Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Karibian-risteily Läntinen reitti

Nauti upean Celebrity Edge -laivan palveluista ja Karibian saarten rennosta tunnelmasta Meksikossa ja Caymansaarilla.

12 päivää alk.4 280 €/hlö
 • 21.11.2019 - 2.12.2019 Varaa
 • Orlando 3 yötä
 • Key West USA
 • Costa Maya Meksiko
 • Cozumel Meksiko
 • George Town Caymansaaret

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Risteily läntisellä Karibialla Celebrityn viihtyisillä aluksilla, lempeä trooppinen ilmanala yhdessä mielenkiintoisten kohteiden kanssa – tässähän täyttyvät unelmaloman tunnusmerkit! Risteilyn lisämaksullisilla suomenkielisillä retkillä pääsemme tutustumaan Karibian luontoon ja kohteiden värikkääseen historiaan. Floridan Key Westissä liikumme kirjailija Ernest Hemingwayn jäljillä. Meksikon Costa Mayassa saamme tuntuman sademetsiin ja mayakulttuuriin. Pysähdymme myös delfiineistään tunnetulla Cozumelin saarella. Caymansaaret tunnetaan pääasiassa veroparatiisina. Se on paratiisi myös suojelua kaipaaville kilpikonnille.

Risteily on uudella Celebrity Edge -laivalla, joka edustaa täysin uutta risteilijäsukupolvea. Uudet nerokkaat rakenneratkaisut tekevät esimerkiksi laivan hytistä tilavan monitoimitilan: joko se on mahtava ulkoilmaan aukeava parveketerassi tai parvekkeen neliöistä saa lisätilaa hyttikokoon. Puutarhojen ja yleisten tilojen seinissä on runsaasti lasia, joten merellinen ympäristö korostuu niissäkin. Aloitamme matkan Orlandosta, yhdestä maailman suurimmista huvikeskuksista. Edgen esittelyvideo on katsottavissa tämän sivun videogalleriasta.

Matkalle on mahdollista varata lennot business-luokkaan, lisähinta on 1.550 e/hlö, paikkoja rajoitetusti. Paikat voi varata netin kautta varauksen yhteydessä tai toimistostamme.

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi. Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta.

Tälle matkalle on voimassa kampanjaetu. Saatte veloituksetta risteilylle Classic-juomapaketin, joka sisältää yleisimmät virvoitusjuomat hanasta, valikoiman mehuja (joista osa tuorepuristettuja), kahvin ja teen (myös erikoiskahvit), tavallisen pulloveden, valitut oluet, väkevät alkoholit, cocktailit ja viinit. Kampanjaedun arvo on 55 USD +18 %:n palveluraha/risteilyvuorokausi/henkilö. Etu on voimassa toistaiseksi. Classic-juomapakettietu huomioidaan automaattisesti varauksissanne. Juomapaketin ikäraja määräytyy lähtösataman mukaan (pääsääntöisesti 21 vuotta). Lisätietoja juomapaketeista TÄSTÄ tai myynnistämme p. (09) 696 2770 ma–pe klo 9–17.

Matkaohjelma

21.11.2019 lähtö, Celebrity Edge Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, P=päivällinen, TH=täysihoito (Risteilyllä on täysihoito)

Helsinki – Orlando
1. päivä, torstai
Lähtö Helsingistä (Lufthansa) klo 7.10 Frankfurtin kautta (Lufthansa) Orlandoon, jonne saavumme klo 18.50. Lentokentältä kuljetus Orlandoon, jossa majoitumme 3 yöksi teemapuistojen lähellä sijaitsevaan hyvään keskitason Hyatt Regency Grand Cypress -hotelliin (★★★★).

Orlando
2.–3. päivä, pe–la Hotelli tarjoaa upean uima-allasalueen aikaerosta ja pitkästä lennosta toipumiseen. Lähiseudulla riittää myös paljon mielenkiintoista nähtävää; museoita, taidetta, ostosmahdollisuuksia sekä erityisesti teemapuistoja. Orlando tunnetaan maailman teemapuistokeskuksena. Siellä sijaitsee mm. Walt Disney World, Universal Studios ja SeaWorld, joihin halukkailla on mahdollisuus tehdä lisämaksullisia retkiä. Matkanjohtaja auttaa vierailukohteiden valinnassa. Perjantaina teemme lyhyen kiertoajelun sekä nautimme tervetulolounaan. Lauantai on vapaapäivä. (2xA, 1xL)

Orlando – Fort Lauderdale – risteily alkaa
4. päivä, sunnuntai Aikaisen aamiaisen jälkeen noin 3,5 tunnin kuljetus Fort Lauderdalen satamaan Celebrity Edge -risteilyalukselle, jossa syömme lounaan. Klo 16.00 aluksemme lähtee kohti Key Westiä. Illalla ohjelmassa on laivan tervetulopäivällinen, ja pääsemme myös ensimmäistä kertaa nauttimaan laivan show-esityksistä sekä muusta viihdetarjonnasta. (TH)

Key West, USA
5. päivä, maanantai Klo 7.00 saavumme Key Westiin, USA:n eteläisimpään satamaan. Rennon lomakaupungin valkoisissa huviloissa ovat viihtyneet monet USA:n presidentit sekä lukuisa joukko eri alojen taiteilijoita. Key Westin kuuluisimpiin entisiin asukkaisiin lukeutuvatkin nobelistikirjailija Ernest Hemingway sekä kaupungissa talvikuukausia viettänyt presidentti Harry S. Truman, joiden kotitalot on museoitu. Lyhyen kiertoajelun jälkeen vierailemme Hemingwayn kotitalossa, jonka jälkeen on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin omin päin. Mielenkiintoisen päivän jälkeen aluksemme lähtee klo 17.00 kohti Karibianmeren turkoosin sävyisiä vesiä. (TH)

Merellä
6. päivä, tiistai Meripäivänä on aikaa tutustua mainioon risteilyalukseemme ja sen monipuolisiin palveluihin. Laivan moderni sisustus tuo esiin futuristia rakenteita ja tilataidetta. Koko laiva on herkullista silmänruokaa kauneuden ja näyttävien efektien ystäville. Kaikkialla loistaa osaavien ja ennakkoluulottomien suunnittelijoiden huolellinen ja kunnianhimoinen kädenjälki. Uima-allasalueet aurinkotuoleineen, porealtaineen ja baareineen houkuttelevat rentoutumaan. Aktiivisemmille on tarjolla ohjattua liikuntaa tai erilaisia luentoja. Tekemistä ja aktiviteetteja riittää moneen makuun. (TH)

Costa Maya, Meksiko
7. päivä, keskiviikko Saavumme Costa Mayaan klo 7.00. Hiekkarannat ja lähistöllä sijaitsevat mayarauniot houkuttelevat viettämään kiinnostavaa päivää maissa. Sataman alueella on myös runsaasti kauppoja ja ravintoloita. Klo 17.00 aluksemme jatkaa matkaa kohti Cozumelin saarta. (TH)

Cozumel, Meksiko
8. päivä, torstai Saavumme Cozumelin satamaan klo 7.00. Jo mayat tunsivat Cozumelin nimellä Cuzamil, ”Pääskysten saari”. Sen värikäs vedenalainen elämä, upeat korallit ja runsas kalakanta tarjoavat elämyksiä snorklaajille. Yksi suosituimmista kohteista on Chankanaabin laguuni, jossa on mahdollisuus uida delfiinien kanssa. Tälle laivayhtiön myymälle englanninkieliselle retkelle kannattaa varata paikat laivayhtiön sivuilta jo etukäteen. Päivää voi viettää myös saaren pääkaupungissa San Miguelissa. Klo 16.00 laivamme suuntaa kohti Caymansaaria. (TH)

George Town, Caymansaaret
9. päivä, perjantai Aamulla klo 10.00 ankkuroimme George Townin edustalle, josta matkaamme maihin yhteysveneillä. Laivalta poistuessamme pääsemme kokeilemaan innovatiivista ”lentävää mattoa”. Caymansaarilla on ollut verovapaus vuodesta 1966 ja ehkä juuri siksi siellä on yli 500 pankin ja 400 vakuutusyhtiön konttorit. Saari tunnetaan erityisesti myös kilpikonnien suojelusta ja vanhoista pitsihuviloista. Klo 18.00 suuntaamme takaisin kohti Floridaa. (TH)

Merellä
10. päivä, lauantai Vielä on koko päivä aikaa nauttia laivan lukemattomista palveluista. Rooftop Garden on rento ja viehättävä puisto laivan ylimmällä kannella. Tänne voi tulla viettämään rauhallista päivää kirjan parissa tai esimerkiksi nauttimaan herkullista ruokaa Rooftop Garden Grill -erikoisravintolassa. Illalla nautimme laivan jäähyväispäivällisen. (TH)

Miami
11. päivä, sunnuntai
Laivamme saapuu Fort Lauderdaleen klo 7.00. Aamiaisen jälkeen teemme Miamissa puolen päivän kiertoajelun, joka päättyy lentokentälle. Lähtö Miamista (Lufthansa) klo 16.55 Frankfurtin kautta (Lufthansa) Helsinkiin. (A)

12. päivä, maanantai Saavumme Helsinkiin klo 13.00.     

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä. Yksin matkustavalle myös hotelleissa on yhden hengen huone.
Lisämaksu 1h hytistä 1.760 euroa.

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan laivan henkilökunnalle maksetaan palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun (88 e) matkan hintaan.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja sen tulee olla biometrisesti luettava. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. USA:han tarvitaan sähköinen matkustuslupa (ESTA), jonka Olympia hankkii puolestanne. Lähetämme toimintaohjeiden yhteydessä matkustuslupaan liittyvän kysymyslomakkeen täytettäväksi. Huom. Jos olette vieraillut 1.3.2011 jälkeen Iranissa, Irakissa, Syyriassa, Sudanissa, Somaliassa, Jemenissä tai Libyassa, tarvitsette tälle matkalle USA:n viisumin. Se vaaditaan voimassa olevasta sähköisestä matkustusluvasta huolimatta. Mikäli olette matkustanut kyseisissä maissa tai emme jostain syystä saa antamillanne tiedoilla hankittua matkustuslupaa, joudutte hankkimaan USA:n viisumin itse. Siitä aiheutuvat kulut eivät sisälly matkan hintaan. Lisätietoja toimistostamme. USA:han tai USA:n kautta matkustettaessa lentoyhtiöt ovat EU-komission päätöksellä velvoitettuja antamaan USA:n maahantuloviranomaisille pääsyn matkustajan varaus- ja lentotietoihin. Tietoja käytetään turvallisuustarkoituksiin.

Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Lisämaksulliset suomenkieliset retket
Laivalta tehtävät retket (paitsi Key West) ovat lisämaksullisia. Joissakin risteilykohteissa teemme lisämaksullisen retken. Retkiohjelma julkaistaan n. 3 kk ennen lähtöä.

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 550 e
Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 2.5.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja. 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Karibian-risteily Läntinen reitti: Vinkkejä ja suosituksia

Vuonna 2019 risteilemme jälleen eri puolilla maailman valtameriä yksilölliseen palveluun panostavilla Celebrity Cruises -varustamon laivoilla. Näillä keskisuurilla aluksilla riittää monipuolista ohjelmaa ja erilaista tekemistä jokaiseksi päiväksi pidemmilläkin risteilyillä. Ravintoloita ja kahviloitakin on sen verran paljon, että viikon risteilyllä tuskin ehtii kaikkia edes kokeilemaan. Alusten kylpylöistä ja niiden hemmotteluhoidoista vastaa Canyon Ranch, yksi maailman johtavista hyvinvoinnin tuotemerkeistä. Herkkuaterioiden mukanaan tuomat mahdolliset ylimääräiset kalorit voi helposti polttaa hyvin varustellussa kuntosalissa. Kun kaikkeen tähän yhdistetään vielä viihtyisät hytit, ystävällinen palvelu ja mielenkiintoiset reitit, niin täydellinen risteilykokemus on valmis.

Olemme sisällyttäneet risteilymatkojemme ohjelmiin vaihtelevan määrän erilaisia palveluita, joista tarkemmat tiedot löytyvät matkaohjelmien yhteydestä.

Tässä yleisiä vihjeitä koskien Celebrity Cruises -risteilyjä.

Nimitietojen oikeellisuus
Varaukseen tulevat etu- ja sukunimet on oltava samassa muodossa ja järjestyksessä kuin ne ovat siinä passissa, jolla matkustatte. Tarkistakaa nimenne oikeellisuus heti laskun saatuanne ja ilmoittakaa mahdollisista virheellisyyksistä välittömästi toimistoomme. Pidätämme oikeuden veloittaa nimentarkistuksen laiminlyönnistä ja myöhemmästä nimen muutoksesta/korjauksesta mahdollisesti aiheutuvat ylimääräiset kulut.

Mitä mukaan
Laivan hyttien varustus vastaa yleensä hyvätasoisen hotellihuoneen varustelua. Siihen kuuluvat jääkaappi, interaktiivinen televisio, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Kylpyhuoneissa on pyyhkeet, saippuat ja shampoot. Uima-altaalta saa lainata pyyhkeitä. Silitysrautaa hyteissä ei turvallisuussyistä ole, mutta laivan tehokas pesulapalvelu hoitaa lisämaksusta silityksenkin nopeasti. Retkiä ja kannella liikkumista varten kannattaa ottaa mukaan mukavat kävelykengät tai sandaalit. Karibialla, Havaijilla sekä Australiassa ja Uudessa-Seelannissa uima-asulle ja shortseille on paljon käyttöä. Aurinkolasit ja korkean suojakertoimen aurinkovoide sekä päähine ovat myös tärkeitä matkavarusteita. Iltaisin pukeudutaan kuitenkin asiallisesti. Laivoilla on tehokas ilmastointi, minkä vuoksi osa tiloista on viileitä.

Ruokailut
Ruokailut sisältyvät risteilyn hintaan. Valinnanvaraa on runsaasti kahviloista ja itsepalveluravintoloista aina klassiseen pääravintolaan, jossa on pöytiintarjoilu. Päivälliselle olemme varanneet matkustajillemme pöydät pääravintolan ensimmäisestä kattauksesta. Tilaamisen helpottamiseksi matkanjohtajamme kääntää ruokalistan suomeksi. Viinejä ja muita juomia voi tilata lisämaksusta. Tarjolla on myös erilaisia alkoholittomia tai alkoholia sisältäviä juomapaketteja, joita voi ostaa laivalta (lisätietoja juomapaketeista). Juomien hintataso yksittäin ostettuna laivan ravintoloissa on suurin piirtein sama kuin Suomessa. Laivoilla on myös erikoisravintoloita, joista osaan edellytetään pöytävarausta ja niissä peritään 5–45 dollarin suuruinen kattausmaksu. Näihin ravintoloihin on myös tarjolla pakettihinta, joka on yksittäisiä varauksia edullisempi. Huonepalvelusta voi tilata ruoka- ja juomatarjoilua myös hyttiin. Risteilyillä alkoholitarjoilun ikäraja on pääsääntöisesti 21 vuotta.

Valuutta, raha ja luottokortit
Luottokortit eivät välttämättä kelpaa kaikkialla risteilykohteissa, joten käteistä rahaa on hyvä ottaa mukaan maissa käyntejä varten. Useissa kohteissa voi vaihtaa myös euroja. Celebrityn laivoilla ei käytetä käteistä rahaa yleensä muualla kuin kasinolla. Laivojen virallisena valuuttana on USA:n dollari. Hyttiavain toimii myös laivan omana luottokorttina ja henkilöllisyystodistuksena. Luottotili avataan luottokorttia tai käteistä vastaan terminaalissa ennen laivalle siirtymistä. Hyttikortilla voi maksaa kaikki ostokset laivalla, ruokajuomista tuliaisiin. Juomia tilattaessa palveluraha lisätään automaattisesti laskun loppusummaan. Rahan kulutusta voi seurata reaaliaikaisesti hytissä olevasta interaktiivisesta televisiosta. Risteilyn lopussa hyttiin toimitetaan lasku, johon on eritelty kaikki kortilla tehdyt ostokset. Ellei matkustajalla ole huomauttamista laskusta, summa veloitetaan suoraan luottokortilta. Käteistilin avanneet käyvät maksamassa laskunsa purserin vastaanotossa risteilyn viimeisenä iltana.

Juomarahat
Juomarahat hyttipalvelijalle, pää- ja aputarjoilijalle sekä hovimestarille kuuluvat poikkeuksetta risteilykäytäntöön. Olympian risteilyillä olemme sisällyttäneet nämä juomarahat jo matkan hintaan. Henkilökohtaiset juomarahat esim. hyttipalvelua käytettäessä on hyvä maksaa käteisellä saman tien.

Alkoholijuomat ja tupakkatuotteet
Omien alkoholijuomien tuominen laivalle on pääsääntöisesti kielletty. Celebrity sallii kuitenkin 2 viinipulloa/hytti mukaan risteilyille; viinipullot voi tuoda mukaan vain lähtösatamasta risteilyn ensimmäisenä päivänä. Matkustajien käsimatkatavarat läpivalaistaan aina laivaan tultaessa ja niissä mahdollisesti olevat alkoholijuomat otetaan pois ja palautetaan asiakkaille risteilyn lopussa. Laivalla on myymälä, josta voi ostaa alkoholijuomia sekä tupakkatuotteita. Myymälä on avoinna vain laivan ollessa merellä ja sen hinnat ovat suomalaisittain kohtuulliset. Myymälässä tehdyt juomaostokset toimitetaan hytteihin risteilyn lopussa. Juomia voi tilata hyttiin hyttipalvelusta tai ostaa mukaan laivan baareista.

Turvallisuus
Kaikki matkustajat valokuvataan ennen risteilyn alkua ja kuva tallennetaan samaan tiedostoon hyttikortin kanssa. Aina laivalle tultaessa henkilökunta vertaa kortin haltijaa tiedostossa olevaan valokuvaan. Joissakin kohteissa vaaditaan hyttikortin lisäksi kuvallinen henkilökortti (esim. ajokortti). Tämän lisäksi kaikki käsimatkatavarat läpivalaistaan. Teräaseiden hallussapito on laivalla kielletty. Laivojen henkilökunta on koulutettu huolehtimaan matkustajista poikkeustilanteissa. Kaikki matkustajat osallistuvat risteilyn alussa pelastusharjoitukseen. Laivoilla on aina sairaanhoitaja ja lääkäri. Useimmilla laivoilla on myös leikkaussali.

Päiväohjelmat
Laivan päiväohjelmasta selviää ravintoloiden, liikkeiden ja palveluiden aukioloaikojen lisäksi myös tapahtumien aikataulu. Tarjolla on ohjelmaa tanssikursseista ja kukkien asettelusta erilaisiin kilpailuihin ja upeisiin musiikkiesityksiin. Suurin osa aktiviteeteista on ilmaisia. Matkanjohtajamme kääntää koosteen päiväohjelmasta suomeksi.

Pukeutuminen
Yleensä laivalla pukeudutaan rennon siististi. Shortseja ja t-paitaa voi käyttää esim. retkillä, mutta iltaisin ja laivan pääravintolassa niiden käyttö ei ole suositeltavaa. Päiväohjelmassa kerrotaan pukeutumiskoodi, jota matkustajien toivotaan illalla noudattavan. Päivälliselle on kahdenlaisia pukeutumissuosituksia:

Smart Casual – miehillä pitkät housut sekä pikkutakki tai solmio; naisilla esim. jakkupuku.
Evening Chic – miehillä siistit housut, ja pusero/pukupaita sekä mahdollisesti neuletakki tai -pusero, haluttaessa myös pikkutakki/bleiseri; naisilla esimerkiksi cocktail-mekko, hame, housut tai siistit farkut yhdistettynä eleganttiin yläosaan/puseroon. Jos matkustaja itse haluaa, on pitkä iltapuku ja smokki ehdottomasti myös sopiva pukeutumisvaihtoehto Evening Chic -iltoina.

7 yön tai pidemmillä risteilyillä Evening Chic -iltoja on 2, lyhyemmillä 1. Kaikkina muina iltoina laivoilla on Smart Casual -pukukoodi.

Tupakointi
Celebrityn laivoilla tupakointi on kielletty kokonaan sisätiloissa ja hyttien parvekkeilla. Tupakointi on sallittua ainoastaan siihen varatuilla alueilla ulkotiloissa.

Mahdolliset muutokset risteilyohjelmaan
Esimerkiksi sää saattaa aiheuttaa muutoksia risteilyohjelmaan ja joskus jopa estää pääsyn johonkin satamaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Satamat
Kaikissa risteilykohteissa ei ole riittävän suuria laiturirakenteita, joihin isot laivat pystyisivät kiinnittymään. Tällöin laiva jää ankkuriin, ja kuljetus rantaan ja takaisin hoidetaan yhteysveneillä. Matka laituripaikalta satamaan ja keskustaan vaihtelee kohteittain ja se voi olla melko pitkäkin.

Tietopaketti
Ennen matkan alkua lähetämme kaikille risteilymatkustajillemme tietopaketin, jossa on käytännön tietoa risteilystä ja siihen valmistautumisesta.

Retket kohteissa ja muut lisäpalvelut
Olympia tekee useissa kohteissa omat, matkanjohtajamme opastamat suomenkieliset retket. Matkaohjelmasta näette, mitkä retket kuuluvat matkanne hintaan. Useimmille lisämaksullisille retkille tulee ilmoittautua jo ennen matkaa. Nämä retkiohjelmat ovat nähtävissä nettisivuillamme noin 3 kuukautta ennen matkan alkua, jolloin myös postitamme ne matkalle ilmoittautuneille. Sen lisäksi voitte osallistua myös varustamon kansainvälisille retkille. Näitä retkiä ja mahdollisia muita lisäpalveluja voi varata ja maksaa varustamon nettisivuilla: www.celebritycruises.com

Tällaisia tilauksia varten tarvitsette varauskoodin, jonka voitte tarvittaessa kysyä toimistostamme noin kuukausi ennen matkan alkua.

Voit olla kiinnostunut myös näistä