Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Väli-Amerikan-risteily

Nauti risteillen turkoosin Karibianmeren lempeästä lämmöstä ja tutustu samalla Väli-Amerikan eksoottisimpiin kohteisiin.

15 päivää alk. 5 480 € /hlö
 • 27.3.2021 - 10.4.2021 Varaa
 • Miami 2 yötä
 • Fort Lauderdale 11 yön risteily alkaa ja päätty
 • Caymansaaret George Town
 • Kolumbia Cartagena
 • Panama Colón
 • Costa Rica Puerto Limón
 • Honduras Roatan
 • Meksiko Costa Maya

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Väli-Amerikan-risteily vie meidät seitsemään Karibian rantoja syleilevään maahan. Matkan alussa virittäydymme tulevaan risteilyyn ja tasaamme aikaeroa Miamissa, ennen kuin nousemme Celebrity Cruises -varustamon upeaan Reflection-laivaan. Fort Lauderdalesta risteilemme kohti eteläisen Karibianmeren turkoosinhohtoisia vesiä ja Väli-Amerikan eksoottisia satamia.

Ensimmäinen kohteemme on Caymansaaret, joka suojelee pankkitilien lisäksi myös kilpikonnia. Kolumbian Cartagena de Indias on Latinalaisen Amerikan kauneimpia siirtomaavallan aikaisia kaupunkeja sekä Unescon maailmanperintökohde. Panamassa ihmettelemme insinööritaidon ihmettä, Panaman kanavaa sekä Tyynenmeren puolella sijaitsevaa pääkaupunkia Panama Cityä ja sen vanhoja kortteleita. Costa Rica on profiloitunut luontokohteena, jossa tutustumme sademetsien elämään. Roatánin saaren kirkkaat vedet, valkoinen hiekka ja upeat koralliriutat ovat Hondurasin valttikortteja. Costa Mayan alueella Meksikossa retkeilemme muinaisen mayakulttuurin temppeleillä. Risteilyllä majoitumme parvekehytteihin, mikä tuo miellyttävää lisäarvoa Karibian lempeässä ilmastossa.

Matkalle voi ostaa  business-luokan paikat (Helsinki-München-Miami ja Miami-Frankfurt Helsinki). Lisämaksu alk. 2.890 e/hlö, paikkoja rajoitetusti.

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi. Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta.

Tälle matkalle on voimassa kampanjaetu. Saatte veloituksetta risteilylle Classic-juomapaketin, joka sisältää yleisimmät virvoitusjuomat hanasta, valikoiman mehuja (joista osa tuorepuristettuja), kahvin ja teen (myös erikoiskahvit), tavallisen pulloveden, valitut oluet, väkevät alkoholit, cocktailit ja viinit. Kampanjaedun arvo on 55 USD +18 %:n palveluraha/risteilyvuorokausi/henkilö. Etu on voimassa toistaiseksi. Classic-juomapakettietu huomioidaan automaattisesti varauksissanne. Juomapaketin ikäraja määräytyy lähtösataman mukaan (pääsääntöisesti 21 vuotta). Lisätietoja juomapaketeista TÄSTÄ tai myynnistämme p. (09) 696 2770 ma–pe klo 9–17.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito

1. päivä, lauantai 27.3. Lähtö Helsingistä (Lufthansa) klo 6.05 Münchenin kautta (Lufthansa) Miamiin, jonne saavumme klo 17.55. Majoitumme 2 yöksi Miami Beachin eteläosassa keskeisellä paikalla sijaitsevaan hyvään keskitason Marriott Stanton -hotellin (★★★★).

Miami
2. päivä, sunnuntai 28.3. Miami tunnetaan hiekkarantojensa ohella myös elegantista South Beachin alueen art deco -arkkitehtuurista. Miami on suosittu matkailukohde ja merkittävä risteilysatama. Ravintoloiden, kahviloiden sekä monenlaisten kauppojen ja putiikkien kirjo on moninainen. Aamupäivällä teemme puolipäiväretken ja paikannamme tärkeimmät maamerkit. Tutustumme kannaksella sijaitsevaan Miami Beachiin ja näemme risteilysataman matkalla kuubalaisten Little Havana -kaupunginosaan. Kaupungissa onkin suuri latinoväestö, joten espanjaa puhutaan kaikkialla. Kierroksen päätteeksi syömme tervetulolounaan. Loppupäivä on vapaata aikaa omiin retkiin. (A, L)

Fort Lauderdale, risteily alkaa
3. päivä, maanantai 29.3. Aamupäivällä noin tunnin kestävä kuljetus Fort Lauderdalen satamaan, jossa Celebrity Reflection -risteilyaluksemme on lähtövalmiina. Lähtömuodollisuuksien jälkeen nousemme laivaan sopivasti lounaalle. Päivällisen jälkeen laivan teatterissa on upea show, jonka sisällöstä vastaavat taitavat artistit. (TH)

Merellä
4. päivä, tiistai 30.3. Meripäivänä voi hyödyntää laivan monipuolisia palveluja risteillessämme kohti Caymansaaria. (TH)

George Town, Caymansaaret
5. päivä, keskiviikko 31.3. Kolmesta Caymansaariin kuuluvasta saaresta vierailemme suurimmalla, Grand Caymanilla. Ankkuroidumme varhain aamulla pääkaupunki George Townin edustalle. Sen yleisilme on värikäs mataline rakennuksineen. Vaikka saaret tunnetaan pääasiassa veroparatiisina, niin matkailu on nykyisin tärkein elinkeino. Teemme parin tunnin retken Hell-nimiseen kylään pääkaupungin pohjoispuolella. Se on saanut kuvaavan nimensä luotaantyöntävistä mustista kalkkikivimuodostelmista. Vierailemme myös kilpikonnien suojelukeskuksessa. Matkan varrelle jää Seven Mile Beach, jota pidetään yhtenä kauneimmista Karibianmeren rannoista. Risteilymme jatkuu klo 16.00. (TH)

Merellä
6. päivä, torstai 1.4. Aprillipäivää vietetään merellä, jolloin voi keksiä pikkupiloja kanssamatkustajille laivan inspiroivassa ympäristössä. (TH)

Cartagena de Indias, Kolumbia
7. päivä, perjantai 2.4. Cartagenan linnoitukset, vanha satama-alue sekä useat monumentit ovat ainutlaatuinen historiallinen kokonaisuus ja ne on itseoikeutetusti listattu Unescon maailmanperintöluetteloon. Muurien ympäröimässä vanhassakaupungissa tunnelma tuntuu pysähtyneen menneille vuosisadoille. Kapeat kujat, värikkäät talot puisine parvekkeineen sekä pittoreskit aukiot palmuineen ovat kuin kauneimmasta postikortista. Historiallisen keskustan vastakohta on Bocagranden niemimaa ja sen monet pilvenpiirtäjät. Teemme aamupäivällä Cartagenassa puolipäiväretken. Sen aikana tutustumme mm. San Felipe de Barajasin linnakkeeseen, joka on Latinalaisen Amerikan suurin siirtomaa-aikainen sotilaallinen kompleksi. Käymme myös vanhankaupungin tunnelmallisilla kujilla sekä Las Bóvedas -markkinoilla. Risteilymme jatkuu klo 17.00. (TH)

Colón, Panama
8. päivä, lauantai 3.4. Saavumme aamiaisen aikoihin Colóniin, joka sijaitsee Panaman kanavan Karibianmeren puoleisessa päässä. Colón on läntisen pallonpuoliskon suurimpia verovapaita satamia. Teemme retken puolentoista tunnin ajomatkan päähän Tyynenmeren puolelle pääkaupunki Panama Cityyn, jossa tutustumme historiallisen keskustan nähtävyyksiin. Vierailemme myös Mirafloresin suluilla, jossa hyvällä onnella näemme valtamerilaivan läpäisevän sulkujärjestelmän sähkövetureiden avustamana. Risteilymme jatkuu klo 18.00. (TH)

Puerto Limón, Costa Rica
9. päivä, sunnuntai 4.4. Saavumme klo 7.00 Puerto Limóniin, joka on Costa Rican ainut satama Karibianmerellä. Kaupungin väestössä on paljon afrokaribialaisia, joiden isovanhemmat olivat rakentamassa rautatietä pääkaupunki San Joseen ja edelleen länsirannikolle 1800-luvun lopulla. Teemme noin 6 tunnin retken Cahuitan kansallispuistoon ja Tortugueron kanaalille, jossa tarkkailemme vehreiden kanaalirantojen eläimiä ja kasveja veneajelulla. Vierailemme myös hedelmäplantaasilla. Risteilymme jatkuu klo 16.00. (TH)

Merellä
10. päivä, maanantai 5.4. Risteilemme kohti Roatania. (TH)

Roatán, Honduras
11. päivä, tiistai 6.4. Saavumme klo 9.00 Hondurasille kuuluvalle Roatánin saarelle. Se sijaitsee Mesoamerikan valliriutan eteläosassa, joten Roatán houkuttelee laitesukeltajia. Hienot hiekkarannat ja mereen liittyvät aktiviteetit ovat Roatánin parasta antia. Yleisesti ottaen saaren tunnelma on hiukan unelias, koska kyläyhteisöt ovat pienehköjä. Laiva kiinnittyy laituriin pääkaupunki Coxen Holessa, jossa meillä on vapaa-aikaa. Keskustaan on vain vajaan kilometrin kävelymatka. Risteilymme jatkuu klo 18.00. (TH)

Puerto Costa Maya
12. päivä, keskiviikko 7.4. Saavumme aamulla Jukatanin niemimaalle Puerto Costa Mayan risteilysatamaan. Karibian rannikolle on viime vuosikymmeninä rakennettu paljon kapasiteettia matkailukäyttöön. Valkoiset hiekkarannat ja trooppinen ilmasto houkuttelevat erityisesti amerikkalaisia lomanviettoon. Jukatanilla eli muinoin myös mahtava mayakulttuuri, josta todisteena on sadat raunioalueet – osa edelleenkin viidakon kätköissä odottamassa löytäjäänsä. Teemme puolipäiväretken Chacchobenin mayakaupunkiin, jonka nykyiset rakennelmat ja pyramidi ovat noin 1300 vuotta vanhoja. Risteilymme jatkuu klo 18.00. (TH)

Merellä
13. päivä, torstai 8.4. Risteilemme kohti Fort Lauderdalea. (TH)

Fort Lauderdale
14. päivä, perjantai 9.4. 
Laivamme saapuu Fort Lauderdaleen klo 7.00. Aamiaisen jälkeen kuljetus Miamiin, jossa syömme jäähyväislounaan. Paluulentomme (Lufthansa) lähtee klo 17.40 Frankfurtin kautta (Lufthansa) Helsinkiin. (A, L)

15. päivä, lauantai 10.4. Saavumme Helsinkiin klo 13.15.

Laiva kiinnittyy satamalaituriin kaikissa muissa kohteissa paitsi George Townissa, jossa on yhteysvenekuljetus maihin.

 

Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä, 1.940 e. Tällöin myös hotellissa on yhden hengen huone.

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan maksetaan laivan henkilökunnalle palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun (153 e)  matkan hintaan.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja sen tulee olla biometrisesti luettava.Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. USA:han tarvitaan sähköinen matkustuslupa (ESTA), jonka Olympia hankkii puolestasi. Lähetämme toimintaohjeiden yhteydessä matkustuslupaan liittyvän kysymyslomakkeen täytettäväksi. Huom. Jos olet vieraillut 1.3.2011 jälkeen Iranissa, Irakissa, Libyassa, Somaliassa, Syyriassa, Jemenissä tai Sudanissa, tarvitset tälle matkalle USA:n viisumin. Se vaaditaan voimassa olevasta sähköisestä matkustusluvasta huolimatta. Mikäli olet matkustanut kyseisissä maissa tai emme jostain syystä saa antamillasi tiedoilla hankittua matkustuslupaa, joudut hankkimaan USA:n viisumin itse. Siitä aiheutuvat kulut eivät sisälly matkan hintaan. Lisätietoja toimistostamme. USA:han tai USA:n kautta matkustettaessa lentoyhtiöt ovat EU-komission päätöksellä velvoitettuja antamaan USA:n maahantuloviranomaisille pääsyn matkustajan varaus- ja lentotietoihin. Tietoja käytetään turvallisuustarkoituksiin.

Huom. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Ohjelmassa mainitut retket kuuluvat matkan hintaan. Laivan oma kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 550 e/hlö, toinen ennakkomaksu 750 e/hlö (eräpäivä 20.1.2021), loppumaksun eräpäivä 17.2.2021.
Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 350 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään molemmat ennakkomaksut
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 19.8.2020 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Väli-Amerikan-risteily: Vinkkejä ja suosituksia

Yleisiä vihjeitä koskien Celebrity Cruises -risteilyjä.

Nimitietojen oikeellisuus
Varaukseen tulevat etu- ja sukunimet on oltava samassa muodossa ja järjestyksessä kuin ne ovat siinä passissa, jolla matkustatte. Tarkistakaa nimenne oikeellisuus heti laskun saatuanne ja ilmoittakaa mahdollisista virheellisyyksistä välittömästi toimistoomme. Pidätämme oikeuden veloittaa nimentarkistuksen laiminlyönnistä ja myöhemmästä nimen muutoksesta/korjauksesta mahdollisesti aiheutuvat ylimääräiset kulut.

Mitä mukaan
Laivan hyttien varustus vastaa yleensä hyvätasoisen hotellihuoneen varustelua. Siihen kuuluvat jääkaappi, interaktiivinen televisio, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Kylpyhuoneissa on pyyhkeet, saippuat ja shampoot. Uima-altaalta saa lainata pyyhkeitä. Silitysrautaa hyteissä ei turvallisuussyistä ole, mutta laivan tehokas pesulapalvelu hoitaa lisämaksusta silityksenkin nopeasti. Retkiä ja kannella liikkumista varten kannattaa ottaa mukaan mukavat kävelykengät tai sandaalit. Karibialla, Havaijilla sekä Australiassa ja Uudessa-Seelannissa uima-asulle ja shortseille on paljon käyttöä. Aurinkolasit ja korkean suojakertoimen aurinkovoide sekä päähine ovat myös tärkeitä matkavarusteita. Iltaisin pukeudutaan kuitenkin asiallisesti. Laivoilla on tehokas ilmastointi, minkä vuoksi osa tiloista on viileitä.

Ruokailut
Ruokailut sisältyvät risteilyn hintaan. Valinnanvaraa on runsaasti kahviloista ja itsepalveluravintoloista aina klassiseen pääravintolaan, jossa on pöytiintarjoilu. Päivälliselle olemme varanneet matkustajillemme pöydät pääravintolan ensimmäisestä kattauksesta. Tilaamisen helpottamiseksi matkanjohtajamme kääntää ruokalistan suomeksi. Viinejä ja muita juomia voi tilata lisämaksusta. Tarjolla on myös erilaisia alkoholittomia tai alkoholia sisältäviä juomapaketteja, joita voi ostaa laivalta (lisätietoja juomapaketeista). Juomien hintataso yksittäin ostettuna laivan ravintoloissa on suurin piirtein sama kuin Suomessa. Laivoilla on myös erikoisravintoloita, joista osaan edellytetään pöytävarausta ja niissä peritään 5–45 dollarin suuruinen kattausmaksu. Näihin ravintoloihin on myös tarjolla pakettihinta, joka on yksittäisiä varauksia edullisempi. Huonepalvelusta voi tilata ruoka- ja juomatarjoilua myös hyttiin. Risteilyillä alkoholitarjoilun ikäraja on pääsääntöisesti 21 vuotta.

Valuutta, raha ja luottokortit
Luottokortit eivät välttämättä kelpaa kaikkialla risteilykohteissa, joten käteistä rahaa on hyvä ottaa mukaan maissa käyntejä varten. Useissa kohteissa voi vaihtaa myös euroja. Celebrityn laivoilla ei käytetä käteistä rahaa yleensä muualla kuin kasinolla. Laivojen virallisena valuuttana on USA:n dollari. Hyttiavain toimii myös laivan omana luottokorttina ja henkilöllisyystodistuksena. Luottotili avataan luottokorttia tai käteistä vastaan terminaalissa ennen laivalle siirtymistä. Hyttikortilla voi maksaa kaikki ostokset laivalla, ruokajuomista tuliaisiin. Juomia tilattaessa palveluraha lisätään automaattisesti laskun loppusummaan. Rahan kulutusta voi seurata reaaliaikaisesti hytissä olevasta interaktiivisesta televisiosta. Risteilyn lopussa hyttiin toimitetaan lasku, johon on eritelty kaikki kortilla tehdyt ostokset. Ellei matkustajalla ole huomauttamista laskusta, summa veloitetaan suoraan luottokortilta. Käteistilin avanneet käyvät maksamassa laskunsa purserin vastaanotossa risteilyn viimeisenä iltana.

Juomarahat
Juomarahat hyttipalvelijalle, pää- ja aputarjoilijalle sekä hovimestarille kuuluvat poikkeuksetta risteilykäytäntöön. Olympian risteilyillä olemme sisällyttäneet nämä juomarahat jo matkan hintaan. Henkilökohtaiset juomarahat esim. hyttipalvelua käytettäessä on hyvä maksaa käteisellä saman tien.

Alkoholijuomat ja tupakkatuotteet
Omien alkoholijuomien tuominen laivalle on pääsääntöisesti kielletty. Celebrity sallii kuitenkin 2 viinipulloa/hytti mukaan risteilyille; viinipullot voi tuoda mukaan vain lähtösatamasta risteilyn ensimmäisenä päivänä. Matkustajien käsimatkatavarat läpivalaistaan aina laivaan tultaessa ja niissä mahdollisesti olevat alkoholijuomat otetaan pois ja palautetaan asiakkaille risteilyn lopussa. Laivalla on myymälä, josta voi ostaa alkoholijuomia sekä tupakkatuotteita. Myymälä on avoinna vain laivan ollessa merellä ja sen hinnat ovat suomalaisittain kohtuulliset. Myymälässä tehdyt juomaostokset toimitetaan hytteihin risteilyn lopussa. Juomia voi tilata hyttiin hyttipalvelusta tai ostaa mukaan laivan baareista.

Turvallisuus
Kaikki matkustajat valokuvataan ennen risteilyn alkua ja kuva tallennetaan samaan tiedostoon hyttikortin kanssa. Aina laivalle tultaessa henkilökunta vertaa kortin haltijaa tiedostossa olevaan valokuvaan. Joissakin kohteissa vaaditaan hyttikortin lisäksi kuvallinen henkilökortti (esim. ajokortti). Tämän lisäksi kaikki käsimatkatavarat läpivalaistaan. Teräaseiden hallussapito on laivalla kielletty. Laivojen henkilökunta on koulutettu huolehtimaan matkustajista poikkeustilanteissa. Kaikki matkustajat osallistuvat risteilyn alussa pelastusharjoitukseen. Laivoilla on aina sairaanhoitaja ja lääkäri. Useimmilla laivoilla on myös leikkaussali.

Päiväohjelmat
Laivan päiväohjelmasta selviää ravintoloiden, liikkeiden ja palveluiden aukioloaikojen lisäksi myös tapahtumien aikataulu. Tarjolla on ohjelmaa tanssikursseista ja kukkien asettelusta erilaisiin kilpailuihin ja upeisiin musiikkiesityksiin. Suurin osa aktiviteeteista on ilmaisia. Matkanjohtajamme kääntää koosteen päiväohjelmasta suomeksi.

Pukeutuminen
Yleensä laivalla pukeudutaan rennon siististi. Shortseja ja t-paitaa voi käyttää esim. retkillä, mutta iltaisin ja laivan pääravintolassa niiden käyttö ei ole suositeltavaa. Päiväohjelmassa kerrotaan pukeutumiskoodi, jota matkustajien toivotaan illalla noudattavan. Päivälliselle on kahdenlaisia pukeutumissuosituksia:

Smart Casual – miehillä pitkät housut sekä pikkutakki tai solmio; naisilla esim. jakkupuku.
Evening Chic – miehillä siistit housut tai farkut ja pusero/pukupaita sekä mahdollisesti neuletakki tai -pusero, haluttaessa myös pikkutakki/bleiseri; naisilla esimerkiksi cocktail-mekko, hame, housut tai siistit farkut yhdistettynä eleganttiin yläosaan/puseroon. Jos matkustaja itse haluaa, on pitkä iltapuku ja smokki ehdottomasti myös sopiva pukeutumisvaihtoehto Evening Chic -iltoina.

7 yön tai pidemmillä risteilyillä Evening Chic -iltoja on 2. Kaikkina muina iltoina laivoilla on Smart Casual -pukukoodi.

Tupakointi
Celebrityn laivoilla tupakointi on kielletty kokonaan sisätiloissa ja hyttien parvekkeilla. Tupakointi on sallittua ainoastaan siihen varatuilla alueilla ulkotiloissa.

Mahdolliset muutokset risteilyohjelmaan
Esimerkiksi sää saattaa aiheuttaa muutoksia risteilyohjelmaan ja joskus jopa estää pääsyn johonkin satamaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Satamat
Kaikissa risteilykohteissa ei ole riittävän suuria laiturirakenteita, joihin isot laivat pystyisivät kiinnittymään. Tällöin laiva jää ankkuriin, ja kuljetus rantaan ja takaisin hoidetaan yhteysveneillä. Matka laituripaikalta satamaan ja keskustaan vaihtelee kohteittain ja se voi olla melko pitkäkin.

Tietopaketti
Ennen matkan alkua lähetämme kaikille risteilymatkustajillemme tietopaketin, jossa on käytännön tietoa risteilystä ja siihen valmistautumisesta.

Retket kohteissa ja muut lisäpalvelut
Olympia tekee useissa kohteissa omat, matkanjohtajamme opastamat suomenkieliset retket. Matkaohjelmasta näette, mitkä retket kuuluvat matkanne hintaan. Lisäksi voitte osallistua myös varustamon kansainvälisille retkille. Näitä retkiä ja mahdollisia muita lisäpalveluja voi varata ja maksaa varustamon nettisivuilla: www.celebritycruises.com Tällaisia tilauksia varten tarvitsette varauskoodin, jonka voitte tarvittaessa kysyä toimistostamme noin kuukausi ennen matkan alkua.

Muut Amerikan matkat
Kaikki risteilyt