Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Uusi-Seelanti, Tasmania ja Australia risteillen

Rentoudu Celebrity Solstice-laivalla ja näe huikeita paikkoja Aucklandissa, Rotoruassa, Dunedinissa,  Fiordlandissa, Tasmanian Hobartissa ja Sydneyssä.

 • 3.11.2019 - 23.11.2019 alk. 6 980 €/hlö Täynnä
 • 18.11.2020 - 8.12.2020

  Ilmoittaudu alustavasti tälle matkalle, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

  Ennakkovaraa
 • Doha 1 yö
 • Auckland 2 yötä / 12 yön risteily alkaa
 • Tauranga/Rotorua retki
 • Picton retki (v 2020)
 • Wellington retki (v 2019)
 • Akaroa retki
 • Dunedin retki
 • Fiordlandin kansallispuisto Dusky, Doubtful ja Milford vuonot
 • Hobart 1 yö (2019 laivassa), retki (2020)
 • Eden retki (v 2020)
 • Sydney risteily päättyy / 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Uuteen-Seelantiin, Tasmaniaan ja Australiaan suuntautuva risteily on kiireetön ja miellyttävä tapa katsella Oseanian mielenkiintoisia kohteita ja upeita maisemia Celebrity Cruises -varustamon tyylikkäällä Solstice-aluksella. Aloitamme risteilyn Pohjoissaarelta Aucklandista, Uuden-Seelannin suurimmasta kaupungista. Elinvoimainen maorikulttuuri kukoistaa vulkaanisessa Rotoruassa. Vierailtuamme Uuden-Seelannin pääkaupungissa Wellingtonissa jatkamme risteilyä Eteläsaaren vesille. Sen luontoon meitä johdattavat retket Fiordlandin kansallispuiston jylhiin vuonomaisemiin katselemaan pingviinejä ja hylkeitä ja Otagon niemimaalle tutustumaan albatrosseihin. Ranskalaiset valaanpyytäjät perustivat Akaroan pikkukaupungin ja eurooppalaiset siirtolaiset Dunedinin jo 1800-luvun puolivälissä.

Australiassa ensimmäinen pysähdyksemme on Tasmanian pääkaupunki Hobart. Tasmaniassa on upeita vuoristoisia erämaa-alueita ja kolmannes koko saaresta on suojeltu erilaisin toimenpitein. Pääsemme näkemään Australian alkuperäisiä eläimiä, esimerkiksi vain tällä saarella elävän pussipirun. Toinen Australian kohteemme, rento ja merellinen Sydney lasketaan maailman kauneimpien kaupunkien joukkoon. Sen kuuluisimmat maamerkit ovat oopperatalo ja Harbour Bridge -silta. Matkarasitusta helpottaaksemme yövymme menomatkalla Qatarin pääkaupungissa Dohassa.

3.11.2019 alkavalle matkalle on mahdollista lisämaksusta ostaa paikat business-luokasta lennoille (Helsinki-Doha-Aucland/Sydney-Doha-Helsinki). Lisähinta alk. 3.410 e/henkilö, paikkoja rajoitetusti.

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii retkistämme ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin. Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta.

Tällä matkalle on voimassa oleva kampanjaetu. Saatte veloituksetta risteilylle Classic-juomapaketin, joka sisältää yleisimmät virvoitusjuomat hanasta, valikoiman mehuja (joista osa tuorepuristettuja), kahvin ja teen (myös erikoiskahvit), tavallisen pulloveden, valitut oluet, väkevät alkoholit, cocktailit ja viinit. Kampanjaedun arvo on 55 USD +18 %:n palveluraha/risteilyvuorokausi/henkilö. Etu on voimassa toistaiseksi. Classic-juomapakettietu huomioidaan automaattisesti varauksissanne. Juomapaketin ikäraja määräytyy lähtösataman mukaan (pääsääntöisesti 21 vuotta). Lisätietoja juomapaketeista TÄSTÄ tai myynnistämme p. (09) 696 2770 ma–pe klo 9–17.

Matkaohjelma

3.-23.11.2019 18.11. - 8.12.2020 Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito  (Risteilyllä on täysihoito)

1. päivä, sunnuntai 3.11. Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 16.50 suoralla lennolla Qatarin pääkaupunkiin, Dohaan, jonne saavumme klo 23.40. Majoitumme lyhyen ajomatkan päässä lentokentältä sijaitsevaan ensimmäisen luokan Doha Marriott -hotelliin (★★★★★).

Doha
2.–3. päivä, ma–ti 4.–5.11. Maanantaina aamupäivällä teemme kiertoajelun Dohassa. Kaupungin rakennuskanta itsessään on nähtävyys; arkkitehdeille on annettu vapaat kädet suunnitella mitä näyttävämpiä ja erikoisempia pilvenpiirtäjiä. Lisäksi näemme hienosti uudistetun Waqif-basaarin ja Corniche-rantakadun kävelyalueineen ja kuulemme, miten haukat liittyvät qatarilaisten elämään. Tutustumme myös laajaan Islamilaisen taiteen museoon. Huoneet saamme pitää lentokentälle lähtöön asti. Suora n. 16,5 tunnin lentomme (Qatar Airways) Aucklandiin lähtee maanantain ja tiistain välisenä yönä klo 2.25. (A, L)

Auckland
4. päivä, keskiviikko 6.11. Saavumme Aucklandiin klo 5.00. Majoitumme heti aamulla 2 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Stamford Plaza -hotelliin (★★★★★). Iltapäivällä teemme lyhyen kaupunkikierroksen ja käymme lisäksi Aucklandin monipuolisessa museossa tutustumassa mm. maorien historiaan. Illalla syömme tervetulopäivällisen. (A, P)

Auckland
5. päivä, torstai 7.11. Vapaa päivä. Auckland, ”Purjeiden kaupunki”, sijaitsee täydellisen luonnonsataman äärellä. Kaupungin keskustan ostoskadut sijaitsevat aivan hotellimme läheisyydessä, samoin Sky Tower -näköalatorni, josta avautuu upeat näkymät satamaan ja lähisaaria ympäröivälle lahdelle. Halukkaat voivat tehdä lisämaksullisen kansainvälisen retken joko lyhyen lauttamatkan päässä sijaitsevalle erityisesti linnuistaan tunnetulle Tiritiri Matangi -saarelle (60 e) tai viinitiloistaan ja lähiruoastaan kuuluisalle Waiheken saarelle (100 e). Molemmilla retkillä on säävaraus. Näistä retkistä tarkemmat tiedot ohjelman lopussa. (A)

Auckland
6. päivä, perjantai 8.11. Siirrymme puoliltapäivin risteilyalukseemme Celebrity Solsticeen. Laiva lähtee Aucklandin satamasta klo 18.00 kohti Taurangaa. (TH)

Tauranga/Rotorua
7. päivä, lauantai 9.11. Saavumme klo 8.00 Taurangaan, jonka nimi tarkoittaa maorinkielellä kanoottien suojasatamaa. Kapteeni James Cook purjehti näillä vesillä Endeavour-aluksellaan 1769. Maoreilta saamansa ystävällisen vastaanoton ja runsaiden lahjojen innoittamana hän antoi alueelle nimen Bay of Plenty. Retkemme suuntautuu Uuden-Seelannin maorikulttuurin keskukseen Rotoruaan. Käymme Agrodomessa ja saamme siellä tietoa Uuden-Seelannin tärkeimmästä eläimestä, lampaasta. Vierailemme puistossa, jossa tulikuumat geysirit ja kuplivat muta-altaat muistuttavat alueen tuliperäisyydestä. Te Puian kylässä tutustumme maorien kulttuuriin ja tapoihin. Laivamme jatkaa matkaa klo 18.00. (TH)

Merellä
8. päivä, sunnuntai 10.11. Risteilemme leppoisissa tunnelmissa kohti Wellingtonia Pohjoissaaren rannikkoa seuraten. Meripäivän aikana voimme nauttia upean aluksen monipuolisesta tarjonnasta. Laivassa on mm. kävelykatu kauppoineen, kylpylä monine hoitopalveluineen, kirjasto, tasokas uima-allasalue ja useita ravintoloita moneen makuun. (TH)

Wellington
9. päivä, maanantai 11.11. Saavumme klo 8.00 Pohjoissaaren eteläosaan, Wellingtoniin. Aamiaisen jälkeen tutustumme puolen päivän kiertoajelulla tähän Uuden-Seelannin vuonna 1865 perustettuun pääkaupunkiin. Nousemme tuuliselle Victoria-vuorelle ihailemaan näkymää yli sataman ja Cookinsalmen. Vierailemme myös Uuden-Seelannin Te Papa -kansallismuseossa. Laivamme lähtee kohti Akaroaa klo 17.00. (TH)

Akaroa
10. päivä, tiistai 12.11. Varhain aamulla saavumme viehättävään Akaroaan, ranskalaisten siirtolaisten 1800-luvulla asuttamaan valaanpyyntikylään. Aamupäivällä teemme risteilyn sataman edustalla, missä saatamme nähdä mm. delfiinejä ja hylkeitä. Laivamme jatkaa matkaa klo 19.00. (TH)

Dunedin
11. päivä, keskiviikko 13.11. Aamulla klo 7.30 saavumme Dunediniin. Ensimmäiset eurooppalaiset rantautuivat Dunedinin satamaan, Port Chalmersiin, vuonna 1848. Kaupunki vaurastui ja kasvoi nopeasti, kun lähialueelta muutamaa vuotta myöhemmin löydettiin kultaa. Kaupungissa oli oma raitiovaunuliikenne jo vuonna 1879. Katuja reunustavat kauniit englantilaistyyliset asuintalot ja julkiset rakennukset. Läheisellä Otagon niemimaalla on Uuden-Seelannin ainoa linna keskellä kaunista puutarhaa. Lisäksi niemimaa tunnetaan laajoista albatrossi-, pingviini- ja hyljepopulaatioistaan. Tutustumme Dunediniin ja Otagon niemimaan albatrosseihin kokopäiväretkellä, jonka aikana syömme myös lounaan. Laivamme lähtee klo 17.00. (TH)

Dusky Sound – Doubtful Sound – Milford Sound (risteillen)
12. päivä, torstai 14.11. Saavumme aamulla Fiordlandin kansallispuiston huikeisiin maisemiin. Eteläisten Alppien keskellä sijaitseva kansallispuisto on osa Te Wahipounamun laajaa luonnonsuojelualuetta. Dusky Soundin vuonossa viihtyvät pullokuonodelfiinit, kun taas Doubtful Soundin vesillä on pingviinejä ja hylkeitä. Milford Soundin vuonon maisemia on kuvattu jopa ”maailman kahdeksanneksi ihmeeksi”. (TH)

Merellä
13.–14. päivä, pe–la 15.–16.11. Risteilemme kohti Tasmaniaa ja nautimme laivamme palveluista. (TH)

Hobart
15.–16. päivä, su–ma 17.–18.11. Saavumme Tasmanian pääkaupunkiin klo 8.00. Tasmanian ensimmäiset alkuperäisasukkaat, palawat, tulivat saarelle noin 30 000 vuotta sitten. Tasmania on nimetty kuitenkin hollantilaisen löytöretkeilijän Abel Tasmanin mukaan. Hän vieraili saarella miehistöineen vuonna 1642. Britit puolestaan perustivat ensimmäisen eurooppalaisen rangaistusvankien siirtokunnan lähelle Hobartia vuonna 1803. Hobart onkin Australian toiseksi vanhin osavaltion pääkaupunki Sydneyn jälkeen. Tutustumme retkillämme Hobartin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja näemme mm. Port Arthurin entisen rangaistussiirtolan, joka on Unescon maailmanperintökohde. Käymme myös eläinpuistossa katsomassa Australian alkuperäisiä eläimiä: kenguruita, koaloja, vompatteja, emuja ja Tasmanian kuuluisia pussipiruja. Laivamme lähtee Hobartista maanantai-iltana klo 17.00. (TH)

Merellä
17. päivä, tiistai 19.11. Risteilemme Australian rannikkoa pitkin kohti Sydneyä. (TH)

Sydney
18. päivä, keskiviikko 20.11.
Risteilymme päättyy Sydneyyn klo 6.30. Port Jacksonin luonnonsataman ympärille kasvanut Sydney on ansainnut maineensa yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Kiertoajelulla näemme mm. The Rocksin, Kings Crossin ja Chinatownin kaupunginosat. Tutustumme myös tanskalaisen arkkitehdin Jørn Utzonin suunnittelemaan oopperataloon. Tämä kaunis ja upealla paikalla sijaitseva rakennus on Sydneyn ja koko Australian symboli. Kiertoajelun jälkeen majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Harbour Marriott -hotelliin (★★★★★). (A)

Sydney
19. päivä, torstai 21.11. Vapaapäivä. Tänään voi halutessaan tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön omatoimisesti. Matkanjohtaja auttaa retkikohteiden valinnassa. Tarjolla on esim. retki Blue Mountains -vuoristoon (hinta n. 200 e sis. lounaan) tai Hunter Valleyn viinilaaksoon (hinta n. 180 e sis. lounaan). Omatoimisesti voi käydä myös Darling Harbourissa sijaitsevassa meriakvaariossa tai Tarongan eläintarhassa tutustumassa Australian eläimistöön. Illalla syömme yhdessä jäähyväispäivällisen. (A, P)

Sydney – Doha
20. päivä, perjantai 22.11. Aamupäivä vapaa. Päivällä kuljetus lentokentälle, josta klo 15.55 lento (Qatar Airways) Dohan kautta (Qatar Airways) Helsinkiin. (A)

21. päivä, lauantai 23.11. Saavumme Helsinkiin klo 7.00.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

*Aucklandin lisäretket järjestetään samana päivänä, joten matkaan kuuluvan ohjelman lisäksi voi osallistua vain toiselle näistä. Retket ovat kansainvälisiä ja englanniksi opastettuja. Pyydämme ilmoittautumaan lisäretkille jo matkaa varatessanne, kuitenkin viimeistään 3 kk ennen lähtöä.
Retki Tiritiri Matangi –saarelle Kokopäivän luontoretki (n. 8 h).
Tiritiri Matangi on rauhoitusalue ja tutkimuskohde, jossa on mahdollisuus nähdä ja kuulla Uuden-Seelannin kotoperäisiä lintuja luonnon keskellä opastetulla kävelykierroksella. Aikaa jää myös omatoimiseen kiertelyyn. Saarelle mennään katamaraanialuksella Aucklandista ja matka kestää 75 min suuntaansa. HUOM. Saarelle ei saa viedä rikkakasvien siemeniä eikä mitään vieraslajeja, jonka vuoksi kenkien pohjat on puhdistettava ennen alukseen nousemista. Saarella ei ole ravintoloita eikä kahviloita, joten suosittelemme omia eväitä mukaan. Hinta 60 e/hlö sisältäen kuljetukset ja opastetun kierroksen.

Retki Waiheken saarelle
Kokopäivän retki (n. 6 h) 40 minuutin katamaraanimatkan päässä Aucklandista sijaitsevalle idylliselle Waiheken saarelle. Retkeen sisältyy vierailut kolmella eri viinitilalla viinimaisteluineen sekä kevyt lounas. Välimatkat liikutaan bussilla. Kierroksen jälkeen on mahdollista jäädä omin päin tutustumaan saareen ja palata myöhemmällä aluksella takaisin Aucklandiin. Hinta 100 e/hlö sisältäen kevyen lounaan ja kuljetukset.

 

Alustavat matkapäivät: 18.11.–08.12.2020

Doha – Auckland – Tauranga/Rotorua – Picton – Akaroa – Dunedin – Dusky Sound – Doubtful Sound – Milford Sound – Hobart – Eden – Sydney

Uuteen-Seelantiin, Tasmaniaan ja Australiaan suuntautuva risteily on kiireetön ja miellyttävä tapa katsella Oseanian mielenkiintoisia kohteita ja upeita maisemia Celebrity Cruises -varustamon tyylikkäällä Solstice-aluksella. Aloitamme risteilyn Pohjoissaarelta Aucklandista, Uuden-Seelannin suurimmasta kaupungista. Elinvoimainen maorikulttuuri kukoistaa vulkaanisessa Rotoruassa. Uuden-Seelannin tunnetuimman viinialueen Marlborough’n viinejä maisteltuamme jatkamme matkaa Eteläsaaren vesille. Sen luontoon meitä johdattavat retket Fiordlandin kansallispuiston jylhiin vuonomaisemiin katselemaan pingviinejä ja hylkeitä ja Otagon niemimaalle tutustumaan albatrosseihin. Ranskalaiset valaanpyytäjät perustivat Akaroan pikkukaupungin ja eurooppalaiset siirtolaiset Dunedinin jo 1800-luvun puolivälissä.

Australiassa ensimmäinen pysähdyksemme on Tasmanian pääkaupunki Hobart. Tasmaniassa on upeita vuoristoisia erämaa-alueita ja kolmannes koko saaresta on suojeltu erilaisin toimenpitein. Pääsemme näkemään Australian alkuperäisiä eläimiä, esimerkiksi vain tällä saarella elävän pussipirun. Toinen Australian kohteemme on ryhävalaistaan tunnettu Eden. Risteilymme päättyy rentoon ja merelliseen Sydneyyn, joka lasketaan maailman kauneimpien kaupunkien joukkoon. Sen kuuluisimmat maamerkit ovat oopperatalo ja Harbour Bridge -silta. Matkarasitusta helpottaaksemme yövymme menomatkalla Qatarin pääkaupungissa Dohassa.

Matkan ohjelma ja hinta julkaistaan noin 10 kuukautta ennen lähtöä (tammikuussa 2020).

Alustavan varauksen voit kuitenkin jo nyt tehdä toimistostamme, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

Huom. Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä, joka on parvekehytissä 2.780 e. Tällöin myös hotelleissa on yhden hengen huone.

Matkan perushinta (6.980 e) 2h parvekehytissä.
2h aqua-luokan hytissä matkan hinta 7.730 e/henkilö. Paikkoja rajoitetusti.

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan maksetaan laivan henkilökunnalle palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun (150 e) matkan hintaan.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Australiaan tarvitaan viisumi, jonka Olympia hankkii puolestanne. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jomatkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Tarvitsemme hyvälaatuisen kopion passinne kuvasivusta viimeistään 35 päivää ennen lähtöä.

Huom. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.
Laivan oma kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 550 e
Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 2.5.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja. Viimeistään 30.6.2018 tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Valmismatkaehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.
1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Uusi-Seelanti, Tasmania ja Australia risteillen: Vinkkejä ja suosituksia

Voit olla kiinnostunut myös näistä