A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito (Risteilyllä on täysihoito)
1. päivä, maanantai 25.2. Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 16.50 Dohan kautta (Qatar Airways) Perthiin.
Perth
2. päivä, tiistai 26.2. Saavumme Perthiin klo 18.40. Majoitumme 2 yöksi noin puolen tunnin ajomatkan päähän Fremantlen keskustaan hyvään keskitason Esplanade-hotelliin (★★★★).
Perth
3. päivä, keskiviikko 27.2. Aamiaisen jälkeen tutustumme kiertoajelulla Länsi-Australian osavaltion pääkaupunkiin Perthiin. Sen sanotaan olevan maailman eristynein suurkaupunki. Swanjoen varrelle jäävässä keskustassa on sekä moderneja pilvenpiirtäjiä että historiallisia rakennuksia. Lisäksi lukuisat puistot ja puutarhat tuovat mukavasti vehreyttä kaupunkikuvaan. Kuuluisin puistoista on Kings Park, josta on upeat näkymät Perthin keskustan siluettiin. Kiertoajelun päätteeksi syömme tervetulolounaan risteilyllä Swanjokea pitkin Perthistä Fremantleen. Loppupäivä on vapaa-aikaa tutustua merelliseen Fremantleen ja sen nähtävyyksiin. (A, L)
Fremantle
4. päivä, torstai 28.2. Puoliltapäivin siirrymme lyhyen ajomatkan päässä odottavaan risteilyalukseemme Celebrity Solsticeen. Ennen risteilyn lähtöä klo 20.00 meillä on hyvää aikaa asettua taloksi ja tutustua laivaan. (TH)
Merellä
5. päivä, perjantai 1.3. Risteilemme Australian etelärannikkoa pitkin itään. Meripäivän aikana voimme nauttia upean aluksemme monipuolisesta tarjonnasta. Laivassa on mm. kävelykatu kauppoineen, kylpylä monine hoitopalveluineen, kuntosali, kirjasto, tasokas uima-allasalue ja useita ravintoloita moneen makuun. (TH)
Esperance
6. päivä, lauantai 2.3. Aamulla klo 8.00 ankkuroimme Esperancen edustalle ja siirrymme maihin yhteysaluksella. Esperance on leppoisa n. 10 000 asukkaan pikkukaupunki Australian lounaisrannikolla. Alueella on useita toinen toistaan idyllisempiä rantapoukamia ja karunkauniita kansallispuistoja. Australian valkohiekkaisimmaksi rannaksi äänestetyllä Lucky Bayn hiekkarannalla saatamme nähdä kenguruita. Great Ocean Drive -näköalareitin lisäksi ihailemme maisemia myös Cape Le Grand -kansallispuistossa. Luontoelämysten lisäksi vierailemme Section Galleryn taidelasinäyttelyssä. Klo 17 matkamme jatkuu kohti Adelaidea. (TH)
Merellä
7.–8. päivä, su–ma 3.–4.3. Kahden meripäivän aikana voimme rentoutua ja nauttia laivan ohjelmasta ja ravintolatarjonnasta, liikuntatuokioista ja sään salliessa uima-allasalueesta. (TH)
Adelaide/Barossa Valley
9. päivä, tiistai 5.3. Saavumme Adelaiden satamaan klo 7.00. Adelaiden ympäristö on tunnettu erityisesti viineistään ja kumpuilevista maisemistaan. Tunnetuin ja vanhin viinialueista on Barossa Valley, jonne suuntaamme heti aamusta koko päivän retkellämme. Käymme parilla viinitilalla tutustumassa Etelä-Australian viinintuotannon ominaispiirteisiin ja maistelemassa viinejä. Syömme retken aikana lounaan. Laivamme jatkaa matkaa klo 16.00. (TH)
Merellä
10. päivä, keskiviikko 6.3. Risteilemme merellisissä tunnelmissa kohti Melbournea. (TH)
Melbourne
11. päivä, torstai 7.3. Saavumme Melbourneen klo 8.00. Kaupunkikuvaa hallitsevat leveät, puiden varjostamat bulevardit, jotka luovat ilmavuutta modernien pilvenpiirtäjien hallitsemaan keskustaan. Australian toiseksi suurin metropoli on johtava kulttuuri- ja finanssikaupunki ja se tunnetaan myös mm. formula- ja tenniskisoistaan. Tutustumme kiertoajelulla tähän Australian kansainvälisimpään kaupunkiin. Laivamme jatkaa matkaa klo 19.00. (TH)
Merellä
12. päivä, perjantai 8.3. Risteilemme mukavissa tunnelmissa kohti Sydneyä. (TH)
Sydney
13. päivä, lauantai 9.3. Saavumme Sydneyyn klo 8.00 ja siirrymme yhteysaluksella maihin. Port Jacksonin luonnonsataman ympärille kasvanut Sydney on ansainnut maineensa yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Kiertoajelulla näemme mm. The Rocksin, Kings Crossin ja Chinatownin kaupunginosat. Tutustumme myös tanskalaisen arkkitehdin Jørn Utzonin suunnittelemaan oopperataloon, josta on tullut jo koko Australian symboli. Laiva lähtee Sydneystä klo 18.00 kohti Uutta-Seelantia. (TH)
Merellä
14.–15. päivä, su–ma 10.–11.3. Risteilemme Tasmaninmeren yli kohti Uuden-Seelannin Eteläsaarta. (TH)
Milford Sound – Doubtful Sound – Dusky Sound (risteillen)
16. päivä, tiistai 12.3. Saavumme aamulla Eteläsaaren Fiordlandin kansallispuiston huikeisiin maisemiin. Eteläisten Alppien keskellä sijaitseva kansallispuisto on osa Te Wahipounamun laajaa luonnonsuojelualuetta. Milford Soundin vuonon maisemia on kuvattu jopa ”maailman kahdeksanneksi ihmeeksi”. Doubtful Soundin vesillä on pingviinejä ja hylkeitä, kun taas Dusky Soundin vuonossa viihtyvät pullokuonodelfiinit. (TH)
Dunedin
17. päivä, keskiviikko 13.3. Aamulla klo 9.00 saavumme Dunediniin. Ensimmäiset eurooppalaiset saapuivat Dunedinin satamaan, Port Chalmersiin, vuonna 1848. Kaupunki vaurastui ja kasvoi nopeasti, kun lähialueelta muutamaa vuotta myöhemmin löydettiin kultaa. Kaupungissa oli oma raitiovaunuliikenne jo vuonna 1879. Katuja reunustavat kauniit englantilaistyyliset asuintalot ja julkiset rakennukset. Läheinen Otagon niemimaa tunnetaan laajoista albatrossi-, pingviini- ja hyljeyhdyskunnistaan. Tutustumme Dunediniin ja Otagon niemimaan albatrosseihin kokopäiväretkellä, jonka aikana syömme myös lounaan. Laivamme lähtee klo 17.00. (TH)
Merellä
18. päivä, torstai 14.3. Risteilemme leppoisissa tunnelmissa kohti Uuden-Seelannin Pohjoissaarta. (TH)
Tauranga/Rotorua
19. päivä, perjantai 15.3. Saavumme klo 9.00 Taurangaan, jonka nimi tarkoittaa maorinkielellä kanoottien suojasatamaa. Kapteeni James Cook purjehti näillä vesillä Endeavour-aluksellaan 1769. Maoreilta saamansa ystävällisen vastaanoton ja runsaiden lahjojen innoittamana hän antoi alueelle nimen Bay of Plenty. Retkemme suuntautuu Uuden-Seelannin maorikulttuurin keskukseen Rotoruaan. Käymme Agrodomessa ja saamme siellä tietoa Uuden-Seelannin tärkeimmästä eläimestä, lampaasta. Vierailemme Te Puian geotermisellä alueella, jossa tulikuumat geysirit ja kuplivat muta-altaat muistuttavat alueen tuliperäisyydestä. Tutustumme maorien kulttuuriin ja tapoihin. Laivamme jatkaa matkaa klo 18.00. (TH)
Auckland
20. päivä, lauantai 16.3. Risteilymme päättyy klo 6.30 Uuden-Seelannin suurimpaan kaupunkiin Aucklandiin, joka sijaitsee suuren luonnonsataman äärellä. Aamuisella kiertoajelullamme paikannamme kaupungin päänähtävyydet ja käymme mielenkiintoisessa Auckland-museossa tutustumassa Uuden-Seelannin historiaan. Iltapäivällä majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Stamford Plaza -hotelliin (★★★★★). (A)
Auckland
21. päivä, sunnuntai 17.3. Vapaapäivä. Hotellimme sijaitsee kaupungin ostoskatujen ja Sky Tower -näköalatornin läheisyydessä. Halukkaat voivat tehdä lisämaksullisen kansainvälisen retken joko lyhyen lauttamatkan päässä sijaitsevalle erityisesti linnuistaan tunnetulle Tiritiri Matangi -saarelle (60 e) tai viinitiloistaan ja lähiruoastaan kuuluisalle Waiheken saarelle (100 e). Molemmilla retkillä on säävaraus. Matkanjohtaja auttaa vierailukohteiden valinnassa ja retkien varaamisessa. Jäähyväispäivällinen. (A, P)
Auckland – Doha
22. päivä, maanantai 18.3. Aamupäivällä kuljetus lentokentälle, josta klo 15.15–23.15 maailman pisin (n. 18 t) reittilento (Qatar Airways) Qatarin pääkaupunkiin Dohaan. Majoitumme lyhyen ajomatkan päässä lentokentältä sijaitsevaan ensimmäisen luokan Doha Marriott -hotelliin (★★★★★). (A)
Doha
23. päivä, tiistai 19.3. Aamiaisen jälkeen teemme puolen päivän kiertoajelun Dohassa. Kaupungin rakennuskanta itsessään on nähtävyys; arkkitehdeille on annettu vapaat kädet suunnitella mitä näyttävämpiä ja erikoisempia pilvenpiirtäjiä. Lisäksi näemme hienosti uudistetun Waqif-basaarin ja Corniche-rantakadun kävelyalueineen. Tutustumme myös laajaan Islamilaisen taiteen museoon. Kierroksen päätteeksi syömme lounaan. Iltapäivällä on vapaa-aikaa vaikkapa rentoutua hotellin uima-altaalla. Huoneet saamme pitää lentokentälle lähtöön saakka. (A, L)
24. päivä, keskiviikko 20.3. Klo 1.50–7.00 lento (Qatar Airways) Helsinkiin.
Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.