Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Länsi-Kanadan kierros

Lumoudu Kalliovuorista,Tyynenmeren rannikosta sekä Jasperin ja Banffin kansallispuistoista ja tutustu Edmontoniin, Whistleriin, Victoriaan ja Vancouveriin

 • Edmonton 2 yötä
 • Jasper 1 yö
 • Banff 2 yötä
 • Kelowna 2 yötä
 • Whistler 2 yötä
 • Victoria 2 yötä
 • Vancouver 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

MATKA KALLIOVUORILTA TYYNELLEMERELLE

Kanada kiinnostaa ja kiehtoo. 150-vuotista olemassaoloaan juuri juhlineen maan läntiset alueet tarjoavat huikeita luontoelämyksiä. Aavat preeriat, syvät järvet ja kirkasvetiset putoukset vuorottelevat lumihuippuisten vuorten ja kimaltelevien jäätiköiden kanssa. Kalliovuorilta Tyynenmeren rantamille kulkeva matkamme alkaa jääkiekkofanien mekasta Edmontonista. Vierailemme myös Jasperin ja Banffin upeissa luontokohteissa sekä Okanagan viinialueella. Polkumme risteävät täällä aiemmin kulkeneisiin polkuihin – tämä on squamish- ja lil’wat -intiaanien maata ja täältä myös moni kultakuumeen riivaama mies lähti vankkureineen kohti rikkauksia tai pettymyksiä. Länsi-Kanada tarjoaa luontokohteidensa vastapainoksi myös kiinnostavia kaupunkeja. Whistlerin museot ja ulkoilma-aktiviteetit, Victorian puutarhat ja Vancouverin galleriat sekä vanhan Gastownin kaupunginosan kahvilat ovat kokemisen arvoisia.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

Helsinki – Edmonton
1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (Icelandair) klo 15.05 Reykjavíkin kautta (Icelandair) Edmontoniin, jonne saavumme klo 17.20. Majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan keskitason Chateau Lacombe -hotelliin (★★★).

Edmonton
2. päivä, lauantai Aamupäivän kiertoajelulla tutustumme Albertan provinssin pääkaupunkiin Edmontoniin. Näemme keskustan lisäksi mm. Albertan yliopiston kampuksen, historiallisen Old Strathconan alueen, kiinalaisen kaupunginosan sekä kaupunkia halkovan North Saskatchewan -joen vehreitä rantoja. Iltapäivällä on aikaa omatoimiseen kiertelyyn. Edmonton tunnetaan erityisesti jääkiekkokaupunkina, mutta siellä on myös mm. Pohjois-Amerikan suurimpiin kuuluva ostoskeskus West Edmonton Mall. Illalla syömme yhdessä tervetulopäivällisen. (A, P)

Edmonton – Jasper
3. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan kohti Jasperin kansallispuistoa (365 km). Matkan jatkuessa lounastauon jälkeen huomaamme, kuinka maisema muuttuu dramaattisesti laajoista preerioista jylhään vuoristoon. Vuonna 1907 perustettu Jasperin kansallispuisto on suurin Kanadan Kalliovuorten kansallispuistoista. Alue on tunnettu lumihuippuisista vuorista, vuorten lomaan jäävistä järvistä, vesiputouksista, kuumista lähteistä ja Columbia Icefield -jäätiköstä. Iltapäivällä risteilemme kuvankauniilla, vuorten ja metsien kehystämällä Malignejärvellä. Majoitumme Jasperin kylään,
keskitason Jasper Inn and Suites -hotelliin (★★★). (A, L)

Jasper – Banff
4. päivä, maanantai Matkamme jatkuu maailman kauneimpiin ajoreitteihin kuuluvaa vuoristotietä Icefield Parkwaytä pitkin kohti Banffia (290 km). Hyvällä onnella näemme matkan varrella myös eläimiä, kuten mustahäntä- tai valkohäntäkauriita, paksusarvisia amerikanlampaita, hirviä ja karhuja. Matkalla pysähdymme myös ihailemaan vesiputouksia ja kuvaamaan majesteettisena taivaalle kurkottavia lumihuippuisia vuoria.  Majoitumme 2 yöksi Banffin keskustaan hyvään keskitason Moose-hotelliin (★★★★). (A)

Banff
5. päivä, tiistai Vuonna 1885 perustettu Banffin kansallispuisto on Kanadan ensimmäinen kansallispuisto. Sekä Banffin että Jasperin kansallispuistot kuuluvat ainutlaatuisen luontonsa vuoksi myös Unescon maailmanperintökohteisiin. Banffin kansallispuiston kuuluisin nähtävyys on epäilemättä turkoosinvihreänä kimalteleva ja lumihuippuisten vuorten ympäröimä Lake Louise -järvi, jonka näemme kierroksemme aikana. Ihailemme hulppeita maisemia myös n. 2300 metrin korkeudelta Sulphur-vuorelta, jonne nousemme gondolihissillä. Pysähdys Bow Falls -vesiputouksella kuuluu myös ohjelmaamme. Loppupäivä on aikaa nauttia idyllisen Banffin kaupungin tunnelmasta ja sen kahviloista, ravintoloista ja putiikeista. (A)

Banff – Kelowna
6. päivä, keskiviikko Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan kohti länttä ja Brittiläisessä Kolumbiassa sijaitsevaa Kelownan kaupunkia (480 km). Reittimme kulkee edelleen hienoissa maisemissa halki Yohon ja Glacierin kansallispuistojen. Kelowna sijaitsee Okanagan-laaksossa, jossa tuotetaan niin hedelmiä kuin Brittiläisen Kolumbian parhaita viinejäkin. Majoitumme 2 yöksi Kelownan keskustaan keskitason Royal Anne -hotelliin (★★★). (A, L)

Okanagan-laakso
7. päivä, torstai Vietämme leppoisan päivän tutustuen vehreän Okanagan-laakson maisemiin. Seurailemme n. 135 km pitkän Okanaganjärven rantaviivoja. Legendan mukaan järvessä asuu Ogopogo-niminen järvihirviö. Vierailemme maistelemassa viinejä parilla eri viinitilalla, joista toisella syömme myös lounaan. Iltapäivällä palaamme takaisin Kelownaan. (A, L)

Kelowna – Whistler
8. päivä, perjantai Aamiaisen jälkeen aloitamme ajomatkan (460 km) kohti Whistleriä. Pysähdymme Historic Hat Creek Ranchilla, jossa pääsemme aikamatkalle 1860-luvun kultakuumeen tunnelmiin. Ohitamme pienen Lillooetin kaupungin, joka toimi lähtöpisteenä kullankaivajien vankkurireitille vuoristoon. Myöhään iltapäivällä saavumme Whistleriin, yhteen Vancouverin vuoden 2010 talviolympialaisten kisapaikoista. Majoitumme 2 yöksi kylän keskustaan  keskitason Listel-hotelliin (★★★). (A, L)

Whistler
9. päivä, lauantai Aamupäivällä otamme haltuun Whistlerin kylän rauhallisesti kävellen. Vierailemme mm. First Nations -museossa, jossa tutustumme squamish- ja lil’wat-alkuperäiskansojen tapoihin ja kulttuureihin, käymme olympiarenkailla ja ylitämme Fitzsimmonsjoen kaunista katettua puusiltaa pitkin. Loppupäivä on omaa aikaa, jolloin voi tehdä vaikka vuorikierroksen hiihtohisseillä Whistler- ja Blackcomb-vuorille, joiden välillä kulkevat gondolit maailman pisintä yhtäjaksoista köysirataa pitkin. Vaihtoehtoisesti voi ihailla Audain-taidemuseon arkkitehtuuria ja näyttelyä tai vain nautiskella Whistlerin mutkattomasta tunnelmasta kävelykatujen kaupoissa, kahviloissa ja ravintoloissa. (A)

Whistler – Victoria
10. päivä, sunnuntai Aamulla ajamme parin tunnin matkan autolautalle, joka vie meidät kapean merenlahden yli Vancouverinsaarelle. Reilun puolentoista tunnin merimatkan jälkeen saavumme Nanaimoon, josta matka jatkuu kohti Victorian viehättävää rantakaupunkia. Matkalla pysähdymme mm. ”Kanadan laajimmassa ulkoilmagalleriassa”, Chemainuksen pikkukaupungissa, jonka talojen seiniin on maalattu yli 40 muraalia. Alkuillasta saavumme Victoriaan ja majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Chateau Victoria -hotelliin (★★★). (A)

Victoria
11. päivä, maanantai Puutarhoistaan ja kauniista puistoistaan tunnettu Victoria on Brittiläisen Kolumbian pääkaupunki jo vuodesta 1871. Aamupäivän kierroksellamme näemme mm. parlamenttitalon, Bastion-aukion historiaa henkivät rakennukset sekä Beacon Hill -puiston toteemipaalut. Käymme myös ihastelemassa kukkaloistoa 1900-luvun alkupuolella perustetuissa maailmankuuluissa Butchartin puutarhoissa kaupungin ulkopuolella. (A)

Victoria – Vancouver
12. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen ajamme noin tunnin matkan Swartz Bayn laivaterminaaliin, josta on noin puolentoista tunnin laivamatka Vancouveriin. Monikulttuurinen ja vehreä Vancouver sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Tyynenmeren, Fraserjoen ja Rannikkovuorten ympäröimänä. Kaupunkikiertoajelulla käymme mm. Granville Islandin markkinoilla ja Vancouverin vanhimmassa kaupunginosassa, hienostuneessa Gastownissa. Majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Metropolitan-hotelliin (★★★★). (A)

Vancouver
13. päivä, keskiviikko Vapaapäivä. Halukkaat voivat tehdä retken esim. Capilano-riippusiltapuistoon, joka sijaitsee noin 10 km Vancouverin keskustasta tai viettää aikaa Stanley-puistossa ulkoillen tai pyöräillen. Helposti käveltävässä keskustassa riittää myös nähtävää, kuten kiinalaiskaupunginosa China Town, alkuperäiskansojen taidegalleriat Gastownissa sekä lukuisat ostoskeskukset ja -kadut. Matkanjohtaja auttaa mielellään vierailukohteiden valinnassa. Illalla syömme jäähyväispäivällisen. (A, P)  

14. päivä, torstai Aamupäivällä on vielä aikaa viime hetken tuliaisostoksiin ennen kuljetusta lentokentälle. Lentomme (Icelandair) lähtee klo 15.35 Reykjavíkin kautta (Icelandair) Helsinkiin. (A)

15. päivä, perjantai Saavumme Helsinkiin klo 13.55.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 1.280 e

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Kanadaan tarvitaan sähköinen matkustuslupa (eTA), jonka Olympia hankkii puolestanne. Toimitamme Teille toimintaohjeiden yhteydessä matkustuslupaan liittyvän kysymyslomakkeen täytettäväksi.

Huom. Matkalla on pitkiä bussimatkoja ja kohteissa kävellään paljon. Matkustajilta edellytetään normaalia terveyttä ja hyvää liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu 550 e
Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 2.5.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja. 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Länsi-Kanadan kierros: Vinkkejä ja suosituksia

Milloin on paras aika matkustaa?
Matkoja suunnitellessamme olemme pyrkineet ottamaan huomioon paikalliset sääolosuhteet. Suomen talvikuukausina matkamme keskittyvät pääsääntöisesti Etelä-Amerikkaan ja vastaavasti kesäkuukausina Amerikan pohjoisosiin. Eri puolilla Amerikkaa maantieteelliset tekijät kuten vuoristot, sademetsät, merivirrat ja vallitsevat tuulet vaikuttavat sääolosuhteisiin ja matkailusesonkiin vuodenaikojen lisäksi. Periaatteessa järjestämme matkat silloin, kun suomalaisten matkustushalukkuus on suurimmillaan ja kohteen olosuhteet parhaimmillaan.

Toimintaohjeet
Noin 5 viikkoa ennen matkaa lähetämme matkustajille toimintaohjeet, joihin olemme keränneet ajantasaista perustietoa mm. matkalla tarvittavista vaatteista, valuutoista, matkatavaroista ja rokotuksista.

Mitä matkalle mukaan?
Henkilökohtaisten matkatavaroidensa lisäksi jokainen tarvitsee matkalle ehjän passin, jonka tulee olla joihinkin maihin matkustettaessa voimassa vielä 6 kuukautta matkan päättymisen jälkeen. Matkavaluutaksi suosittelemme Kanadan dollareita, joita voi vaihtaa jo Suomessa. Luottokortit hyväksytään yleisesti, mutta niitä käytettäessä on syytä noudattaa varovaisuutta.

Rokotukset, lääkkeet ja terveys
Matkailijan perusrokotukset ovat jäykkäkouristus- ja kurkkumätä- sekä tarvittaessa MPR-rokotus. Suosittelemme yleisesti myös A/B-hepatiittirokotusta. Rokotussuositukset saattavat kuitenkin muuttua lyhyellä varoitusajalla, joten tarkempia tietoja rokotuksista ym. terveysasioista on hyvä katsoa esim. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi. Pakatkaa käsimatkatavaroihinne tarvitsemanne lääkkeet koko matkan ajaksi ottaen huomioon mahdolliset viivästykset. Käsihygieniaa voi matkalla hoitaa kätevästi esim. desinfiointigeelillä. Erilainen bakteerikanta saattaa aiheuttaa herkkävatsaisille oireita, joten matka-apteekkiin kannattaa varata vatsan toimintaa rauhoittavaa lääkettä. Edellytämme matkoillemme osallistuvilta normaalia tai hyvää liikuntakykyä (mainittu kunkin matkan kohdalla).

Ruokailut
Matkan hintaan sisältyy vähintään päivittäinen hotelliaamiainen. Pohjois-Amerikassa on paljon erilaisia ja erihintaisia ravintoloita, joita on mukava kokeilla omin päin tai matkanjohtajan opastuksella. Pullotettuja vesiä on saatavilla kaikkialla.

Turvallisuus
Olympian ryhmässä on turvallista liikkua. Jos aiotte liikkua omin päin, on hyvä kysyä ensin matkanjohtajaltamme kohteen turvallisuudesta. Hotellista etukäteen tilattu taksi on usein suositeltavin tapa liikkua pimeän aikaan. Arvoesineet ja korut kannattaa jättää kotiin. Passi ja ylimääräiset rahat on varminta säilyttää hotellin tallelokerossa. Rahavyö ja vaatteiden alla pidettävä pussi ovat myös suositeltavia. Väentungosta on hyvä pyrkiä välttämään taskuvarkaiden vuoksi. On hyvä ottaa matkalle mukaan pari valokopiota passin kuva-aukeamasta.

Hintataso, ostokset, verot ja juomarahat
Hintataso vaihtelee eri maissa. Kanadassa hintojen merkintätapa vaihtelee riippuen provinssista ja ostettavasta tavarasta. Matkanjohtajamme kertoo tarkemmin myös näistä käytännön asioista matkan aikana. Matkojemme hintaan sisältyvät juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille. Olympian matkajohtaja hoitaa nämä maksut.

Sään aiheuttamat muutokset matkaohjelmaan
Silloin tällöin myös sää saattaa aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaamme. Pyrimme aina seuraamaan esitteessämme julkaistua matkaohjelmaa, mutta joskus joudumme esim. vaihtamaan eri matkapäivien ohjelmia keskenään. Tällöin teemme kaikkemme paikallisen yhteistyökumppanimme kanssa alkuperäisen tai korvaavan ohjelman toteuttamiseksi.

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:
Canadian Rocky Mountain Parks

Voit olla kiinnostunut myös näistä