Puerto Rico San Juan
  • St. Thomas Charlotte Amalie
  • St. Kitts Basseterre

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Turkoosinsininen vesi, valkoiset kookospalmujen reunustamat hiekkarannat, lempeä trooppinen ilmanala sekä Celebrity Cruises -varustamon Equinox-aluksen korkeatasoinen palvelu täyttävät unelmaloman tunnusmerkit.

Matkan alussa majoitumme kahdeksi yöksi Miami South Beachin kuuluisalle art deco -alueelle, jonka näkymät ovat monille tuttuja elokuvista ja televisiosarjoista. Miamista matkamme jatkuu kohti itäisen Karibianmeren mielenkiintoisia satamia.

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Puerto Ricon viehättävä pääkaupunki San Juan. Hollannin ja Ranskan jakamalla St. Maartenilla vierailemme saaren molemmilla puolilla. (HUOM! 2017 St.Maarten jää pois, sen sijaan vieraillaan St Thomasissa, Charlotte Amaliessa).

St. Kitts ja Nevis on kahden pienen tuliperäisen saaren muodostama valtio, jonka pääkaupunki Basseterre on yksi itäisen Karibian vanhimmista kaupungeista.

Olemme varanneet matkustajillemme parvekkeelliset hytit, mutta tarjolla on myös muiden kategorioiden hyttejä. Risteilyvieraita hemmotellaan herkullisilla aterioilla ja monipuolisella ohjelmalla. Matkan kohokohtiin kuuluukin satamavierailujen lisäksi mm. laivan joulujuhla. Risteilyllä on täysihoito ja muissa kuin sisähytissä asuville kuuluu myös laivayhtiön tarjoama Classic-juomapaketti, joka sisältää erilaisia alkoholi- ja virvoitusjuomia. Myös ohjelmassa mainitut retket kuuluvat matkan hintaan.

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii retkistämme ja myös kääntää ruokalistat ja laivan päiväohjelman suomeksi.

Tälle matkalle on voimassa kampanjaetu. Saatte veloituksetta risteilylle Classic-juomapaketin, joka sisältää yleisimmät virvoitusjuomat hanasta, valikoiman mehuja (joista osa tuorepuristettuja), kahvin ja teen (myös erikoiskahvit), tavallisen pulloveden, valitut oluet, väkevät alkoholit, cocktailit ja viinit. Kampanjaedun arvo on 55 USD +18 %:n palveluraha/risteilyvuorokausi/henkilö. Etu on voimassa toistaiseksi. Classic-juomapakettietu huomioidaan automaattisesti varauksissanne. Juomapaketin ikäraja määräytyy lähtösataman mukaan (pääsääntöisesti 21 vuotta). Huom! juomapaketti ei sisälly risteilyyn sisähytissä! Lisätietoja juomapaketeista TÄSTÄ tai myynnistämme p. (09) 696 2770 ma–pe klo 9–17.

Matkaohjelma

21. - 31.12.2017 20.-30.12.2018 Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, TH=täysihoito (Risteilyllä on täysihoito)

HUOM! St.Maarten jää pois, sen sijaan laiva pysähtyy St Thomasissa, Charlotte Amaliessa (päivitetty 3.11.17)
Helsinki – Miami
1. päivä, torstai 21.12.
Suora lento Helsingistä (Finnair) klo 16.55–21.05 Miamiin, jossa majoitumme kuuluisalle South Beachin alueelle hyvään keskitason Marriott Stanton South Beach -hotelliin (★★★★).

Miami
2. päivä, perjantai 22.12. Miami tunnetaan hiekkarantojensa ohella myös elegantista art deco -arkkitehtuurista. Valtaosa kaupunkilaisista puhuu espanjaa, sillä siirtolaisia on saapunut Euroopan lisäksi Länsi-Intian saarilta, etupäässä Kuubasta, mutta myös Etelä-Amerikasta. Lukuisat uudet ravintolat ja liikkeet houkuttelevat asukkaita ja matkailijoita kaupungin keskustaan myös iltaisin. Aamulla lähdemme puolen päivän kiertoajelulle tutustumaan Miamiin. Vierailemme Miami Beachilla sekä ”Pikku Havannassa”. Kierroksen päätteeksi syömme tervetulolounaan. Loppupäivä on vapaata aikaa nauttia kaupungista. (A, L)

Risteily alkaa
3. päivä, lauantai 23.12.
Aamiaisen jälkeen kuljetus Miamin satamaan, jossa Equinox-risteilyaluksemme on lähtövalmiina. Lähtömuodollisuuksien jälkeen siirrymme alukselle, jossa pääsemme heti tutustumaan laivan palveluihin. Pakollisen pelastusharjoituksen jälkeen laivamme lähtee klo 15.30 kohti Karibian kirkkaita vesiä. Illalla pääsemme nauttimaan laivan tervetuloillallisen lisäksi myös upeasta show-esityksestä laivan teatterissa. (TH)
Merellä
4. päivä, sunnuntai 24.12.
Jouluaatto merellä tarjoaa loistavan tilaisuuden nauttia laivan palveluista. Liikunnallisia aktiviteetteja riittää tanssikursseista golfiin. Monille kuitenkin lepo aurinkotuoleissa ja monipuoliset ravintolapalvelut tarjoavat suurimman risteilynautinnon. Uima-altailla voi lekotella auringossa ja nauttia karibialaisista rytmeistä. Aktiivisemmille on tarjolla ohjattua liikuntaa sekä kuntosalissa että erilaisissa kansipeleissä. Laivalla järjestetään myös luentoja (englanninkielisiä) tulevista vierailusatamista, nähtävyyksistä ja ostosmahdollisuuksista. Iltaisin laivan baareissa ja yökerhoissa on tarjolla elävää musiikkia ja teatterissa joka ilta vaihtuva show-esitys. (TH)

San Juan, Puerto Rico
5. päivä, maanantai 25.12. Iltapäivällä klo 15.30 saavumme Puerto Ricon itsehallintoalueen pääkaupunkiin San Juaniin, jossa on vielä pikkukaupungin viehätystä ja upeita hiekkarantoja. Kaupungissa voi tehdä myös edullisia ostoksia, mutta joulupäivästä johtuen monet liikkeet saattavat olla kiinni. Saarella on myös lukuisia historiallisia rakennuksia. Yksi suosituimmista kohteista on 1600-luvulla rakennettu San Cristobal, suurin espanjalaisten koskaan rakentama linnoitus. Teemme kiertoajelun, jonka aikana pääsemme nauttimaan iltavalaistusta kaupungista ja kuulemaan sen värikkäästä historiasta. Kiertoajelun jälkeen halukkailla on vielä aikaa jäädä kaupungille. Illalla laivalla vietetään joulua amerikkalaiseen tyyliin. Aluksella pitää olla takaisiin viimeistään klo 22 ja klo 23 se suuntaa kohti St. Maartenia. (TH)

Yhdysvaltain Neitsytsaaret, St. Croix (vaihtunut, pysähdys St Thomasissa, Charlotte Amaliessa)!
6. päivä, tiistai 26.12. Aamulla klo 08.00 laivamme saapuu St.Croixiin. Tämä Yhdysvaltain itäisin paikka on tunnettu mm sokeriruokoviljelmistä sekä rommista. (Saarella tehtävä retki vahvistetaan myöhemmin) Laivamme lähtee klo 17.00. (TH)

Basseterre, St. Kitts
7. päivä, keskiviikko 27.12. Aamulla klo 8.00 saavumme Basseterreen, yhteen itäisen Karibian vanhimmista kaupungeista. Saint Kitts ja Nevis on kahden pienen saaren muodostama valtio, jonka pääkaupunki ja ainoa merkittävä asutuskeskus Basseterre on. Karibien ja arawakkien aiemmin asuttamista Saint Kittsistä ja Nevisistä tuli 1620-luvulla Britannian ensimmäiset siirtomaat Länsi-Intiassa. Myös tänne tuotiin afrikkalaisia työskentelemään orjina sokeri- ja puuvillaplantaaseilla. Sokeriruo’on viljely ja jalostaminen ovat edelleen tärkeitä teollisuudenaloja, mutta kyllä saarilla muutakin tuotetaan, esimerkiksi elintarvikkeita, elektroniikkaa, rommia ja bassoja. Kiertoajelullamme käymme Romneyn kartanossa, jossa toimii nykyään batiikkiliike sekä vierailemme historiallisen Brimstone-kukkulan linnakkeessa, joka on brittiläisen arkkitehtuurin helmi ja Unescon maailmanperintökohde. Laivamme lähtee klo 17.00. (TH)

Merellä
8.–9. päivä, to–pe 28.–29.12. Meripäivinä on aikaa rentoutua ja nauttia laivan monipuolisista palveluista. (TH)

Miami
10. päivä, lauantai 30.12.
Laivamme saapuu Miamiin klo 7.00. Aamiaisen jälkeen kuljetus keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason InterContinental-hotelliin (★★★★), josta myöhemmin iltapäivällä saamme vielä käyttöömme muutamia huoneita suihkussa käyntiä ja vaatteiden vaihtoa varten. Hotellista on lyhyt kävelymatka Bayside Marketplace -ostosalueelle, jossa on runsaasti kauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Halukkailla on mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle retkelle Evergladesin suoalueelle katsomaan alligaattoreita ja alueen muita asukkaita. Evergladesin eteläosassa sijaitseva kansallispuisto on myös Unescon maailmanperintökohde. Retken hinta on 120 euroa. Pyydämme ilmoittautumaan retkelle jo matkaa varatessanne. Illalla kuljetus kentälle, josta suora lentomme (Finnair) lähtee klo 23.00 Helsinkiin. (A)
   
11. päivä, sunnuntai 31.12. Saavumme Helsinkiin klo 15.30.

Olemme maininneet hotellin virallisen paikallisen luokituksen hotellin nimen yhteydessä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Jouluristeily 2018

Miami - Puerto Rico - St. Thomas - St. Maarten - Miami

Matkaohjelma hintoineen julkaistaan helmikuussa 2018.
Matka on kuitenkin alustavasti varattavissa jo nyt toimistostamme p. 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

Matkan hinta kahden hengen parvekehytissä 4.180 e/henkilö,
kahden hengen Aqua-luokan hytissä 4.500 e/henkilö. Näissä hyttiluokissa matkan hintaan sisältyy myös Classic-juomapaketti!

Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä, joka on sisähytissä 1.330 e, parvekehytissä 1.780 e ja Aqua-luokan hytissä 2.080 e.
Tällöin myös hotellissa on yhden hengen huone.
Lisäretki: Everglades-retki 30.12. suomalaisen oppaan kanssa 120 e.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. USA:han tarvitaan sähköinen matkustuslupa (ESTA), jonka Olympia hankkii puolestanne. Toimitamme Teille toimintaohjeiden yhteydessä matkustuslupaan liittyvän kysymyslomakkeen täytettäväksi. Huom. Jos olette vieraillut 1.3.2011 jälkeen Iranissa, Irakissa, Syyriassa, Sudanissa, Somaliassa, Jemenissä tai Libyassa, tarvitsette tälle matkalle USA:n viisumin. Se vaaditaan voimassa olevasta sähköisestä matkustusluvasta huolimatta. Mikäli matkustajan antamilla tiedoilla ei saada hankittua matkustuslupaa, matkustajan on itse henkilökohtaisesti hankittava USA:n viisumi lähetystöstä, eivätkä tästä aiheutuvat kulut sisälly matkan hintaan. Kun lennetään USA:han tai USA:n kautta, lentoyhtiöt ovat velvoitettuja EU-komission päätöksen perusteella antamaan USA:n maahantuloviranomaisille pääsyn jokaisen matkustajan varaus- ja lentotietoihin. Tietoja käytetään turvallisuustarkoituksiin.

Huom. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Peruutusehdot:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan kokonaishinnasta
- myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta perustuu 13.12.2016 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.
Matkaan sovelletaan yleisiä valmismatkaehtoja sekä Olympia Kaukomatkatoimiston lisä- ja erityisehtoja.

Karibian risteily - Itäinen reitti jouluna: Vinkkejä ja suosituksia

Voit olla kiinnostunut myös näistä