Hyppää pääsisältöön

Patagonia ja Tulimaan-risteily

Luontomatka Argentiinaan ja Chileen tutustuttaa jylhiin Andeihin, Perito Morenon jäätikköön ja legendaariseen Kap Horniin unohtamatta Buenos Airesin tangoa
14 päivää alk.8 540 €/hlö
Uutuus
  • 9.11.2018 - 23.11.2018 Varaa
  • Buenos Aires 2+1 yötä
  • El Calafate 2 yötä
  • Torres del Paine 2 yötä
  • Punta Arenas 1 yö
  • Tulimaan-risteily 4 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

LUONTOMATKA ARGENTIINAAN JA CHILEEN

Amerikan mantereen eteläisin osa Patagonia on kauneudessaan vertaansa vailla. Jylhiä Andeja, syviä vuoristojärviä, hiljaisia metsiä, massiivisia jäätiköitä sekä silmänkantamattomiin ulottuvia tasankoja sävyttävät hillityt pastellinsävyiset värit. Patagonian maisemat sekä eläinmaailma kondoreineen ja guanakoineen tulevat matkan aikana tutuiksi kaikessa monipuolisuudessaan. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvassa Los Glaciares -kansallispuistossa Perito Morenon jäätikön ”poikiminen” on yksinkertaisesti hypnoottista seurattavaa. Torres del Painen kansallispuisto tornimaisine vuorenhuippuineen tunnetaan Chilen kauneimpina maisemina.

Patagoniassa voi aistia ihmisen pienuuden mahtavan luonnon edessä. Matkan kohokohta on lammasseutuna tunnetusta Punta Arenasista alkava Tulimaan-risteily. Mantereen eteläkärjen asumattomat seudut vuonoineen ja jäätiköineen ovat tutkimisen arvoisia. Kumiveneillä pääsemmekin retkeilemään lähes koskemattomille seuduille. Kaiken kruunuksi käymme olosuhteiden salliessa myös legendaarisella Kap Hornilla. Risteilyaluksellamme m/v Stella Australiksella nautimme all inclusive -palveluista. Matkan pääosaa näyttelee luonto, mutta tutustumme myös Buenos Airesin sykkeeseen ja tietenkin tangon taikaan.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, AI=all inclusive

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (Lufthansa) klo 18.05 Frankfurtin kautta Buenos Airesiin.

Buenos Aires
2. päivä, lauantai
Saavumme klo 7.55 Buenos Airesiin, jossa majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Meliá Buenos Aires -hotelliin (★★★★★). Huoneet saamme heti saavuttuamme. Pienen lepohetken jälkeen tutustumme kaupunkiin iltapäivän kierroksella ja paikannamme tärkeimmät maamerkit. Näemme mm. Palermon hienostoalueen pikkuputiikkeineen ja sen vastakohtana San Telmon sekä La Bocan kaupunginosat, jotka elävät eräänlaista uusrenessanssi­kautta tangoklubeineen ja värikkäine työläiskortteleineen. Recoletan kaupunginosa tunnetaan monumentaalisesta hautausmaastaan, joka on monien Argentiinan historian merkkihenkilöiden viimeinen leposija. Ydinkeskustan halkaisee maailman levein katu, 9 de Julio, jonka vallankumousaukiolla lähes 70-metrinen obeliski kohoaa korkeuksiin Buenos Airesin ikonina. Myös parhaiden ostoskatujen sijainti selviää kierroksellamme. (P)

Buenos Aires
3. päivä, sunnuntai
Plaza Dorrego -aukiolla järjestetään sunnuntaisin markkinat. Tarjolla on monenlaista antiikkia – aitoa ja väärää, kirpputoritavaraa, katutaiteilijoita, leipää ja sirkushuveja. Aukion tunnelma on ainutlaatuinen ja vie vierailijan ajassa viime vuosisadan alkupuolelle. Markkinoilta saattaa löytyä mielenkiintoisia tuliaisia kotiin vietäväksi. Markkinoilta jatkamme Tigren pittoreskiin pikkukaupunkiin aistimaan leppoisaa sunnuntaitunnelmaa lounaan ja vesibussiristeilyn merkeissä. Tango syntyi Buenos Airesin työväenkortteleissa, ja yläluokka aluksi ylenkatsoi sitä. Nykyisin tunteikas tango on kuitenkin Argentiinan tavaramerkki, jonka tunnetuimpia nimiä ovat mm. Carlos Gardel ja Astor Piazzolla. Päivällisen jälkeen vietämme klubi-illan tangotunnelmissa. (A, L, P)

Buenos Aires – El Calafate
4. päivä, maanantai
Patagonia kattaa Etelä-Amerikan eteläosan sekä Argentiinassa että Chilessä. Laajaa aluetta hallitsevat idässä valtavat tasangot ja lännessä Andit. Myös kristallinkirkkaat vedet ja sinisenä hohtavat jäätiköt ovat tyypillistä Patagoniaa. Noin kolmen tunnin lennon jälkeen saavumme Patagonian ydinalueille El Calafaten pikkukaupunkiin Argentinojärven rannalle. Matkailu on tärkeä elinkeino 20 000 asukkaan kaupungille. Huippusesonki kestää kuitenkin vain etelän kesän ajan, jolloin säät ovat suotuisimmat. Majoitumme 2 yöksi hyvään keskitason Los Alamos -hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen. (A, P)

Perito Moreno
5. päivä, tiistai Argentiinan ja Chilen rajalla Andien keskellä sijaitsee Eteläinen Patagonian jäätikkö, joka on maailman kolmanneksi suurin. Massiivisesta jääkentästä haarautuu pienempiä jäävirtoja sekä Chilen että Argentiinan puolelle. Tunnetuin niistä on Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvan Los Glaciares -kansallispuiston Perito Moreno. Sen viiden kilometrin mittainen ”julkisivu” nousee yli 70 metriä järven pinnan yläpuolelle. Jään siniset vivahteet vuorten ja järven pastellisävyjen kanssa luovat uskomattoman hienon maiseman. Laajenevasta Perito Morenosta irtoaa jatkuvasti ryskyen lohkareita, pieniä ja isoja. Näky on erityisen hypnoottinen kerrostalon kokoisen jäävuoren romahtaessa jääkylmän järven syleilyyn. Dramaattista näytelmää on hyvä seurata turvallisen välimatkan päästä varta vasten rakennetuilta näköalapaikoilta. Teemme kokopäiväretken Perito Morenon jäätikölle. (A, P)

El Calafate – Torres del Paine
6.–7. päivä, ke–to Keskiviikkona lähdemme kohti Chileä ja Torres del Painen kansallispuistoa. Noin 300 kilometrin matkaan kuluu kuutisen tuntia Patagonian avarissa maisemissa. Iltapäivällä majoitumme 2 yöksi hyvään keskitason hotelliin. Torstaina meillä on koko päivä aikaa tutustua Torres del Painen kansallispuistoon, jonka upeaa maisemaa kirjovat turkoosinväriset järvet ja lumihuippuiset vuoret. Kansallispuiston maisemaa hallitsevat tornimaiset huiput sekä sarvia muistuttavat Cuernos del Painen kaksiväriset graniittimassiivit. Yli 1800 neliökilometrin suuruinen kansallispuisto tarjoaa suotuisat elinolosuhteet tuhansille guanakoille, monille lintulajeille, jäniksille, ketuille, haisunäädille sekä myös puumille, joita tosin harvoin onnistuu näkemään. Andienkondori on uljas näky jylhät vuoret taustanaan. Retken aikana teemme myös muutaman tunnin risteilyn Grey-jäätikön tuntumaan. Torres del Paine on Unescon biosfääriohjelman alainen suojelualue. (2xA, 2xL, 2xP)

Torres del Paine – Punta Arenas
8. päivä, perjantai
Edessämme on noin 400 kilometrin matka Punta Arenasiin. Pysähdymme alkumatkasta ns. Milodonin luolassa. Tiedemiehet löysivät sukupuuttoon kuolleelle kasvissyöjälle kuuluvia suuria luita, joiden perusteella on tehty hahmotelma muinaisesta otuksesta. Myöhemmin Puerto Natalesin kaupunki tauottaa matkantekoamme. Lampaiden kasvatus on aina ollut tärkeä elinkeino Patagoniassa, minkä voimme itsekin todeta pysähtyessämme lounastamaan paikallisella maatilalla. Saavumme illansuussa Punta Arenasiin, jossa majoitumme hyvään keskitason Cabo de Hornos -hotelliin (★★★★). (A, L)

Punta Arenas
9. päivä, lauantai Magalhãesinsalmen rannalla sijaitsevan Punta Arenasin asukkaat saivat aikaisemmin elantonsa pääsääntöisesti merenkulusta ja lampaankasvatuksesta. Nykyisin myös matkailu on tärkeä elinkeino. Teemme kaupunkikierroksen, jonka jälkeen syömme lounaan. Iltapäivällä nousemme laivaan ja aloitamme 4 yön risteilyn Tulimaan ainutlaatuisissa maisemissa. (A, L, P)

Tulimaan-risteily
Laivamme on vuonna 2010 valmistunut m/v Stella Australis, jossa on tilaa 210 matkustajalle. Kaikissa 16 m2:n hyteissä on oma wc/kylpyhuone, itsenäinen lämpötilansäätö, satelliittipuhelin ja ikkuna.
Täysihoidon lisäksi matkustajia hemmotellaan myös paikallisilla viineillä, oluilla, sekä vahvemmilla alkoholijuomilla (tietyin rajoituksin), jotka sisältyvät laivan all inclusive -palveluun. Laivalla pidetään Patagonian luontoon ja risteilyyn liittyviä luentoja. Retkeilemme kumiveneillä päivittäin (säävaraus) asiantuntevien paikallisoppaiden johdolla.
Pidätämme oikeuden muutoksiin alla olevassa risteilyohjelmassa.

Ainsworth Bay – Marinellijäätikkö – Tucker Island
10. päivä, sunnuntai Olemme saapuneet aamuksi Ainsworth Bayn pohjukkaan n. 40 m korkean Marinellijäätikön läheisyyteen. Siirrymme maihin patikoidaksemme metsän siimeksessä sijaitsevalle majavapadolle. Vuonon rannalla saatamme nähdä etelänisohylkeitä. Myöhemmin iltapäivällä meillä on hyvät mahdollisuudet kiikaroida patagonianpingviinejä. (AI)

Piajäätikkö – Beaglen kanaali – Glacier Alley
11. päivä, maanantai Päivä on pyhitetty Beaglen kanaalin monille jäätiköille, joita näemme sekä mereltä että maista. Kohokohta on majesteettinen vuono, Glacier Alley eli ”jäätikkökuja”, jonne virtaa monta massiivista jäätikköä. (AI)

Kap Horn – Wulaia Bay
12. päivä, tiistai Kukapa ei tietäisi legendaarisen Kap Hornin nimeä. Ihailemme tätä vajaan puolen kilometrin korkeuteen nousevaa massiivia laivan kannelta. Iltapäivällä nousemme maihin Wulaia Bayssa, jonka historialliset löydöt ovat valottaneet nykypolville Patagonian muinaisten alkuasukkaiden elämää. (AI)

Ushuaia – Buenos Aires
13. päivä, keskiviikko Saavumme aamulla risteilymme päätepisteeseen, Argentiinan eteläisimpään kaupunkiin Ushuaiaan. Teemme pienen kierroksen kaupungissa, mikäli lentoaikataulu sallii sen. Iltapäivällä lennämme Buenos Airesiin, jossa majoitumme jo tuttuun Meliá-hotelliin. (A, P)

14. päivä, torstai Aamupäivävapaan jälkeen syömme vielä lounaan ennen kuljetusta kentälle. Paluulentomme (Lufthansa) lähtee klo 17.55 Frankfurtin kautta (Lufthansa) kohti Helsinkiä.

15. päivä, perjantai Saavumme Helsinkiin klo 17.00.

 

Olemme maininneet hotellin virallisen paikallisen tähtiluokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta/hytistä 2.090 e
Huom. Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen huoneesta/hytistä.

Huom. Tulimaan-risteilylle on hyvä varustautua tuulen ja sateen varalle. Tarkemmat ohjeet saatte toimintaohjeiden mukana.

Passin tulee olla voimassa vielä 3 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Etelä-Amerikan sisäisiä lentoja varten tarvitsemme syntymäaikanne sekä matkalla käytettävän passin numeron ja voimassaoloajan jo varauksen yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa.
Etelä-Amerikassa lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan hyvin lyhyellä varoitusajalla, joten pidätämme oikeuden muutoksiin. Tutustukaa Etelä-Amerikan-matkojen erityisehtoihin. Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Maksuaikataulu ja peruutusehdot

Ennakkomaksu 450 e/hlö. Loppuerä matkan hinnasta erääntyy 65 vrk ennen matkan alkua. Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan yleisistä valmismatkaehdoista poikkeavia peruutusehtoja. Kehotamme ottamaan matkavakuutuksen ja tarkistamaan sen peruutusturvakohdan.

Peruutusajankohta Peruutuskulut
Viim. 120 vrk ennen matkaa toimistokulut 100 e
119–91 vrk ennen matkaa 300 e
90–60 vrk ennen matkaa 450 e
59–41 vrk ennen matkaa 1.600 e
40–29 vrk ennen matkaa 50 % matkan hinnasta
28–7 vrk ennen matkaa 75 % matkan hinnasta
Alle 7 vrk ennen matkaa koko matkan hinta

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 5.5.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Patagonia ja Tulimaan-risteily: Vinkkejä ja suosituksia

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:

Los Glaciares National Park

Katso kaikki risteilyt

Voit olla kiinnostunut myös näistä