Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Väli-Amerikan-risteily

Nauti risteillen turkoosin Karibianmeren lempeästä lämmöstä ja tutustu samalla Väli-Amerikan eksoottisimpiin kohteisiin.

 • 27.3.2021 - 10.4.2021

  Ilmoittaudu alustavasti tälle matkalle, p 09 696 2770 tai [email protected]

  Ennakkovaraa
 • Miami 2 yötä
 • Fort Lauderdale 11 yön risteily alkaa ja päätty
 • Caymansaaret George Town
 • Kolumbia Cartagena
 • Panama Colón
 • Costa Rica Puerto Limón
 • Honduras Roatan
 • Meksiko Costa Maya

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Väli-Amerikan-risteily vie meidät seitsemään Karibian rantoja syleilevään maahan. Matkan alussa virittäydymme tulevaan risteilyyn ja tasaamme aikaeroa Miamissa, ennen kuin nousemme Celebrity Cruises -varustamon upeaan Reflection-laivaan. Fort Lauderdalesta risteilemme kohti eteläisen Karibianmeren turkoosinhohtoisia vesiä ja Väli-Amerikan eksoottisia satamia.

Ensimmäinen kohteemme on Caymansaaret, joka suojelee pankkitilien lisäksi myös kilpikonnia. Kolumbian Cartagena de Indias on Latinalaisen Amerikan kauneimpia siirtomaavallan aikaisia kaupunkeja sekä Unescon maailmanperintökohde. Panamassa ihmettelemme insinööritaidon ihmettä, Panaman kanavaa sekä Tyynenmeren puolella sijaitsevaa pääkaupunkia Panama Cityä ja sen vanhoja kortteleita. Costa Rica on profiloitunut luontokohteena, jonka sademetsiin pääsee tutustumaan niin maan päältä kuin puiden latvuksistakin. Roatánin saaren kirkkaat vedet, valkoinen hiekka ja upeat koralliriutat ovat Hondurasin valttikortteja. Costa Mayan alueella Meksikossa olemme lähellä muinaisen maya-kulttuurin synnyinsijaa. Risteilyllä majoitumme parvekehytteihin, mikä tuo miellyttävää lisäarvoa Karibian lempeässä ilmastossa.

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi. Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta.

Tälle matkalle on voimassa kampanjaetu. Saatte veloituksetta risteilylle Classic-juomapaketin, joka sisältää yleisimmät virvoitusjuomat hanasta, valikoiman mehuja (joista osa tuorepuristettuja), kahvin ja teen (myös erikoiskahvit), tavallisen pulloveden, valitut oluet, väkevät alkoholit, cocktailit ja viinit. Kampanjaedun arvo on 55 USD +18 %:n palveluraha/risteilyvuorokausi/henkilö. Etu on voimassa toistaiseksi. Classic-juomapakettietu huomioidaan automaattisesti varauksissanne. Juomapaketin ikäraja määräytyy lähtösataman mukaan (pääsääntöisesti 21 vuotta). Lisätietoja juomapaketeista TÄSTÄ tai myynnistämme p. (09) 696 2770 ma–pe klo 9–17.

Matkaohjelma

Matkan ohjelma ja hinta julkaistaan noin 10kk ennen lähtöä.

Voit kuitenkin jo nyt tehdä matkalle alustavan varauksen toimistostamme, p 09 696 2770 tai [email protected]

Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä
Tällöin myös hotelleissa on yhden hengen huone.

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan maksetaan laivan henkilökunnalle palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun  matkan hintaan.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja sen tulee olla biometrisesti luettava. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. USA:han tarvitaan sähköinen matkustuslupa (ESTA), jonka Olympia hankkii puolestasi. Lähetämme toimintaohjeiden yhteydessä matkustuslupaan liittyvän kysymyslomakkeen täytettäväksi. Huom. Jos olet vieraillut 1.3.2011 jälkeen Iranissa, Irakissa, Libyassa, Somaliassa, Syyriassa, Jemenissä tai Sudanissa, tarvitset tälle matkalle USA:n viisumin. Se vaaditaan voimassa olevasta sähköisestä matkustusluvasta huolimatta. Mikäli olet matkustanut kyseisissä maissa tai emme jostain syystä saa antamillasi tiedoilla hankittua matkustuslupaa, joudut hankkimaan USA:n viisumin itse. Siitä aiheutuvat kulut eivät sisälly matkan hintaan. Lisätietoja toimistostamme. USA:han tai USA:n kautta matkustettaessa lentoyhtiöt ovat EU-komission päätöksellä velvoitettuja antamaan USA:n maahantuloviranomaisille pääsyn matkustajan varaus- ja lentotietoihin. Tietoja käytetään turvallisuustarkoituksiin.

Huom. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Osa laivalta tehtävistä retkistä on lisämaksullisia. Osassa risteilykohteita teemme lisämaksullisen retken. Alustava retkiohjelma on nähtävissä nettisivuillamme ja retkimyynti alkaa noin 3 kuukautta ennen matkaa
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Väli-Amerikan-risteily: Vinkkejä ja suosituksia