Hyppää pääsisältöön

Sydneyn uusivuosi ja risteily Tasmanian kautta Uuteen-Seelantiin

Vaihda vuosi 2018 tyylillä Sydneyssä, tutustu pääkaupunkiin Canberraan ja nauti Solstice-aluksen palveluista risteilyllä Tasmanian kautta Uuteen-Seelantiin
Uutuus
 • Sydney 3 yötä / 13 yön risteily alkaa
 • Canberra 2 yötä
 • Newcastle retki
 • Hobart retki
 • Milford-, Doubtful- ja Dusky -vuonot risteillen
 • Dunedin retki
 • Akaroa retki
 • Picton retki
 • Wellington retki
 • Tauranga / Rotorua retki
 • Auckland risteily päättyy / 1 yö
 • Doha 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

29.12.2018–20.1.2019

Vaihdamme vuoden 2018 vuoteen 2019 tyylillä – onhan uusivuosi yhdessä maailman ikonisimmista uudenvuoden näyttämöistä todellinen ”kerran elämässä”-kokemus. Juhlaillallisen jälkeen ihailemme ilotulitusta, jonka taustana ovat Sydneyn kuuluisa oopperatalo ja Harbour Bridge -silta. Ennen risteilyä käymme myös Australian pääkaupungissa Canberrassa sekä vierailemme sen läheisyydessä sijaitsevalla lammasfarmilla.

Risteily Celebrity Cruises -varustamon tyylikkäällä Solstice-aluksella on kiireetön ja miellyttävä tapa katsella Oseanian mielenkiintoisia kohteita ja upeita maisemia. Aloitamme risteilyn Sydneystä, josta koukkaamme Newcastlen kautta Tasmanian pääkaupunkiin Hobartiin. Tasmaniassa on upeita vuoristoisia erämaa-alueita ja kolmannes koko saaresta on suojeltu erilaisin toimenpitein. Pääsemme näkemään Australian alkuperäisiä eläimiä, kuten ainoastaan tällä saarella elävän pussipirun.

Australiasta risteilemme Uuden-Seelannin vesille ja ensin Eteläsaaren puolelle. Sen luontoon meitä johdattelevat retket Fiordlandin kansallispuiston jylhiin vuonomaisemiin katselemaan pingviinejä ja hylkeitä ja Otagon niemimaalle tutustumaan albatrosseihin. Ranskalaiset valaanpyytäjät perustivat Akaroan pikkukaupungin ja eurooppalaiset siirtolaiset Dunedinin 1800-luvun puolivälissä. Ylitettyämme Cookinsalmen saavumme Pohjoissaarelle Uuden-Seelannin pääkaupunkiin Wellingtoniin. Jatkamme risteilyä pitkin Pohjoissaaren itärannikkoa ja tutustumme siellä mm. maorien historiaan ja kulttuuriin. Risteilymme päättyy Aucklandiin, Uuden-Seelannin suurimpaan kaupunkiin. Matkarasitusta helpottaaksemme yövymme 2 yötä paluumatkalla Qatarin Dohassa.

HUOM! Matkan arvioitu hinta on noin 9.850 euroa. Matkan hinta ja matkaehdot julkaistaan maaliskuussa 2018.
Matka on kuitenkin alustavasti varattavissa toimistostamme jo nyt! Puhelin 09 6962 770 tai olympia@olympia.fi

Tälle matkalle on voimassa kampanjaetu. Saatte veloituksetta risteilylle Classic-juomapaketin, joka sisältää yleisimmät virvoitusjuomat hanasta, valikoiman mehuja (joista osa tuorepuristettuja), kahvin ja teen (myös erikoiskahvit), tavallisen pulloveden, valitut oluet, väkevät alkoholit, cocktailit ja viinit. Kampanjaedun arvo on 55 USD +18 %:n palveluraha/risteilyvuorokausi/henkilö. Etu on voimassa toistaiseksi. Classic-juomapakettietu huomioidaan automaattisesti varauksissanne. Juomapaketin ikäraja määräytyy lähtösataman mukaan (pääsääntöisesti 21 vuotta). Lisätietoja juomapaketeista TÄSTÄ tai myynnistämme p. (09) 696 2770 ma–pe klo 9–17.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito  (Risteilyllä on täysihoito)

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

1. päivä, lauantai 29.12. Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 10.15 Dohan kautta (Qatar Airways) Sydneyyn.

Sydney
2. päivä, sunnuntai 30.12. Saavumme Sydneyyn klo 19.00. Majoitumme 3 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Amora Jamison -hotelliin (★★★★★).

Sydney
3. päivä, maanantai 31.12. Port Jacksonin luonnonsataman ympärille kasvanut Sydney on ansainnut maineensa yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Aamiaisen jälkeen alkavalla kiertoajelulla näemme mm. The Rocksin, Kings Crossin ja Chinatownin kaupunginosat sekä kuuluisan Bondi Beach -rannan. Illalla juhlistamme uuttavuotta juhlaillallisella, jonka jälkeen ihailemme upeaa ilotulitusta Sydneyn luonnonsatamassa. (A, P)

Sydney
4. päivä, tiistai 1.1.
Vapaapäivä. Tänään voi tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön omatoimisesti. Matkanjohtaja auttaa ohjelman suunnittelussa. Kauppojen ja ravintoloiden aukioloajoissa on vuoden ensimmäisenä päivänä rajoituksia, mutta esimerkiksi Darling Harbourissa sijaitseva meriakvaario tai lauttamatkan päässä sijaitseva Tarongan eläintarha ovat yleensä auki. Myös Sydneyn kasvitieteellinen puutarha on mielenkiintoinen ja kaunis vierailukohde. (A)

Sydney – Canberra
5. päivä, keskiviikko 2.1. Aamulla matkamme jatkuu kohti Australian pääkaupunkia Canberraa. Puoliltapäivin saavumme Canberran lähellä sijaitsevalle maatilalle, jossa syömme lounaan. Näemme myös lampaiden keritsemistä sekä lammaskoiria työssään. Canberra rakennettiin viime vuosisadan alussa ikään kuin kompromissina Melbournen ja Sydneyn väliin, koska osavaltioiden parlamentit eivät päässeet yksimielisyyteen siitä, kumpi kaupunki olisi uuden liittovaltion oikeutettu pääkaupunki. Canberran asemakaavasta käydyssä kilpailussa 1911 Eliel Saarisen monumentaaliset luonnokset hävisivät niukasti amerikkalaisen Walter Burley Griffinin kaupunkisuunnitelmalle. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Novotel-hotelliin (★★★★). (A, L)

Canberra
6. päivä, torstai 3.1.
Aamiaisen jälkeen teemme puolen päivän kiertoajelun, jonka aikana vierailemme mm. vaikuttavassa Australian War Memorial -sotamuseossa. Näemme myös parlamenttitalon, lähetystöalueen, 50 metriä korkean National Carillon -kellotornin ja vehreän Commonwealth-puiston upeat kukkaistutukset. Iltapäivällä ja illalla on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön omatoimisesti tai matkanjohtajan avustuksella. (A)

Canberra – Sydney
7. päivä, perjantai 4.1. Ajamme aamulla Sydneyn satamaan, jossa kirjaudumme sisään risteilyalukseemme Celebrity Solsticeen. Lounaan syömme laivalla. Lähtö Sydneyn satamasta on klo 18.30 kohti Newcastlea. (TH)

Newcastle
8. päivä, lauantai 5.1. Saavumme Newcastleen klo 8.00. Teemme puolen päivän kiertoajelun tässä Uuden Etelä-Walesin toiseksi suurimmassa kaupungissa, joka historiansa alkuaikoina 1800-luvun taitteessa toimi rangaistusvankien työsiirtolana aina vuoteen 1823 asti. Nykyään Newcastle tunnetaan vireänä satamakaupunkina, jonka historialliset rakennukset ja moderni liikekeskusta lomittuvat sujuvasti keskenään.
Palaamme laivalle lounasaikaan mennessä. (TH)

Merellä
9. päivä, sunnuntai 6.1. Risteilemme Australian rannikkoa pitkin kohti etelää. Meripäivän aikana voimme nauttia upean aluksemme monipuolisesta tarjonnasta. Laivassa on mm. kävelykatu kauppoineen, kylpylä monine hoitopalveluineen, kirjasto, tasokas uima-allasalue ja useita ravintoloita moneen makuun. (TH)

Hobart
10. päivä, maanantai 7.1. Saavumme Tasmanian pääkaupunkiin klo 8.00. Tasmanian ensimmäiset alkuperäisasukkaat, palawat, tulivat saarelle noin 30 000 vuotta sitten. Tasmania on nimetty kuitenkin hollantilaisen löytöretkeilijän Abel Tasmanin mukaan. Hän vieraili saarella miehistöineen vuonna 1642. Britit puolestaan perustivat ensimmäisen eurooppalaisen rangaistusvankien siirtokunnan muutaman kilometrin päähän Hobartin keskustasta vuonna 1803. Hobart onkin Australian toiseksi vanhin osavaltion pääkaupunki Sydneyn jälkeen. Tutustumme kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin kokopäiväretkellämme. Vierailemme myös Bonorong-eläinpuistossa, jossa näemme Australian alkuperäisiä eläimiä: kenguruita, koaloja, vompatteja, emuja ja Tasmanian kuuluisia pussipiruja. Laivamme lähtee Hobartista klo 18.00. (TH)

Merellä
11.–12. päivä, ti–ke 8.–9.1. Risteilemme Tasmaniasta kohti Uuden-Seelannin Eteläsaarta. (TH)

Milford Sound – Doubtful Sound – Dusky Sound (risteillen)
13. päivä, torstai 10.1. Saavumme aamulla Eteläsaaren Fiordlandin kansallispuiston huikeisiin maisemiin. Eteläisten Alppien keskellä sijaitseva kansallispuisto on osa Te Wahipounamun laajaa luonnonsuojelualuetta. Milford Soundin vuonon maisemia on kuvattu jopa ”maailman kahdeksanneksi ihmeeksi”. Doubtful Soundin vesillä on pingviinejä ja hylkeitä, kun taas Dusky Soundin vuonossa viihtyvät pullokuonodelfiinit. (TH)

Dunedin
14. päivä, perjantai 11.1. Aamulla klo 9.00 saavumme Dunediniin. Ensimmäiset eurooppalaiset saapuivat Dunedinin satamaan, Port Chalmersiin, vuonna 1848. Kaupunki vaurastui ja kasvoi nopeasti, kun lähialueelta muutamaa vuotta myöhemmin löydettiin kultaa. Kaupungissa oli oma raitiovaunuliikenne jo vuonna 1879. Katuja reunustavat kauniit englantilaistyyliset asuintalot ja julkiset rakennukset. Läheinen Otagon niemimaa tunnetaan laajoista albatrossi-, pingviini- ja hyljeyhdyskunnistaan. Tutustumme Dunediniin ja Otagon niemimaan albatrosseihin kokopäiväretkellä, jonka aikana syömme myös lounaan. Laivamme lähtee klo 19.00. (TH)

Akaroa
15. päivä, lauantai 12.1. Varhain aamulla saavumme viehättävään Akaroaan, ranskalaisten siirtolaisten 1800-luvulla asuttamaan valaanpyyntikylään. Aamupäivällä teemme risteilyn sataman edustalla, missä saatamme nähdä mm. delfiinejä ja hylkeitä. Laivamme jatkaa matkaa klo 19.00. (TH)

Picton
16. päivä, sunnuntai 13.1. Picton sijaitsee kuvankauniin Marlborough Soundsin lahtien ja mutkittelevien niemien täplittämän vuonoalueen pohjukassa ja on varsinkin kesäaikaan vilkas ja aktiivinen satamakaupunki. Puolen päivän kierroksemme vie meidät Marlborough’n viinialueen kumpuileviin maisemiin. Täällä tuotetaan suurin osa Uuden-Seelannin viineistä ja alue tunnetaan erityisesti Sauvignon Blanc -viineistään. Käymme parilla eri viinitilalla viininmaistajaisissa, ennen kuin palaamme takaisin laivalle. Risteilymme jatkuu klo 18.00 kohti Wellingtonia. (TH)

Wellington
17. päivä, maanantai 14.1. Ylitämme Cookinsalmen ja klo 8.00 saavumme Pohjoissaaren eteläosaan, Wellingtoniin. Aamiaisen jälkeen tutustumme kiertoajelulla tähän Uuden-Seelannin vuonna 1865 perustettuun pääkaupunkiin. Nousemme tuuliselle Victoria-vuorelle ihailemaan näkymää yli sataman ja Cookinsalmen. Vierailemme myös Uuden-Seelannin Te Papa -kansallismuseossa. Laivamme lähtee klo 18.00. (TH)

Merellä
18. päivä, tiistai 15.1. Risteilemme leppoisissa tunnelmissa Pohjoissaaren rannikkoa seuraten kohti Taurangaa. (TH)

Tauranga/Rotorua
19. päivä, keskiviikko 16.1. Saavumme klo 8.00 Taurangaan, jonka nimi tarkoittaa maorinkielellä kanoottien suojasatamaa. Kapteeni James Cook purjehti näillä vesillä Endeavour-aluksellaan 1769. Maoreilta saamansa ystävällisen vastaanoton ja runsaiden lahjojen innoittamana hän antoi alueelle nimen Bay of Plenty. Retkemme suuntautuu Uuden-Seelannin maorikulttuurin keskukseen Rotoruaan. Vierailemme puistossa, jossa tulikuumat geysirit ja kuplivat muta-altaat muistuttavat alueen tuliperäisyydestä. Te Puian kylässä tutustumme maorien kulttuuriin ja tapoihin. Laivamme lähtee klo 18.00 kohti Aucklandia. (TH)

Auckland
20. päivä, torstai 17.1. Risteilymme päättyy aamulla klo 6.30 Uuden-Seelannin suurimpaan kaupunkiin Aucklandiin, joka sijaitsee suuren luonnonsataman äärellä. Aamuisella kiertoajelullamme käymme mm. Kelly Tarlton -meriakvaariossa ja Auckland-museossa. Iltapäivällä majoitumme kaupungin keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Stamford Plaza -hotelliin (★★★★). Jäähyväispäivällinen. (A, P)

Auckland – Doha
21. päivä, perjantai 18.1. Aamupäivällä kuljetus lentokentälle, josta klo 14.40–22.10 lento (Qatar Airways) Dohaan. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Doha Marriott -hotelliin (★★★★★). (A)

Doha
22. päivä, lauantai 19.1. Aamiaisen jälkeen teemme puolen päivän kiertoajelun Qatarin pääkaupungissa Dohassa. Kaupungin rakennuskanta itsessään on nähtävyys; arkkitehdeille on annettu vapaat kädet suunnitella mitä näyttävämpiä ja erikoisempia pilvenpiirtäjiä. Lisäksi näemme hienosti uudistetun Waqif-basaarin ja Corniche-rantakadun kävelyalueineen. Tutustumme myös laajaan Islamilaisen taiteen museoon. Kierroksen päätteeksi syömme lounaan. Iltapäivällä on vapaa-aikaa vaikkapa rentoutua hotellin uima-altaalla. (A, L)

Doha – Helsinki
23. päivä, sunnuntai 20.1. Aamulla aikaisin kuljetus kentälle, josta klo 8.15–13.20 lento (Qatar Airways) Helsinkiin.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Julkaistaan maaliskuussa 2018.

 

Passin tulee olla voimassa 6kk matkan jälkeen. Australiaan ja Qatariin tarvitaan viisumit jotka hankimme puolestanne. Viisumeita varten tarvitsemme hyvälaatuisen kopion passinne kuva-aukeamasta jo 35vrk ennen lähtöä.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Voit olla kiinnostunut myös näistä