Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Businessluokassa Kiinaan

Matkusta Kiinaan mukavasti businessluokassa, koe mahtava Chongqing ja ihastu Jadelohikäärmeen vuoren vartioiman ikuisen kevään Lijiangin aitoon tunnelmaan.

  • Chongqing (Beibei) 2 yötä
  • Lijiang 3 yötä
  • Chongqing 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Seitsemänkymmentä vuotta vanhassa ikivihreässä laulussa houkuteltiin matkaan ”soutuvenheellä Kiinaan”. Nyt on tarjolla sitäkin houkuttelevampi matkustusmuoto, sillä tällä matkalla taitamme kaukolennot mukavasti Finnairin businessluokassa. Tilavat vuodeistuimet liukuvat makuuasentoon 200 cm pituisiksi sängyiksi, mikä helpottaa nukkumista yön yli kestävällä lennolla. Ateriat ruokajuomineen on suunniteltu hellimään makuaisteja.
Matkamme alkaa yli 30 miljoonan asukkaan Chongqingista. Nopeasti kehittyvän miljoonakaupungin pilvenpiirtäjien ja ihmisvilinän keskeltä siirrymme reilussa tunnissa täysin toisenlaiseen ympäristöön. Majoitumme kahdeksi ensimmäiseksi yöksi luonnon keskelle, rauhallisella Beibein alueella sijaitsevaan Banyan Tree -kylpylähotelliin. Tutustumme myös paikallisen sichuanilaisen keittiön antimiin. Seuraava kohteemme on viehättävä Lijiangin kaupunki Yunnanin maakunnassa. Yunnan kuuluu niihin Kiinan alueisiin, joita suuret ulkomaiset matkailijavirrat eivät ole löytäneet. Alue tarjoaa kuitenkin ainutlaatuisia elämyksiä lumihuippuisista vuorista vähemmistökansojen perinteisiin ja värikkäisiin kyliin. Lijiangin vanhakaupunki mukulakivikatuineen ja perinteisten puurakennusten reunustamine kanavineen on Unescon maailmanperintökohde.

Matkanjohtajana Anssi Kankainen. Huom. Varaamme oikeuden käyttää toista kuin nimettyä matkanjohtajaa pakottavassa tilanteessa, nimetyn matkanjohtajan ollessa estyneenä sairastumisen tai muun vakavan syyn johdosta. Matkanjohtajan vaihtuminen toiseen Olympia-matkanjohtajaan ei ole valmismatkan virhe eikä sen nojalla synny oikeutta hinnanalennukseen tai matkan peruuttamiseen kuluitta.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen (Joka päivä vähintään puolihoito)

1. päivä, keskiviikko Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 17.45 suoralla lennolla Chongqingiin.

Chongqing
2. päivä, torstai
Klo 7.10 saavumme Chongqingiin, yli 30 miljoonan asukkaan suurkaupunkiin. Matkalla keskustaan näemme mm. kaupungin eri osia yhdistäviä siltoja, sillä Chongqing on rakennettu Jangtse- ja Jialing-jokien välisille kukkuloille ja niiden jyrkille rinteille. Vireän ja vauraan kaupungin maisemaa hallitsevat korkeat asuin- ja toimistorakennukset. Vierailukohteemme, 1700-luvulla rakennettu Huguangin kiltatalo, onkin mielenkiintoinen poikkeus yleisilmeeltään modernissa suurkaupungissa. Lounaan jälkeen majoitumme 2 yöksi kaupungin ulkopuolella sijaitsevaan ensimmäisen luokan Banyan Tree Resort -kylpylähotelliin (★★★★★). Hotelli sijaitsee rauhallisella alueella Jinyunvuoren juurella noin tunnin ajomatkan päässä Chongqingin liikekeskustasta. Banyan Tree Resortissa asutaan hieman toisistaan erillään olevissa erillisissä rakennuksissa. Hotellihuoneissa on tilavan kylpyhuoneen lisäksi oma pieni parvekkeella sijaitseva ulkoallas. Jatkamme paikallisen sichuanilaisen keittiön antimiin tutustumista tervetulopäivällisellä. (L, P)

Chongqing
3. päivä, perjantai
Aamupäivällä valmistamme hotellin kokkikoulussa lounaaksi nuudeleita paikallisen reseptin mukaisesti. Aikaa jää myös rentoutumiseen ja hemmotteluhoitoihin (lisämaksullisia). Hotellissamme on kuntosali ja joogastudio, ja lämpimiin kylpyihin voi pulahtaa niin ulko- kuin sisäaltaassakin. Altaat saavat vetensä alueen kuumista lähteistä ja veden lämpötila niissä pidetään 38 asteessa. (A, L)

Chongqing – Lijiang
4. päivä, lauantai
Lennämme aamupäivällä Lijiangiin (2384 m mpy), Yunnanin maakunnan luoteisosaan. Lijiangin eli ”kauniin joen” vanha osa kuuluu kokonaisuudessaan Unescon maailmanperintökohteisiin. Kaupunki sijaitsee laaksossa, jonka maisemaa hallitsee yli viiden kilometrin korkeuteen kohoava Jadelohikäärmeen vuori. Oman leimansa kaupungille antavat sen ainutlaatuinen arkkitehtuuri sekä alueen merkittävin vähemmistökansa, naxit. Lounaan jälkeen majoitumme 3 yöksi vanhankaupungin kupeessa sijaitsevaan ensimmäisen luokan InterContinental-hotelliin (★★★★). (A, L, P)

Lijiang
5. päivä, sunnuntai
Teemme kävelyretken läheiselle ruokatorille. Tuoretuotteiden lisäksi tarjolla on mm. naximuodin mukaisia leninkejä, kenkiä ja kattiloita. Myynnissä on myös paikallisia lääkekasveja, joista esimerkiksi harvinaista lumilootusta käytetään kipulääkkeenä. Ohjelmassamme on myös taiji-tuokio ”Mustan lohikäärmeen lammen” puistossa. Kukkivien istutusten, lampien ja satoja vuosia vanhojen paviljonkien taustalla kohoaa kaupungin symboli, lumihuippuinen Jadelohikäärmeen vuori. Vierailemme läheisessä Baishan kylässä, jossa pääsemme seuraamaan kylän arkielämää. Matriarkaalisessa naxikulttuurissa perheen raskaimmat työt kuuluvat naisille. Piipahdamme vierailulla paikallisen perheen luona, jossa meille tarjotaan yksinkertainen lounas. Myöhemmin pääsemme teekupposen ääressä perehtymään naxikansan ainutlaatuiseen hieroglyfiseen kirjoitukseen. (A, L, P)

Lijiang
6. päivä, maanantai
Aamulla siirrymme bussilla kaupungin ulkopuolelle, läheiselle Jadelohikäärmeen vuoren suojelualueelle. Näemme ulkoilmanäyttämöllä vaikuttavan esityksen, joka on Kiinan tunnetuimman elokuvaohjaajan, Zhang Yimoun käsialaa. Vähemmistökansojen elämästä ja tavoista kertova tunnin mittainen esitys välittyy katsojalle lähes 600 lähikylistä kotoisin olevan avustajan voimin. Myöhemmin valloitamme Jadelohikäärmeen vuoren nousemalla kabiinihisseillä 4500 metrin korkeuteen. Vierailemme myös Jadelohikäärmeen vuoren eteläisellä alarinteellä sijaitsevassa Yufengin luostarissa. Yufeng on yksi seudun monista tiibetinbuddhalaisista punaisen hatun lahkon luostareista. Se on tunnettu kamelioistaan, jotka Lijiangin seudulla kukkivat normaalisti helmikuusta huhtikuuhun. (A, RL, P)

Lijiang – Chongqing
7. päivä, tiistai
Aamiaisen jälkeen lento Chongqingiin. Majoitumme 2 yöksi Jangtsejoen rannalla sijaitsevaan ensimmäisen luokan Radisson Blu Plaza -hotelliin (★★★★★). (A, P)

Chongqing
8. päivä, keskiviikko
Tänään tutustumme mm. viehättävään Ciqikoun alueeseen tunnelmallisine teehuoneineen ja käsityöpuoteineen. Pilvenpiirtäjien keskelle mahtuu kauniita ja hyvinhoidettuja puistoalueita, jonne kaupunkilaiset kokoontuvat ulkoilemaan, pelaamaan korttia, tanssimaan suosittuja paritansseja tai tekemään rauhallisen taijin harmonisia liikesarjoja. Ehkäpä kokeilemme muutamia askelsarjoja itsekin? Lounaan syömme paikallisessa ravintolassa. Iltapäivällä on vapaata aikaa vaikkapa ostoksiin. Chongqingin vierailumme maukkaaksi lopuksi nautimme illalla alueelle tyypillisen mausteisen, jopa tulisen hot pot -aterian. (A, L, P)

9. päivä torstai Aikaisen aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 9.50–15.10 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioithan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 810 e
Huom. yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen huoneesta.

Jadelohikäärmeen vuorelle noustaan hissillä; näköalaterassi on 4500 metrin korkeudessa. Korkeassa ilmanalassa ollaan n. 1–2 tuntia. Matkan tutustumiskohteissa on korkeuserojen lisäksi portaita sekä kävelyä, joten matkustajilta edellytetään hyvää terveydentilaa ja liikuntakykyä. Lijiangin kaupunki sijaitsee 2400 metrin korkeudella.

Matkalla tarvitaan Kiinan viisumi. Viisumi ei enää sisälly matkan hintaan, tästä tarkemmat ohjeet lähetetty matkan jo varanneille (26.10.2018). Viisumianomus ja alkuperäinen passi muine liitteineen on pääsääntöisesti jätettävä henkilökohtaisesti Kiinan viisumipalvelukeskukseen, koska jokaiselta 14-69 vuotiaalta hakijalta tallennetaan samassa yhteydessä viisumitietokantaan sormenjäljet. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Tutustukaa Kiinan-matkojen erityisehtoihin. Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 450 e/hlö.

Peruutusehdot A:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

  • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
  • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
  • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
  • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
  • 7–3 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
  • 2 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 11.7.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja.
1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Businessluokassa Kiinaan: Vinkkejä ja suosituksia

"Todellinen tieto pohjautuu kokemukseen"
(kiinalainen sananlasku)

Kiina on ollut mukana Olympian matkaohjelmassa jo 1970-luvulta alkaen ja Olympia onkin maamme kokenein Kiinan-matkojen järjestäjä. Matkustajamme hyötyvät pitkästä kokemuksestamme ja hyvistä suhteistamme osaaviin paikallisiin yhteistyökumppaneihimme.

Milloin on paras aika matkustaa?
Matkamme ajoittuvat pääsääntöisesti kevääseen ja syksyyn, jolloin sää on miellyttävän leuto. Kevät alkaa näillä leveyksillä jo maaliskuussa ja syksy kestää lämpimänä myöhempään kuin Suomessa. Kevään kukkaloisto ja hedelmäpuiden kukinta ajoittuu yleensä maalis-huhtikuulle. Keväällä sääolot saattavat vaihdella nopeastikin ja sadekuurojen mahdollisuus on suuri. Syksy puolestaan tuo upean ruskan lehtipuumetsävyöhykkeille, joihin nämä alueet kuuluvat.

Toimintaohjeet
Noin 5 viikkoa ennen matkaa lähetämme matkustajille toimintaohjeet, joihin olemme keränneet ajantasaista perustietoa mm. matkalla tarvittavista rokotuksista, valuutoista, vaatetuksesta ja muista varusteista.

Mitä matkalle mukaan?
Henkilökohtaisten matkatavaroidensa lisäksi jokainen tarvitsee matkalle ehjän passin, jonka tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen. Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Kiinaan. Viisumi ei enää sisälly matkan hintaan (muutos 10/2018). Voimme hankkia viisumin ainoastaan alle 14 ja yli 70 vuotiaille matkustajille, muiden matkustajien on hankittava viisumi itse Kiinan Viisumipalvelukeskuksesta. Kiina uudisti viisumin hakuprosessiaan syksyllä 2018 ja nyt jokaisen 14-69 vuotiaan on hakemuksen jättämisen yhteydessä annettava myös sormenjäljet. Lähetämme viisumin hankkimisesta ohjeet noin 3kk ennen lähtöä ja muutos huomioidaan matkan hinnassa.

Kiinaan vaihdettavaksi valuutaksi voi ottaa euroja. Kiinan yuaneja (CNY) voi vaihtaa Suomessa jo etukäteen. Luottokortti on käypä maksuväline tavarataloissa ja kalliimmissa liikkeissä, mutta sitä käytettäessä on syytä noudattaa varovaisuutta ja muistaa aina suojata kortin tunnusluku.

Kerrospukeutuminen on järkevä vaihtoehto vaihtelevien säiden ja yleisten tilojen (lentokoneet, hotellit, bussit yms.) ilmastoinnin takia. Siksi on hyvä varata mukaan kevyt jakku, villatakki tai vaikka hartiahuivi.

Monipuolinen retkiohjelma
Useimpiin matkoihimme sisältyy mielenkiintoista ohjelmaa käytännöllisesti katsoen aamusta iltaan. Kiinassa olemme jättäneet vapaa-aikaa myös omatoimiseen tutustumiseen matkakohteeseen.

Hotellimme
Kiinassa on tarjolla majoitusvaihtoehtoja perinteisistä majataloista aina ensimmäisen luokan hotelleihin. Nopea talouskasvu heijastuu uusina kasvukeskuksina ja mahtipontisina rakennushankkeina, ja myös hotelleja rakennetaan ja kunnostetaan jatkuvasti. Pyrimme aina käyttämään matkan luonteeseen sijainniltaan ja hinta-laatusuhteeltaan parhaiten soveltuvia hotelleja, jotta matkasta muodostuisi kaikin puolin miellyttävä kokemus. Pidätämme oikeuden hotellimuutoksiin.

Ateriat
Kiinassa matkoihimme kuuluu vähintään puolihoito ruokajuomineen (lasillinen olutta/virvoitusjuomaa/vettä). Suosittelemme nauttimaan vesijohtoveden sijasta vain sinetöityä, pullotettua vettä.

Kiina on lähellä – hyvät lentoyhteydet
Lennämme Kiinaan Helsingistä suorilla Finnairin reittilennoilla (lentoaika n. 8–10 tuntia).

Rokotukset, lääkkeet ja terveys
Kiinaan matkustettaessa ei vaadita mitään erityisiä rokotuksia, eli riittää kun perusrokotukset (jäykkäkouristus- ja kurkkumätä, tarvittaessa MPR-rokotus) ovat kunnossa. Suosittelemme myös A-hepatiittirokotusta. Rokotussuositukset saattavat muuttua lyhyellä varoitusajalla – tarkempia tietoja rokotuksista saa esim. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi. Ottakaa huomioon matkojen pituudet sekä mahdolliset viivästymiset ja pakatkaa käsimatkatavaroihin tarvitsemanne lääkitys koko matkan ajaksi. Käsihygieniaa voi matkalla hoitaa kätevästi esim. desinfiointigeelillä. Erilainen bakteerikanta saattaa aiheuttaa herkkävatsaisille oireita, joten matka-apteekkiin kannattaa varata vatsan toimintaa rauhoittavaa lääkettä. Jos suunnittelette matkaa korkeaan ilmanalaan (Tiibetiin tai Yunnaniin), suosittelemme, että keskustelette matkan soveltuvuudesta itsellenne ensin lääkärinne kanssa – erityisesti silloin, jos Teillä on todettu keuhko- tai sydänperäisiä sairauksia tai esim. insuliinihoitoinen diabetes. Ohut ilma aiheuttaa usein erilaisia oireita, kuten päänsärkyä, huimausta, vatsavaivoja yms. Edellytämme matkoillemme osallistuvilta normaalia tai hyvää liikuntakykyä (mainittu kunkin matkan kohdalla).

Kulttuuririentoihin vai ostoksille?
Kiinassa on tarjolla runsaasti näyttäviä ooppera-, akrobatia- ja musiikkiesityksiä. Taidegallerioita ja mielenkiintoisia museoita on useissa kohteissa. Kiina houkuttelee myös ostosmahdollisuuksillaan. Matkoillamme onkin ohjelman lomaan varattu aikaa myös ostoksiin. Hintatasoltaan kohtuullisia paikallisia tuotteita ovat esimerkiksi silkkituotteet, aidot helmet, koriste-esineet, kulhot ja kupit, tee, ginsengjuuri jne. Yhä suurempi osa maailman merkkituotteista valmistetaan Kiinassa.

Palvelut
Palvelujen taso vaihtelee alueittain eikä hyvä palvelu aina ole itsestään selvää. Yleisesti ottaen hyvään käytökseen ja hymyyn vastataan samalla tavalla kulttuurieroista huolimatta.

Juomarahat
Olympian ryhmässä on helppo matkustaa. Ei tarvitse miettiä ainaista kysymystä juomarahojen suuruudesta. Matkojemme hintaan sisältyvät juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille. Olympian matkanjohtaja hoitaa nämä maksut. On hyvä muistaa, että esim. parin viikon matkalla juomarahoista kertyy jo sievoinen summa.

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:

Old Town of Lijiang

Voit olla kiinnostunut myös näistä