Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Uusi-Seelanti ja risteily Tyynenmeren saarilla

Tutustu Uuden-Seelannin maorikulttuuriin ja ihastu Fidžin, Samoan ja Tongan kulttuureihin ja historiaan sekä nauti Solstice-aluksen palveluista

21 päivää alk. 7 680 € /hlö
 • 26.3.2020 - 16.4.2020 Varaa
 • 16.2.2021 - 9.3.2021

  Ilmoittaudu alustavasti tälle matkalle, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

  Ennakkovaraa
 • Doha 1+1 yötä
 • Auckland 1+1 yötä / risteily alkaa ja päättyy
 • Rotorua 2 yötä
 • Bay of Islands Uusi-Seelanti
 • Lautoka Fidži
 • Suva Fidži
 • Apia Samoa
 • Pago Pago Amerikan Samoa
 • Vava'u Tonga
 • Nuku'alofa Tonga

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Doha - Auckland – Rotorua - Bay of Islands – Lautoka, Fidži – Suva, Fidži – Apia, Samoa – Pago Pago, Amerikan Samoa – Vava’u, Tonga – Nuku’alofa, Tonga – Auckland

Keväällä on mainio tilaisuus ”valloittaa” monta eteläisen Tyynenmeren saarta yhdellä matkalla. Ennen risteilyämme Celebrity Cruises -varustamon Solstice-laivalla vietämme muutaman päivän Uuden-Seelannin Pohjoissaarella, missä tutustumme mm. maorikulttuuriin. Sen jälkeen suuntaamme kohti turkoosina välkkyviä laguuneja, palmurantoja ja vehreinä merestä nousevia saaria. Fidžisaarten leppoisa tunnelma ja hyväntuuliset asukkaat bula-tervehdyksineen tulevat tutuksi pääsaarella Viti Levulla. Samoalla ja myös Amerikan Samoalla vaalitaan edelleen yli 3000-vuotista Fa’a Samoa -perinnettä, jonka ytimessä ovat laajennettu perhe, kirkonmenot ja vanhempien ihmisten kunnioittaminen. Tongalla käsityötaidot periytyvät äidiltä tyttärelle ja erityisesti käsinpunotut tapa-asut ovat taideteoksia. Yhteistä kaikille näiden saarten asukkaille on kiireetön ja hymyilevä elämänasenne sekä perinteiden vaaliminen. Pitkiä lentoja tasataksemme yövymme mennen tullen Qatarin pääkaupungissa Dohassa.

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi. Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta.

Tälle matkalle on voimassa kampanjaetu. Saatte veloituksetta risteilylle Classic-juomapaketin, joka sisältää yleisimmät virvoitusjuomat hanasta, valikoiman mehuja (joista osa tuorepuristettuja), kahvin ja teen (myös erikoiskahvit), tavallisen pulloveden, valitut oluet, väkevät alkoholit, cocktailit ja viinit. Kampanjaedun arvo on 55 USD +18 %:n palveluraha/risteilyvuorokausi/henkilö. Etu on voimassa toistaiseksi. Classic-juomapakettietu huomioidaan automaattisesti varauksissanne. Juomapaketin ikäraja määräytyy lähtösataman mukaan (pääsääntöisesti 21 vuotta). Lisätietoja juomapaketeista TÄSTÄ tai myynnistämme p. (09) 696 2770 ma–pe klo 9–17.

Matkaohjelma

26.3. - 16.4.2020 16.2. - 9.3.2021 Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito (Risteilyllä on täysihoito)

1. päivä, torstai 26.3. Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 16.25 suoralla lennolla Qatarin pääkaupunkiin, Dohaan, jonne saavumme klo 23.35. Majoitumme kaupungin keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Al Najada -hotelliin (★★★★★).

Doha – Auckland
2.–3. päivä, pe–la 27.–28.3. Perjantaina teemme puolen päivän kiertoajelun Dohassa. Kaupungin rakennuskanta itsessään on nähtävyys; arkkitehdeille on annettu vapaat kädet suunnitella mitä näyttävämpiä ja erikoisempia pilvenpiirtäjiä. Lisäksi näemme hienosti uudistetun Waqif-basaarin ja Corniche-rantakadun kävelyalueineen ja kuulemme, miten haukat liittyvät qatarilaisten elämään. Huoneet saamme pitää lentokentälle lähtöön asti. Suora n. 16,5 tunnin lento (Qatar Airways) Aucklandiin lähtee perjantain ja lauantain välisenä yönä klo 2.10. (A, L)

Auckland
4. päivä, sunnuntai 29.3. Saavumme Aucklandiin klo 4.50. Majoitumme heti aamulla kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Stamford Plaza -hotelliin (★★★★★). Iltapäivällä teemme lyhyen kaupunkikierroksen ja käymme lisäksi Aucklandin monipuolisessa museossa tutustumassa mm. maorien historiaan. Illalla syömme tervetulopäivällisen. (A, P)

Auckland – Waitomo – Rotorua
5. päivä, maanantai 30.3. Aamiaisen jälkeen lähdemme bussimatkalle kohti Rotoruaa rehevän ja kauniisti kumpuilevan maaseudun halki. Ensimmäinen vierailukohteemme ovat Waitomon kiiltomatoluolat. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa ja myöhemmin iltapäivällä saavumme Rotoruaan, yhteen maorien tärkeimmistä keskuksista. Majoitumme 2 yöksi Rotoruajärven tuntumaan, hyvään keskitason Novotel Rotorua Lakeside -hotelliin (★★★★). (A, L)

Rotorua
6. päivä, tiistai 31.3. Aamupäivällä teemme kiertoajelun Rotoruassa. Te Puian tulikuumat geysirit ja kuplivat muta-altaat kertovat alueen tuliperäisyydestä. Vehreässä Rainbow Springs -puistossa näemme maan kotoperäisiä kasveja ja lintuja sekä kirkasvetisissä lähteissä uiskentelevia kaloja. Kuulemme myös Uuden-Seelannin sukupuuton partaalla olevan kansallislinnun kiivin suojelusta. Iltapäivällä on vapaa-aikaa. Perinteisen hangi-päivällisen yhteydessä saamme seurata maorikulttuuriesityksiä. (A, P)

Rotorua – Auckland
7. päivä, keskiviikko 1.4. Aamiaisen jälkeen ajamme bussilla reilun 3 tunnin ajomatkan takaisin Aucklandiin, jossa risteilyaluksemme Celebrity Solstice odottaa. Laiva lähtee Aucklandin satamasta klo 20.00 kohti Uuden-Seelannin pohjoisosassa sijaitsevaa Bay of Islandsia. (TH)

Bay of Islands
8. päivä, torstai 2.4. Laivamme ankkuroituu klo 8.00 Bay of Islandsin edustalle, josta on kuljetus maihin yhteysveneellä. Bay of Islandsin maisemaan kuuluvat valkohiekkaiset rannat, sitruslehdot, puusaniaiset ja kookkaat kauripuut. Retkellämme vierailemme mm. Waitangissa, jossa maoripäälliköt allekirjoittivat Uuden-Seelannin valtion perustamissopimuksen. Lounaan nautimme viinitilalla. Laivamme lähtee klo 17.00. (TH)

Merellä
9.–10. päivä, pe–la 3.–4.4. Risteilemme leppoisissa tunnelmissa kohti Fidžisaaria. Meripäivien aikana voimme nauttia upean aluksen monipuolisesta tarjonnasta. Laivassa on mm. kävelykatu kauppoineen, kylpylä monine hoitopalveluineen, kirjasto, tasokas uima-allasalue, kuntosali ja useita ravintoloita moneen makuun. (TH)

Lautoka, Fidži
11. päivä, sunnuntai 5.4. Saavumme Fidžin suurimman saaren Viti Levun luoteisosassa sijaitsevaan Lautokan satamaan klo 8.00. Puolen päivän retkellämme ajamme Nadin kaupungin läpi maaseudulle kulttuurikylään, jossa fidžiläiset perinteet ja tavat avautuvat meille tarinoiden, tanssin, musiikin ja laulun kautta. Seuraamme myös perinteistä kava-seremoniaa, jonka jälkeen vieraista tulee ystäviä. Laivamme lähtee klo 17.00. (TH)

Suva, Fidži
12. päivä, maanantai 6.4. Aamulla klo 8.00 saavumme Fidžin pääkaupunkiin Suvaan. Ajamme bussilla saaren etelärannikolla sijaitsevaan Navuan kaupunkiin, jossa vaihdamme kulkuneuvon veneisiin ja lähdemme jokiseikkailulle. Vierailemme paikallisessa kylässä, jossa tutustumme mm. maton punontaan ja perinteisen tapa-kankaan valmistamiseen. Veneilemme myös vesiputoukselle, jossa on uintimahdollisuus. Laivamme lähtee klo 17.00. (TH)

Merellä
13. päivä, tiistai 7.4. Risteilymme jatkuu kohti Samoaa. (TH)

Apia, Samoa
14. päivä, keskiviikko 8.4. Aamulla klo 8.00 saavumme Samoan pääkaupunkiin Apiaan, joka sijaitsee Upolun saarella. Fa’a Samoa -retkellämme paikalliset esittelevät meille olennaiset samoalaiseen kulttuuriin liittyvät tavat, jotka periytyvät yli 3000 vuoden takaa. Samoalaisille tärkeää on mm. laajennettu perhekäsitys sekä erilaiset tanssit, joista erityisesti tuliveitsitanssi, sifa afi, on vaikuttava taidonnäyte. Koristeellisten ja symbolisten tatuointien ottaminen on edelleen tärkeä osa Fa’a Samoa -perinteitä. Paperimulperipuun kuorista valmistetaan taidokkaasti kuvioituja kankaita, joita kutsutaan nimellä siapo tai tapa. Retkemme lopuksi syömme maauunissa valmistetun lounaan. Laivamme lähtee klo 17.00. (TH)

Pago Pago, Amerikan Samoa
15. päivä, keskiviikko 8.4. Laivamme saapuu Pago Pagoon, Amerikan Samoan pääkaupunkiin klo 8.02. Ylitämme kansainvälisen päivämäärärajan länsipuolelta itäpuolelle, joten elämme saman päivän kahteen kertaan. Amerikan Samoa on Yhdysvaltain territorio, jolla on oma hallinto. Fa’a Samoa -kulttuuri elää vahvana myös täällä. Pago Pago muodostuu useista eri kylistä kauniin, vuorten reunustaman merenlahden rannoilla. Tänään voit retkeillä omatoimisesti. Laivamme lähtee kohti Tongaa klo 16.00.

Vava’u, Tonga
16. päivä, perjantai 10.4. Tällä kertaa ylitämme kansainvälisen päivämäärärajan itäpuolelta länsipuolelle, jolloin siirrymme keskiviikosta suoraan perjantaihin. Saavumme Tongalle kuuluvan Vava’un saariryhmän suurimpaan keskukseen Neiafuun aamupäivällä klo 10.30. Puolen päivän saarikierroksellamme käymme paikallisilla markkinoilla, opimme, miten vaniljaa kasvatetaan ja ihailemme näkymiä Talau-vuorelta. Risteilymme jatkuu klo 19.30. (TH)

Nuku’alofa, Tonga 
17. päivä, lauantai 11.4. Saavumme Tongan pääkaupunkiin Nuku’alofaan klo 8.00. Tongan kuningaskunta on ainoa monarkia Tyynellämerellä, ja kierroksellamme näemmekin mm. kuninkaan palatsin ja kuninkaalliset haudat. Tongalla elelee myös lepakoihin kuuluva tyynenmerenlenkko, joka on paikallisille pyhä eläin. Lenkot ovat kuninkaan omaisuutta eikä niitä saa metsästää. Tyynenmeren saarten asukkaille tyypillisesti myös tongalaiset ovat ystävällisiä ja hyväntuulisia sekä lisäksi myös isokokoisia. Mihinkään ei ole kiire ja vieraat toivotetaan tervetulleiksi. Laivamme jatkaa matkaa klo 17.00. (TH)

Merellä
18.–19. päivä, su–ma 12.–13.4. Risteilemme takaisin kohti Uutta-Seelantia ja nautimme laivamme palveluista. (TH)

Auckland
20. päivä, tiistai 14.4.
Risteilymme päättyy Aucklandiin klo 6.30. Päivä on varattu omatoimiseen retkeilyyn. Kaupungin keskustan ostoskadut sijaitsevat aivan hotellimme läheisyydessä, samoin Sky Tower -näköalatorni, josta avautuu upeat näkymät satamaan ja lähisaaria ympäröivälle lahdelle. Majoitumme jo tuttuun Stamford Plaza -hotelliin. Illalla syömme yhdessä jäähyväispäivällisen. (A, P)

Auckland – Doha
21. päivä, keskiviikko 15.4. Aamupäivä vapaa. Päivällä kuljetus lentokentälle, josta klo 14.25–23.15 n. 18 tunnin reittilento (Qatar Airways) Dohaan. Majoitumme lentokentällä sijaitsevaan ensimmäisen luokan Oryx Airport -hotelliin (★★★★★). (A)

Doha – Helsinki
22. päivä, torstai 16.4. Lentomme (Qatar Airways) lähtee klo 8.30 ja saapuu Helsinkiin klo 14.25.

Matkan ohjelma ja hinta julkaistaan noin 10 kuukautta ennen lähtöä.

Alustavan varauksen voi kuitenkin jo nyt tehdä toimistostamme, p. 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä, joka on parvekehytissä 2.980 e. Tällöin myös hotelleissa on yhden hengen huone.

Matkan perushinta (7.680 e/hlö) 2h parvekehytissä. Mahdollisuus varata myös aqua-luokan hytti, paikkoja rajoitetusti.
2h aqua-luokan hytissä matkan hinta 7.940 e/hlö

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan laivan henkilökunnalle maksetaan palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun (163 e) matkan hintaan.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.  Tarvitsemme kopion passin kuvasivusta viimeistään 35 vrk ennen lähtöä. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hankki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Uuteen-Seelantiin tarvitaan sähköinen matkustuslupa ETA, jonka hankimme puolestasi.

Huom. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Laivan oma kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 550 e.
Peruutusehdot B: 
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 26.4.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä