Hyppää pääsisältöön

Uuden-Seelannin matkat

Uuden-Seelannin kiertomatka tutustuttaa sinut sekä Pohjois- että Etelä-saaren parhaisiin kohteisiin.

Kiertomatkan lisäksi valittavana on useita erilaisia risteilyitä, jotka käyvät Uuden-Seelannin lisäksi myös Australiassa tai muilla Oseanian saarilla.

Nyt voit lähteä myös Olympian Aktiivimatkalle Uuteen-Seelantiin. Tutustumme maahan lyhyillä kävely- ja patikointiretkillä, kahtena päivänä pyöräilemme. Tämän matkan ohjelmaan voit tutustua tästä.

Uusi-Seelanti on kuin maapallon ikioma geologinen museo ja aarreaitta – sieltä löytyy vihreitä niittyjä, tuliperäisiä vuoria, eteläisten Alppien lumihuippuja, jäätiköitä, kuumia lähteitä, kuplivia mutakenttiä, kirkasvetisiä järviä ja syviä vuonoja. Cookinsalmi erottaa maan Pohjois- ja Eteläsaaren toisistaan. Uuden-Seelannin kiertomatkalla pääset näkemään sekä Etelä- että Pohjoissaaren upeimmat kohteet. Maisemat vaihtelevat lumihuippuisista vuorista sademetsiin ja hiekkarantoihin.

UUSI-SEELANTI MATKAKOHTEENA

Uudessa-Seelannissa kesä on meidän talvemme aikaan. Silloin päivälämpötilat Uudessa-Seelannissa ovat n. +18–23 °C ja myös sademäärät ovat alimmillaan. Uudessa-Seelannissa pääasiallinen sadekausi on touko-elokuussa, mutta sateet ovat mahdollisia ympäri vuoden.

Kahden pääsaaren lisäksi Uuteen-Seelantiin kuuluu lukuisia pienempiä saaria. Saaret ovat suurelta osin tuliperäisiä ja pieniä maanjäristyksiä on melko usein, isompia onneksi harvemmin. Pohjoissaarella on joitakin toimivia tulivuoria ja geysirejä. Eteläsaarella on Alpeiksi kutsuttu vuorijono ja sen eteläosassa myös paljon vuonoja, joita ovat jäätiköt kovertaneet. Tutustumme Doubtful Sound -vuonoon noin tunnin kestävällä risteilyllä, täällä saatamme nähdä myös delfiinejä, hylkeitä ja pingviinejä.

Viime vuosina Uuden-Seelannin upeat maisemat ovat näkyneet monissa elokuvissa. Pohjoissaaren vihreät metsät ovat tulleet tutuksi mm Taru sormusten herrasta -trilogiasta. Käymme myös Hobbitonin elokuvakylässä.

Uuden-Seelannin alkuperäisiä asukkaita olivat maorit, heidän historiaansa ja kulttuuriinsa tutustumme Rotoruassa.

Matkakalenteri