Hyppää pääsisältöön

Uusi-Seelanti risteillen ja Sydney

Rentoudu tyylikkäällä Solstice-aluksella, näe upeaa luontoa, elinvoimaista maorikulttuuria ja Marlborough-viinialue sekä ihastu kansainväliseen Sydneyyn
21 päivää alk.7 980 €/hlö
Uutuus
 • 15.11.2018 - 6.12.2018 Varaa
 • Doha 1 yö
 • Auckland 2 yötä / 12 yön risteily alkaa
 • Bay of Islands retki
 • Rotorua retki
 • Napier retki
 • Picton retki
 • Wellington retki
 • Akaroa retki
 • Dunedin retki
 • Sydney risteily päättyy / 3 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Uuden-Seelannin kohokohdat tulevat tutuiksi Celebrity Cruises -varustamon tyylikkäällä Solstice-aluksella risteillen kiireettömästi ja leppoisasti. Matkarasitusta helpottaaksemme yövymme menomatkalla Qatarin pääkaupungissa Dohassa, jossa näemme arkkitehtonisesti hulppeita pilvenpiirtäjiä ja perinteistä kaupankäyntiä Waqif-basaarissa.

Aloitamme risteilyn Pohjoissaarelta Aucklandista, Uuden-Seelannin suurimmasta kaupungista. Bay of Islandsin alueella näemme mm. jättimäisiä kauripuita, maorien historiasta tutun Waitangin sekä siirtolaismenneisyyttään vaalivan Kerikerin kaupungin. Elinvoimainen maorikulttuuri kukoistaa myös vulkaanisessa Rotoruassa ja art deco -tyylisuunta ihastuttaa Napierissa. Eteläsaaren Pictonin ja Marlborough-viinialueen jälkeen käymme vielä Uuden-Seelannin pääkaupungissa Wellingtonissa, josta risteily jatkuu Eteläsaaren itärannikkoa myötäillen Akaroan ja Dunedinin kautta kohti Fiordlandin kansallispuiston jylhiä vuonomaisemia. Käymme katsomassa mm. Otagon niemimaan albatrossiyhdyskuntia ja vuonoilla saatamme nähdä pingviinejä ja hylkeitä. Risteily päättyy Australian Sydneyyn, joka lasketaan maailman kauneimpien kaupunkien joukkoon.

 

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi. Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta.

 

Tälle matkalle on voimassa kampanjaetu. Saatte veloituksetta risteilylle Classic-juomapaketin, joka sisältää yleisimmät virvoitusjuomat hanasta, valikoiman mehuja (joista osa tuorepuristettuja), kahvin ja teen (myös erikoiskahvit), tavallisen pulloveden, valitut oluet, väkevät alkoholit, cocktailit ja viinit. Kampanjaedun arvo on 55 USD +18 %:n palveluraha/risteilyvuorokausi/henkilö. Etu on voimassa toistaiseksi. Classic-juomapakettietu huomioidaan automaattisesti varauksissanne. Juomapaketin ikäraja määräytyy lähtösataman mukaan (pääsääntöisesti 21 vuotta). Lisätietoja juomapaketeista TÄSTÄ tai myynnistämme p. (09) 696 2770 ma–pe klo 9–17

 

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito  (Risteilyllä on täysihoito)

1. päivä, torstai 15.11. Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 16.55 suoralla lennolla Qatarin pääkaupunkiin, Dohaan, jonne saavumme klo 23.40. Majoitumme lyhyen ajomatkan päässä lentokentältä sijaitsevaan ensimmäisen luokan Doha Marriott -hotelliin (★★★★★).

Doha
2.–3. päivä, pe–la 16.–17.11. Perjantain aamupäivän otamme leppoisasti esimerkiksi hotellin uima-allasalueesta nauttien. Iltapäivällä teemme kiertoajelun Dohassa. Kaupungin rakennuskanta itsessään on nähtävyys; arkkitehdeille on annettu vapaat kädet suunnitella mitä näyttävämpiä ja erikoisempia pilvenpiirtäjiä. Lisäksi näemme hienosti uudistetun Waqif-basaarin ja Corniche-rantakadun kävelyalueineen ja kuulemme miten haukat liittyvät qatarilaisten elämään. Tutustumme myös laajaan Islamilaisen taiteen museoon. Huoneet saamme pitää lentokentälle lähtöön asti. Suora n. 16 tunnin lentomme (Qatar Airways) Aucklandiin lähtee perjantain ja lauantain välisenä yönä klo 2.50. (A, L)

Auckland
4. päivä, sunnuntai 18.11. Saavumme Aucklandiin klo 5.00. Majoitumme heti aamulla 2 yöksi ensimmäisen luokan Stamford Plaza -hotelliin (★★★★). Tämän päivän otamme rauhallisesti totutellen aikaeroon. Illalla syömme tervetulopäivällisen. (A, P)

Auckland
5. päivä, maanantai 19.11. Aamuisella kiertoajelullamme tutustumme Aucklandin nähtävyyksiin ja käymme mm. Kelly Tarlton -meriakvaariossa ja Auckland-museossa. Iltapäivällä on aikaa omatoimiseen retkeilyyn. Hotellimme sijaitsee kaupungin ostoskatujen ja Sky Tower -näköalatornin läheisyydessä. (A)

Auckland
6. päivä, tiistai 20.11. Siirrymme puoliltapäivin risteilyalukseemme Celebrity Solsticeen. Laiva lähtee Aucklandin satamasta klo 20.00 kohti Bay of Islandsia. (TH)

Bay of Islands
7. päivä, keskiviikko 21.11. Aamulla varhain saavumme Cape Brettin niemen ympäri alueelle, joka tunnetaan nimellä Bay of Islands. Valkohiekkaiset rannat, sitruslehdot ja jättimäiset kauripuut ovat alueelle tunnusomaisia. Lähdemme kokopäiväretkelle tutustumaan Waitangissa Uuden-Seelannin maorien historiaan ja Kerikerissä eurooppalaisten maahanmuuttajien menneisyyteen. Lounaan nautimme paikallisella viinitilalla. Laivamme lähtee kohti Taurangaa klo 18.00. (TH)

Tauranga/Rotorua
8. päivä, torstai 22.11. Saavumme klo 8.00 Taurangaan, jonka nimi tarkoittaa maorinkielellä kanoottien suojasatamaa. Kapteeni James Cook purjehti näillä vesillä Endeavour-aluksellaan 1769. Maoreilta saamansa ystävällisen vastaanoton ja runsaiden lahjojen innoittamana hän antoi alueelle nimen Bay of Plenty. Retkemme suuntautuu Uuden-Seelannin maorikulttuurin keskukseen Rotoruaan. Vierailemme puistossa, jossa tulikuumat geysirit ja kuplivat muta-altaat muistuttavat alueen tuliperäisyydestä. Te Puian kylässä tutustumme maorien kulttuuriin ja tapoihin. Yövymme laivassa Taurangan satamassa. (TH)

Tauranga
9. päivä, perjantai 23.11. Vapaapäivä. Halukkaat voivat käydä Taurangan kaupungissa ja vierailla esim. taidegalleriassa tai Elms Mission House -museossa, jossa eurooppalaiset aikoinaan tekivät kristillistä lähetystyötään. Tämä vuonna 1847 valmistunut talo on Bay of Plentyn vanhin rakennus. Kaupungin pitkän rantakadun varrella on myös paljon ravintoloita ja kahviloita. Reilun 10 minuutin ajomatkan päässä sijaitsee Mount Maunganuin leppoisa rantakaupunki, jossa on mahdollisuus patikoida 232 m korkealle Mauao-kukkulalle ihailemaan sen laelta avautuvia meri- ja rantanäkymiä. Laivamme lähtee klo 18.00. (TH)

Napier
10. päivä, lauantai 24.11. Puolen päivän kierroksellamme tutustumme viehättävään Napierin rantakaupunkiin, joka tunnetaan erityisesti art deco -tyylisestä rakennuskannastaan. Kierrokseemme sisältyy reilun tunnin opastettu kävely art deco -kortteleissa. Kuulemme myös Pania of the Reef -merenneitopatsaan tarinan. Laivamme lähtee klo 18.00. (TH)

Picton
11. päivä, sunnuntai 25.11. Picton sijaitsee kuvankauniin Marlborough Soundsin lahtien ja mutkittelevien niemien täplittämän vuonoalueen pohjukassa ja on varsinkin kesäaikaan vilkas ja aktiivinen satamakaupunki. Puolen päivän kierroksemme vie meidät Marlborough-viinialueen kumpuileviin maisemiin. Täällä tuotetaan suurin osa Uuden-Seelannin viineistä ja alue tunnetaan erityisesti Sauvignon Blanc -viineistään. Käymme parilla eri viinitilalla viininmaistajaisissa, ennen kuin palaamme takaisin laivalle. Risteilymme jatkuu klo 19.00 kohti Wellingtonia. (TH)

Wellington
12. päivä, maanantai 26.11. Saavumme klo 8.00 Pohjoissaaren eteläosaan, Wellingtoniin. Aamiaisen jälkeen tutustumme kiertoajelulla tähän Uuden-Seelannin vuonna 1865 perustettuun pääkaupunkiin. Nousemme tuuliselle Victoria-vuorelle ihailemaan näkymää yli sataman ja Cookinsalmen. Vierailemme myös Uuden-Seelannin Te Papa -kansallismuseossa. Laivamme lähtee kohti Akaroaa klo 18.00. (TH)

Akaroa
13. päivä, tiistai 27.11. Varhain aamulla ylitettyämme Cookinsalmen saavumme viehättävään Akaroaan, ranskalaisten siirtolaisten 1800-luvulla asuttamaan valaanpyyntikylään. Aamupäivällä teemme risteilyn sataman edustalla, missä saatamme nähdä mm. delfiinejä ja hylkeitä. Laivamme jatkaa matkaa klo 19.00. (TH)

Dunedin
14. päivä, keskiviikko 28.11. Aamulla klo 7.00 saavumme Dunediniin. Ensimmäiset eurooppalaiset rantautuivat Dunedinin satamaan, Port Chalmersiin, vuonna 1848. Kaupunki vaurastui ja kasvoi nopeasti, kun lähialueelta muutamaa vuotta myöhemmin löydettiin kultaa. Kaupungissa oli oma raitiovaunuliikenne jo vuonna 1879. Katuja reunustavat kauniit englantilaistyyliset asuintalot ja julkiset rakennukset. Läheinen Otagon niemimaa tunnetaan laajoista albatrossi-, pingviini- ja hyljepopulaatioistaan. Tutustumme Dunediniin ja Otagon niemimaan albatrosseihin kokopäiväretkellä, jonka aikana syömme myös lounaan. Laivamme lähtee kohti kuuluisia vuonoja klo 17.00. (TH)

Dusky Sound – Doubtful Sound – Milford Sound (risteillen)
15. päivä, torstai 29.11. Saavumme aamulla Fiordlandin kansallispuiston huikeisiin maisemiin. Eteläisten Alppien keskellä sijaitseva kansallispuisto on osa Te Wahipounamun laajaa luonnonsuojelualuetta. Dusky Soundin vuonossa viihtyvät pullokuonodelfiinit, kun taas Doubtful Soundin vesillä on pingviinejä ja hylkeitä. Milford Soundin vuonon maisemia on kuvattu jopa ”maailman kahdeksanneksi ihmeeksi”. (TH)

Merellä
16.–17. päivä, pe–la 30.11.–1.12. Risteilemme kohti Australiaa ja nautimme upean aluksen monipuolisesta tarjonnasta. Laivassa on mm. kävelykatu kauppoineen, kylpylä monine hoitopalveluineen, kirjasto, tasokas uima-allasalue ja useita ravintoloita moneen makuun. (TH)

Sydney
18. päivä, sunnuntai 2.12.
Risteilymme päättyy Sydneyyn aamulla klo 6.30. Port Jacksonin luonnonsataman ympärille kasvanut Sydney on ansainnut maineensa yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Kiertoajelulla näemme mm. The Rocksin, Kings Crossin ja Chinatownin kaupunginosat. Tutustumme tanskalaisen arkkitehdin Jørn Utzonin suunnittelemaan oopperataloon. Tämä kaunis ja upealla paikalla sijaitseva rakennus on Sydneyn ja koko Australian symboli. Kiertoajelun jälkeen majoitumme 3 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Harbour Marriott -hotelliin (★★★★★). (A)

Sydney
19. päivä, maanantai 3.12. Aamiaisen jälkeen lähdemme kokopäiväretkelle Blue Mountains -vuoristoon. Aluksi käymme Featherdalen eläinpuistossa, jossa on mahdollista nähdä mm. kenguruita, vallabeja, koalia ja nokkasiilejä. Sieltä noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä sijaitsevalla Blue Mountainsin alueella käymme mm. Scenic Worldin näköalapaikoilla ja matkustamme maailman jyrkimmällä junaradalla. Retken aikana syömme lounaan. (A, L)

Sydney
20. päivä, tiistai 4.12. Vapaapäivä. Sydney on kaupunki, jonka kansainvälisestä tunnelmasta voi nauttia mm. katukahviloissa ja tasokkaissa ravintoloissa. Museotarjonta on erinomainen ja vaihtuvia taidenäyttelyitä on tarjolla koko ajan. Matkanjohtajamme auttaa mielellään päivän ohjelman suunnittelussa. (A)

Sydney – Doha
21. päivä, keskiviikko 5.12. Saamme pitää huoneet klo 17 saakka. Jäähyväispäivällisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 22.20 lento (Qatar Airways) Dohan kautta Helsinkiin. (A, P)

22. päivä, torstai 6.12. Saavumme Helsinkiin klo 13.55.

Hotellien tähtiluokitukset, ks. s. 15. Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä, joka on 2.950 e. Tällöin myös hotelleissa on yhden hengen huone.

Huom. Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan maksetaan laivan henkilökunnalle palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun (146 e) matkan hintaan.

Australiaan ja Qatariin tarvitaan viisumit, jotka hankimme puolestanne. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Viisumeja varten tarvitsemme hyvälaatuisen kopion passinne kuvasivusta viimeistään 35 päivää ennen lähtöä.

Huom. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.
Laivan oma kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 450 e/hlö

Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 5.5.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

 

Voit olla kiinnostunut myös näistä