Hyppää pääsisältöön

Länsi-Kanadan kierros

Lumoudu Kalliovuorista, Tyynenmeren rannikosta sekä Jasperin ja Banffin kansallispuistoista ja tutustu Edmontoniin, Whistleriin, Victoriaan ja Vancouveriin
15 päivää alk.4 420 €/hlö
Uutuus
  • 23.5.2018 - 7.6.2018 Varaa
  • 1.8.2018 - 16.8.2018 alk. 4 720 €/hlö Varaa
  • 5.9.2018 - 20.9.2018 alk. 4 720 €/hlö Varaa
  • Edmonton 3 yötä
  • Jasper 1 yö
  • Banff 2 yötä
  • Vernon 2 yötä
  • Whistler 2 yötä
  • Victoria 2 yötä
  • Vancouver 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Kalliovuorilta Tyynellemerelle

Maailman toiseksi suurin maa Kanada on nyt suositumpi kuin koskaan. 150-vuotista olemassaoloaan juhliva valtio on valittu myös usean matkajulkaisun halutuimpien matkakohteiden TOP 10-listalle. Matkamme läntisessä Kanadassa vie meidät laajoilta preerioilta lumihuippuisille Kalliovuorille ja aina Tyynenmeren rantamille asti.

Jasperin ja Banffin kansallispuistoissa nautimme huikean kauniista maisemista ja Okanagan-laakson viinitiloilla erinomaisista viineistä. Whistlerissä tutustumme mm. alkuperäiskansojen historiaan ja kulttuuriin. Vancouverinsaarella sijaitseva Brittiläisen Kolumbian pääkaupunki Victoria ihastuttaa kauneudellaan näyttävine kukkaistutuksineen ja puutarhoineen. Eläväisessä, monikulttuurisessa Vancouverissa on paitsi pilvenpiirtäjiä myös rauhallisia viheralueita, taidegallerioita, museoita ja tasokkaita ravintoloita.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

Huom! Lähtöpäivä muuttunut esitteen tiedoista. Lähtö keskiviikkona, Edmontonissa 3 yötä. (27.11.2017)

Helsinki – Edmonton
1. päivä, keskiviikko Lähtö Helsingistä (Icelandair) klo 14.50 Reykjavíkin kautta (Icelandair) Edmontoniin, jonne saavumme klo 17.25. Majoitumme 3 yöksi keskitason Chateau Lacombe -hotelliin (★★★).

Edmonton
2. päivä, torstai Aamupäivän kiertoajelulla tutustumme Albertan provinssin pääkaupunkiin Edmontoniin. Näemme keskustan lisäksi mm. Albertan yliopiston kampuksen, historiallisen Old Strathconan alueen, kiinalaisen kaupunginosan sekä kaupunkia halkovan North Saskatchewan -joen vehreitä rantoja. Iltapäivällä on aikaa omatoimiseen kiertelyyn. Illalla syömme yhdessä tervetulopäivällisen. (A, P)

Edmonton
3. päivä, perjantai
Vapaapäivä. Edmonton tunnetaan erityisesti jääkiekkokaupunkina, mutta siellä on myös mm. Pohjois-Amerikan suurimpiin kuuluva ostoskeskus West Edmonton Mall sekä siirtolaisten ja uudisasukkaiden historiaa ja elämää esittelevä ulkoilmapuisto, Fort Edmonton Park. (A)

Edmonton – Jasper
4. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan kohti Jasperin kansallispuistoa (365 km). Matkan jatkuessa lounastauon jälkeen huomaamme, kuinka maisema muuttuu dramaattisesti laajoista preerioista jylhään vuoristoon. Vuonna 1907 perustettu Jasperin kansallispuisto on suurin Kanadan Kalliovuorten kansallispuistoista. Alue on tunnettu lumihuippuisista vuorista, vuorten lomaan jäävistä järvistä, vesiputouksista, kuumista lähteistä ja Columbia Icefield -jäätiköstä. Iltapäivällä risteilemme kuvankauniilla, vuorten ja metsien kehystämällä Malignejärvellä. Majoitumme keskitason Tonquin Inn -hotelliin (★★★). (A, L)

Jasper – Banff
5. päivä, sunnuntai Matkamme jatkuu maailman kauneimpiin ajoreitteihin kuuluvaa vuoristotietä Icefield Parkwaytä pitkin kohti Banffia (290 km). Hyvällä onnella näemme matkan varrella myös eläimiä, kuten mustahäntä- tai valkohäntäkauriita, paksusarvisia amerikanlampaita, hirviä ja karhuja. Matkalla pysähdymme myös ihailemaan vesiputouksia ja kuvaamaan majesteettisena taivaalle kurkottavia lumihuippuisia vuoria. Banffissa majoitumme 2 yöksi keskitason Ptarmigan Inn -hotelliin (★★★); elokuun matkalla keskitason Caribou Lodge -hotelliin (★★★). (A)

Banff
6. päivä, maanantai Vuonna 1885 perustettu Banffin kansallispuisto on Kanadan ensimmäinen kansallispuisto. Sekä Banffin että Jasperin kansallispuistot kuuluvat ainutlaatuisen luontonsa vuoksi myös Unescon maailmanperintökohteisiin. Banffin kansallispuiston kuuluisin nähtävyys on epäilemättä turkoosinvihreänä kimalteleva ja lumihuippuisten vuorten ympäröimä Lake Louise -järvi, jonka näemme kierroksemme aikana. Ihailemme hulppeita maisemia myös n. 2300 metrin korkeudelta Sulphur-vuorelta, jonne nousemme gondolihissillä. Pysähdys Bow Falls -vesiputouksella kuuluu myös ohjelmaamme. Loppupäivä on aikaa nauttia idyllisen Banffin kaupungin tunnelmasta ja sen kahviloista, ravintoloista ja putiikeista. (A)

Banff – Vernon
7. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan kohti länttä ja Brittiläisessä Kolumbiassa sijaitsevaa Vernonin kaupunkia (430 km). Reittimme kulkee edelleen hienoissa maisemissa halki Yohon ja Glacierin kansallispuistojen. Vernon sijaitsee Okanagan-laakson pohjoisosassa. Okanagan-laaksossa tuotetaan niin hedelmiä kuin Brittiläisen Kolumbian parhaita viinejäkin. Majoitumme 2 yöksi Vernonin keskustaan keskitason Prestige-hotelliin (★★★). (A, L)

Okanagan-laakso
8. päivä, keskiviikko Vietämme leppoisan päivän tutustuen vehreän Okanagan-laakson maisemiin. Seurailemme n. 135 km pitkän Okanaganjärven rantaviivoja. Legendan mukaan järvessä asuu Ogopogo-niminen järvihirviö. Vierailemme maistelemassa viinejä parilla eri viinitilalla, joista toisella syömme myös lounaan. Alkuillasta palaamme takaisin Vernoniin. (A, L)

Vernon – Whistler
9. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen aloitamme ajomatkan (410 km) kohti Whistleriä. Pysähdymme Historic Hat Creek Ranchilla, jossa pääsemme aikamatkalle 1860-luvun kultakuumeen tunnelmiin. Ohitamme pienen Lillooetin kaupungin, joka toimi lähtöpisteenä kullankaivajien vankkurireitille vuoristoon. Myöhään iltapäivällä saavumme Whistleriin, yhteen Vancouverin vuoden 2010 talviolympialaisten kisapaikoista. Majoitumme 2 yöksi keskitason Whistler Village Inn & Suites -hotelliin (★★★). (A)

Whistler
10. päivä, perjantai Aamupäivällä otamme haltuun Whistlerin kylän rauhallisesti kävellen. Vierailemme mm. First Nations -museossa, jossa tutustumme squamish- ja lil’wat-alkuperäiskansojen tapoihin ja kulttuureihin, käymme olympiarenkailla ja ylitämme Fitzsimmonsjoen kaunista katettua puusiltaa pitkin. Loppupäivä on omaa aikaa, jolloin voi tehdä vaikka vuorikierroksen hiihtohisseillä Whistler- ja Blackcomb-vuorille, joiden välillä kulkevat gondolit maailman pisintä yhtäjaksoista köysirataa pitkin. Vaihtoehtoisesti voi ihailla Audain-taidemuseon arkkitehtuuria ja näyttelyä tai vain nautiskella Whistlerin mutkattomasta tunnelmasta kävelykatujen kaupoissa, kahviloissa ja ravintoloissa. (A, L)

Whistler – Victoria
11. päivä, lauantai Aamulla ajamme parin tunnin matkan autolautalle, joka vie meidät kapean merenlahden yli Vancouverinsaarelle. Reilun puolentoista tunnin merimatkan jälkeen saavumme Nanaimoon, josta matka jatkuu kohti Victorian viehättävää rantakaupunkia. Matkalla pysähdymme mm. ”Kanadan laajimmassa ulkoilmagalleriassa”, Chemainuksen pikkukaupungissa, jonka talojen seiniin on maalattu yli 40 muraalia. Alkuillasta saavumme Victoriaan ja majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Chateau Victoria -hotelliin (★★★). (A)

Victoria
12. päivä, sunnuntai Puutarhoistaan ja kauniista puistoistaan tunnettu Victoria on Brittiläisen Kolumbian pääkaupunki jo vuodesta 1871. Aamupäivän kierroksellamme näemme mm. parlamenttitalon, Bastion-aukion historiaa henkivät rakennukset sekä Beacon Hill -puiston toteemipaalut. Käymme myös ihastelemassa kukkaloistoa 1900-luvun alkupuolella perustetuissa maailmankuuluissa Butchartin puutarhoissa kaupungin ulkopuolella. (A)

Victoria – Vancouver
13. päivä, maanantai Aamiaisen jälkeen ajamme noin tunnin matkan Swartz Bayn laivaterminaaliin, josta on noin puolentoista tunnin laivamatka Vancouveriin. Monikulttuurinen ja vehreä Vancouver sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Tyynenmeren, Fraserjoen ja Rannikkovuorten ympäröimänä. Kaupunkikiertoajelulla käymme mm. Granville Islandin markkinoilla ja Vancouverin vanhimmassa kaupunginosassa, hienostuneessa Gastownissa. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Metropolitan-hotelliin (★★★★); elokuun matkalla ensimmäisen luokan Georgian Court -hotelliin (★★★★). (A)

Vancouver
14. päivä, tiistai Vapaapäivä. Halukkaat voivat tehdä retken esim. Capilano-riippusiltapuistoon, joka sijaitsee noin 10 km Vancouverin keskustasta tai viettää aikaa Stanley-puistossa ulkoillen tai pyöräillen. Helposti käveltävässä keskustassa riittää myös nähtävää, kuten kiinalaiskaupunginosa China Town, alkuperäiskansojen taidegalleriat Gastownissa sekä lukuisat ostoskeskukset ja -kadut. Matkanjohtaja auttaa mielellään vierailukohteiden valinnassa. Illalla syömme jäähyväispäivällisen. (A, P)  

15. päivä, keskiviikko Aamupäivällä on vielä aikaa viime hetken tuliaisostoksiin ennen kuljetusta lentokentälle. Lentomme (Icelandair) lähtee klo 15.45 Reykjavíkin kautta (Icelandair) Helsinkiin. (A)

16. päivä, torstai Saavumme Helsinkiin klo 13.50.

 

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta toukokuussa 1.060 e, elo- ja syyskuussa 1.260 e

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Kanadaan tarvitaan sähköinen matkustuslupa (eTA), jonka Olympia hankkii puolestanne. Toimitamme Teille toimintaohjeiden yhteydessä matkustuslupaan liittyvän kysymyslomakkeen täytettäväksi.
Huom. Matkalla on pitkiä bussimatkoja ja kohteissa kävellään paljon. Matkustajilta edellytetään normaalia terveyttä ja hyvää liikuntakykyä. Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 450 e/hlö.

Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 5.5.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Länsi-Kanadan kierros: Vinkkejä ja suosituksia

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:

Canadian Rocky Mountain Parks

Kaikki Olympian Kanadan matkat

Voit olla kiinnostunut myös näistä