Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Kiertomatka Meksikossa ja Perussa - mayoja ja inkoja

Koe asteekkien, mayojen ja inkojen muinaiset kohteet Meksiko Cityssä, Jukatanilla, Cuscossa ja Machu Picchulla sekä rentoudu Playa del Carmenissa

15 päivää
Uutuus
 • 28.11.2020 - 12.12.2020

  Ilmoittaudu alustavasti tälle matkalle, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

  Ennakkovaraa
 • Mexico City 3 yötä
 • Teotihuacan retki
 • Merida 2 yötä
 • Uxmal ja Kabah retki
 • Chichén Itzá retki
 • Playa del Carmen 2 yötä
 • Lima 1+1 yötä
 • Pisac retki
 • Urubamba 2 yötä
 • Machu Picchu retki
 • Cusco 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Väli- ja Etelä-Amerikan alueella kukoistaneista varhaisista sivilisaatioista tunnetuimmat lienevät mayat ja inkat. Mayojen korkeakulttuuri kukoisti mm. nykyisen Meksikon alueella, josta todistavat nykyisin lukuisat hienot rauniokaupungit. Inkat puolestaan perustivat Andien vuoristoon oman imperiuminsa, jonka sydänalueet sijaitsevat nykyisen Perun alueella. Kiertomatkallamme pääset kokemaan näiden molempien, sekä muutaman muunkin kulttuurin, upeimmat kohteet samalla kerralla. Matkamme alkaa Meksikon modernista pääkaupungista Mexico Citystä. Kaupungin keskusaukiolla Zócalolla kohtaavat niin muinaisen asteekkien Tenochtitlanin kaupungin historia kuin Espanjan siirtomaa-aikakin. Kaupungin ulkopuolella kohoavat puolestaan Teotihuacanin massiiviset pyramidit, jotka kertovat joskus muinoin eläneestä, lähes tuntemattomasta kansasta. Siirtomaatyylinen Merida on miellyttävä pysähdyspaikka, josta on lyhyt matka Jukatanin niemimaan mayakulttuurin upeisiin kohteisiin Uxmaliin, Kabahiin ja Chichén Itzáan. Uxmal tunnetaan parhaiten ns. Taikurin pyramidista.  Chichén Itzá on Jukatanin parhaiten säilynyt muinainen mayakaupunki, joka oli kaupallisen ja uskonnollisen elämän keskus aina 1200-luvulle asti.

Matkan puolivälissä rentoudumme hetken Play del Carmenissa turkoosin Karibianmeren puuterinvalkoisilla hiekkarannoilla. Perun lumihuippuiset Andit, aava rannikkotasanko ja vuosituhantinen historia tekevät maasta yhden Etelä-Amerikan kiinnostavimmista. Pääkaupungin Liman kultamuseossa pääsemme tutustumaan inkojen kulta-aarteisiin. Inkojen muinainen värikäs pääkaupunki Cusco huokuu vuosisatojen takaista historiaa, johon ovat vaikuttaneet myös espanjalaiset valloittajat. Kiertomatkamme huipentuu vierailuun mystisessä Machu Picchussa, jossa tutustumme inkojen mestarillisiin rakennusratkaisuihin Huayana Picchu -vuoren juurella.

Matkaohjelma

Tämän matkan ohjelma ja hinta julkaistaan noin 10 kk ennen lähtöä (tammikuussa 2020)

Voit kuitenkin jo nyt tehdä matkalle alustavan vararuksen toimistostamme, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

Lisämaksu yhden hengen huoneesta

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Meksikon sisäistä lentoa varten tarvitsemme kopion matkalla käytettävästä passista jo varauksen yhteydessä. Meksikossa ja Etelä-Amerikassa lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan hyvin lyhyellä varoitusajalla, joten pidätämme oikeuden muutoksiin. Tutustu Väli- ja Etelä-Amerikan-matkojen erityisehtoihin (olympia.fi). Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Oleskelu korkealla vuoristossa (Cusco n. 3300 m) ohuessa ilmassa edellyttää hyvää terveydentilaa. Suosittelemme keskustelua lääkärin kanssa ennen matkalle ilmoittautumista. Ohut ilma saattaa aiheuttaa oireita, kuten päänsärkyä, pahoinvointia, vatsavaivoja yms. Kehotamme myös tarkistamaan matkavakuutuksesi kattavuuden mm. mahdollisen vuoristotaudin osalta. Matkalla kävellään paljon, joten edellytämme normaalia liikuntakykyä. Paikallinen bakteerikanta poikkeaa suomalaisesta, joten erilaiset vatsaoireet ovat yleisiä. Kehotamme huolehtimaan käsihygieniasta.

Ennakkomaksu 650 e/hlö.  Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Kehotamme matkustajiamme ottamaan matkavakuutuksen ja tarkistamaan sen peruutusturvakohdan.
Peruutusajankohta            Peruutuskulut
viim. 91 vrk ennen matkaa              150 e
90–75 vrk ennen matkaa                250 e
74–35 vrk ennen matkaa                650 e
34–21 vrk ennen matkaa         50 % matkan hinnasta
20–8 vrk ennen matkaa           75 % matkan hinnasta
alle 8 vrk ennen matkaa          95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä