Hyppää pääsisältöön

Kuuba - Havanna ja Varadero

Ihastu Karibian helmen kiehtovaan vetovoimaan, näe Havannan tärkeimmät nähtävyydet ja koe kuubalaiset rytmit Trobicana-kabareessa sekä rentoudu Varaderossa
9 päivää alk.3 480 €/hlö
Uutuus
  • 5.6.2017 - 13.6.2017 Varaa
  • Havanna 4 yötä
  • Varadero 3 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Kuuba on kulkenut omaa polkuaan. Sokeriruoko, sikarit ja viime aikojen matkailubuumi ovat olleet talouden kivijalka. Karibian helmeksi kutsutussa omintakeisessa saaressa on ollut aina kiehtovaa vetovoimaa. Ystävällinen kansa ja tarttuva musiikki haikeine balladeineen ovat Kuuban tavaramerkkejä. Entä nyt? Onko Kuuba suuren muutoksen keskellä? Mihin suuntaan polku johtaa Fidel Castron kuoleman jälkeen? Nyt viimeistään on aika kohdata se Kuuba, joka on vielä osittain säästynyt globaaleilta standardeilta.

Siirtomaarakentamisen kauneimpia muistomerkkejä on vanha Havanna, hieman ränsistyneenäkin. Menneen maailman tunnelma on läsnä muutenkin: edelleen liikenteessä olevat 50-luvun klassikkoautot muistuttavat filmitähtien ja mafiosojen loiston ja rappion vuosista. Seuraava vuosikymmen oli vallankumouksen voittokulkua Fidel Castron ja Che Guevaran johdolla. Yli 70 vuotta toimineen Tropicana-yökerhon show on yhä omaa luokkaansa ja Ernest Hemingwayn perintö läsnä hänen kantakapakoissaan ja Finca Vigían talossa.

Näitä teemoja voi matkan päätteeksi miettiä rauhassa Varaderon valkoisilla hiekkarannoilla all inclusive -palveluista nauttien.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, AI=all inclusive  (Joka päivä vähintään puolihoito)

Helsinki – Havanna
1. päivä, maanantai 5.6.
Lähtö Helsingistä (KLM) klo 7.00 Amsterdamin kautta (KLM) Havannaan, jonne saavumme klo 14.30. Majoitumme 4 yöksi ensimmäisen luokan Iberostar Parque Central -hotelliin (★★★★★). Hotellimme sijaitsee paraatipaikalla vanhankaupungin kupeessa, joten kävellen pääsee helposti aistimaan historiallisten kortteleiden tunnelmaa. Myös yksi Havannan tunnetuimmista kaduista, Paseo del Prado sivuaa hotelliamme juuri ennen kuin se saavuttaa entisen hallituspalatsin, massiivisen El Capitolion. Syömme tervetulopäivällisen elegantissa ravintolassa vanhan Havannan kätköissä. (P)

Havanna eilen ja tänään
2. päivä, tiistai 6.6.
Havanna on täynnä historiaa. Siirtomaavallan aikaiset rakennukset ja mukulakivikadut vanhassakaupungissa kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. Viime vuosina monia rakennuksia on restauroitu vanhaan loistoonsa, mutta tekemistä riittää vielä enemmän kuin mitä on ehditty tehdä. Tietynlainen ränsistyneisyys antaa kujille aivan oman luonteensa ja kulman takaa saattaa löytyä vaikka mojiton siemailuun soveltuva mukava pikkubaari. Musiikki on läsnä kaikkialla ja sen kirjo ulottuu sametinpehmeistä balladeista rumban rytmiikkaan. Merenrantaa myötäilevä rantabulevardi Malecón on rakastavaisten ja kalamiehien suosiossa paitsi myrskyn puhaltaessa voimalla pohjoisesta. Tällöin korkealle lyövät tyrskyt kastelevat kadulla kulkijan läpikotaisin. Vuonna 1930 avatussa Nacional de Cuba -hotellissa voimme aistia glamourin ja paheiden vuodet, jolloin maailmanpolitiikan johtohahmot, huippuartistit, kirjailijat, mafiapomot, prostituoidut ja kaikenkarvaiset hännystelijät pitivät hotellia tukikohtanaan. Tutustumme vanhaan ja uuteen Havannaan ja syömme myös kuubalaiskreolilaisen lounaan kokopäiväretkellämme. (A, L)

Havanna ja Hemingway
3. päivä, keskiviikko 7.6. Päivän retkiteemana on yksi lähihistorian mielenkiintoisimmista kirjallisuuden hahmoista, Ernest Hemingway (1899–1961). Hän sai vuonna 1954 Nobelin palkinnon romaanillaan ”Vanhus ja meri”. Siinä on vahva analogia Havannan liepeillä sijaitsevaan Cojimarin kalastajakylään sekä Hemingwayn pitkäaikaiseen ystävään ja hänen Pilar-veneensä kapteeniin Gregorio Fuentesiin (1897–2002). Hemingwayn henki elää edelleen hänen kantaravintolassaan La Terrazassa, jossa maistamme ”Don Gregorio” -cocktailia. Hemingwayn museoitu asunto Finca Vigía sijaitsee Havannan esikaupungissa San Francisco de Paulassa. Näemme sen lähes samanlaisena kuin se oli vuonna 1960 Hemingwayn lähtiessä viimeisen kerran Kuubasta. Voisi luulla, että hän on vain käymässä jossain ja palaa takaisin koska tahansa. Retken päätteeksi syömme lounaan kirjailijan lempiravintolassa El Floriditassa. (A, L)

Havanna: Tropicana, Un Paraiso bajo las Estrellas
4. päivä, torstai 8.6. Vaikka sikarit ovat Kuuban vientiartikkeleista vasta kolmannella sijalla – sokerin ja öljyjalosteiden jälkeen – ne tunnetaan kaikkialla maailmassa. Ne lienevätkin Kuuban tunnetuin tavaramerkki. Aamiaisen jälkeen käymme katsomassa, kuinka sikareja kääritään käsin. Tuotanto on edelleen valtion kontrolloimaa ja aidoissa sikarilaatikoissa on viralliset sinetit hologrammeineen. Iltapäivällä on vapaa-aikaa, ennen kuin syömme päivällisen näköalaravintolassa. Loppuillan vietämme legendaarisessa Tropicana-kabareessa tähtitaivaan alla. Loistelias yökerho kuuluu samaan sarjaan Nacional de Cuba -hotellin kanssa. Samat kuuluisuudet – niin hyvässä kuin pahassakin – näyttäytyivät Tropicanassa erityisesti mafiapitoisen 1950-luvun kulta-aikoina. Unohtumattoman illan esitys tarjoaa kuubalaisia rytmejä, höyheniä ja hepeneitä sekä akrobaattisia temppuja lähes parinsadan tanssijan ja muusikon voimin. (A, P)

Havanna – Varadero
5.–8. päivä, pe–ma 9.–12.6. Puolenpäivän aikoihin lähdemme bussilla Varaderoon, jonne kertyy matkaa noin 150 kilometriä. Varadero on Kuuban ensimmäisiä rantalomakohteita ja yksi Karibian alueen suurimmista. Se sijaitsee noin 20 kilometriä pitkällä Hicacosin kapealla niemimaalla Floridansalmen rannalla. Valkoinen hiekkaranta ja turkoosi meri houkuttelevat matkailijoita Varaderoon vuosi toisensa jälkeen. Majoitumme 3 yöksi lähellä niemimaan kärkeä sijaitsevaan ensimmäisen luokan Iberostar Varadero -hotelliin (★★★★★). Meillä on kaksi kokonaista päivää aikaa rentoutua ja nauttia hotellimme all inclusive -palveluista. Maanantaina meillä on kuljetus Havannan kentälle, josta lentomme (KLM) Amsterdamin kautta (KLM) Helsinkiin lähtee klo 16.35. (AI)

9. päivä, tiistai 13.6. Saavumme Helsinkiin klo 13.25.

Olemme maininneet hotellin virallisen paikallisen luokituksen hotellin nimen yhteydessä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 590 e

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Peruutusehdot:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan kokonaishinnasta
- myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta perustuu 9.1.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Matkaan sovelletaan yleisiä valmismatkaehtoja sekä Olympia Kaukomatkatoimiston lisä- ja erityisehtoja.

 

Voit olla kiinnostunut myös näistä