Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Australia, Tasmania ja Uusi-Seelanti risteillen

Rentoudu Celebrity Solstice-laivalla ja näe huikeita paikkoja Sydneyssä, Tasmanian Hobartissa, Dunedinissa, Fiordlandissa, Rotoruassa ja Aucklandissa.

  • Sydney 2 yötä / 10 yön risteily alkaa
  • Hobart retki
  • Milford-, Doubtful- ja Dusky-vuonot risteillen
  • Dunedin retki
  • Akaroa retki
  • Tauranga/Rotorua retki
  • Auckland risteily päättyy / 2 yötä
  • Doha 1 yö

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Australiaan, Tasmaniaan ja Uuteen-Seelantiin suuntautuva risteily Celebrity Cruises -varustamon tyylikkäällä Solstice-aluksella on kiireetön ja miellyttävä tapa katsella Oseanian mielenkiintoisia kohteita ja upeita maisemia. Aloitamme risteilyn Australiasta, rennosta ja merellisestä Sydneystä. Kaupunkia pidetään yhtenä maailman kauneimmista. Toinen pysähdyksemme Australian puolella on Tasmanian pääkaupungissa Hobartissa. Tasmaniassa on upeita vuoristoisia erämaa-alueita ja kolmannes koko saaresta on suojeltu erilaisin toimenpitein. Pääsemme näkemään Australian alkuperäisiä eläimiä, kuten ainoastaan tällä saarella elävän pussipirun.

Australiasta risteilemme Uuden-Seelannin vesille ja ensin Eteläsaaren puolelle. Sen luontoon meitä johdattelevat retket Fiordlandin kansallispuiston jylhiin vuonomaisemiin katselemaan pingviinejä ja hylkeitä ja Otagon niemimaalle tutustumaan albatrosseihin. Ranskalaiset valaanpyytäjät perustivat Akaroan pikkukaupungin ja eurooppalaiset siirtolaiset Dunedinin 1800-luvun puolivälissä.

Jatkamme risteilyä pitkin Pohjoissaaren itärannikkoa ja tutustumme siellä mm. maorien historiaan ja kulttuuriin. Risteilymme päättyy Aucklandiin, Uuden-Seelannin suurimpaan kaupunkiin. Matkarasitusta helpottaaksemme yövymme paluumatkalla Qatarin Dohassa.

Matkalle on mahdollista lisämaksusta ostaa paikat business-luokasta lennoille (Helsinki-Doha-Sydney/Auckland-Doha-Helsinki). Lisähinta nyt alk. 2.980 e, paikkoja rajoitetusti.

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi. Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta.

Tälle matkalle on voimassa kampanjaetu. Saatte veloituksetta risteilylle Classic-juomapaketin, joka sisältää yleisimmät virvoitusjuomat hanasta, valikoiman mehuja (joista osa tuorepuristettuja), kahvin ja teen (myös erikoiskahvit), tavallisen pulloveden, valitut oluet, väkevät alkoholit, cocktailit ja viinit. Kampanjaedun arvo on 55 USD +18 %:n palveluraha/risteilyvuorokausi/henkilö. Etu on voimassa toistaiseksi. Classic-juomapakettietu huomioidaan automaattisesti varauksissanne. Juomapaketin ikäraja määräytyy lähtösataman mukaan (pääsääntöisesti 21 vuotta). Lisätietoja juomapaketeista TÄSTÄ tai myynnistämme p. (09) 696 2770 ma–pe klo 9–17.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito  (Risteilyllä on täysihoito)

1. päivä, tiistai 4.2. Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 9.10 Dohan kautta (Qatar Airways) Sydneyyn.

Sydney
2. päivä, keskiviikko 5.2. Saavumme Sydneyyn klo 18.55. Majoitumme 2 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Harbour Marriott -hotelliin (★★★★★).

Sydney
3. päivä, torstai 6.2. Port Jacksonin luonnonsataman ympärille kasvanut Sydney on ansainnut maineensa yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Aamiaisen jälkeen alkavalla kiertoajelulla näemme mm. The Rocksin, Kings Crossin ja Chinatownin kaupunginosat. Retken päätteeksi tutustumme tanskalaisen arkkitehdin Jørn Utzonin suunnittelemaan oopperataloon, josta on tullut jo koko Australian symboli. Nautimme päivällisen satamaristeilyllä. (A, P)

Sydney
4. päivä, perjantai 7.2. Siirrymme puoliltapäivin risteilyalukseemme Celebrity Solsticeen, jossa nautimme myöhäisen lounaan. Laiva lähtee Sydneyn satamasta klo 18.45 kohti Tasmaniaa. (TH)

Merellä
5. päivä, lauantai 8.2. Meripäivän aikana voimme nauttia upean aluksemme monipuolisesta tarjonnasta. Laivassa on mm. kävelykatu kauppoineen, kylpylä monine hoitopalveluineen, kirjasto, tasokas uima-allasalue ja useita ravintoloita moneen makuun. (TH)

Hobart
6. päivä, sunnuntai 9.2. Saavumme Tasmanian pääkaupunkiin klo 8.00. Tasmanian ensimmäiset alkuperäisasukkaat, palawat, tulivat saarelle noin 30 000 vuotta sitten. Tasmania on nimetty kuitenkin hollantilaisen löytöretkeilijän Abel Tasmanin mukaan. Hän vieraili saarella miehistöineen vuonna 1642. Britit puolestaan perustivat ensimmäisen eurooppalaisen rangaistusvankien siirtokunnan muutaman kilometrin päähän Hobartin keskustasta vuonna 1803. Hobart onkin Australian toiseksi vanhin osavaltion pääkaupunki Sydneyn jälkeen. Tutustumme kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin kokopäiväretkellämme. Vierailemme myös eläinpuistossa, jossa näemme Australian alkuperäisiä eläimiä: kenguruita, koaloja, vompatteja, emuja ja Tasmanian kuuluisia pussipiruja. Laivamme lähtee Hobartista klo 17.00. (TH)

Merellä
7.–8. päivä, ma–ti 10.–11.2. Risteilemme Tasmaniasta kohti Uuden-Seelannin Eteläsaarta. (TH)

Milford Sound – Doubtful Sound – Dusky Sound (risteillen)
9. päivä, keskiviikko 12.2. Saavumme aamulla Eteläsaaren Fiordlandin kansallispuiston huikeisiin maisemiin. Eteläisten Alppien keskellä sijaitseva kansallispuisto on osa Te Wahipounamun laajaa luonnonsuojelualuetta. Milford Soundin vuonon maisemia on kuvattu jopa ”maailman kahdeksanneksi ihmeeksi”. Doubtful Soundin vesillä on pingviinejä ja hylkeitä, kun taas Dusky Soundin vuonossa viihtyvät pullokuonodelfiinit. (TH)

Dunedin
10. päivä, torstai 13.2. Aamulla klo 9.00 saavumme Dunediniin. Ensimmäiset eurooppalaiset saapuivat Dunedinin satamaan, Port Chalmersiin, vuonna 1848. Kaupunki vaurastui ja kasvoi nopeasti, kun lähialueelta muutamaa vuotta myöhemmin löydettiin kultaa. Kaupungissa oli oma raitiovaunuliikenne jo vuonna 1879. Katuja reunustavat kauniit englantilaistyyliset asuintalot ja julkiset rakennukset. Läheinen Otagon niemimaa tunnetaan laajoista albatrossi-, pingviini- ja hyljeyhdyskunnistaan. Tutustumme Dunediniin ja Otagon niemimaan albatrosseihin kokopäiväretkellä, jonka aikana syömme myös lounaan. Laivamme lähtee klo 19.00. (TH)

Akaroa
11. päivä, perjantai 14.2. Varhain aamulla saavumme viehättävään Akaroaan, ranskalaisten siirtolaisten 1800-luvulla asuttamaan valaanpyyntikylään. Aamupäivällä teemme risteilyn sataman edustalla, missä saatamme nähdä mm. delfiinejä ja hylkeitä. Laivamme jatkaa matkaa klo 19.00. (TH)

Merellä
12. päivä, lauantai 15.2. Risteilemme leppoisissa tunnelmissa Pohjoissaaren rannikkoa seuraten kohti Taurangaa. (TH)

Tauranga/Rotorua
13. päivä, sunnuntai 16.2. Saavumme klo 8.00 Taurangaan, jonka nimi tarkoittaa maorinkielellä kanoottien suojasatamaa. Kapteeni James Cook purjehti näillä vesillä Endeavour-aluksellaan 1769. Maoreilta saamansa ystävällisen vastaanoton ja runsaiden lahjojen innoittamana hän antoi alueelle nimen Bay of Plenty. Retkemme suuntautuu Uuden-Seelannin maorikulttuurin keskukseen Rotoruaan. Käymme Agrodomessa ja saamme siellä tietoa Uuden-Seelannin tärkeimmästä eläimestä, lampaasta. Vierailemme Te Puian geotermisellä alueella, jossa tulikuumat geysirit ja kuplivat muta-altaat muistuttavat alueen tuliperäisyydestä. Tutustumme maorien kulttuuriin ja tapoihin. Laivamme jatkaa matkaa klo 18.00. (TH)

Auckland
14. päivä, maanantai 17.2. Risteilymme päättyy klo 6.30 Uuden-Seelannin suurimpaan kaupunkiin Aucklandiin, joka sijaitsee suuren luonnonsataman äärellä. Aamuisella kiertoajelullamme paikannamme kaupungin päänähtävyydet ja käymme mielenkiintoisessa Auckland-museossa tutustumassa Uuden-Seelannin historiaan. Iltapäivällä majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Stamford Plaza -hotelliin (★★★★★). (A)

Auckland
15. päivä, tiistai 18.2. Vapaapäivä. Hotellimme sijaitsee kaupungin ostoskatujen ja Sky Tower -näköalatornin läheisyydessä. Halukkaat voivat tehdä lisämaksullisen kansainvälisen retken joko lyhyen lauttamatkan päässä sijaitsevalle erityisesti linnuistaan tunnetulle Tiritiri Matangi -saarelle (60 e) tai viinitiloistaan ja lähiruoastaan kuuluisalle Waiheken saarelle (110 e). Molemmilla retkillä on säävaraus.  Matkanjohtaja auttaa vierailukohteiden valinnassa ja retkien varaamisessa. Jäähyväispäivällinen. (A, P)

Auckland – Doha
16. päivä, keskiviikko 19.2. Päivällä kuljetus lentokentälle, josta klo 16.15–0.05 lento (Qatar Airways) Dohaan. Majoitumme ensimmäisen luokan Al Najada -hotelliin (★★★★★). (A)

Doha
17. päivä, torstaina 20.2. Aamiaisen jälkeen teemme puolen päivän kiertoajelun Qatarin pääkaupungissa Dohassa. Kaupungin rakennuskanta itsessään on nähtävyys; arkkitehdeille on annettu vapaat kädet suunnitella mitä näyttävämpiä ja erikoisempia pilvenpiirtäjiä. Lisäksi näemme hienosti uudistetun Waqif-basaarin ja Corniche-rantakadun kävelyalueineen. Kierros päättyy lentokentälle, josta lentomme (Qatar Airways) lähtee klo 15.40. Helsinkiin saavumme klo 21.20. (A, L)

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan maksetaan laivan henkilökunnalle palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun (125 e) matkan hintaan.
Huom. Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä, joka on parvekehytissä 2.520 e. Tällöin myös hotelleissa on yhden hengen huone.

Matkan perushinta (6.490 e/hlö) 2h parvekehytissä. Rajoitetusti saatavissa myös muita hyttiluokkia:
2h congierge-luokan hytissä matkan hinta 6.700 e/hlö
2h aqua-luokan hytissä matkan hinta 7.080 e/hlö

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Australiaan tarvitaan viisumi ja Uuteen-Seelantiin sähköinen maahantulolupa (ETA) , jotka hankimme puolestasi. Tarvitsemme hyvälaatuisen kopion passinne kuvasivusta viimeistään 35 päivää ennen lähtöä.

Huom. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Ennakkomaksu 550 e/hlö
Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
- 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- 20 - 8  vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
-  7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 8.4.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä