Hyppää pääsisältöön

Australia, Tasmania ja Uusi-Seelanti risteillen

 • Sydney 3 yötä / 14 yön risteily alkaa
 • Melbourne retki
 • Hobart retki
 • Milford-, Doubtful- ja Dusky-vuonot risteillen
 • Dunedin retki
 • Akaroa retki
 • Wellington retki
 • Bay of Islands retki
 • Tauranga/Rotorua retki
 • Auckland risteily päättyy / 1 yö
 • Doha 1 yö

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Australiaan, Tasmaniaan ja Uuteen-Seelantiin suuntautuva risteily Celebrity Cruises -varustamon tyylikkäällä Solstice-aluksella on kiireetön ja miellyttävä tapa katsella Oseanian mielenkiintoisia kohteita ja upeita maisemia. Aloitamme risteilyn Australiasta, rennosta ja merellisestä Sydneystä. Kaupunkia pidetään yhtenä maailman kauneimmista. Pilvenpiirtäjien Melbournea puolestaan luonnehditaan ”aussien” kansainvälisimmäksi kaupungiksi. Kolmas pysähdyksemme Australian puolella on Tasmanian pääkaupungissa Hobartissa. Tasmaniassa on upeita vuoristoisia erämaa-alueita ja kolmannes koko saaresta on suojeltu erilaisin toimenpitein. Pääsemme näkemään Australian alkuperäisiä eläimiä, kuten ainoastaan tällä saarella elävän pussipirun.

Australiasta risteilemme Uuden-Seelannin vesille ja ensin Eteläsaaren puolelle. Sen luontoon meitä johdattelevat retket Fiordlandin kansallispuiston jylhiin vuonomaisemiin katselemaan pingviinejä ja hylkeitä ja Otagon niemimaalle tutustumaan albatrosseihin. Ranskalaiset valaanpyytäjät perustivat Akaroan pikkukaupungin ja eurooppalaiset siirtolaiset Dunedinin 1800-luvun puolivälissä.

Ylitettyämme Cookinsalmen saavumme Pohjoissaarelle Uuden-Seelannin pääkaupunkiin Wellingtoniin. Jatkamme risteilyä pitkin Pohjoissaaren itärannikkoa ja tutustumme siellä mm. maorien historiaan ja kulttuuriin. Risteilymme päättyy Aucklandiin, Uuden-Seelannin suurimpaan kaupunkiin. Matkarasitusta helpottaaksemme yövymme paluumatkalla Qatarin Dohassa.

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi. Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta.

Tälle matkalle on voimassa kampanjaetu. Saatte veloituksetta risteilylle Classic-juomapaketin, joka sisältää yleisimmät virvoitusjuomat hanasta, valikoiman mehuja (joista osa tuorepuristettuja), kahvin ja teen (myös erikoiskahvit), tavallisen pulloveden, valitut oluet, väkevät alkoholit, cocktailit ja viinit. Kampanjaedun arvo on 55 USD +18 %:n palveluraha/risteilyvuorokausi/henkilö. Etu on voimassa toistaiseksi. Classic-juomapakettietu huomioidaan automaattisesti varauksissanne. Juomapaketin ikäraja määräytyy lähtösataman mukaan (pääsääntöisesti 21 vuotta). Lisätietoja juomapaketeista TÄSTÄ tai myynnistämme p. (09) 696 2770 ma–pe klo 9–17.

 

Matkaohjelma

Lataa matkaohjelma pdf-muodossa tästä

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito  (Risteilyllä on täysihoito)

1. päivä, tiistai Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 9.50 Dohan kautta (Qatar Airways) Sydneyyn.

Sydney
2. päivä, keskiviikko
Saavumme Sydneyyn klo 17.50. Majoitumme 3 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Harbour Marriott -hotelliin (★★★★★).

Sydney
3. päivä, torstai Port Jacksonin luonnonsataman ympärille kasvanut Sydney on ansainnut maineensa yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Aamiaisen jälkeen alkavalla kiertoajelulla näemme mm. The Rocksin, Kings Crossin ja Chinatownin kaupunginosat. Retken päätteeksi tutustumme tanskalaisen arkkitehdin Jørn Utzonin suunnittelemaan oopperataloon, josta on tullut jo koko Australian symboli. Nautimme päivällisen satamaristeilyllä. (A, P)

Sydney
4. päivä, perjantai
Vapaapäivä. Tänään voi halutessaan tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön omatoimisesti. Matkanjohtaja auttaa retkikohteiden valinnassa. Tarjolla on esim. retki Blue Mountains -vuoristoon (hinta n. 180 e), vierailu akvaariossa tai vaikka kiipeäminen Harbour Bridge -sillan korkeimmalle tasanteelle. (A)

Sydney
5. päivä, lauantai Siirrymme puoliltapäivin risteilyalukseemme Celebrity Solsticeen, jossa nautimme myöhäisen lounaan. Laiva lähtee Sydneyn satamasta klo 18.30 kohti Bassinsalmea ja Melbournea. (TH)

Merellä
6. päivä, sunnuntai Risteilemme Australian rannikkoa pitkin kohti etelää. Meripäivän aikana voimme nauttia upean aluksemme monipuolisesta tarjonnasta. Laivassa on mm. kävelykatu kauppoineen, kylpylä monine hoitopalveluineen, kirjasto, tasokas uima-allasalue ja useita ravintoloita moneen makuun. (TH)

Melbourne
7. päivä, maanantai Saavumme Melbourneen klo 8.00. Kaupunkikuvaa hallitsevat leveät, puiden varjostamat bulevardit, jotka luovat modernien pilvenpiirtäjien lomaan ilmavuutta kaupungin keskustaan. Australian toiseksi suurin metropoli on johtava kulttuuri- ja finanssikaupunki ja se tunnetaan myös mm. formula- ja tenniskisoistaan. Tutustumme kiertoajelulla tähän Australian kansainvälisimpään kaupunkiin. Laivamme jatkaa matkaa klo 18.00. (TH)

Merellä
8. päivä, tiistai Risteilemme mukavissa tunnelmissa kohti Tasmaniaa. (TH)

Hobart
9. päivä, keskiviikko Saavumme Tasmanian pääkaupunkiin klo 8.00. Tasmanian ensimmäiset alkuperäisasukkaat, palawat, tulivat saarelle noin 30 000 vuotta sitten. Tasmania on nimetty kuitenkin hollantilaisen löytöretkeilijän Abel Tasmanin mukaan. Hän vieraili saarella miehistöineen vuonna 1642. Britit puolestaan perustivat ensimmäisen eurooppalaisen rangaistusvankien siirtokunnan muutaman kilometrin päähän Hobartin keskustasta vuonna 1803. Hobart onkin Australian toiseksi vanhin osavaltion pääkaupunki Sydneyn jälkeen. Tutustumme kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin kokopäiväretkellämme. Vierailemme myös Bonorong-eläinpuistossa, jossa näemme Australian alkuperäisiä eläimiä: kenguruita, koaloja, vompatteja, emuja ja Tasmanian kuuluisia pussipiruja. Laivamme lähtee Hobartista klo 17.00. (TH)

Merellä
10.–11. päivä, to–pe Risteilemme Tasmaniasta kohti Uuden-Seelannin Eteläsaarta. (TH)

Milford Sound – Doubtful Sound – Dusky Sound (risteillen)
12. päivä, lauantai Saavumme aamulla Eteläsaaren Fiordlandin kansallispuiston huikeisiin maisemiin. Eteläisten Alppien keskellä sijaitseva kansallispuisto on osa Te Wahipounamun laajaa luonnonsuojelualuetta. Milford Soundin vuonon maisemia on kuvattu jopa ”maailman kahdeksanneksi ihmeeksi”. Doubtful Soundin vesillä on pingviinejä ja hylkeitä, kun taas Dusky Soundin vuonossa viihtyvät pullokuonodelfiinit. (TH)

Dunedin
13. päivä, sunnuntai Aamulla klo 9.00 saavumme Dunediniin. Ensimmäiset eurooppalaiset saapuivat Dunedinin satamaan, Port Chalmersiin, vuonna 1848. Kaupunki vaurastui ja kasvoi nopeasti, kun lähialueelta muutamaa vuotta myöhemmin löydettiin kultaa. Kaupungissa oli oma raitiovaunuliikenne jo vuonna 1879. Katuja reunustavat kauniit englantilaistyyliset asuintalot ja julkiset rakennukset. Läheisellä Otagon niemimaalla on Uuden-Seelannin ainoa linna kauniine puutarhoineen. Lisäksi niemimaa tunnetaan laajoista albatrossi-, pingviini- ja hyljeyhdyskunnistaan. Tutustumme Dunediniin ja Otagon niemimaan albatrosseihin kokopäiväretkellä, jonka aikana syömme myös lounaan. Laivamme lähtee klo 19.00. (TH)

Akaroa
14. päivä, maanantai Varhain aamulla saavumme viehättävään Akaroaan, ranskalaisten siirtolaisten 1800-luvulla asuttamaan valaanpyyntikylään. Aamupäivällä teemme risteilyn sataman edustalla, missä saatamme nähdä mm. delfiinejä ja hylkeitä. Laivamme jatkaa matkaa klo 18.00. (TH)

Wellington
15. päivä, tiistai Ylitämme Cookinsalmen ja klo 8.00 saavumme Pohjoissaaren eteläosaan, Wellingtoniin. Aamiaisen jälkeen tutustumme kiertoajelulla tähän Uuden-Seelannin vuonna 1865 perustettuun pääkaupunkiin. Nousemme tuuliselle Victoria-vuorelle ihailemaan näkymää yli sataman ja Cookinsalmen. Vierailemme myös Uuden-Seelannin
Te Papa -kansallismuseossa. Syömme retken aikana lounaan. Laivamme lähtee klo 18.00. (TH)

Merellä
16. päivä, keskiviikko Risteilemme leppoisissa tunnelmissa Pohjoissaaren rannikkoa seuraten kohti Bay of Islandsia. (TH)

Bay of Islands
17. päivä, torstai Aamulla varhain saavumme Cape Brettin niemen ympäri alueelle, joka tunnetaan nimellä Bay of Islands. Valkohiekkaiset rannat, sitruslehdot ja jättimäiset kauripuut ovat alueelle tunnusomaisia. Lähdemme kokopäiväretkelle tutustumaan Waitangissa maorien historiaan ja Kerikerissä eurooppalaisten maahanmuuttajien menneisyyteen. Lounaan nautimme paikallisella viinitilalla. Laivamme lähtee kohti Taurangaa klo 18.00. (TH)

Tauranga/Rotorua
18. päivä, perjantai Saavumme klo 8.00 Taurangaan, jonka nimi tarkoittaa maorinkielellä kanoottien suojasatamaa. Kapteeni James Cook purjehti näillä vesillä Endeavour-aluksellaan 1769. Maoreilta saamansa ystävällisen vastaanoton ja runsaiden lahjojen innoittamana hän antoi alueelle nimen Bay of Plenty. Retkemme suuntautuu Uuden-Seelannin maorikulttuurin keskukseen Rotoruaan. Käymme Agrodomessa ja saamme tietoa Uuden-Seelannin tärkeimmästä eläimestä, lampaasta. Vierailemme puistossa, jossa tulikuumat geysirit ja kuplivat muta-altaat muistuttavat alueen tuliperäisyydestä. Te Puian kylässä tutustumme maorien kulttuuriin ja tapoihin. Laivamme lähtee kohti Aucklandia klo 19.00. (TH)

Auckland
19. päivä, lauantai Risteilymme päättyy aamulla klo 6.30 Uuden-Seelannin suurimpaan kaupunkiin Aucklandiin, joka sijaitsee suuren luonnonsataman äärellä. Kiertoajelullamme käymme mm. museossa, jossa on laaja maorien historiallisten esineiden kokoelma. Iltapäivällä majoitumme kaupungin keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Stamford Plaza -hotelliin (★★★★). Jäähyväispäivällinen. (A, P)

Auckland – Doha
20. päivä, sunnuntai Aamupäivällä kuljetus lentokentälle, josta klo 14.40–22.10 lento (Qatar Airways) Dohaan. Majoitumme ensimmäisen luokan Doha Marriott -hotelliin (★★★★★). (A)

Doha
21. päivä, maanantai Doha on perustettu 1820-luvulla ja Qatarin pääkaupungiksi tämä nopeasti kasvava liikekeskus tuli vuonna 1971. Perinteisten basaarien rinnalle on rakennettu lukuisia pilvenpiirtäjiä ja pinta-alaa on kasvatettu tekosaarilla. Aamulla teemme lyhyen kiertoajelun, jonka jälkeen syömme lounaan. Saamme pitää huoneet siihen saakka, kunnes myöhään illalla lähdemme lentokentälle. (A, L)

22. päivä, tiistai Klo 1.35–7.15 lento (Qatar Airways) Helsinkiin.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan maksetaan laivan henkilökunnalle palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun (165 e) matkan hintaan.
Huom. Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä, joka on 2.730 e. Tällöin myös hotelleissa on yhden hengen huone.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Australiaan tarvitaan viisumi, jonka hankimme puolestanne. Viisumeita varten tarvitsemme hyvälaatuisen kopion passinne kuvasivusta viimeistään 35 päivää ennen lähtöä.

Huom. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Ennakkomaksu 450 e/hlö.

Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 3.5.2016 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Voit olla kiinnostunut myös näistä