Hyppää pääsisältöön

Papua-Uusi-Guinea

Tuhannen kulttuurin maan melpa-, sepik- ja huli-heimojen traditiot sekä sademetsien ja vuoriston luonto tulevat tutuiksi vene- ja kävelyretkillä.
13 päivää alk.8 270 €/hlö
  • 28.9.2017 - 11.10.2017 vain 1 paikka(a) jäljellä Varaa
  • 16.11.2017 - 29.11.2017 Lisälähtö Varaa
  • Hongkong 1 yö
  • Mount Hagen 3 yötä
  • Karawari 2 yötä
  • Ambua 2 yötä
  • Port Moresby 1 yö
  • Singapore 1 yö

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Vaikka olet jo käynyt melkein kaikkialla, et ole ehkä vielä ennättänyt tutkia Papua-Uuden-Guinean viidakoita ja vuoristoja. Paikallisten heimojen erikoisia arjen ja juhlan rituaaleja seuratessa on lähes mahdotonta kuvitella, että elämme nykyhetkeä.

Papua-Uudessa-Guineassa – tuhannen kulttuurin maassa – puhutaan yli 700 erilaista kieltä eikä yksikään trooppisen maan maakunnista ole toisensa kaltainen. Myös maisemat vaihtelevat jylhistä vuorenhuipuista, rehevistä ja viljavista laaksoista ja sademetsistä upeisiin hiekkarantoihin ja korallisaariin.

Vaikeakulkuinen maasto on eristänyt monet heimot muun maailman vaikutuksilta ja perinteiset elämäntavat ovat säilyneet satoja vuosia. Parhaiten ulkomaailmassa muistetaan värikkäistä kasvonaamioinneista ja omatekoisista peruukeista tunnetut huliheimon miehet.

Karawarissa ja Ambuassa majoitumme melko vaatimattomiin lodgeihin, kaupungeissa hyvätasoisiin hotelleihin.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen (7 päivänä täysihoito, 4 päivänä puolihoito)

1. päivä, torstai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 23.55 suoralla lennolla Hongkongiin.

Hongkong
2. päivä, perjantai
Saavumme Hongkongiin klo 15.30. Majoitumme Kowloonin niemimaalla sijaitsevaan hyvään keskitason Park-hotelliin (★★★★). Tervetulopäivällinen. (P)

Hongkong
3. päivä, lauantai
Keskipäivällä luovutamme hotellihuoneet ja lähdemme kiertoajelulle Hongkongin saarelle. Nousemme kuuluisalla Peak Tram -rinnejunalla ylös Victoria-kukkulalle ihailemaan maisemia ja käymme ostoksilla Stanley Marketilla. Varhaisen päivällisen jälkeen siirrymme lentokentälle, josta klo 20.50 lähtee lentomme (Air Niugini) Papua-Uuteen-Guineaan. (A, P)

Port Moresby – Mount Hagen
4. päivä, sunnuntai
Aikaisin aamulla saavumme Port Moresbyyn. Maahantulomuodollisuuksien jälkeen jatkamme vuorokoneella keskusylängölle, Wahgin laaksossa sijaitsevaan Mount Hagenin kaupunkiin. Majoitumme 3 yöksi Kuborvuoren rinteellä sijaitsevaan hyvään keskitason Rondon Ridge -hotelliin, josta avautuu upea näkymä kaupunkiin. Kevyen lounaan jälkeen on mahdollisuus lähteä kävelyretkelle hotellin luontopolulle. (L, P)

Mount Hagen
5.–6. päivä, ma–ti
Teemme kumpanakin päivänä kiertoajelut Mount Hagenissa ja Wahgin laaksossa. Alueen melpa-heimon vanhat tavat ovat säilyneet nykyajan muutospaineista huolimatta. Klaanin elämä tulee meille tutuksi kylävierailuilla. Kenties tapaamme retkellämme myös ”mutamiehiä” (Mud Men). Mount Hagenin suurella torilla tutustumme erilaisiin vihanneksiin ja hedelmiin sekä paikalliseen käsityötarjontaan. (2xA, 2xL, 2xP)

Mount Hagen – Karawari
7. päivä, keskiviikko
Lennämme tilauskoneella maan pohjoisosaan, Sepikin maakuntaan. Siellä tiheää alavaa viidakkoa riittää silmänkantamattomiin. Jatkamme veneellä pitkin Karawarijokea majapaikkaamme, vaatimattomaan Karawari Lodgeen, jonne majoitumme 2 yöksi. Olkikattoinen sepik-heimon taiteella koristeltu rakennus muistuttaa tyyliltään perinteistä henkien taloa. Lounaan jälkeen teemme veneretken lähikylään. (A, L, P)

Karawari
8. päivä, torstai
Koko päivän veneretki vie meidät Karawarijoella sekä ylä- että alajuoksun kyliin. Näemme, miten kätevästi kyläläiset hankkivat elantonsa luonnon antimista kuten jo vuosisatoja sitten. Saamme hyvän kuvan heidän yksinkertaisesta ja kiireettömästä elämästään, jonka kohokohtia ovat erilaiset juhlat ja seremoniat. Veneemme lipuessa rehevän sademetsän läpi voimme nähdä mm. jokivarren värikkäitä lintuja ja perhosia. Auringon laskiessa luonto täyttyy äänistä. (A, RL, P)

Karawari – Ambua
9. päivä, perjantai
Lennämme tilauskoneella ylös vuoristoon Tariin, josta jatkamme majapaikkaamme Ambuaan. Lentokoneesta saamme hyvän kuvan maan vaihtelevista muodoista ja maiseman väreistä. Majoitumme 2 yöksi noin 2100 metrin korkeudella sijaitsevaan melko vaatimattomaan mutta tunnelmalliseen Ambua Lodgeen, josta avautuu upeat näkymät Tarin laaksoon. Iltapäivällä teemme kävelyretken lähialueille. Luontopolut ja riippusillat ohjaavat meidät tutkimusmatkalle syvänvihreään luontoon katselemaan vesiputouksia sekä harvinaisia kasvilajeja. Illan hämärtyessä meillä on mahdollisuus nähdä paratiisilintuja.  Linnut ovat pieniä, mutta sitäkin näyttävämpiä. Koiraiden sulat ovat loistavan värikkäitä ja pyrstösulat pitkiä. (A, L, P)

Tari
10. päivä, lauantai
Tari on kesyttömän huli-heimon asuinaluetta. Heimo tunnetaan miesten käyttämistä koreista peruukeista, jotka on tehty omista hiuksista ja koristeltu kukilla ja lintujen sulilla. Usein toistuviin juhlatilaisuuksiin hulit maalaavat kasvonsa kirkkailla väreillä sotaisan näköisiksi. Aamiaisen jälkeen ajamme Tarin laaksoon. Käymme paikallisissa kylissä, joissa vierailemme mm. kodissa, peruukkikoulussa ja ehkä myös poppamiehen luona. Hulien juhlat eli singsingit ovat erityinen tapahtuma ja niihin valmistaudutaan huolellisesti. Ehkä vaikuttavinta Tarissa ovat juuri asukkaat ja heidän ainutlaatuiset perinteensä, joihin kuuluu esimerkiksi tapa lepyttää naapuria tai vihamiestä antamalla hänelle elävä porsas. (A, RL, P)

Ambua – Tari – Port Moresby
11. päivä, sunnuntai
Päivällä lennämme Tarista Port Moresbyyn. Majoitumme lähelle lentokenttää ensimmäisen luokan Airways-hotelliin. Teemme lyhyen kiertoajelun Port Moresbyssä ja vierailemme kaupungin luonnonpuistossa. (A, P)

Port Moresby – Singapore
12.–13. päivä, ma–ti
Maanantaina klo 14.30–18.35 lento (Air Niugini) Singaporeen, jossa majoitumme ensimmäisen luokan Conrad Centennial -hotelliin (★★★★★). Singapore on aasialaisen tehokkuuden ja toimivuuden näyteikkuna. Hyvin hoidetut, ympäri vuoden kukkivat puistot, tyylikkäät ostoskeskukset ja lukuisat maailman eri keittiöiden herkkuja tarjoavat ravintolat ovat tyypillistä Singaporea. Tiistaina aamupäivällä teemme kaupungissa kiertoajelun. Saamme pitää huoneet klo 18.00 asti. Jäähyväispäivällisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 23.55 lähtee suora lento (Finnair) Suomeen. (2xA, 1xP)

14. päivä, keskiviikko Saavumme Helsinkiin klo 6.15

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 1.320 e
Huom! Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen huoneesta.

Ennakkomaksu 450 e/hlö.

Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa- viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 3.5.2016 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Voit olla kiinnostunut myös näistä